Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 10:55
Szerintem e kivitelezés körül lehet a gond; a biquad nyeresége ideális esetben 11-12 dBi. Küldj egy képet róla, szívesen megnézem, hátha evidens a gond. Mit mutat Ohmmérő ha rámérsz? Mérted a kábelt csak RPSMA csatival?
Csao! Kösz a tippeket, én annyira

vagyok ehhez, hogy még a hibakeresés alapjai sem jutottak eszembe. Ellenállások: az antennán gyakorlatilag 0 (ugyanazt a 0,2-0,3 ohmot mutatja a műszer, amit a saját vezetékei összeérintésekor). A vezeték (amikor még egyben volt) középső ér 0,2 ohm, árnyékolás 0,1 ohm (levonva a fenti értékeket), a kettő között végtelen (szerelt csatlakozóval vettem a kábelt, hogy legalább az rendben legyen

). Aztán megfeleztem a kábelt, ráraktam az antennát újra, az rpsma két pontja között most 0 ohm mérhető (gondolom ez normális

)
Csináltam képet is, amit jobban megnézve az látszik, hogy nem szabályos négyzetek vannak (lehet, hogy ez a gond?). Persze amikor a drótot hajlítottam, akkor még azok voltak, de a beforrasztáshoz kicsit el kellett távolítani őket egymástól, ettől meg hülye alakja lett az egésznek. Ezt hogyan oldják meg a profik? (kézenfekvő lenne levágni a vezeték két végéből egy-egy kis darabot, de a leírás külön hangsúlyozta, hogy fontos a pontos hossz, ezért ezt nem mertem meglépni.)
Szóval most fele kábelen lóg az antenna (kb. 5m), és látványosan javult a jelszint (most kicsivel jobbnak tűnik, mint a kártya gyári antennája, ami egyébként még mindig elég siralmas eredmény).