HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#701 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:39

Idézet: csabors - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 22:23

Azt szeretném kideríteni, hogy a pár házzal odébb lakó szomszéd valóban feltörte ill. használja e a hálózatomat és

Lannetscan nevezetű cucc kell Neked, az végiglesi a hálózatot, nomeg LinkSys logját kell lesegetni, DHCPvel osztott-e ki IP-t. amúgy MAC addressre szűrés ilyen szempontból jó, mert azt hiába állítja be, egyszerre csak egy klienssel fog műxeni, és kibújik a szög a zsákból.
Make love not Wor.

#702 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 11:34

Ha a szomszéd DHCP-vel kapott címet, akkor azt a router konfig oldalán meg tudod mézni. A status/DHCP-Client List-re kell kattintani. Állítsd magasra azt az időt, ameddig élnek a DHCP-s címek, hogy sokáig láthasd, miután már kilépett.
Ha nem DHCP-vel kapott címet, akkor nehezebb.
Milyen firmware van a routereden?

#703 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 22:48

Idézet: olinka - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 12:34

Ha a szomszéd DHCP-vel kapott címet, akkor azt a router konfig oldalán meg tudod mézni. A status/DHCP-Client List-re kell kattintani. Állítsd magasra azt az időt, ameddig élnek a DHCP-s címek, hogy sokáig láthasd, miután már kilépett.
Ha nem DHCP-vel kapott címet, akkor nehezebb.
Milyen firmware van a routereden?

Szia.
A router frimware 4.00.7. Kezd gyanussá váln,i hogy nem csak szájjáratásról van szó... mindkét gép ki van kapcsolva mégis, a router és a modem állapotjelző fényei eszeveszettül villognak. Lannetscan progit, hogy kell használni?

Udv

#704 Felhasználó inaktív   xeri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 23:15

Idézet: aurum - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 13:46

ez az antenna a dupla biquad, ket ilyen 5km-t visz lazan. a nyeresege, ha meret helyes 13.5dB. a negyzetesseg nem szempont, de az igen, hogy az oldalak 30mm hosszuak legyenek. azt nem tudom fejbol, hogy nem forditott keresztezesunek kellene lennie a ket oldalon a biquad-oknak, majd otthon megnezem (1..2 eve nem csinaltam ilyet). az elve kulonben az, hogy a biquad kozepen 50ohm a szelein meg 100 ohm impedanciaju. ha kettot a szelen parhuzamositasz akkor a replusz miatt 50ohm lesz az eredo impedancia es +3dB a nyereseg.  az ohmikus ellenallast felesleges merni annak 0 kozeleben kell lennie.

Kösz a választ, pár napot most kihagytam.
A méretezést elég pontosan csináltam (30,5mm-re, mert a fenti linken ennyit írtak  :confused: ). Azóta próbáltam 5m-nyi kábellel is, most pedig már egy méter alatt van a h-155 hossza (egyik végén az rpsma, másik vége beforrasztva az antennába). Nagyjából a gyári antenna helyén van tehát, minimális veszteséggel terhelve. Fogalmam sincs, mit csináltam rosszul, de ha ennek 13dBi a nyeresége, akkor megeszem a kalapom :) Bizonyos "kritikus" helyeken, ahol a gyári antenna is kifulladt, ez ugyanúgy (vagy még hamarabb) meghal, pedig még irányba is forgattam (a gyári egy 10 centis rúd).
A kapcsolat másik végén egy noti van beépített rt2500-al, amihez nem lehet külső antennát rakni, de nem is nagyon szeretnék. Mivel a feladat "csak" egy kétszintes ház besugárzása lenne, egy födémet és egy-két falat át kéne vinni egy ilyen antennának, nem?

#705 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 23:17

Idézet: csabors - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 23:48

Lannetscan progit, hogy kell használni?

elindítod, adol neki IPtartományt... Ha routered 192.168.1.1, akkor 192.168.1.1-192.168.1.255, aztán végignyalja, hogy hol esélyes ha fut valami/valaki... Ennyi :-)

www.rettesoft.hu/jahnoftp/letoltes/lannetscan.exe
Make love not Wor.

#706 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 00:25

Idézet: csabors - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 23:48

Szia.
A router frimware 4.00.7. Kezd gyanussá váln,i hogy nem csak szájjáratásról van szó... mindkét gép ki van kapcsolva mégis, a router és a modem állapotjelző fényei eszeveszettül villognak. Lannetscan progit, hogy kell használni?

Udv

Szerintem ne parázz.
A router és modem fényei állandóan villognak. Kapcsold ki a WiFi részt, láthatod ugyanúgy villognak. Ha izgat milyen a forgalom,  a routeredben gondolom van forgalomszámláló.

A "szomszédbiztos" rerndszerhez:
1. változtasd meg routered jelszavát.
2. Változtasd meg az SSID és tiltsd le broadcast-ját.
3. Kapcsold be a MAC szürést
4. Használj WPA-PSK titkosítást legalább 20 karakteres jelszóval.
5. Figyeld a router LOG-ját,
6. Ha nem használod kapcsold ki a WiFi részt.

#707 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 06:33

elokerestem a sajat dupla biquad-omat es megnezetm. a kep alapjan a te dupla biquad-od is jol van megcsinalva, vagyis fazishelyesen van osszekotve a ket biquad sarka. tehat ez nem lehet gond. ellenorizd le a drot-reflektor kozotti tavolsagot. 15..18mm-nek kell lennie.

dupla biquad keszites

ami meg okozhat kissebb jelszintet: a szimpla biquad eleg nagy nyilasu, ami azt jelenti, hogy olyan 50..70fok.-on belil keveset valtozik a jel erossege, 50fokon tul is csak a felere, 3dB-el csokken. addig a dupla biquad a nagyonn, dupla nyereseg miatt kisebb nyilasu, vagyis 25fok korul van a ket 3dB-es pontja. azonkivul a polarizaciora is sokkal erzekenyebb.

tehat forditsd a masik gep iranyaba pontosan es probald meg vertikalis es horizontalis polarizacioval is.

peldakent:

az en elnagyolt dipla biquad-omra 2m rg58 van rakva ennek 1dB/m a vesztesege vagyis 2dB ez egy cf-wlan adapterbe volt dugva, ami erdetileg nem rendelkezett antenna csatlakozoval, csak egy kis dielektromos antennaval. ere nem fabrikaltam 3cm 75ohm-os vekony hangszorovezetekbol meg egy rpsm csatlakozobol kulso antennacsatlakozot. meresek szerint 8..10dB veszteseggel megy.  :rolleyes:

a masik oldalon egy x-micro 108g volt 9db korsugarzoval. az cf adpter 10dBm az x-micro 15dBm teljesitmenyu. ez a felallas 2km-rol mukodot ugy, hogy a haz ahol az ap volt 3 sor 20m magas nyarfa mogott rejtozott. vagyis nem is tudtam hol van, csak az antennaval talatam meg.

szoval a dupla biquad ha jol van elkeszitve, pontosan a masik oldal fele nez es jo a polarizacio biztosan kell hogy mukodjon akar 3..4 b30-as falon at is.

#708 Felhasználó inaktív   xeri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 10:33

Akkor lehet, hogy visszaveszem majd szimpla biquad-ra. Mivel a házban több helyről is el kell érni a hálót, ezért nehéz egy irányt belőni. A hátlapból muszáj lesz levágnom, vagy maradhat nagyobb, mint amit a szimplához írnak?
A polarizációt honnan tudom pl a notebooknál? Próbálgassam, hátha jobb az egyik irány a másiknál?

#709 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 13:07

Idézet: xeri - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 9:33

Akkor lehet, hogy visszaveszem majd szimpla biquad-ra. Mivel a házban több helyről is el kell érni a hálót, ezért nehéz egy irányt belőni. A hátlapból muszáj lesz levágnom, vagy maradhat nagyobb, mint amit a szimplához írnak?
A polarizációt honnan tudom pl a notebooknál? Próbálgassam, hátha jobb az egyik irány a másiknál?

a hatlap akarmekkora lehet. a polarizacio probalgatassal megy.

#710 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 20:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 0:17

elindítod, adol neki IPtartományt... Ha routered 192.168.1.1, akkor 192.168.1.1-192.168.1.255, aztán végignyalja, hogy hol esélyes ha fut valami/valaki... Ennyi :-)

www.rettesoft.hu/jahnoftp/letoltes/lannetscan.exe

Ha valamilyen tűzfal fut a 'támadó' gépén, akkor nagy valószínűséggel nem fog válaszolni a pingelésre, és lehet, hogy a tűzfal elrejti a nyitott portokat, tehát lehet, hogy teljesen láthatatlan.

csabors:
A 100%-os módszer, ha felteszel valamilyen linux alapú firmware-t, aztán ott meg tudod nézni, hogy milyen kapcsolatok mennek keresztül a routeren. Még azt is meg tudod nézni, hogy éppen mit tölt le vagy böngész.

Az azért elég gyanús, hogy villognak a ledek, miközben a te gépeid nem csinálnak semmit, mindenesetre DreamR jól összefoglalta, hogy mit kell csinálni.

#711 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 23:14

Idézet: olinka - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 21:06

csabors:
A 100%-os módszer, ha felteszel valamilyen linux alapú firmware-t, aztán ott meg tudod nézni, hogy milyen kapcsolatok mennek keresztül a routeren. Még azt is meg tudod nézni, hogy éppen mit tölt le vagy böngész.

Az azért elég gyanús, hogy villognak a ledek, miközben a te gépeid nem csinálnak semmit, mindenesetre DreamR jól összefoglalta, hogy mit kell csinálni.

Szia.
Belinkelsz valamit, vagy kutakodjak Linksys topikban... :D  :respect:
Kösz

#712 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 02:02

Megvan a 100% megoldás a szomszéd elleni védelemre!!!!
Kutakodtam a linksys topikba (bár ne tettem volna) találtam valamit és próbálkoztam.Azóta csak villog a router power ledecskélye és nem tudom elérni.Tápkábel le, reset, minden meg volt.Most már a rendszer szomszédbiztos...A gyári frimwaret próbáltam frissíteni valami buherral. Szóba jöhet a gari? Vajon a félig feltöltött frimwarenak maradt nyoma routeron...Mit csináljak...?

Üdv

#713 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 07:42

Idézet: csabors - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 1:02

Kutakodtam a linksys topikba (bár ne tettem volna) találtam valamit és próbálkoztam.Azóta csak villog a router power ledecskélye és nem tudom elérni.Tápkábel le, reset, minden meg volt.Most már a rendszer szomszédbiztos...A gyári frimwaret próbáltam frissíteni valami buherral. Szóba jöhet a gari? Vajon a félig feltöltött frimwarenak maradt nyoma routeron...Mit csináljak...?

Üdv

hat ez az igy jartal kategoria. a jtag proton kulonben ujra lehet progizni a flash-t de imho nem eri meg a befeketett munkat.

#714 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 10:26

Idézet: csabors - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 3:02

Üdv

A resetet fesz alatt kell megejteni kulonben hatastalan.
Es eleg sokaig kell nyomva tartani, ~15 sec

#715 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 11:02

Üdv

Lehet, hogy vissza tudod még flashelni a gyári firmware-t. Tudod pingelni a routert?
Ezekben a fórumokban keress olyan toipkokat, hogy "bricked wrt54g" meg hasonlóak:

http://www.linksysinfo.org
http://forum.bsr-clan.de/forum12.html
http://www.sveasoft.com/

Elég sokféle tanácsot adnak, hogy nekik hogyan sikerült visszacsinálni egy rosszul sikerült flashelést.

#716 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 11:10

Idézet: olinka - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 12:02

Lehet, hogy vissza tudod még flashelni a gyári firmware-t...

Elég sokféle tanácsot adnak, hogy nekik hogyan sikerült visszacsinálni egy rosszul sikerült flashelést.

NEM tudok angolul...

#717 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 11:34

Idézet: csabors - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 12:10

NEM tudok angolul...

Mivel én adtam a szerencsétlen tippet, és nem írtam, hogy a "kockázatok és mellékhatások tekintetében...", ezért a lehetőségekhaz képest segíteni fogok a megoldásban. Sajnos most nem leszek netközelben hétfő estig, de akkor megnézem pontosan, hogy milyen lehetőségeid lehetnek! Az MSN kapcsolatom meg van adva.

#718 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 11:38

Idézet: csabors - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 12:10

NEM tudok angolul...

https://forum.hwsw.h...ic=77242&st=210

Alulról a harmadik hozzászólás! :)

Üdv!
ASRock P4i65PE alaplap | Intel Pentium 4 2.8 GHz HT | 1 GB DDR-RAM 200 MHz Dual-Channel | nVidia GeForce 4 MX4000 VGA | SB Live! 24-bit | Maxtor 80 GB 7200 RPM | Maxtor 160 GB 7200 RPM | Philips 16x DVD-ROM | Asus CD-RW 52x32x52x

#719 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 12:53

Üdv

az alphasonic szervíz régebben megcsinálta az ilyeneket!

#720 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 12:58

Idézet: gery_hu - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 12:38

https://forum.hwsw.h...ic=77242&st=210

Alulról a harmadik hozzászólás! :)

Üdv!

:up:  :up: Igen, ezt kerestem én is! :)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)