HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#21 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 14:36

Van egy társasház.
Alsó szinten egy wlanrouter/Asus 500g Deluxe/.
Légvonalban nagyjából egyszinten 15-20méterre két ajtón túl nem lehet fogni az adást :(
De a bázis felett 1 emelettel még megy bár nagyon gyenge a jel , de 1Mbit/s az megvan !
Persze a 2emelettel felettünk lévő kliensnek már semmi sem jut fel :(
Kérdés, hogyan lehetne megoldani a jelerősítési problémánkat ?
Létezik olyan, hogy a router rj45-ös portjába egy utp kábel és a másik végén egy profi körsugárzó ?
Az access pont az mire való > pont erre jó ?
Vagy esetleg 220V on keresztül játszuk át a jelet? És azt hogyan ?

#22 Felhasználó inaktív   Mephistó11 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 19:13

Idézet: piston - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 0:37

1.Fel
2.Biztonságos,megfelelö védekezéssel/WPA-PSK,WPA-AES,WPA-RADIUS,stb..../,WEP nem ajánlott!

kicsit bővebben leírnád?
mondjuk van egy linksys wap azon csk wep van. akkor ez szar?
hogy lehet ezt biztonságossá tenni?

#23 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 08:04

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 13:36

Van egy társasház.
Légvonalban nagyjából egyszinten 15-20méterre két ajtón túl nem lehet fogni az adást :(
De a bázis felett 1 emelettel még megy bár nagyon gyenge a jel , de 1Mbit/s az megvan !
Létezik olyan, hogy a router rj45-ös portjába egy utp kábel és a másik végén egy profi körsugárzó ?

rakd ki az ablakba.

#24 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 09:15

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 13:36

Van egy társasház.

Szia!

Nálam asus wl500g van és a szomszéd mellettem van kb.10 méterre és van köztünk 3 db 10 válaszfal és egy 30 közfal.
A kliens oldalt vettem egy dlink dwl-120+ usb kártyát, ami kihajható és igaz "gyenge" jel van de simán megy a net nála is. Letöltés olyan nála, mint nálam a kábellel.

Szerintem a kliens kártya "erőssége" meghatározza az egész kommunikációt.

Ha pci kártyád van lehet rá venni zyxel vagy surecom 5dbi nyereségő külső antennát, ami kb 3000 HUF, azzal már többet kell látnia.

Remélem tudtam segíteni!

Üdv.: Gyuri

Szerkesztette: gyuri 2005. 03. 13. 09:15 -kor

#25 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 11:11

Idézet: Mephistó11 - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 20:13

kicsit bővebben leírnád?
mondjuk van egy linksys wap azon csk wep van. akkor ez szar?
hogy lehet ezt biztonságossá tenni?

Vannak különféle programok erre a célra.A jobbak linux alapokon vannak.A biztonságról itt csemegézhetsz:http://www.huwico.hu/taxonomy/page/or/19
Talán valami hackelt firmware-val "csodákat" lehet müvelni a WAP11-el:
http://www.seattlewi.../Wap11Ver22Hack
talán van olyan firmware hack amivel be lehet állítani a WPA-PSK-t

#26 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 11:20

HUWICO rol ollozva:

"Megjelent az első WPA jelszófeltörő
2004, November 7 - 01:32 | Írta: mosquito Biztonság
Szinte pontosan egy évvel a WPA titkosításban talált hiba publikálása után, megjelent az első program mely segítségével a WPA-PSK módban használt jelszó kinyerhető, és felhasználásával a vezetéknélküli hálózat legitim felhasználójává válhatunk.

A WPA-PSK (Pre-Shared-Key) mechanizmus olyan része a WPA szabványnak, mely előre tárolt kulcs vagy jelszó segítségével nyújt hozzáférést a vezetéknélküli hálózathoz, de nélkülözi a user authentikációt. Tulajdonképpen azért találták ki ezt a megoldást, hogy azok az otthoni felhasználók, kisebb irodák és cégek is ki tudják használni a WPA adta lehetőségeket, amelyeknél nincs lehetőség egy authentikációs szerver üzembe helyezésére.

Az úgynevezett "dictionary attack" típusú támadás tehát csak a pre-shared-key (PSK) módban üzemelő hálózatokat fenyegeti. Ennek a módszernek a lényege az, hogy egy szótár file-ban található szavak és azok kombinációjának segítségével próbálja kitalálni a jelszót. Robert Moskowitz által már tavaly jelzett sebezhetőség főként akkor igazán veszélyes, ha rövid és könnyen kitalálható jelszavakat használunk.

Ennek következtében van pár lehetőség aminek figyelembevételével minimálisra csökkenthető a sikeres törés esélye:

# Használjunk kellően hosszú (minimum 20 karakter) és nem értelmes szavakat jelszóként. Pl. "az eg kek a fu zold" eleg gyenge, ellenben a "Ez7=3L3G,neHEz.K1t4L4lni" már jobb.

# Ha tehetjük, használjunk 802.1X + WPA kombinációt. Nem feltétlen kell már RADIUS szerverek beüzemelésével bajlódnunk, viszonylag olcsón kaphatunk kész megoldásokat. Ezek közé tartozik például az InterLink Networks által kínált LucidLink program vagy a Wireless Security Corporation megoldása. Hálózatunk biztonsága érdekében mindenképpen érdemes egy pillantást vetni rájuk!"

Koszonet  mosquitonak

#27 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 14:21

Sziasztok!

Van nekem egy X-micro 11mbites routerem, amihez 2db planet USB-s kártya csatlakozik!  A problámám az volna, hogy pár nap használat után (változó) a Router a kezelőfelületén ezek a cuccok 1Mbitre esnek vissza, és a ping is legalább 100-ra nő, a másolás pedik 60k-ra zuhan!  :( Semmit nem változtatok, csak úgy spontán csinálja... Áramtalanítom a Routert kb fél percre és utána ismét minden 11mbiten megy!  :reklamacio:
Ha valaki esetleg tudja, h ez miért van az segíthet!

Thx! sif
[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#28 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 17:16

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 13:21

Sziasztok!

Van nekem egy X-micro 11mbites routerem, amihez 2db planet USB-s kártya csatlakozik!  A problámám az volna, hogy pár nap használat után (változó) a Router a kezelőfelületén ezek a cuccok 1Mbitre esnek vissza, és a ping is legalább 100-ra nő, a másolás pedik 60k-ra zuhan!  :( Semmit nem változtatok, csak úgy spontán csinálja... Áramtalanítom a Routert kb fél percre és utána ismét minden 11mbiten megy!  :reklamacio:
Ha valaki esetleg tudja, h ez miért van az segíthet!

Thx! sif

jah allitolag vannak ilyen dolgai a 11-es x-micro-nak. firmware frissites volt?

#29 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 18:48

Idézet: aurum - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 18:16

jah allitolag vannak ilyen dolgai a 11-es x-micro-nak. firmware frissites volt?

Eddig nem frissítettem, mivel semmi gondom nem volt vele...
Frissítést hol találok? És tutira nem teszem vele tönkre?? A régit vissza lehet hozni valahogy, ha esetleg az új nem szuperálna? :think:

sif
[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#30 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 05:55

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 17:48

Eddig nem frissítettem, mivel semmi gondom nem volt vele...
Frissítést hol találok? És tutira nem teszem vele tönkre?? A régit vissza lehet hozni valahogy, ha esetleg az új nem szuperálna? :think:

sif

gyanithatoan www.x-micro.com. persze tonkre lehet tenni. de a 11b-sben van egy csomo hiba alapbol megy egy jo nagy backdoor is.

#31 Felhasználó inaktív   lalamper 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 20:12

Összehoztam egy Belkin F5D7130-ot egy WRT54G-vel..
hát már feladtam.. én nem értem..
mindkét cucc 54g-s, erre a max speed kb. 1500kbyte/sec
ugyanaz a belkin AP egy belkin 11-es kártyával max 250 kbyte/s

És amit végképp nem értek: WRT54G + belkin 11mps kártya (külső biquad antennával)
eddig szépen ment kb. 500kbyte/sec-el, most meg visszaesett 100kbyte/s-re,
természetesen minden hardver és szoftver változtatás nélkül..

Hmmm??????

Lalamper

#32 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 08:45

Idézet: lalamper - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 19:12

Összehoztam egy Belkin F5D7130-ot egy WRT54G-vel..
hát már feladtam.. én nem értem..
mindkét cucc 54g-s, erre a max speed kb. 1500kbyte/sec
ugyanaz a belkin AP egy belkin 11-es kártyával max 250 kbyte/s

És amit végképp nem értek: WRT54G + belkin 11mps kártya (külső biquad antennával)
eddig szépen ment kb. 500kbyte/sec-el, most meg visszaesett 100kbyte/s-re,
természetesen minden hardver és szoftver változtatás nélkül..

Hmmm??????

Lalamper

az az 10..14Mbps realis a masiximum amit eddig lattam 29Mbps volt tartosan a turbo mod hasznalataval. gagyi a benkin  :D , de kismillio mas problema is lehet. pl uj ap a kornyeken, ejjel/nappal stb.

#33 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 11:43

Sziasztok! Szeretnék venni egy AP-t. Kettore szukitettem le a kort. Lényeg, hogy olcsó legyen és elég 11-es is. OvisLink AirLine WL-1120AP és WLINE W3000D a kiszemeltek. Kb. 200méteres korzetet kellene vele megcsinálni egy templomtoronyból. Az ár ugyan az, a paraméterek is hasonlóak. Ha valakinek van valamelyikel tapasztalata, az kérem ossza meg velem.
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#34 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 16:51

Volna egy jo kerdesem a szakikhoz. Adott egy otthoni WLAN halo egy Netgear WG602 11.g-s AP-val, valamint Acer, szinten 11.g-s, USB-s kis kutyukkel, mondvan ket vekonyabb fal (sajna beton) csak nem okoz gondot. Sajnos okoz. Egymas mellett van 3 db 3 m szeles szoba, de a masodikban mar szinte merhetetlen a jelszint, az elsoben pedig csupan 20-40% korul van es elegge szakadozik.

Szerintetek erdemes-e valamilyen panelantennat tenni az AP-ra a sajat kis antennaja helyett, javithat-e a jelerossegen? Az USB-s WLAN kutyuk kb. 10-20 fokos szogben helyezkednek el az AP felol nezve egy iranyban.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#35 Felhasználó inaktív   lalamper 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 16:58

Idézet: aurum - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 9:45

az az 10..14Mbps realis a masiximum amit eddig lattam 29Mbps volt tartosan a turbo mod hasznalataval. gagyi a benkin  :D , de kismillio mas problema is lehet. pl uj ap a kornyeken, ejjel/nappal stb.

Úgy érted két darab 54g-s AP között jó ha max 15Mbps-el megy???

#36 Felhasználó inaktív   k0SZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 20:34

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 16:51

...

Ez az acer kütyü a gyenge láncszem, ha költeni akarsz, akkor inkább azokat cseréld le. Nem tudom mennyire lenne esztétikus a lakásodban egy panel antenna :) , de ha most szakadozik egy fal után, akkor egy panellal sem lesz stabilabb a második szobában. Nálam pont ilyen ap van otthon, nem szakadozik a harmadik 30 centis fal után sem. Nekem picimaci illetve pci karik vannak a gépekben. Esetleg még a csatornákat végigpróbálhatnád (ha még nem tetted volna), hátha csak valami bezavar a mostani frekin, de ezektől a stick-ektől sokat nem szabad várni.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem, iszom mégegyet.

#37 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 05:09

Idézet: lalamper - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 15:58

Úgy érted két darab 54g-s AP között jó ha max 15Mbps-el megy???

ugy.

#38 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 09:29

Idézet: k0SZ - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 20:34

Ez az acer kütyü a gyenge láncszem, ha költeni akarsz, akkor inkább azokat cseréld le. Nem tudom mennyire lenne esztétikus a lakásodban egy panel antenna :) , de ha most szakadozik egy fal után, akkor egy panellal sem lesz stabilabb a második szobában. Nálam pont ilyen ap van otthon, nem szakadozik a harmadik 30 centis fal után sem. Nekem picimaci illetve pci karik vannak a gépekben. Esetleg még a csatornákat végigpróbálhatnád (ha még nem tetted volna), hátha csak valami bezavar a mostani frekin, de ezektől a stick-ektől sokat nem szabad várni.

Probaltam mas csatornat is, ugyanaz. A 3 db USB-s kutyut azert nem lenne olcso mulatsag lecserelni, valami mas megoldast keresnek. Nem hiszem el, hogy ket fal meg 10 m tavolsag kifog ezeken a cuccokon, azert ez eleg nagy csalodas lenne. :(

Krinyo

#39 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 12:14

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 10:29

Probaltam mas csatornat is, ugyanaz. A 3 db USB-s kutyut azert nem lenne olcso mulatsag lecserelni, valami mas megoldast keresnek. Nem hiszem el, hogy ket fal meg 10 m tavolsag kifog ezeken a cuccokon, azert ez eleg nagy csalodas lenne. :(

Krinyo

NetStumblerrel nézted?

#40 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 13:02

Idézet: Meridabigyó - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 12:14

NetStumblerrel nézted?

Az mire jo?

Krinyo