HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2341 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 20:45

Adott eszközök:
Linux szerver (proxy, router, stb...)
10 darab 3Com® OfficeConnect® Wireless 108Mbps 11g PoE Access Point
70 darab HP iPaq hx2410

Milyen titkosítást érdemes használni? Esetleg VPN-nel megoldani?
Olvasgattam mindenfélét: wep, wpa, ipsec, openswan de nem áll össze a kép.
Mire álljak rá? Minek nézzek utána?

Köszi előre is!

Szerk: sima jelszavas megoldás kevés! Sajnos lámák a userek, és könnyen kiadják a jelszavakat :(

Szerkesztette: 1soproni 2006. 06. 11. 21:09 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2342 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 04:42

Ilyen http://www.wlanparts...oduct/O24-STICK antennát hol a csudában kapok itthon?

#2343 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 05:42

Van nekem egy winbond w89c33 802.11 wlan cucc egy laptopban, de sehogy sem tudok vele wireless netezni. Az a probléma, hogy amikor inditom a gépet már kiirja, hogy winbond wlan adapter hardware radio off. Egyszerüen nem látja a vezeték nélküli hálozatot, mikor egy másik laptop mellette meg látja. Mi lehet a gond? Hogy kell ezt beállitani?
Kösz ha valaki tud segíteni, fontos lenne.

#2344 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 06:07

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 6:42

Van nekem egy winbond w89c33 802.11 wlan cucc egy laptopban, de sehogy sem tudok vele wireless netezni. Az a probléma, hogy amikor inditom a gépet már kiirja, hogy winbond wlan adapter hardware radio off. Egyszerüen nem látja a vezeték nélküli hálozatot, mikor egy másik laptop mellette meg látja. Mi lehet a gond? Hogy kell ezt beállitani?
Kösz ha valaki tud segíteni, fontos lenne.

Lehet hogy a notin van egy kapcsoló ami fizikailag kikapcsolja a cuccot. Esetleg a biosban ki van kapcsolva.

#2345 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 20:37

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 20:45

Adott eszközök:
Linux szerver (proxy, router, stb...)
10 darab 3Com® OfficeConnect® Wireless 108Mbps 11g PoE Access Point
70 darab HP iPaq hx2410

Milyen titkosítást érdemes használni? Esetleg VPN-nel megoldani?
Olvasgattam mindenfélét: wep, wpa, ipsec, openswan de nem áll össze a kép.
Mire álljak rá? Minek nézzek utána?

Köszi előre is!

Szerk: sima jelszavas megoldás kevés! Sajnos lámák a userek, és könnyen kiadják a jelszavakat :(

Hat MAC+IP cim es a dhcp ugy konfigolnam hogy a DHCP egy mac re mindig ugyan azt az ip-t adja ki. Es beszereznek egy radius szervert es azzal fejelnem meg, vagy telepitenek linux ala.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2346 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 20:41

Idézet: szaki - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 21:37

Hat MAC+IP cim es a dhcp ugy konfigolnam hogy a DHCP egy mac re mindig ugyan azt az ip-t adja ki. Es beszereznek egy radius szervert es azzal fejelnem meg, vagy telepitenek linux ala.

Köszi! Mac-szűrést már csinálom radius-szal, de rá kéne tenni valami titkosítást.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2347 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 20:49

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 20:41

Köszi! Mac-szűrést már csinálom radius-szal, de rá kéne tenni valami titkosítást.

Hm a radiusz az titkosit ezerrel. Ennel jobbat meg nem talaltak ki erre. a VPN az csak annyit csinal nagyolva hogy az elkuldendo adatot becsomagolja es azt kuldi tovabb a halozatra a masik oldal meg kicsomagolja.

#2348 Felhasználó inaktív   arcadas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 14:28

Üdv!

Nagyobb kiterjedésű (kis városi), szórt spektrumú rádiós hálózat (internet) kiépítéséről, szerver beállításról, biztonságáról, egységes sávszélesség korlátozás megoldásáról lenne szükségem vmi bővebb leírásra, esetleg könyvre. ( Keresőkkel és könyvtárral már próbálkoztam, de ha vki tud vmi jót akkor írjon.)

thx
ASRock P4S61, Celeron 2.4, 2x256 400Hz DDR, Abit Radeon 9550 128DDR.

#2349 Felhasználó inaktív   Bendegoose 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 16. 22:22

Idézet: tracert - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:14

Hát attól függ hogyan szeretnéd továbbosztani... Vezetékesen, vagy vezeték nélkül.
Ha nélkül akkor lásd a B pontot. Ha vezetékessen, akkor AP client.

ÜDV: Tracert

Hi, ismét itt az A-B-C pontos WiFi-s gyerek :)
a jelenlegi gondom az lenne, hogy C pontba beraktam egy AP-t hogy tovább lehessen helyben switchel osztani a netet, de valamilyn módon nagyon szar lett a sebesség C és B pont között, csak 22kb/sec-el jön az áldás míg A és B pont között rendesen át jön A pontból a 260Kb/sec, , , nem vágom, hogy ez mitől lehet, mert egyébként még maga az APk között (linksys WAP54G) B és C pont között erősebb jelerőségget mutat mint A és B pont között,, ,

no esetleg valami magyarázat? megoldás?

#2350 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 09:05

Idézet: Bendegoose - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 22:22

B és C pont között erősebb jelerőségget mutat mint A és B pont között,, ,

no esetleg valami magyarázat? megoldás?

Lehet, hogy a jelerősség nagyobb, de milyen a jelminőség?

#2351 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 09:21

Idézet: arcadas - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 14:28

Üdv!

Nagyobb kiterjedésű (kis városi), szórt spektrumú rádiós hálózat (internet) kiépítéséről, szerver beállításról, biztonságáról, egységes sávszélesség korlátozás megoldásáról lenne szükségem vmi bővebb leírásra, esetleg könyvre. ( Keresőkkel és könyvtárral már próbálkoztam, de ha vki tud vmi jót akkor írjon.)

thx

Igy nem talalsz infot inkabb forumokon es speci OS doksikat ersz el.
- Linux
- Microtik
- stb

Aki uzemeltet az nem fogja elarulni mivel szivott es hogy mia mukodo megoldas mert igen csak megszenvedet erte, legalabis ingye nem.

Ha eszkozok infoi kellenek az gyartoi oldalak.

IP protokol meg szabvanyokrol a szakoldalakon erheto el info IEC.com de a letoltesek fizetosek.

Egyeb irodalom kiskapu kft kulfoldi konyvei kozott.

#2352 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 10:04

Idézet: arcadas - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 14:28

Üdv!

thx

mikrotik tanfolyam.... . wlan-ok.hu

#2353 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 10:11

Idézet: szaki - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 20:49

Hm a radiusz az titkosit ezerrel. Ennel jobbat meg nem talaltak ki erre. a VPN az csak annyit csinal nagyolva hogy az elkuldendo adatot becsomagolja es azt kuldi tovabb a halozatra a masik oldal meg kicsomagolja.

a VPN titkosíthat is, nem is rosszul... DES, 3DES, stb.

#2354 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 10:32

hi!

adsl megosztást szeretnék csinálni wlan routerrel. kicsit szétnéztem és arra jutottam, hogy a normál antennás mezei routereknél elég siralmas a helyzet tiszta rálátás nélkül. esetemben ez nem megoldható: két szint között kellene a megosztás.

kérdés 1: milyen routert (antennát) és/vagy megoldást ajánlanátok a célra.
kérdés 2: a gépben levő wlan kártyára (antennájára) is igaz ugyanez? mármint az, hogy cserélni kell vmi jobbra. hisz nyilván visszirányú kommunikációban is el kell jutnia a jelnek a routerhez. vagy a routerben esetlegesen cserélt antenna nemcsak nagyobb teljesítménnyel ad, hanem a vételi nyeresége is jobb?

vagymi? :)

#2355 Felhasználó inaktív   Bendegoose 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 12:18

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 10:05

Lehet, hogy a jelerősség nagyobb, de milyen a jelminőség?

nos a jelmnőség szerintem kifogástalan lehet, már ha lehet ilyenről beszélni,
azt kipróbáltuk, hogy A pontban magasabra került az antenna, és így azt már C pontban is látni annak ellenére, hogy B pontban egy 5 fokos törés van A és C között, és C pontból közvetlenül A pontra csatlakozva hasonló sebességgel jöt a net mint B pontból, annak ellenére, hogy C pontból B pontba 49% jel erősség van, és C pontból A pontba pedig csak 22-25% és még a szabad rálátás sincs meg,

üdv,
B.

#2356 Felhasználó inaktív   Digi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 01:02

Sziasztok!

Van egy asus p4p800se alaplapom, amin rajta van az asus wifi slot. Nemrég beszereztem egy bele való kártyát, asus wifib-t.
Az alaplapi hálókártya a belső hálóra van csatlakoztatva, van egy pci-slotos hálokari, amire a net megy.(nem az ötödik pci slotban!)
Amikor berakom a wifi kártyát a helyére, akkor a gép elindulás után csak két ethernet kártyát lát, s azokat nem tudja feltelepíteni, a wifi kártyának se híre se hamva! Ha kiveszem, akkor minden működik, mindkét hálókártya.
Szerintetek mi lehet a gond?
Lehet h nem éppen a vezeték nélküli topikba való kérdés, de gondoltam először itt kérdezek!

Szerkesztette: Digi 2006. 06. 22. 01:02 -kor

Asus P5K-E wifi, Intel Q6600, 4x 1Gbyte Kingmax DDRII 1066Mhz RAM, Sapphire HD 2900XT PCI-Express 512Mbyte, WD Raptor 74Gbyte 10000rpm

#2357 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 06:17

Idézet: Digi - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 1:02

Sziasztok!

Van egy asus p4p800se alaplapom, amin rajta van az asus wifi slot. Nemrég beszereztem egy bele való kártyát, asus wifib-t.
Az alaplapi hálókártya a belső hálóra van csatlakoztatva, van egy pci-slotos hálokari, amire a net megy.(nem az ötödik pci slotban!)
Amikor berakom a wifi kártyát a helyére, akkor a gép elindulás után csak két ethernet kártyát lát, s azokat nem tudja feltelepíteni, a wifi kártyának se híre se hamva! Ha kiveszem, akkor minden működik, mindkét hálókártya.
Szerintetek mi lehet a gond?
Lehet h nem éppen a vezeték nélküli topikba való kérdés, de gondoltam először itt kérdezek!

Először is meg kéne nézni más PC-ben és másik slotban. Ha ott sem megy, csere.

#2358 Felhasználó inaktív   Digi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 13:11

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 5:17

Először is meg kéne nézni más PC-ben és másik slotban. Ha ott sem megy, csere.

Igen, erre én is gondoltam, csak nincs egyik ismerősömnek sem ilyen lapja, vagyis amelyikben van asus wifi slot!
Esetleg nem segítene vki, Pesten lakó kipróbálni nála?
Asus P5K-E wifi, Intel Q6600, 4x 1Gbyte Kingmax DDRII 1066Mhz RAM, Sapphire HD 2900XT PCI-Express 512Mbyte, WD Raptor 74Gbyte 10000rpm

#2359 Felhasználó inaktív   DeepDish5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 14:01

Udv!!

REgi routerem bexart,gondoltam WIFI-sre lecserelem, de havernak pl allandoan bontja kapcsolatot es ha gamel az ember ez eleg bosszanto,ez egyedi eset vagy WIFI-nel ez megszokott?
30 rugoig milyen roputert ajanlotok /4 port max/ 108 Mbps-eset erdemes?!

Koszonom  :respect:

#2360 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:52

Hali!

Olyan gondom van hogy van nekem egy asztali WLAN kártyához adott antennám, aminek fél méter lehet max. a kábele. Ezt csak egy hosszabbítóval tudnám kirakni az erkélyre. Ilyen hosszabbítót honnan tudok szerezni? RPSMA csati van az antennán és a hálókarin is. Esetleg átalakítóval koaxon keresztül. De hol tudok ilyet készre szerelten megvásárolni? 3m-nél nem kell hosszabb.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.