HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#581 Felhasználó inaktív   GabCs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 09. 16:04

Idézet: Dampiere1 - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 13:46

Teljesen kezdö vagyok, ezért kérem a segítségeteket!
18 gépet szeretnék rákapcsolni 1accespointra,nagyon lelassulna az átviteli sebesség.A bejövö egy adsl vonal.
Thx!

ha ez kérdés, és a gépekre menne a netosztás, akkor vsz igen, bár az adsl sávszéltől függ, és hogy mi számítana lassúnak

#582 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 09. 20:57

Egy érdekes kérdés.
Kérem jó emberek segíjjetek!

Mostanában telepítem az otthoni riasztó rendszert. Az egyik mozgásérzékelő mikrohullámú tipus. Ezekben egy mikrohullámú adó van, amely folyamatosan vagy közel folyamatosan besugározza a védett területet és sajna átsugároz a falon keresztül is. Az adott tipus frekvenciája: 2,450 GHz, ami pont bele esik a 802.11 b/g szabvány sávjába.

Az AP még nincs meg, de nagy kérdés: a mozgásérzékelő és a Wifi zavarja- e egymást.
Nem nagy öröm ha akadozik WLAN, de még kínosabb a téves riasztás.

Néztem a Google-t. Csak azt találtam a drótnélküli telefonok bizony zavarják a WLAN-t.
Előre  is  :respect:

#583 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 23:03

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 11:08

Nekem mióta fent van a 2.07b47 firmware (kb. 1 hónapja) egyszer sem fagyott, teszi a dolgát ahogy kell :)

Csakhogy az egyém rev.A és ehez ez a legujabb : di-624+_Ax_fw_v119b09.zip ami letölthető.
Illetve mégsem mert az enyében ez van :

Current Firmware Version: 1.20 
Firmware Date: 19 Jul 2004 

És nem mondtam hogy az összes rossz, lehet csak az enyém épp hibás darab.

Amugy semmi más bajom nincs vele. Lehet ez sem zavarna ha itt lenne az orrom elött, de nem itt van és kellemetlen az ujrainditása.

Más valaki meg tudná nézni hogy az USR routerekben van DDNS támogatás ?
Erről nem találtam infót az USR oldalán.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#584 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 11:08

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 19:54

állítható a jobb vagy bal antenna

Megavn a router USR808054-es , de nem találom benne az antennahasználattal kapcsolatos beállitásokat.
Feltettem rá a legfrissebb FW-t is ( Version: 1.67 )
Meg Dinamikus DNS-t sem találok benne , de lehet hogy az nincs is.

Tudna valaki segiteni ?
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#585 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 13:05

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 11:08

Megavn a router USR808054-es , de nem találom benne az antennahasználattal kapcsolatos beállitásokat.
Feltettem rá a legfrissebb FW-t is ( Version: 1.67   )
Meg Dinamikus DNS-t sem találok benne , de lehet hogy az nincs is.

Tudna valaki segiteni ?

Bocs, én böktem el.... csak az AP-n állítható a jobb/bal....

#586 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 13:34

Nem birom osszehozni az USR808054 AP-vel a PPPoE-t a TvNetwork LanNet vackaval. A statikus IP honapok ota megy. De most at kell(ene) allni a honap vegeig.

Nincs valakinek tapasztalata ezzel?

Mezei halokartyaval egybol osszejott, de itt hiaba csinalok barmit, az a fenti AP-val nem sikerul.
Ugyan oket meg nem kerdeztem, de tartok tole, hogy nem sokra fogok vele menni.

#587 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 20:26

Sziasztok!

Kinek van problémája a wlannal, eső után??? Az enyém konkrétan az, hogy eső közben semmi baja, tökéletesen műxik, megy a net 1000-rel,, na jó nem 1000-rel, de 256-tal igen ;)! Miután el kezd esni az eső 1/2-órával kezdődik a bibi! Akadozik, megszakad, nem jön vissza, vagy csak nagy kínlódások árán! Másnapra, ha kisüt a nap tökéletesen dolgozik.
Én beázásra gondoltam, de nem hiszem, hogy az lenne a bibi, hacsak nem a gyári illesztéseknél nem ázik be, de azt kételm. Ha vkinek van vmi tapasztalata, segítsen, legyen szives!!!  :respect:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#588 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 20:28

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 20:57

Egy érdekes kérdés.
Kérem jó emberek segíjjetek!

Mostanában telepítem az otthoni riasztó rendszert. Az egyik mozgásérzékelő mikrohullámú tipus. Ezekben egy mikrohullámú adó van, amely folyamatosan vagy közel folyamatosan besugározza a védett területet és sajna átsugároz a falon keresztül is. Az adott tipus frekvenciája: 2,450 GHz, ami pont bele esik a 802.11 b/g szabvány sávjába.

Az AP még nincs meg, de nagy kérdés: a mozgásérzékelő és a Wifi zavarja- e egymást.
Nem nagy öröm ha akadozik WLAN, de még kínosabb a téves riasztás.

Néztem a Google-t. Csak azt találtam a drótnélküli telefonok bizony zavarják a WLAN-t.
Előre  is  :respect:

Na csereldle a mozgas erzekelod vezetekesre ha lehet, ket gond van veluk alapbol
- elem merulesre haklisak (vagy beriaszt vagy semmit sem csinal gyengulo elemnel)
- barmilyen kozeli savban mukodo eszkoz megzuhantja
Mukodesuk lenyege, hogy egy bennuk levo potival lehet allitani az idozitest, az idoziteskor adnak ki jelet a vedet teruletre majd kozlik az erdemenyt a kozponttal.
Ilyen rendszer sajnalatos modon azonnal blokolhato a betorok reszerol (profikra gondolok) igy ugy mozognak a vedett helyen ahogy akarnak.

A fentiek miatt ha az AP ugyan abban a helysegben van nagy eselyel
- kiakad
- riaszt folyamatosan
- egyik sem mukodik
- mukodik de erdekes jelensegek lesznek wlan-on hol lesz jel hol nem
ha masikban, ebben a helysegben hasznalhatalan lesz a wlan de jo esellyel a rendszerek mukodni fognak.
Az informatika atok de jo hogy van.

#589 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 20:31

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 20:26

Sziasztok!

Kinek van problémája a wlannal, eső után??? Az enyém konkrétan az, hogy eső közben semmi baja, tökéletesen műxik, megy a net 1000-rel,, na jó nem 1000-rel, de 256-tal igen ;)! Miután el kezd esni az eső 1/2-órával kezdődik a bibi! Akadozik, megszakad, nem jön vissza, vagy csak nagy kínlódások árán! Másnapra, ha kisüt a nap tökéletesen dolgozik.
Én beázásra gondoltam, de nem hiszem, hogy az lenne a bibi, hacsak nem a gyári illesztéseknél nem ázik be, de azt kételm. Ha vkinek van vmi tapasztalata, segítsen, legyen szives!!!  :respect:

Beazas az antenna kabelnel, vagy az antennanal, vagy a csatlakozoknal megoldasok:
- szikszallagozni
- vekonyan bekenni vazelinnal (nem rohog  ;) a csatlakozasoknal
- vagy valamilyen nem oxidalo zsirral

Ja igen csak ha szaraz, ha nedves szetfog rohadni.

#590 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 20:46

Idézet: szaki - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 21:31

Beazas az antenna kabelnel, vagy az antennanal, vagy a csatlakozoknal megoldasok:
- szikszallagozni
- vekonyan bekenni vazelinnal (nem rohog  ;) a csatlakozasoknal
- vagy valamilyen nem oxidalo zsirral

Ja igen csak ha szaraz, ha nedves szetfog rohadni.

Természetesen az antenna-kábel csatlakozásnál be van szikszallagozva!!! Mondjuk lehet, hogy az "elosztó emberkénél" lesz a hiba, habár ő aszonta, hogy nagyon faxán beszallagozta. Ő mondja ezt, én még nem láttam. Na majd holnap. THX  :respect:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#591 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 22:37

Idézet: 007 - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 12:34

Nem birom osszehozni az USR808054 AP-vel a PPPoE-t a TvNetwork LanNet vackaval. A statikus IP honapok ota megy. De most at kell(ene) allni a honap vegeig.

Nincs valakinek tapasztalata ezzel?

Mezei halokartyaval egybol osszejott, de itt hiaba csinalok barmit, az a fenti AP-val nem sikerul.
Ugyan oket meg nem kerdeztem, de tartok tole, hogy nem sokra fogok vele menni.

Szerintem a CLONE MACADRESS-t probálgasd , bár nekem  ADSL van de az szokott lenni a gond.

Megvettem ezt az USR808054-es WLAN ROUTERT , de nagy csalódás számomra. Sajnos nagyon sok beállitási lehetóség ami a DI-624+ ban megvolt ebben nincs meg. Már most azt kivánom bárcsak hibátlanul müködött volna a 624+-osom ....

Abban az egyben reménykedem hogy ez nem fog fagyni. Ha fagyni fog akkor veszek egy DI604 routert + hozzá egy DWL 2000+ AP-t . Mert azért valjuk be a Dlink routerben minden megvan ami csak kellhet egy átlag USERNEK.
Csillagokat szeretnék !

#592 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 23:50

Idézet: szaki - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 21:28

Na csereldle a mozgas erzekelod vezetekesre ha lehet, ket gond van veluk alapbol
- elem merulesre haklisak (vagy beriaszt vagy semmit sem csinal gyengulo elemnel)
- barmilyen kozeli savban mukodo eszkoz megzuhantja
Mukodesuk lenyege, hogy egy bennuk levo potival lehet allitani az idozitest, az idoziteskor adnak ki jelet a vedet teruletre majd kozlik az erdemenyt a kozponttal.
Ilyen rendszer sajnalatos modon azonnal blokolhato a betorok reszerol (profikra gondolok) igy ugy mozognak a vedett helyen ahogy akarnak.

A fentiek miatt ha az AP ugyan abban a helysegben van nagy eselyel
- kiakad
- riaszt folyamatosan
- egyik sem mukodik
- mukodik de erdekes jelensegek lesznek wlan-on hol lesz jel hol nem
ha masikban, ebben a helysegben hasznalhatalan lesz a wlan de jo esellyel a rendszerek mukodni fognak.

Hálás köszike!

A helyzet az, - de gondolom ez a lényegen nem változtat - hogy a mozgásérzékelő maga vezetékkel van bekötve a központba. A radar az érzékeléshez kell (a visszavert jel Doppler eltolódását érzékeli ha mozgás van). Magában az érzékelőben hagyományos PIR (infra) egység is van. Az egésznek az az értelme, hogy huzatos helyiségbe kell, ahol a kettős érzékelés biztosítja csak a megfelelő zavarvédelmet. Mindegy a sugárzás 2,450 GHz-en  akkor is csaknem folyamatos.

Létezik olyan tipus is amelynek az adó frekvenciája 9-10GHz körüli. Valszeg egy ilyenre  fogom kicserélni.

#593 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 04:15

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 19:46

Természetesen az antenna-kábel csatlakozásnál be van szikszallagozva!!! Mondjuk lehet, hogy az "elosztó emberkénél" lesz a hiba, habár ő aszonta, hogy nagyon faxán beszallagozta. Ő mondja ezt, én még nem láttam. Na majd holnap. THX  :respect:

a szigszalag nem 100%. lehet venni hore lagyulo ragasztot, amolyan opalos feher rudak formajaban. azt ha ongyujto langjaval melegiteted, konnyen folyova valik es tokeletesen tomit. leszdni is viszonylag egyszeru.

#594 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 08:16

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 23:50

Hálás köszike!

A helyzet az, - de gondolom ez a lényegen nem változtat - hogy a mozgásérzékelő maga vezetékkel van bekötve a központba. A radar az érzékeléshez kell (a visszavert jel Doppler eltolódását érzékeli ha mozgás van). Magában az érzékelőben hagyományos PIR (infra) egység is van. Az egésznek az az értelme, hogy huzatos helyiségbe kell, ahol a kettős érzékelés biztosítja csak a megfelelő zavarvédelmet. Mindegy a sugárzás 2,450 GHz-en  akkor is csaknem folyamatos.

Létezik olyan tipus is amelynek az adó frekvenciája 9-10GHz körüli. Valszeg egy ilyenre  fogom kicserélni.

Ja en arra gondoltam, hogy a kozpontal kummunikal radion. Ha vezetekes semmi gond nem lesz vele. A radaros megoldasok egy kicsit nagyon mas technikat alkalmaznak mint a wlan ezert semmi hatassal nincsenek egymasra.

Ebben az esetben nem kell izgulni siman mukodik minden majd.

#595 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 18:10

USR808054 es roter , és hozzá való 125MPS kártya.
Megprobáltam WPA-PSK titkositott kapcsolatot létrehozni de nem sikerült . Itt a kép a beállitásokról , kell még valamit ezen kivül beállitani ha WPA-PSK-t szeretnék használni ?

Amugy a link quality az 90 % , mert egyelőre csak itt a lakásban tesztelem a cuccot.

Csatolt fájl:

Csillagokat szeretnék !

#596 Felhasználó inaktív   Zsoltt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 08:54

Sziasztok!

Szeretnék kihozni a Budapest belvárosból egy linket 17,5 km -re. Ehhez használnék Atheros 5213(?) chipsetes kártyákat, és 90-es vagy 110 -es tükörrel rendelkező biquad antennát. Ja, igen. 2,4 -en menne mindez.
Szerintetek mekkor sávszélesség érhető el így, valamint megoldható ez a link egyáltalán? Ha esetleg van valami eszköz ajavaslatotok amivel biztosabb azt is szivesen veszem. (Fontos a 2,4ghz)

Előre is köszönöm!

Zsoltt

#597 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 09:06

Idézet: Zsoltt - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 7:54

Sziasztok!

Szeretnék kihozni a Budapest belvárosból egy linket 17,5 km -re. Ehhez használnék Atheros 5213(?) chipsetes kártyákat, és 90-es vagy 110 -es tükörrel rendelkező biquad antennát. Ja, igen. 2,4 -en menne mindez.
Szerintetek mekkor sávszélesség érhető el így, valamint megoldható ez a link egyáltalán? Ha esetleg van valami eszköz ajavaslatotok amivel biztosabb azt is szivesen veszem. (Fontos a 2,4ghz)

Előre is köszönöm!

Zsoltt

Eléggé felejtős...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#598 Felhasználó inaktív   Zsoltt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 09:16

hm...  Ez nem volt valami építő jellegű hozzászólás.. :) Egyébként ha nem megy, természetesen 5 gigára is nyitott vagyok. Csak akkor többet kell papíroznom.  Ja, optikai rálátás megvan természetesen.

Üdv!

#599 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 09:21

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 19:10

USR808054 es roter , és hozzá való 125MPS kártya.
Megprobáltam WPA-PSK titkositott kapcsolatot létrehozni de nem sikerült . Itt a kép a beállitásokról , kell még valamit ezen kivül beállitani ha WPA-PSK-t szeretnék használni ?

Amugy a link quality az 90 % , mert egyelőre csak itt a lakásban tesztelem a cuccot.

Konkretan mi a gond?
Azt nezd meg, hogy kliens oldalon ha kapcsolodni probalsz mit ir ki? Authentikacional (ha tul sokaig var es eldobjaa a kapcsolatot akkor a kulcs nem uaz. Javaslom, CRTL-C es CTRL V hasznalatat es legalabb 30 jegyu kulcsot.
Erre van egy jo kis progi (jelszovarazslo)
Jelszóvarázsló

Ugy latom jol van belove, bar a 12 es csati nem a legszerencsesebb valasztas.
A routerben gondolom benne van az 1.67 es FW?! BAr az elozo FW el is mennie kellene a WPA nak..
A kliens oldalon ugy latom USR kartya van, ha tudod mellozd a USR util progijat, sokkal gyorsabb authentikaciot es bootolas utani gyorsabb kapcsolatfelvetelt tudsz elerni.
Ehhez kell az XP hez egy uj patch amit
Innen (bevizsgalja a windowsod eredetiseget, csak utana tudod letolteni)
tudsz letolteni, ezek utan mar rendesen kezeli a WPA-PSK t a dozer.

Ha ezek utan sem megy kuldj az emailemre kepeket a router beallitasokrol, megprobalok segiteni.

Szerk: most latom mennyire bankodsz a DLink miatt, nalunk a multkori  nagy melegben 2 Dlink mondott csodot, igaz nem ment tonkre de nem birjak a padlas klimajat.
USR AP ment a helyere es no problem.
Ha kiismered a USRt, nem fogsz bankodni a Dlink utan.
(kicsit marketingszagu de ez az igazsag :) :up:

Szerkesztette: Michael 2005. 06. 12. 09:31 -kor

#600 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 09:33

Idézet: Zsoltt - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 10:16

hm...  Ez nem volt valami építő jellegű hozzászólás.. :) Egyébként ha nem megy, természetesen 5 gigára is nyitott vagyok. Csak akkor többet kell papíroznom.  Ja, optikai rálátás megvan természetesen.

Üdv!

Egyertelmuen 5 Ghz, Irajmonnal vedd fel a kapcsolatot.
www.wlan-ok.hu

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.