HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2061 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 13:49

Idézet: EasyBoY - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 12:59

Nekem valami olyan összeállitás kéne ami tuti jól müxik és hol lehet be szerezni ! ! !

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 7:53

wlan-ok.hu :) . de 100-ból nem igazán tudod kihozni szerintem.

Jó hely az, segítenek.  ;)

#2062 Felhasználó inaktív   EasyBoY 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 18:07

Hi bino

Itt nincs szolgáltató, ez egy helyi LAN lenne !!!
Azért mert nincs  net és még nem is lesz még egy darabig !!!
Igy tudjunk otthon kényelmesen játszani meg stb...

#2063 Felhasználó inaktív   EasyBoY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 18:14

Hi

Amugy meg hiába nézegetem az antennákat tökre nem értem hogy mi az a Dbi meg az n aljzat meg hogy mi milyen távot lő az sehol sincs feltüntetve !!!

#2064 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 19:03

Idézet: EasyBoY - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 18:07

Itt nincs szolgáltató, ez egy helyi LAN lenne !!!
Azért mert nincs  net és még nem is lesz még egy darabig !!!
Igy tudjunk otthon kényelmesen játszani meg stb...

Hello Boy,

Az AP-et vagyis a gerincet akkor is minoseges elemekbol (antennat is) kellene osszeraki ahogy fenn is leirtam, mert kulonben csak fagyogatni fog, ami allando boszusagot okoz es ha egyszer net is lesz csak radugod es kesz.
A kliens oldalon mivel a tav nem nagy, ahogy tracert is leirta antennat is keszithetek meghozza a biquadot ajalanam, mivel egyszeru elkesziteni es kituno stabil kis antenna (kb 2-3 km atlohetsz vele).
Megneztem a helyet amit fresi is ajanlott, es ott is megoldhato a Mikrotik-es router epites ha neked ez kozelebb van, veluk is beszelhetsz. (meg a neten keresztul is skype-vel).

Udv Bino

Szerkesztette: Bino 2006. 04. 04. 19:09 -kor

#2065 Felhasználó inaktív   EasyBoY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 19:20

hi bino

Antennát  nem csinálnánk inkább meg vennénk, amugy is már van 2 belőle az pedig amit hazsnálunk !!!
Azokat pedig az ostelsat.hu-n vettük uyg egy éve 2,4 Ghz üzemel asszem 11dbi. Most bőviteni akkarjuk ezzel a meg oldaáásal. Mi is ugy gondoltuk hogy ha késöbb lesz net akkor csak rádugjuk!!!

Én csak azt nem tom hogy milyen cucc paszol össze és az mennyi távot lőne mert ha müködne akkor később lehetbővülni a kör! Ebben még tapasztalatlan vagyok!

Meg hogy milyen router kell mert tudtommal az irányítja az adatforgalmi vagy nem ?

Na szal mit ajánlanátok ???
És hol tudnánk be szerezni ???

A Skype ról meg anyit hogy modemmel vagyok fent és ez is csak az 56k felét sem éri el most is 24kb/s a sávom. De az Irc cset még döcög rajta , a vebes nem mert 10 perc késésel hoz mindent :)

#2066 Felhasználó inaktív   ssl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 19:31

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne a szakértőkhöz, hogy miért fagy meg állandó jelleggel a következő "szuperszámítógép", ha benne hagyom az asus PCI wlan kártyát, de egy MSI PCI wlan kártyával is ezt csinálta.

AMD 450 MHz
196 MB RAM
ATI MACH 64 PCI VGA kártya 1MB RAM-mal  :D
AT 250W táp
4,3 Seagate HDD
CD-ROM
Intel háló kártya
XP van rajta illetve Linux-ot próbáltam. Linux alatt is fagy.

Minden gond nélkül megy a gép, ha kiveszem a wifi kártyát.

A wifi kártya dobozára P4 gép követelmény van írva, csak azt nem tudom hogy a visszafelé elméletileg kompatibilis PCI-nak van-e ehhez köze vagy más miatt fagy meg esetleg.

Van valami ötletetek?

#2067 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 19:48

Idézet: ssl - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 20:31

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne a szakértőkhöz, hogy miért fagy meg állandó jelleggel a következő "szuperszámítógép", ha benne hagyom az asus PCI wlan kártyát, de egy MSI PCI wlan kártyával is ezt csinálta.

AMD 450 MHz
196 MB RAM
AT 250W táp
4,3 Seagate HDD
CD-ROM
Intel háló kártya

A wifi kártya dobozára P4 gép követelmény van írva, csak azt nem tudom hogy a visszafelé elméletileg kompatibilis PCI-nak van-e ehhez köze vagy más miatt fagy meg esetleg.

Van valami ötletetek?

Ha nem telepíted fel a hozzá való soft-ot akkor is fagy??
Próbáltad átpakolgatni másik slot-ba?

Elméletileg mennie kellene...

Nekem egy P166-ba (48Mb ram) volt USR5416 aztán SENAO3054 valamint valami ALLNET cucc is pár napig, de mind a 3 tökéletessen működött (WIN98SE)

ÜDV: Tracert

#2068 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 19:53

Idézet: ssl - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 19:31

Sziasztok!

AMD 450 MHz
196 MB RAM
AT 250W táp
4,3 Seagate HDD
CD-ROM
Intel háló kártya

Van valami ötletetek?

Alaplap ludas ebben egyszeruen a PCI vezerlo nem kepes elviselni a WLAn kartyat. Ne ilyedjel meg ilyen elofordulhat a mostani gepeknel is.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2069 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:00

Volt egy kérdésem itt, miszerint meglévő wlan-os hálózatot kéne bővíteni, mivel szeretném másik szinten is elérni.
A hálózat jelenleg egy Zyxel P334WT routerből, illetve 4 gépből áll. (ebből 1 általában wlanon)
Kérdés, hogy mivel szórjam a fenti szinten a jeleket, ha onnan még kábelt is akarok vinni? (Egy kébel van felhúzva, többet nem igazán tudnék.)
Tehát:
a) switch: belőle 1 kábel gépbe, 1 kábel AP-ba
b) wireless switch: 1 kábel gépbe
c) wireless router: 1 kábel gépbe
(Mindegyiknél egy kábelen jönne be a lenti routerből a net)

Mennyire megoldhatóak az egyes variációk? Melyikkel lehet megoldani, hogy csak 1 hálózat legyen, és a gép válasszon a lenti router, illetve a fenti cucc közül, hogy melyiknek erősebb a jele?

Előre is köszi a választ!

#2070 Felhasználó inaktív   ssl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:01

Idézet: tracert - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 20:48

Ha nem telepíted fel a hozzá való soft-ot akkor is fagy??
Próbáltad átpakolgatni másik slot-ba?

Elméletileg mennie kellene...

Nekem egy P166-ba (48Mb ram) volt USR5416 aztán SENAO3054 valamint valami ALLNET cucc is pár napig, de mind a 3 tökéletessen működött (WIN98SE)

Próbáltam másik slot-ot is, kivettem az intel hálókarit is. Driver nélkül is fagy és bár nincs meg a telepítő cd -je de rt2500 -as chipset-je van és a win XP-s drivert felraktam, úgy hogy nem volt bennt a wifi kártya. Attól független lefagyott. A vicc, hogy csökkentett módban sem hajlandó betölteni a win xp-t. Ezért gondolom, hogy hardver gond, mármint a kártya jó, mert próbáltam egy rendes P4-ben is korábban és ott ment rendesen.

Amúgy egy másik gépben is fagyott az egy PI 200 MHz mmx proci volt.

Lehet hogy nem is ez a gond, hanem esetleg a PCI-os VGA és a PCI wlan kártya akad össze?

IRQ meg hasonló nyalánkságok esetleg?

#2071 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:03

Idézet: EasyBoY - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 20:20

hi bino

Antennát  nem csinálnánk inkább meg vennénk, amugy is már van 2 belőle az pedig amit hazsnálunk !!!
Azokat pedig az ostelsat.hu-n vettük uyg egy éve 2,4 Ghz üzemel asszem 11dbi. Most bőviteni akkarjuk ezzel a meg oldaáásal. Mi is ugy gondoltuk hogy ha késöbb lesz net akkor csak rádugjuk!!!

Én csak azt nem tom hogy milyen cucc paszol össze és az mennyi távot lőne mert ha müködne akkor később lehetbővülni a kör! Ebben még tapasztalatlan vagyok!

Meg hogy milyen router kell mert tudtommal az irányítja az adatforgalmi vagy nem ?

A Skype ról meg anyit hogy modemmel vagyok fent és ez is csak az 56k felét sem éri el most is 24kb/s a sávom. De az Irc cset még döcög rajta , a vebes nem mert 10 perc késésel hoz mindent :)

Hello!

Néhány dolog egyszerűen:

Antennák:
dbi: nyereség db-ben kifejezve (minél nagyobb annál jobb)
Irányitottság (nyílásszög) nagyon fontos, mert ez határozza meg milyen irányban sugároz az antenna!
Figyelni kell továbbá hogy ugyan arra a frekvenciára vásárold az antennát, amilyenen az eszközeid működnek!

NEM érdemes minden végpontra mondjuk 19-es yagit venni!!!
Mivel a közelebbi végpontok túllőhetik a központ rádióját ami visszább szabályoz, így a távoli kliensek nem tudnak majd kapcsolódni!!!
Szóval oda elég akár egy 50-60fokos szektor is, vagy egy kisseb yagi.
A végén még az adótelljesítményekkel is játszani lehet, de erre azért valószínüleg nem lesz szükség, hiszen azért ezek nem túl nagy távolságok!
Nincs annyira kiélezve a háló...

Javaslom a 2,4 alkalmazását!

Szerintem próbáljátok ki a leg neccesebb távot két WLAN karival (+ antennákkal) AD-HOC módban, majd ha megy a dolog, akkor szerezzetek egy kölcsön SOHO router-t pl.: WRT54GL majd kapcsolódjatok az összes kliensel, és teszteljétek, mindenki kezdjen el forgalmazni, és ha bírja a cucc nem fagy, akkor nem kell a mikrotik. (Ezzel sok pénzt spóroltok meg.)

#2072 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:06

Idézet: ssl - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 21:01

Próbáltam másik slot-ot is, kivettem az intel hálókarit is. Driver nélkül is fagy és bár nincs meg a telepítő cd -je de rt2500 -as chipset-je van és a win XP-s drivert felraktam, úgy hogy nem volt bennt a wifi kártya. Attól független lefagyott. A vicc, hogy csökkentett módban sem hajlandó betölteni a win xp-t. Ezért gondolom, hogy hardver gond, mármint a kártya jó, mert próbáltam egy rendes P4-ben is korábban és ott ment rendesen.

Amúgy egy másik gépben is fagyott az egy PI 200 MHz mmx proci volt.

Lehet hogy nem is ez a gond, hanem esetleg a PCI-os VGA és a PCI wlan kártya akad össze?

IRQ meg hasonló nyalánkságok esetleg?

keresd meg a neten, hogy a kari milyen verziószámú PCI slotot támogat.
Lehet hogy a régebbi lapon még régebbi van...

#2073 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:10

Idézet: EasyBoY - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 20:20

hi bino

Ja, és tényleg keresd fel a WLAN-ok.hu-t tényleg rendesek, segítenek, s minden szükséges cuccot be tudnak szerezni!

#2074 Felhasználó inaktív   ssl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:18

Idézet: szaki - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 20:53

Alaplap ludas ebben egyszeruen a PCI vezerlo nem kepes elviselni a WLAn kartyat. Ne ilyedjel meg ilyen elofordulhat a mostani gepeknel is.

Szóval akkor felejtsem el, ebben a kis gépben a wifi használatát?

#2075 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:22

Idézet: ssl - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 21:18

Szóval akkor felejtsem el, ebben a kis gépben a wifi használatát?

Sajnos a Párosítás nem ok!

Az a kártya magasabb verziószámú PCI csatolóval működik megfelelően. Válassz egy másik kártyát, vagy a gépet cseréld másikra.

Az általam felsoroltak biztosan mennének benne, hiszen én csak egy P166-osban használtam őket...

#2076 Felhasználó inaktív   ssl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:23

Idézet: tracert - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 21:06

keresd meg a neten, hogy a kari milyen verziószámú PCI slotot támogat.
Lehet hogy a régebbi lapon még régebbi van...

Lefelé kompatibilitásnál nem mindegy mennyire régi a lapban lévő PCI sín a wifi-hez képest? Érdekes...

#2077 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:30

Idézet: EasyBoY - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 19:20

2,4 Ghz üzemel asszem 11dbi. Most bőviteni akkarjuk ezzel a meg oldaáásal. Mi is ugy gondoltuk hogy ha késöbb lesz net akkor csak rádugjuk!!!

Hello Boy,

1. Ha gyari 11dbi korsugarzo es min 20 m magassan all 3-4 km korzetben stabilan menni fog, azert irtam csak ennyit mivel szamolni kell rossz ido eseten pl (ho, eso, kod, fagy).
2. Mar megirtuk mind a ketten, hol erdeklodj es ott vazold elkepzelesed az utobbit is, es Mikrotik router epitesere kerjel arajanlatott.

Udv Bino

#2078 Felhasználó inaktív   ssl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:36

Idézet: tracert - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 21:22

Sajnos a Párosítás nem ok!

Az a kártya magasabb verziószámú PCI csatolóval működik megfelelően. Válassz egy másik kártyát, vagy a gépet cseréld másikra.

Az általam felsoroltak biztosan mennének benne, hiszen én csak egy P166-osban használtam őket...

Hát ez szomorú  :(

Milyen PCI kártyák lehetnek jók? Szerinted azt írják a gyártók, hogy melyik PCI verzióhoz jó?

#2079 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:45

Idézet: tracert - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 20:03

akkor nem kell a mikrotik. (Ezzel sok pénzt spóroltok meg.)

Hello,

A WRT54G router egy nagyon jo kis stabil eszkoz, otthon en is ezt hasznalom, de 11 usert nem tennek ra nem beszelve a bovitesrol.
A WRT54G-en nem tudsz jogokat, savszeleseget, ...... had ne sorojam tovabb konfigolni.
Tehat a Mikrotik elsore tobb, de sokkal jobban konfigolhato egy sima net nekuli halon is nem beszelve kesobb, mikor mar net is lesz.

Udv Bino

#2080 Felhasználó inaktív   EasyBoY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 21:12

Hi all

Köszi szépen mindent, akkor  megpróbálom !!!

Üdv  EasyBoY :)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.