HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1881 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 13:49

Az "osztható" és a "pénzért továbbszolgáltatom" közt elég nagy különbség van. Nézz utána, hogy jogilag rendben legyen a dolog. Ha szolgáltatsz, akkor azt bizonyos feltételek közt kell tenned amiket leírsz ÁSZF-be, pl. mit és mennyiért szolgáltatsz, mennyi a minium amit biztosítasz (sebesség, válaszidő, rendelkezésreállás stb), meg kell határoznod, hogy mi szábít hibának, mennyi idő alatt javítod ki, ügyfélszolgálatot kell üzemeltetned, helyi vagy kék számon elérhető hibabejelntő számnak kell lennie, a bázisod helyét ha nem saját akkor bérelned kell, szolgalmi jogot kell kérned, hogy be tudj jutni, árammérőt vagy almérőt kell felszerelned, vagy évi általányszerződést kell kötnöd, szerződésbe bele kell foglalni, hogy a bázisod villany/villám/tűzvédelme tökéletes (ezt alá is kell támasztanod szakértői véleménnyel).

Technikailag mindenképpen kell sávszél management, pont azért, mert elég, hogy 1 ember megegye az uploadot, onnantól kezdve megborul az egész és pont azok verik majd a tamtamot, akik keveset akarnak netezni, de azt viszont mindig. Érdemes nézni azt is, hogy nincs-e a hálózaton extrém forgalom (Blaster/stb) mert akár 1 gép is megboríthatja az AP-t.

Na most így ennyi, majd nyavajogsz még úgyis  :)
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1882 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 17:24

Idézet: VKP - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 13:49

Az "osztható" és a "pénzért továbbszolgáltatom" közt elég nagy különbség van. Nézz utána, hogy jogilag rendben legyen a dolog. Ha szolgáltatsz, akkor azt bizonyos feltételek közt kell tenned amiket leírsz ÁSZF-be, pl. mit és mennyiért szolgáltatsz, mennyi a minium amit biztosítasz (sebesség, válaszidő, rendelkezésreállás stb), meg kell határoznod, hogy mi szábít hibának, mennyi idő alatt javítod ki, ügyfélszolgálatot kell üzemeltetned, helyi vagy kék számon elérhető hibabejelntő számnak kell lennie, a bázisod helyét ha nem saját akkor bérelned kell, szolgalmi jogot kell kérned, hogy be tudj jutni, árammérőt vagy almérőt kell felszerelned, vagy évi általányszerződést kell kötnöd, szerződésbe bele kell foglalni, hogy a bázisod villany/villám/tűzvédelme tökéletes (ezt alá is kell támasztanod szakértői véleménnyel).

Technikailag mindenképpen kell sávszél management, pont azért, mert elég, hogy 1 ember megegye az uploadot, onnantól kezdve megborul az egész és pont azok verik majd a tamtamot, akik keveset akarnak netezni, de azt viszont mindig. Érdemes nézni azt is, hogy nincs-e a hálózaton extrém forgalom (Blaster/stb) mert akár 1 gép is megboríthatja az AP-t.

Na most így ennyi, majd nyavajogsz még úgyis  :)

Nyilván pontosan utánanézek és pl. a szolgáltatóval le is íratom amit szóban mondott.
A törvényben benne van mit kell min. tartalmaznia az ÁSZF-nek. Ügyfélszolgálat mivel 1 település nyugodtan hívhatnak helyi számon. bérlés ok, árammérő nem kell, villám és érintésvédelmet megcsinálja 1 haverom (van engedélye :))
Extrém forgalom tiltást von maga után.
Ez tényleg arra kell hogy pár kiscég elérje a netet nem extrém összegért, kizárólag irodai munkára.

Persze nyavajgok még, kösz a segítséget.

#1883 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:35

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 10:54

Ez most komoly vagy csak ugratsz?

sajnos komoly! Qrva nagy tőke kell, hogy úgy tudj szolgáltatni, hogy ne szidjanak az ügyfelek, és ne az ideg tegyen tönkre... itt most nem csak anyagiakról van szó...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#1884 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:36

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 12:06

Nem akarok 1ik napról a másikra 100-as klienskört. Indulásnak van AP meg pár ismerős cég akinek kell net és akik nem is terhelik agyon folyamatos le-feltöltéssel. A net forrása egyelőre 4M ADSL , a szolgáltatóm szerint a nem 512-es osztható ami meg céges vagy üzleti az meg üzletileg is osztható.

pont a cégekkel nem lehet olcsón kijönni.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#1885 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:49

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 16:24

Nyilván pontosan utánanézek és pl. a szolgáltatóval le is íratom amit szóban mondott.
A törvényben benne van mit kell min. tartalmaznia az ÁSZF-nek. Ügyfélszolgálat mivel 1 település nyugodtan hívhatnak helyi számon. bérlés ok, árammérő nem kell, villám és érintésvédelmet megcsinálja 1 haverom (van engedélye :))
Extrém forgalom tiltást von maga után.
Ez tényleg arra kell hogy pár kiscég elérje a netet nem extrém összegért, kizárólag irodai munkára.

Persze nyavajgok még, kösz a segítséget.

Számolj utána, mert rengeteg olyan eset van, amikor csak ráfizetéssel lehet szolgáltatni, vagy pedig nem éri meg a cégnek, és eléri, hogy Te bonts szerződést. Ha nem vagy benne a dologba, akkor inkább lányokat futass... :D Hamarabb megtérül...:p Komolyra fordítva a szót...
Veszel egy halom rádiós szart, ami ha beszarik, a nyakadon marad. Nálunk kb minden 20.-at tudtuk cseréltetni. több mint 50-60 db eszköz bent porosodik, és csak foglalja a helyet... Ami azokba be lett fektetve pénz, mind elúszott, mert a garit nem lehet rájuk érvényesíteni, hiszen a szobában jól működött 2-3 méteren, viszont ügyfélnél már csak szívtunk vele. Most vagy az ügyfelet szivatod meg, vagy magadat... :omg: Ezenkívül rengeteg seggfej fogja megpróbálni lopni a netet, és sok olyan van, aki ki bír Téged cselezni. Mindig lesz valami új megoldás... hiába!:D A magyar ember megtanult csalni, lopni...
Az a baj, hogy szolgáltatni nem elég egy számítógép beállításával, meg egyrádisó eszközzel... Aztán jönnek az agydaganat miatt a környékbeli lakók, hogy a 20 éves dobbermanjuk azért döglött meg, mert te szolgáltatsz... vagy előkerül egy dühös ügyfél, aki szívlapáttal akar pofán vágni... meg jönnek a hülye játékosok, akiknek a 120 ms-os válaszidő annyira szar, hogy már megvonási tüneteik vannak... Meg lelövik őket miattad, és küldik a "kedves" levelet, hogy a beled rohadjon ki, mert ő profi, de a Te neted semmire sem jó... szarnak rá, mennyire vagy lelkiismeretes, ha 1 órán belül nem mutatsz fel valami javulást, egyből itt a fórumon szidják az anyádat, meg a cégedet ócsárolják.
Inkább kocsmát nyiss!:D Gyorsan forog benne a pénz, és még nem látttam csődbe menni kocsmát... lehet akármilyen leprahely, mindig van vendég.

#1886 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 00:04

Hát ha 120ms lenne a válaszidő mondjuk bix-re, akkor vagy felkötném magam, vagy visszaadnám az ipart...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1887 Felhasználó inaktív   palki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 07. 12:07

Sziasztok,

olvasgatom egy ideje ezt a fórumot, de még mindig bizonytalan vagyok!

Lenne otthon egy 1024 ADSl, egy notebook és egy printer.
A cél az lenne, hogy otthon bárhol tudjak netezni, és bárhonnan tudjak nyomtatni (persze a nyomtatót nem szeretném mindig magammal cipelni  :) ) Amúgy a nyomtató ott van ahol az ADSL modem.
Milyen eszközökkel lehetne ezt a legolcsóbban megúszni, mi a minimum?
Mit javasoltok?

Köszi!

#1888 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 13:07

Olcsón ne akardd megúszni, mert azzal csak a gond van! :D Szerintem egy ZyXEL P335 WT megfelelne neked!
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#1889 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 13:12

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 13:07

Szerintem egy ZyXEL P335 WT megfelelne neked!

Ha usb-s a nyomtató.  ;)

#1890 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 19:28

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 22:49

Számolj utána, mert rengeteg olyan eset van, amikor csak ráfizetéssel lehet szolgáltatni, vagy pedig nem éri meg a cégnek, és eléri, hogy Te bonts szerződést. Ha nem vagy benne a dologba, akkor inkább lányokat futass... :D Hamarabb megtérül...:p Komolyra fordítva a szót...
Veszel egy halom rádiós szart, ami ha beszarik, a nyakadon marad. Nálunk kb minden 20.-at tudtuk cseréltetni. több mint 50-60 db eszköz bent porosodik, és csak foglalja a helyet... Ami azokba be lett fektetve pénz, mind elúszott, mert a garit nem lehet rájuk érvényesíteni, hiszen a szobában jól működött 2-3 méteren, viszont ügyfélnél már csak szívtunk vele. Most vagy az ügyfelet szivatod meg, vagy magadat... :omg: Ezenkívül rengeteg seggfej fogja megpróbálni lopni a netet, és sok olyan van, aki ki bír Téged cselezni. Mindig lesz valami új megoldás... hiába!:D A magyar ember megtanult csalni, lopni...
Az a baj, hogy szolgáltatni nem elég egy számítógép beállításával, meg egyrádisó eszközzel... Aztán jönnek az agydaganat miatt a környékbeli lakók, hogy a 20 éves dobbermanjuk azért döglött meg, mert te szolgáltatsz... vagy előkerül egy dühös ügyfél, aki szívlapáttal akar pofán vágni... meg jönnek a hülye játékosok, akiknek a 120 ms-os válaszidő annyira szar, hogy már megvonási tüneteik vannak... Meg lelövik őket miattad, és küldik a "kedves" levelet, hogy a beled rohadjon ki, mert ő profi, de a Te neted semmire sem jó... szarnak rá, mennyire vagy lelkiismeretes, ha 1 órán belül nem mutatsz fel valami javulást, egyből itt a fórumon szidják az anyádat, meg a cégedet ócsárolják.
Inkább kocsmát nyiss!:D Gyorsan forog benne a pénz, és még nem látttam csődbe menni kocsmát... lehet akármilyen leprahely, mindig van vendég.

Kösz, hogy részletezted.
Ezek olyan cégek akik nem akarnak a fatávval vagy más wlan szolgáltatókkal vacakolni. Ráadásul ismerősök, én csinálok náluk sok számteches dolgot. Ugyhogy max én nyavajgok magamnál :)

Hát van fenn már privát AP amire megpróbáltak feljutni idegenek, de eddig le lehetett beszélni mindenkit és nem is volt sok próbálkozás legtöbbször inkább csak 'véletlenül' lépett fel.

Mivel nem lesz hírdetve így meg tudom válogatni az ügyfélkört. ÁSZF-be be lehet írni hogy ez a net pl. nem torrentezésre való ;)

A bedöglött cuccokra van elég jó megoldás. Mondjuk a rossz bevásárlás ellen nem véd, de ha van (bármilyen) műszaki eszköz ami nem felel meg a speckójának és/vagy a szervizben nem produkálja a hibát akkor 98%-os esélyyel megoldható a csere :)

Érdekes helyen lakom, itt már kocsmák is bezártak (nem azért mert nem volt kliens hanem mert annyi kocsma volt. van kocsmás ismerős tulaj és dolgozói oldalról is: az se idegnyugtató munka elhiheted)

#1891 Felhasználó inaktív   agyass 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 03. 08. 07:47

Sziasztok!

Tapasztalatom szerint a WEP titkositás lassitja az adatforgalmat (konkrétan egy 54Mbps turbo módban üzemelő WLAN- nál 5MByte/s -ról 4MByte/s-ra)..

Kérdésem az lenne hogy ha kikapcsolom a titkositást, de beállitom a SSID rejtést és a MAC cimszűrést, az elegendő ahhoz hogy megakadályozzam az illetéktelenek kapcsolódását a hálózathoz?

#1892 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 08:04

Idézet: agyass - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 7:47

Sziasztok!

Tapasztalatom szerint a WEP titkositás lassitja az adatforgalmat (konkrétan egy 54Mbps turbo módban üzemelő WLAN- nál 5MByte/s -ról 4MByte/s-ra)..

Kérdésem az lenne hogy ha kikapcsolom a titkositást, de beállitom a SSID rejtést és a MAC cimszűrést, az elegendő ahhoz hogy megakadályozzam az illetéktelenek kapcsolódását a hálózathoz?

nem

#1893 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 09:24

Idézet: agyass - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 8:47

Sziasztok!

Én inkább úgy fogalmaznék mihez képest....

Hiszen a WEP kb. ugyan akkora védelmet jelent mint a SSID broadcast tiltás + MAC szűrés.
Azaz, ha valaki fel akarja nyomni, akkor 2 perc, így is-úgy is. Az átlag felhasználóval szemben mindkettő ok.

Ha normális védelmet akarsz, akkor RADIUS szerver, EAP, LEAP, VPN.

Persze ez a te környezetedben gondolom nem megoldható....

=>
1 bízz benne hogy senki nem akar bejutni!
2 Védd a gépeidet, pl.: ne osszd meg a vinyó telljes tartalmát jelszó nélkül...stb.

NO PARA

ÜDV: Tracert

#1894 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 10:53

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 14:12

Ha usb-s a nyomtató.  ;)

Kössz, de ezt elfelejtettem!  :respect: Mondjuk szerintem általában az szokott lenni!
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#1895 Felhasználó inaktív   agyass 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 15:10

Köszönöm Tracert..

..Igazából nem is akartam hogy szupertitkos legyen, csak a véletlenszerűen hálózatot keresők ellen kellett valami -de még ennek is kicsi a valószinűsége a mi környékünkön..

#1896 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 15:56

Érdekes, hogy nem csak itt Magyarországon nem foglalkoznak sokan a wlanok biztonságával. Külföldön se, ahol azt gondolná az ember, hogy mégis rádob valami wep-t az ember, de nem.

Münchenben is simán tudtam a szobából netezni. Akkor már meg se lepődök, ha itthon kiállok az erkélyre 3 és nyitott wlan van kapásból. Egyszer végig fogok menni a főutcán a notival és megszámolom hány nyitott van.

Szerkesztette: Fresi 2006. 03. 08. 15:58 -kor

#1897 Felhasználó inaktív   agyass 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 16:27

Kiváncsian várjuk az eredményt..

Egyébként a németeknél és még jópár európai országban jóval olcsóbbak az internet előfizetési dijak mint idehaza, nem csodálom ha nem is féltik annyira..

#1898 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 17:39

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 14:56

Érdekes, hogy nem csak itt Magyarországon nem foglalkoznak sokan a wlanok biztonságával. Külföldön se, ahol azt gondolná az ember, hogy mégis rádob valami wep-t az ember, de nem.

Münchenben is simán tudtam a szobából netezni. Akkor már meg se lepődök, ha itthon kiállok az erkélyre 3 és nyitott wlan van kapásból. Egyszer végig fogok menni a főutcán a notival és megszámolom hány nyitott van.

Talán már ők is rájöttek, hogy nem a weppel lehet bezárni egy hálót....
www.kevenet.hu

#1899 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 17:56

Idézet: mip - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 17:39

Talán már ők is rájöttek, hogy nem a weppel lehet bezárni egy hálót....

Csak az első két mondatot olvastad el? :omg:

Az emberek nagyrésze semmi védelmet, tikosítást nem tesz a vezetéknéküli hálózatára. Erre írtam, hogy legalább wep-t beállítanának. De nem, mert a hálók nagyrszére fel tudsz kapcsolódni simán, csak megnyomod a connect gombot. Tisztában vagyok vele mennyit ér a wep, nem is azt használom. Előző hozzászólásomban nem is erre tértem ki (írtam már néhány postot ezen titkosítás milyenségéről, megkeresheted), mert nem is az a lényeg, hanem: totál nyitott hálók vanank.

Lehet azért értettél félre, mert kihagytam egy szót az előző hsz-mből. Így kellett volna:
"Külföldön se, ahol azt gondolná az ember, hogy mégis rádob LEGALÁBB valami wep-t az ember, de nem."

#1900 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 19:08

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 18:56

Csak az első két mondatot olvastad el? :omg:

Az emberek nagyrésze semmi védelmet, tikosítást nem tesz a vezetéknéküli hálózatára. Erre írtam, hogy legalább wep-t beállítanának. De nem, mert a hálók nagyrszére fel tudsz kapcsolódni simán, csak megnyomod a connect gombot. Tisztában vagyok vele mennyit ér a wep, nem is azt használom. Előző hozzászólásomban nem is erre tértem ki (írtam már néhány postot ezen titkosítás milyenségéről, megkeresheted), mert nem is az a lényeg, hanem: totál nyitott hálók vanank.

Lehet azért értettél félre, mert kihagytam egy szót az előző hsz-mből. Így kellett volna:
"Külföldön se, ahol azt gondolná az ember, hogy mégis rádob LEGALÁBB valami wep-t az ember, de nem."

Persze lehet hogy a külföldiek már elérétk azt a szintet amit itt sokáig nem fogunk elérni. (magyar mentalitás, irígység,én vagyok a legfa**ább mert beállítottam a WPA-t, ...stb)
Lehet hogy rájöttek arra, hogyha megosztják az internet elérésüket mások számára, akkor bárki talál majd hozzá közel lévő hotspotot, ahonnan mindenféle pénzszórás nélkül letöltheti E-mailjeit, lehúzhatja RSS feedjeit...stb.

Oszd meg a netedet, s használd a többiekét is, mert lehet hogy nem a "ballf**sz" szintjén áll az illető (lehet 100 szor jobban vágja nálad a WLAN-t) hanem eljutott arra az értelmi szintre, hogy megossza...

Kissebbfajta nevetés fog el mikor meglátom egyes szórakozóhelyeken, irodákban, éttermekben a WLAN használati díjakat....

Azt hiszik hogy fizetnek majd érte...

OLVASSÁTOK el mi a huwico (www.huwico.hu) alapgondolata.
Vagy esetleg keressetek rá a FON mozgalomra, hamár a külföldi dolgokat nézzük.

S ha láttok 1 nyitott hálót, akkor ne az jusson az eszetekbe: "Na a pancser..."
Hanem hogy végre, egyre többen vannak, vagyunk...

Szóval védjétek a gépeiteket, s osszátok a netet, minél nagyobb körben...
A konstans bliccelőket (nem akar netet rendelni, csak a másén élősködni) pedig tiltsátok ki MAC alapon.
Vagy telepítsetek radius szervert ha van rá lehetőség...
A kollégiumok közelében élők azért gondoljanak a szerencsétlen kolisokra, akik csak MSN-ezni szeretnének ismerőseikkel....

ÜDV: Tracert

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.