Vezetek nelkuli LAN II
Elküldve: 2006. 03. 09. 16:01
Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 15:53
- nem erdekel
- LINUX rendszert hasznalok
- Lehet vedeni? (errol nem tudtam eddig, hogy masok is hasznalhatjak ha nem allitom be megfeleloen)
- Nem hasznalok WiFi rendszert
- Van rendszergazdank az o reszortja
- En is maset hasznalom tudta nelkul
Reszemrol ennyi jutott eszembe
Elküldve: 2006. 03. 09. 16:07
Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 15:53
Kombinalva, pl WPA es MAC ilyen opcio nincs.
- Levettem a SSID et ide jojjenek be ha tudnak!
- Ha en nem latok senkit engem se latnak.
- mi az a WIFI biztonsag?
- mi az a WPA, WEP.
- ne karomkodjatok
Elküldve: 2006. 03. 09. 17:21
Elküldve: 2006. 03. 09. 22:12
-Kilépek-belépek IP-m változik.
Vannak olyan ADSL szolgáltatók ahol az IP kb. fél 1 évente változik csak.
-főiskolás mint humán sávszélességkorlátozó hardware:
minden bizonnyal létezik pár kiállítási példány belőle. Nekem inkább a kisbarátom jut eszembe, ő mondta hogy a fél kolesz ONLINE nézi a DVD filmeket a netről, a rendszergazda szerint az esti sávszél 99%-a ez.
-odaadom a logot a kopogtató nyakkendősnek aki széles mosollyal meghajolva távozik.
Ha valaki terror fenyegetést küld a netedről -ami esetleg valós is- Az NBH nem fog megállni a bejárati ajtó küszöbénél. Ügyvéd ismerősnél lehet érdeklődni hogy nyomozási szakaszban hány órát tölthetsz benn nálluk ügyészségi indok nélkül. Ja, ha véletlenül gyanusítottként hallgatnak ki akkor elég nehéz elkerülni a 'rabosítás'-t. Erről is kérdezz ügyvéd ismerőst.
Nyilván az esetek 99,9999%-a nem ilyen de EZZEL IS számolni kell !
Elküldve: 2006. 03. 09. 23:27
PCMCIA WLAN kártyát szeretnék venni. 6-10 eFt értékben.
Először "beleéltem" magam egy ASUS 107-be, de nem tudták beszerezni.
Ajánlották az SMC-t!
Utánan néztem, hogy ebből elérhető áron van 108 Mbit-es, vagy elég az 54 Mbit-es.
Szeretnék nyáron külföldön wardrivingolni, itthon csak a lakásban használnám.
Mit vegyek?
ASUS vagy SMC?
Az ismertebb márkákat minőségüket tekintve milyen sorrendben javasoljátok?
Előre is köszi!
Laci
Elküldve: 2006. 03. 10. 00:36
elsősorban ezt nézem: surecom EP-9321-G 54 mbit-es vas jó olcsón, RTL 8185L chipsettel. amire kéne: a kocsiban lévő gépre kábelezés nélkül tudjak rácsatlakozni. nem kell eszeveszett sebesség, az asztali gépben most úgyis csak 11 mbit-es lesz... de a megbízhatóság természetesen szempont. mind szoftveres, mind hardveres oldalról. a carpc-n és az asztali gépen is SP2-es XP fut - de a kocsi lehet egyszer linuxot kap - és mint néztem a realtek oldalán van hozzá elvileg driver. tud valaki gyakorlati tapasztalatokkal szolgálni? most első sorban az XP-s oldalról, de a linuxos is érdekelne...
Elküldve: 2006. 03. 10. 00:41
Idézet: laacik - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 23:27
Megválaszolva másik topikban.
DE AZ ISTEN FASZÁNAK KELL MINDENHOL MEGKÉRDEZNI???
Szerkesztette: Jahno 2006. 03. 10. 00:41 -kor
Elküldve: 2006. 03. 10. 00:43
Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 0:36
elsősorban ezt nézem: surecom EP-9321-G 54 mbit-es vas jó olcsón, RTL 8185L chipsettel. amire kéne: a kocsiban lévő gépre kábelezés nélkül tudjak rácsatlakozni. nem kell eszeveszett sebesség, az asztali gépben most úgyis csak 11 mbit-es lesz... de a megbízhatóság természetesen szempont. mind szoftveres, mind hardveres oldalról. a carpc-n és az
Passz, Asus szerintem tök jó, és megfizethető, de vettem Rtl chipes Micronet néven futó vackot is, az műxik, GigaByte sem túl szar... DLinktól a magasságos jó ég óvjon minket, Surecomra annyira nem szavaznék, többi kábeles cuccában nem egy hightech valami.
Ha a megbízhatóság szempont, akkor még tán nekem is van újabb verziós 11 megás LinkSys-em, vagy veszel valamerre Asust, mert az jó.
Elküldve: 2006. 03. 10. 07:46
Egy Notebook és egy asztali PC között szeretnék ADSL-t megosztani.
Mindkettőn XP van. Egymás melletti szobában vannak a távolság kb 15 méter és kb. 30cm vastag fal van közöttük.
Az alábbi két WLAN router-t néztem ki:
D-Link DI-524
LinkSys WRT54G
Kinek milyen tapasztalata van a fenti eszközökkel kapcsolatban?
Melyiket javosoljátok?
Elküldve: 2006. 03. 10. 10:27
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 1:41
DE AZ ISTEN FASZÁNAK KELL MINDENHOL MEGKÉRDEZNI???
Nos, mivel láthatod, hogy gyakorlatlan vagyok a fórumozásban, talán "megbocsátható" ha több helyen is kérdezek!
Nem értem igazából ezt a mocskolódást!?
Fáj neked, ha valaki szélesebb körben érdeklődik?
Elküldve: 2006. 03. 10. 10:33
Idézet: heaven - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 7:46
D-Link DI-524
LinkSys WRT54G
Inkább a LinkSys.
Elküldve: 2006. 03. 10. 10:39
Idézet: laacik - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 10:27
Fáj neked, ha valaki szélesebb körben érdeklődik?
Olvasd kb. 2 évig a fórumot, aztán megtudod. Tegnap éjjel saját hozzászólásom kerestem, aztán jóformán hálózatos topikot az elmúlt 2 évben 10 témára simán össze lehetne vonni. Ha nem kérdeznének hülyeséget, vagy folyton ugyanazt, esetleg hajlandóak lennének olvasni.
Nem az a bajjod, hogy kérdeztél, de ok, nem tudsz valamit. De mielőtt valami társaságba beesel, előtte tájékozódsz, hogy működik, kiféle, miféle, kefél-e. Aztán utána nyomjuk meg az elküld gombot. Szélesebb körben való érdeklődésnek meg az az átka, hogy mondjuk egy szoftveres hibánál majd szépen 3 szálon futnak az események, aztán magad sem tudod, hogy melyik topikban mit írtak, ki válaszolt, ebből mit csináltál meg, milyen aránnyal. Vagy másik topikban más is leírja ugyanazt tök feleslegesen...
Elküldve: 2006. 03. 10. 10:49
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 11:39
Látod, ha ezt tegnap így írod le mindjárt érthetőbb!
Elküldve: 2006. 03. 10. 12:02
Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 15:22
Nemcsak adsl létezik.
Én szórakozzak ip frissítéssel? Inkább nem osztja meg a netet mással az ember.
Ennek a menete érdekelne.
Kölcsönkérek egy wifi-s notit és megpróbálom feltörni a wlan-om.
Ajánlatom még mindig áll, igaz az útiköltségedet egy üveg Jäger se fedezné. :Đ
Első bekezdés.
Lehet csinálni RADIUS szervert, igaz az drágább.
Valamikor megérkezik az új wlan szabvány.
Miért záratnák ki magukat a fórumokró? Akkor te kizárod őket MAC-el.
Próbáld meg. Keresgélj ilyeneket hogy auditor live iso.....
Nem is érdekem hogy bizonygassam az igazamat. Aki ismeri a dolgot, s ért hozzá, az tudja, aki meg nem....
RADIUS??? Miért is drága???
Feldobod a freeradiust a linksys router-re aztán kész is. Ingyen..
Vagy P1+hálókari+1kislemezes linux+freeradius szintén ingyenbe...
Elküldve: 2006. 03. 10. 12:08
Idézet: tracert - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 12:02
Idézet
Jaja, ezért írtam, hogy kölcsön kell kérnem egy másik notit, mert az enyémet nem támogatja az a cd.
Másrészt továbbra se hiszem, hogy a wpa-t max hosszúságú jelszóval pár perc alatt fel lehet törni. De majd meglássuk.
Idézet
Router hangtalan.
Szerkesztette: Fresi 2006. 03. 10. 12:09 -kor
Elküldve: 2006. 03. 10. 12:12
Idézet: szaki - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 15:35
Cegektol akik nem 5-10e Ft fizetnek havonta az internetert nem lehet elvarni hogy barkinek elerhetove tegyek a rendszeruket.
MSN meg igen csak szavszel zabalo. Aki elofizet egy 1/2/3/4Mbit es csomagra az szeretne kihasznalni es nem modem sebeseggel dolgozni mert elviszik a savszelt. Olyan cucokra mint radiusz szerver savszelszabalyzas meg sokan nem aldoznanak sulyos ezreket, vagy egy PC-t kulon.
Amugy neha az az erzesem csak sima kiakasztaskep irod ezeket.
Vannak itt nem kis problémák...
- Már rugnám is ki a rendszergazdimat, ha csak annyi kell a fontos adatok lelopásához, hogy kapcsolódik a hálózatra az illető....
- Cég nem fogja megosztani, és ezt meg is értem....
- Hát próbáljon meg valaki tőlem leszedni valamit is...
- MSN miért is sávszél zabáló???? 50Mb-os pannon GPRS NET+laptop egy hónap alatt még egy kis fórumozásra is futotta belőle.... MSN-en meg online voltam mindíg....
Ha nálad sokat eszik lehet jobban kellene ügyelned a vírus védelemre, mert akkor az valami más lehet....
Már megint drága a RADIUS???? Könyörgöm, nyitott szemmel járjatok...
FREERADIUS!!!!!!!!!!!!!!!!
ÜDV: Tracert
Segíteni szeretnék és nem kiakasztani bárkit is...
S csak páran vagytok renitensek, akik valamiért (gondolom üzleti érdekeltség) ellenzitek a hozzászólásaimat. S gondolom sokan érdeklődnek ezen technológiák, megoldások iránt.
Amúgy mindenkit arra kérek aki cáfolni szeretné bármely hozzászólást (nem csak az enyémeket)
VALÓS adatokka, képekkel, felmérésekkel, vagy amivel tudja. Támassza alá cáfolatát.
Elküldve: 2006. 03. 10. 12:31
Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 13:08
Jaja, ezért írtam, hogy kölcsön kell kérnem egy másik notit, mert az enyémet nem támogatja az a cd.
Másrészt továbbra se hiszem, hogy a wpa-t max hosszúságú jelszóval pár perc alatt fel lehet törni. De majd meglássuk.
Router hangtalan.
- Akit ezzel nem tudsz kizárni azt a WPA-val sem...
- Akkor tedd fel az AIRSNORT-ot windows alá, bár az kicsit körülményesebb...
- Ha a P1-re teszel nagyobb hűtőt, a tápból meg kiveszed a ventit akkor az is hangtalan....
Itt egy kép a hitetlenkedőknek: WPA-PSK 8 karakteres.... (Allul az idővel...)
Csatolt fájl:
-
WPA_PSK.GIF (0byte)
Letöltések:: 15
Elküldve: 2006. 03. 10. 13:21
Idézet: tracert - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 12:31
Kipróbálnád légyszíves egy 63 karakteres jelszóval?
Airsnort se indul el. Hibaüzenettel elszáll egyből, két verziót is próbáltam.
Szerkesztette: Fresi 2006. 03. 10. 13:30 -kor
Elküldve: 2006. 03. 10. 13:54
Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 14:21
Airsnort se indul el. Hibaüzenettel elszáll egyből, két verziót is próbáltam.
Ott trükközni kell, hogy elinduljon. A gyártó weblapjáról szedd le, majd keress hozzá anyagot, hogy mit kell trükközni...
NEM fogok ebben senkinek sem segíteni....

Súgó
A téma zárva.