Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 18:56
Csak az első két mondatot olvastad el?
Az emberek nagyrésze semmi védelmet, tikosítást nem tesz a vezetéknéküli hálózatára. Erre írtam, hogy legalább wep-t beállítanának. De nem, mert a hálók nagyrszére fel tudsz kapcsolódni simán, csak megnyomod a connect gombot. Tisztában vagyok vele mennyit ér a wep, nem is azt használom. Előző hozzászólásomban nem is erre tértem ki (írtam már néhány postot ezen titkosítás milyenségéről, megkeresheted), mert nem is az a lényeg, hanem: totál nyitott hálók vanank.
Lehet azért értettél félre, mert kihagytam egy szót az előző hsz-mből. Így kellett volna:
"Külföldön se, ahol azt gondolná az ember, hogy mégis rádob LEGALÁBB valami wep-t az ember, de nem."
Persze lehet hogy a külföldiek már elérétk azt a szintet amit itt sokáig nem fogunk elérni. (magyar mentalitás, irígység,én vagyok a legfa**ább mert beállítottam a WPA-t, ...stb)
Lehet hogy rájöttek arra, hogyha megosztják az internet elérésüket mások számára, akkor bárki talál majd hozzá közel lévő hotspotot, ahonnan mindenféle pénzszórás nélkül letöltheti E-mailjeit, lehúzhatja RSS feedjeit...stb.
Oszd meg a netedet, s használd a többiekét is, mert lehet hogy nem a "ballf**sz" szintjén áll az illető (lehet 100 szor jobban vágja nálad a WLAN-t) hanem eljutott arra az értelmi szintre, hogy megossza...
Kissebbfajta nevetés fog el mikor meglátom egyes szórakozóhelyeken, irodákban, éttermekben a WLAN használati díjakat....
Azt hiszik hogy fizetnek majd érte...
OLVASSÁTOK el mi a huwico (www.huwico.hu) alapgondolata.
Vagy esetleg keressetek rá a FON mozgalomra, hamár a külföldi dolgokat nézzük.
S ha láttok 1 nyitott hálót, akkor ne az jusson az eszetekbe: "Na a pancser..."
Hanem hogy végre, egyre többen vannak, vagyunk...
Szóval védjétek a gépeiteket, s osszátok a netet, minél nagyobb körben...
A konstans bliccelőket (nem akar netet rendelni, csak a másén élősködni) pedig tiltsátok ki MAC alapon.
Vagy telepítsetek radius szervert ha van rá lehetőség...
A kollégiumok közelében élők azért gondoljanak a szerencsétlen kolisokra, akik csak MSN-ezni szeretnének ismerőseikkel....
ÜDV: Tracert