HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1981 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 16. 16:06

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 12:27

Senao sem túl fasza... AP-nek szar. Mi szedegetjük is le őket, és klienst csinálunk belőlük. Vannak ezerszer jobb AP-k, amiket sajnos márnem gyártanak.

Mi gondod volt a Senao-val?
Mit lehet helyette használni AP-nek? ami van is és mondjuk 30-40eFt alatt van?

#1982 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 18:16

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 15:06

Miért is akarsz mindenképpen olcsó AP-t használni? Ha nem elég a senao tudása, akkor nyúlj zsebbe picit, pláne, ha fizetős ügyfelek vannak az AP-n...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1983 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 19:43

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 15:06

Ezt nem én mondom, hanem a grafikonok! :D  :D  Hiába! Dobáljuk őket ki ügyfelekhez kliensnek, mert AP-ként szarok. Több helyen jelentős javulást hozott, hogy lecseréltük. Volt olyan hely, ahol még a csatornaváltás sem ment vele. bármire tettük az AP-t mindig 3-ason voltak a kliensek. Stabilnak stabil, viszont marhára tudja dobálni a csomagokat, és produkál olyat, hogy egyiknapról a másikra elmászik, aztán vissza áll. Kliensként is voltak gondok, de azok nagyrészt rá lettek fogva, hogy zavarja valami őket... Másik eszközöknél fura módon semmi gond nem volt, csak Senao-val. Persze van egy kivételes hely, ahol meg tökéletesen üzemel, de ott csak 3-4 klienst üzemeltetünk.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#1984 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 10:05

Vezeték nélküli kapcsolatot kellene építeni 2 lakóház között, az egyikben DSL kapcsolat, ezt is meg kellene osztani.

A két épület között a távolság kb 70m a padlásokra kerülnének a routerek, ahol kevesebb a tárgyi ütközés.

Az alábbi eszközöket használnám:

LWRT54GS  -  Cable / DSL Router + Wireless-GS AP + 4 port switch Broadband 

ebből 2db, Bridge módba kötve only G üzemmódban. mindegyikhez 1- 1  munkaállomás kapcsolódna vezetékesen, az egyikhez wan-on a dsl modem.

Kérdésem, menne-e ezen a távolságon?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1985 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 06:53

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 10:05

Vezeték nélküli kapcsolatot kellene építeni 2 lakóház között, az egyikben DSL kapcsolat, ezt is meg kellene osztani.

A két épület között a távolság kb 70m a padlásokra kerülnének a routerek, ahol kevesebb a tárgyi ütközés.

Az alábbi eszközöket használnám:

LWRT54GS  -  Cable / DSL Router + Wireless-GS AP + 4 port switch Broadband          

ebből 2db, Bridge módba kötve only G üzemmódban. mindegyikhez 1- 1  munkaállomás kapcsolódna vezetékesen, az egyikhez wan-on a dsl modem.

Kérdésem, menne-e ezen a távolságon?

amíg nem esik az eső, valószínűleg igen. Ha nedves lesz a tető, bajok lesznek.

#1986 Felhasználó inaktív   bagoly86 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 27. 07:50

Helló mindenkinek!

Lenne egy kérdésem. Haverral akrunk wlan-t csinálni arra h netet osszunk meg. Ő kb 250m-re lakik légvonalba, és a két ház között van rálátás. Ha veszünk 2 antennát - milyet ajánlotok- akkor azon kívül még mi kell. Az antennától a gépig milyen kábel kell?

Előre is köszi mindenkinek!

#1987 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 08:26

Idézet: bagoly86 - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 7:50

Helló mindenkinek!

Lenne egy kérdésem. Haverral akrunk wlan-t csinálni arra h netet osszunk meg. Ő kb 250m-re lakik légvonalba, és a két ház között van rálátás. Ha veszünk 2 antennát - milyet ajánlotok- akkor azon kívül még mi kell. Az antennától a gépig milyen kábel kell?

Látom új vagy még, úgyhogy üdv :)

Viszont kérlek olvass csak egy PICIT vissza, milliószor van szó ilyesmiről, egy kevés olvasással mindent megfogsz tudni... de tényleg :)

#1988 Felhasználó inaktív   MrTLD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 09:15

Sziasztok!

Biztos volt már hasonló kérdés, azért mégis csak felteszem:

A szitu a következő!

Nálam a kábelmodem, rajta netgear router! Routerhez én gépem kábellel, a fölöttem lekó két csajszié wireless csatlakozik, így van szétosztva a net!
A közvetlen felettem lakóval nincs is semmi baj, jelerősség kiváló! Nem úgy a másikkal, lakás túlsó végében van a gépe, ott már ingadozik a jelerősség úgy 2, 4 között, és állandóan ledobja! Mi lehet a megoldás?
Próbáltam már az ő kártyáján antennát cserélni, nem segített, a routeremet már mindenhova pakolgattuk, nem segített!

Most valamilyen AP-ban gondolkozom, de valami olyasmit magyaráztak, hogy a routeremnek támogatnia kell a WDS szabványt, amit természetesen nem támogat!

Az elképzelés az lenne, hogy az AP-t felrakom hozzájuk, az venné a router jeleit, és továbbadná a gépeknek! Menne ez így? Az elképzelhető, hogy a messze lévő gép az AP-hoz csatlakozik, a másik továbbra is a routeremhez? Azt nem értem nagyon, hogy ebben az esetben az Access Point működik DHCP-ként?

Vagy ha van más javaslat a probléma megoldására, légyszi írjatok!

Köszi a segítséget!

#1989 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 09:20

Olyan AP kell, ami tud kliens módot. DHCP-ként továbbra is a routered működik.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1990 Felhasználó inaktív   MrTLD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 09:26

Idézet: VKP - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 10:20

Olyan AP kell, ami tud kliens módot. DHCP-ként továbbra is a routered működik.

Ez jó lenne?

#1991 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 14:02

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 6:53

amíg nem esik az eső, valószínűleg igen. Ha nedves lesz a tető, bajok lesznek.

megvannak a routerek, összeraktam az asztalon, mindkét routernek fix ip-t osztottam, wirelkess bekapcsolva, az lenne a kérdésem, hogy mit kell beállítani, hogy a 2 router wireless kapcsolaton keresztül egymást lássa?

#1992 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 17:14

nos, tettem beléjük egy nem gyári firmwaret, nevezetesen innen ezt-> dd-wrt.v23_wrt54gsv4.bin , majd az egyiknek 192.168.1.2 a másiknak 192.168.1.1 cimet adtam, egyik AP a másik Client módban, SSIS ugyanaz, csatorna ugyanaz. de még mindíg nem tudom a 2 gépról a másik routert, vagy hálókártyát pingelni.... mi lehet a baj?

#1993 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 18:26

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 17:14

egyik AP a másik Client módban, SSIS ugyanaz, csatorna ugyanaz. de még mindíg nem tudom a 2 gépról a másik routert, vagy hálókártyát pingelni.... mi lehet a baj?

Hello,

Mar ez is elhanzott de kikerestem neked itt a link, hogy ne nyujtsuk nagyra a forumot.

https://forum.hwsw.h...ic=77242&st=570
es ott keresd a uboat hozzaszolast aug. 16-an 23.09

Kesese a forum hogyan:
1. Minden oldalon van egy ilyen fejlec Megjeloles .............. A tema nyomtatasa igy erre katt.
2. Ha firefoxot hasznalsz akkor a szekesztes menut legorgetve a kereses az oldalon katt, majd lagalul beirni a kivan szot ....

Udv Bino

#1994 Felhasználó inaktív   alexander30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 07:30

Üdv Mindenkinek !!!
Helyzet a következő wlan-on van megosztva a net mégpedig úgy hogy nálam van egy router, innát van 1 vezetékes és 1 wlan kliens. Kb 100m-re van egy AP, innét müködik 1 vezetékes és 2 wlan, és beüzemelni szeretnék egy 3. wlant is. A gondom a következő az ap és a router közt a térerő 18-20% között változik, nem kevés ez egy kicsit ??Az ap-től kb 10m-re van az egyik kliens a win. konfigurálja a wlan összeköttetést, ami 1-4-ig folyamatosan ugrál a térerő, a sebesség az viszont fix. Mi lehet vele ?? Az újonnan akart  telepítés viszont látja az ap-t fix 11-13%-al de csatlakozni már nem tud, az ip cím lekérésig el sem jut. De egy másik ap-ről 8-10 %-al jön arra meg azonnal fel akar menni.
Kevés lenne a térerő ? Antennának mindenütt házi készítésü biquadot használok.
Segítsetek ha tudtuk.
Köszi

#1995 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 08:06

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 17:14

nos, tettem beléjük egy nem gyári firmwaret, nevezetesen innen ezt-> dd-wrt.v23_wrt54gsv4.bin , majd az egyiknek 192.168.1.2 a másiknak 192.168.1.1 cimet adtam, egyik AP a másik Client módban, SSIS ugyanaz, csatorna ugyanaz. de még mindíg nem tudom a 2 gépról a másik routert, vagy hálókártyát pingelni.... mi lehet a baj?

Hiaba allitod be a kliens oldali APt ugyan ugy mint az Accesspoint oldalon, nem fogja "tudni" hogy neki oda kell csatlakozni.
Keress olyan opciot, hogy "Site Survey" ebben a listaban keresd meg, vagy ha csak egyedul van jelold ki a a sajat SSID es, kapcsolatot, majd connect, vagy OK vagy barmi.
Ha vedve van a halozat akkor a kulcsot is kerheti.

#1996 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 09:56

sikerült belefutnom abba hogy megoljem az egyik routert.. itt

#1997 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 16:05

Hello!
Nemnagyon találtam még a problémámra megoldást.
Van két ház kb 50m-re egymástól. Az egyikben van egy adsl router amire rávan kötve egy AP, abban a lakásban pöpecül lehet használni a netet. A másik házban azonban már nem (illetve van egy-két sarok  aházban aholl használható és oda raktam be egy másik ap-t is). Van ott is egy AP csak az istennek sem tudtam összehozni a kettőt. Ha jól olvastam utána a dolgoknak az universal repeater funkciót kell mindkét ap-ban engedélyeznem és konfigolnom. Mindkét AP ssid-je ugyanaz, ugyanazon a csatornán vannak, az egyiknek 192.168.1.2 a másiknak 192.168.1.3-as az ipje, def gateway az a router (192.168.1.1).
Legyen Ap1 ami a routeres házban van, és legyen Ap2 ami a másikban.
Az AP1-esben a wlan macaddresst beállítottam AP2-ére, az AP2-n pedig az AP1-ét, ahogy az elvileg a nagykönyvben irva vagyon.
Sajnos ha AP2-n keresztül csatlakozom a hálózatra akkor sem AP1-et sem a routert, sem a netet nemtudom elérni. Viszont ha AP1-en keresztül csatlakozom akkor simán megy, csak akkor ugye AP2 ipje nem elérhető.
Tud valaki erre vmi trükköt?
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1998 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 10:51

Idézet: bagoly86 - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 6:50

Helló mindenkinek!

parabolaát vegyél! Nagy a nyeresége, és sokkal stabilabb a zavrokkal szemben. Nem szedi be a szomszéd szemetét. olyan 5000 körül van a parabolák darabja...
Vegyél 1 ap-t, és egy klienst. Minél rövidebb antenna kábel, és az utp-t 100 m-ig bárhova viheted. Drágább így, de kevesebb a szívás, mintha 2km antenna kábelt taknyolnál egy vacak pci-os kártyába.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#1999 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 13:19

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 10:51

parabolaát vegyél! Nagy a nyeresége, és sokkal stabilabb a zavrokkal szemben. Nem szedi be a szomszéd szemetét. olyan 5000 körül van a parabolák darabja...
Vegyél 1 ap-t, és egy klienst. Minél rövidebb antenna kábel, és az utp-t 100 m-ig bárhova viheted. Drágább így, de kevesebb a szívás, mintha 2km antenna kábelt taknyolnál egy vacak pci-os kártyába.

250m-re felesleges a parabola! elég egy kis 12 dB-es yagi amit már 2k körül lehet kapni, vagy akár egy kis helix, ami szintén 2-3k körül van.

#2000 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 14:27

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 12:19

250m-re felesleges a parabola! elég egy kis 12 dB-es yagi amit már 2k körül lehet kapni, vagy akár egy kis helix, ami szintén 2-3k körül van.

És télen szépen ráfagy a víz és megáll jól...

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.