HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1961 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 13. 21:31

Idézet: szaki - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 21:44

A SENAO kb 20e kezdodik, az USR lehet egy kicsit olcsobb de nem sokkal.

Uf ez nem fog sokat javitani akarmilyen cumot vennel. A legjobb megoldas ha valahogy megtudnad oldani, hogy egy kliens uzemmodot tudo routert szerezni es kabelezni a gepig a router meg mehet ablakba ahonnan latja az adot.
Eddigi tapasztalatim alapjan van egy ketto ez soha az eletben nem fog megbizhatoan mukodni. Csak ha az adott helysegben vagy szinten lehet AP-t tenni. Vagy kivulre egy nagyobb antenna es D-Link DWL-810+ egyseg de az sem 10e kategoria.

WL500g van a boltban, onnan jön fel a jel. Nem tudom kábelezni (pedig jó lenne, *nagy pingjeim vannak, játszani lehetetlen 200-250es pingekkel), és az ablakban van már az antenna. Vevők az aláírásomban pontosan.

Na most ha ennél rosszabb vevőm lesz (gyengébb), akkor baxhatom, mert rossz időben így is majdnem állóra lassul a net, hatalmas pinggel (routerig 2 helett 50-300ms). De mivel nemsoká lapcsere, és vszínű nem tudok PCIos wlan adaptert venni, ezért kell vagy PCIE, vagy bika USB-s ,remélhetőleg nem csillagászati áron :( !
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1962 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 08:39

Idézet: DankenMcL - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 20:34

Szótárfájlt használt.

NEM!

S ki lenne az a hülye aki beleteszi a szótárfile-ba az 12345678-at???
Ne vicceljünk már!!!

#1963 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 12:29

Idézet: tracert - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 8:39

Akkor lenne igazáncsak hülye, ha erre az alapötletre nem gondolna. Tudod hány alapbeálítású router/AP/stb van admin/admin vagy admin/1234-en? Itt a városban kb. 5-6 (magánházaknál), pedig nem nagy város.

#1964 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 19:51

Idézet: tracert - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 7:39

NEM!

Ne vicceljünk már!!!

Csak linkelek, mert valószínűleg amennyire sokan kíváncsiak voltak a témára, mostmár inkább csak unják, tőlük elnézést.
dictionary1 dictionary2 dictionary3

Sajnos most nem tudom megnézni az auditor cd-t, de google-n nem egy szótárfjált találtam amiben benne van az ominózus "jelszó". Másrészt énis beletenném, pl. az én teszt routeremen is ez a jelszó +még egy karakter.

#1965 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 21:06

Vki tud még nekem segíteni? :(
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1966 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 21:11

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 20:18

30cm vasbeton+60cm kőfal, 10méteren

Router és a te pozíciód fejtsd már ki pontosabban pls.
Valami boltból jön a kraft, na az hol van utca túloldalán vagy alattad?
Mi az a 10 méter? Két fal távolsága? Vagy ennyit utazik összesen a jel?
90 cm fal azért már kicsit necces lehet.

Szerkesztette: Fresi 2006. 03. 14. 21:12 -kor

#1967 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 22:14

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 22:11

Router és a te pozíciód fejtsd már ki pontosabban pls.
Valami boltból jön a kraft, na az hol van utca túloldalán vagy alattad?
Mi az a 10 méter? Két fal távolsága? Vagy ennyit utazik összesen a jel?
90 cm fal azért már kicsit necces lehet.

Itt a rajz
Ha ablakba kirakom az antennát jobb, de nem túl fain a hőszigetelés úgy. Most az ablakpárkányon van bellül, de hát 80%ban így is a falon megy át.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: MC Pite 2006. 03. 14. 22:16 -kor

#1968 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 23:00

Surecom WiFi kártya mennyire erős? Kérj kölcsön egy másik fajtát, lehet azzal jobb lesz a vétel.
Routeren próbáltad állítani a teljesítményt? Esetleg valami moddolt firmware (Oleg?)?
A falak elég vastagok...  :(
Bolt tetejére megpróbálni egy antennát?  :think:

Szerkesztette: Fresi 2006. 03. 14. 23:04 -kor

#1969 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 01:11

Surecom saját antennája (ha az jó :think:) xar, de az asuséval (a vezetékes) megy rendesen.
Routeren állítottam, de nem sokat használt, és nem nagyon akarom jobban küldeni, mert félek nem arra lett méretezve.
Hát, ha tudnék külső antennát a teraszra, akkor tettem volna, de fater azt mondta nem fúrjuk meg, és ajtónál nem mehet.
Most szerztem 180°os antennát, azt leköltöztetem, de max 5%jeljavulásra számítok.

Most a problémát az jelenti, hogy nem fogok köv tudni egy PCI-os karit berakni, így PCIE/USB erős wlan adapterre lenen szükségem, de 10K a max rá...

F*om a *dt PCIE szabványba, egy tetves kártyát se láttam rá a 2év alatt :mad:

#1970 Felhasználó inaktív   mindenmail 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 11:28

Sziasztok!

Ha van valaki, aki otthon van vezeték nélküli hálózat kiépítése témában, kérem szépen jelezze nekem itt, vagy e-mailben...
A probléma röviden:
Egy roterrel megosztok egy internet kapcsolatot (ADSL), amit egy Access Point-tal szeretnék befogni, majd tovább osztani 2 vagy 3 gépre. Az AP-t összekötöttem egy Switch-el, amire kábelesen csatlakoztatok 2 gépet, de a kettő együtt nem működik, csak külön-külön... Az AP-ig minden rendben, tudom Ping-elni az AP-t is meg a gépeket is, de a távoli routert egyszerre nem érem el...
Remélem lesz, aki tud segíteni, előre is köszönöm...

#1971 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:03

Első körben: eszközök típusai, fix ip vagy dhcp? etc...

#1972 Felhasználó inaktív   mindenmail 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:11

E-tech Wireless Router > Planet wap 4000 AP > Planet switch > 2 sz.gép fix ip-vel

#1973 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:27

Idézet: tracert - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 18:20

Nem csak az számít mennyi a kimeneti teljesítmény, fontos az érzékenység, valamint a minőség is.

SENAO-t vagy USR-t vegyél, azok jók!

ÜDV: Tracert

Senao sem túl fasza... AP-nek szar. Mi szedegetjük is le őket, és klienst csinálunk belőlük. Vannak ezerszer jobb AP-k, amiket sajnos márnem gyártanak.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#1974 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:29

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 20:31

WL500g van a boltban, onnan jön fel a jel. Nem tudom kábelezni (pedig jó lenne, *nagy pingjeim vannak, játszani lehetetlen 200-250es pingekkel), és az ablakban van már az antenna. Vevők az aláírásomban pontosan.

Na most ha ennél rosszabb vevőm lesz (gyengébb), akkor baxhatom, mert rossz időben így is majdnem állóra lassul a net, hatalmas pinggel (routerig 2 helett 50-300ms). De mivel nemsoká lapcsere, és vszínű nem tudok PCIos wlan adaptert venni, ezért kell vagy PCIE, vagy bika USB-s ,remélhetőleg nem csillagászati áron :( !

inkább külső vevőeszközzel próbálkozz, és minél rövidebb antenna kábellel. Az antenna kábel csillapítása miatt csökkenhet a jelszint, és kisebb lesz az adatátviteli csatornád.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#1975 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 13:24

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 13:29

inkább külső vevőeszközzel próbálkozz, és minél rövidebb antenna kábellel. Az antenna kábel csillapítása miatt csökkenhet a jelszint, és kisebb lesz az adatátviteli csatornád.

Milyen külső eszközre gondolsz? Írtam a szitut, írj vmi konkrétat pls.

#1976 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 14:16

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 12:24

Milyen külső eszközre gondolsz? Írtam a szitut, írj vmi konkrétat pls.

ovislink5460+flat antenna. Routeren pedig próbáld meg a magasabb csatornára kapcsolást. Kerüld a g-s üzemmódot.

#1977 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 16:52

b-n van és 1megabitre állítottam router és kártyát is. Ez az ovislink5460+flat antenna milyen (usb?), ill hol kapható, il lbelefér 10be?

#1978 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 21:28

Rossz helyre jött! :)

Szerkesztette: Csücsök 2006. 03. 15. 21:30 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#1979 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 21:38

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 15:52

b-n van és 1megabitre állítottam router és kártyát is. Ez az ovislink5460+flat antenna milyen (usb?), ill hol kapható, il lbelefér 10be?

UTP-vel megy a gépre.

#1980 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 09:40

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 22:38

UTP-vel megy a gépre.

Hm... hát, megnézem mint alternatíva, de UTPn osztom tovább a netet, és innentől a PCI hiány megint itt van :reklamacio: . Hogy *dnának meg a gyártók :mad2: .

De ha jól látom ez egy AP. AP+antenna húzós lesz :( .

Alternatív kérdésként a legerősebb USB-s wlan adapter 10-12 körül melyik? :(

Szerkesztette: MC Pite 2006. 03. 16. 09:44 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.