HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#101 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:00

Mit jelent az üzenetküldő szolgáltatás???

Pl. amikor a kóterban laktam vagy 10 gép volt összekötve egy hub-on keresztül, és tökéletesen lehetett küldözgetni az üziket orba szájba. Most itthon egy haverommal vez. nélküli hálóval vagyunk összekötve egy router-en keresztűl, de nem küldi el így az üzenetet.
Ha a parancssorban írod be, akkor kiírja, hogy elküldte, vagy nem küldte el.

Szerkesztette: Csücsök 2005. 03. 23. 15:11 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#102 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:13

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 23:27

Kép

sajna nem látok ilyesmit... valahogyan biztosan pótolható... több, mint egy 2.5-es merevlemeznyi szabad tér van még a gépben középen. nemtom minek szánták, talán másod vinyónak... hogyan nézhet ki egy ilyen antenna?

Sajna ebben nincs antenna csati...csak komoly buherával tudnál v.mit építeni, de garantáltan az sem működne...

#103 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:55

Irajmon, erdeklodesedre kozlom 100% signal s es quality is :)
Minden flottul ment, igaz a tav olyan 200 m de elsore minden a legnagyobb rendben ment.
Koszi  :respect:

#104 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 20:02

Ilyen rovid tavon a lezeres bemeres nagyon :lol:, siman visz 500 m is, (lezeres tollat lehet venni a Jozsefvarosin 500 penzert) nagyon be lehet vele loni az antennat. :)

#105 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 20:34

Üdv mindenkinek!
Kellene pár hasznos információ USR808054 802.11g Wireless Turbo Router eszközről!Ahhoz képest hogy elég sok mindent tud elég olcsó ára van neki!
Szóval engemet csak az ap része érdekelne  routert funkció az most kicsit mellékes!
Elvileg az írják róla hogy power level out-ja úgy  17 és 20db között van és ez érdekelne pontosan hogy mennyit is ad le pontosan?Elvileg átnéztem az online manualt és nem láttam benne olyan funkció hogy lehetne benne állítani a kimenő teljesítményt vagy tévedek?
3km-t kellene átlőni vele egy 20db -es parabola antenna segítségével majd később még messzebb távra lenne használva az eszköz!
Ja és sima 11mbps mód ként fog működni a  dolog max később lesz kihasználva 54mbps sebesség!
Köszönöm előre is a válaszokat!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#106 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 21:45

Idézet: uboat - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 20:34

Üdv mindenkinek!
Kellene pár hasznos információ USR808054 802.11g Wireless Turbo Router eszközről!Ahhoz képest hogy elég sok mindent tud elég olcsó ára van neki!
Szóval engemet csak az ap része érdekelne  routert funkció az most kicsit mellékes!
Elvileg az írják róla hogy power level out-ja úgy  17 és 20db között van és ez érdekelne pontosan hogy mennyit is ad le pontosan?Elvileg átnéztem az online manualt és nem láttam benne olyan funkció hogy lehetne benne állítani a kimenő teljesítményt vagy tévedek?
3km-t kellene átlőni vele egy 20db -es parabola antenna segítségével majd később még messzebb távra lenne használva az eszköz!
Ja és sima 11mbps mód ként fog működni a  dolog max később lesz kihasználva 54mbps sebesség!

menni fog, ha megfelelő a rálátás és rövid a kábel

#107 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:28

Idézet

Üdv mindenkinek!

Hali!

Én az X-MICRO-t használom, abból is a 108Mbps-os fajtát, az is elég olcsó volt (18000 Huf) "saját szerzeményű fájlok" megosztásra  :D! A hálókártya és a router között van több mint 500 m. távolság, 2x10m "low loss" koaxkábel (Micronet) + 2x1m átalakító és 2x1db micronet antenna (itt). Rálátásról nem tudok, de lehet, hogy a kis házak között van egy olyan "folyosó" amin keresztül "látja" 1mást a 2 antenna. Háló pöpecül műxik, kb. 2-2,5 MB a másolási sebesség. Ami az antennát érintí, erre azt írták, hogy 3,45 km-t lefed, igaz "csak" 8 db teljesítményű. A kábel ahhoz képest, hogy 10m-es elég drágácska volt (7000 huf), de sztem megérte, főleg sulinet-ben, mert a link kualitty és sztreng is 100%-os.

Nem tom, hogy mennyire értesz az antennákhoz, de a parabolát elég precízen kell beállítani.
Nem uccsó kérdés, hogy kb. mekkora városban akarod összeröffenteni a hálót?

Szerkesztette: Csücsök 2005. 03. 24. 23:29 -kor

#108 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:37

Idézet

Nem tom, hogy mennyire értesz az antennákhoz, de a parabolát elég precízen kell beállítani.

Ez nem muholdas beallitas, ott tenyleg precizen be kell loni a fokokat.
Nekem az Irajmon fele 27 db es parabolam van 2db (1 km re) ha 45' al elforgattam egymastol az antennat meg ugy is volt 70% feletti jel. Eszmeletlen nyeresege van ezeknek a parabolaknak.

Idézet

A kábel ahhoz képest, hogy 10m-es elég drágácska volt (7000 huf), de sztem megérte, főleg sulinet-ben, mert a link kualitty és sztreng is 100%-os.

Ezt azert eleg ketkedve olvasom foleg igy husvet elott :)
Ralatas nincs 10 m H155 haat, a tojast hamarabb megtalalom mint ezt elhiszem.
Nincs harag..

uboat

Idézet

Igen lehet allitani a kimeno teljesitmenyt, lowest -> highest ig es van egy auto funkcio is. sztem nagyon jol jarsz vele.

Szerkesztette: Michael 2005. 03. 25. 11:38 -kor

#109 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:28

Köszönöm a válaszokat! Valószínűleg veszünk pár db-ot tesztelésre, hogy bírják-e a folytonos strapát!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#110 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:28

Idézet

Ezt azert eleg ketkedve olvasom foleg igy husvet elott
Ralatas nincs 10 m H155 haat, a tojast hamarabb megtalalom mint ezt elhiszem.
Nincs harag..

Szerintem nincs rálátás, de mint azt öregapáink mondanák: bezzeg, ha egy pin@ lenne ott!!!
A másik dolog, hogy semmit sem nyerek, se nem veszítek azzal, hogy hazudok. Csatoltam egy képet, hogy hátha ennek hiszel  :).

Csatolt fájl:

#111 Felhasználó inaktív   k0SZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:00

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 17:28

Szerintem nincs rálátás, de mint azt öregapáink mondanák: bezzeg, ha egy pin@ lenne ott!!!
A másik dolog, hogy semmit sem nyerek, se nem veszítek azzal, hogy hazudok. Csatoltam egy képet, hogy hátha ennek hiszel  :).

én még mindig szkeptikus vagyok :)
1. X-micro meg a 100% jelerősség az olyan mint amikor a cigány dolgozni megy...
2. ha valóban 100% lenne a jelerősség, akkor a tx rate nem esne le 24 Mbps-re, mint ahogy az a képen is látszik.
3. 500 méter távolság + 10 méter h155 + csatik + gagyi antenna.... hát nemtom, én ilyet még nem láttam stabilan működni, pedig sok csodát láttam már :) de a lényeg, hogy te elégedett vagy!
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem, iszom mégegyet.

#112 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:06

Idézet

2. ha valóban 100% lenne a jelerősség, akkor a tx rate nem esne le 24 Mbps-re, mint ahogy az a képen is látszik.

Szerintem azért esik le 24 Mbps-re, mert csak akkor 100%-os a jelerősség.
Miért, ha mondjuk egy 3COM, vagy egy US Robotics lenne, akkor már menne a cigány dolgozni??? :think:
Mondjuk megkértünk egy, csak hálózatok kiépítésével foglalkozó vállalatot, hogy lökjenek össze nekünk egy vezeték nélküli hálót. Meg is csinálták papíron, de szerencse, hogy csak pappíron, mert a végösszeg 210e huf  :eek: volt, felszereléssel, installációval együtt. Mi meg összeraktuk "poton" 67e huf-ból :up:.
Így néz ki a háló:
Hálókártya + 1m-es átalakító + 10m-es koaxkábel + antenna (a háztetőn) + ...kb. 500m levegő (és még ki tudja, hogy még micsoda) + antenna (háztetőn) + 10m-es koaxkábel + 1m-es átalakító + router.
Sok értelmét így vitázni (!Nem veszekedni!) nem látom. Aki hiszi elhiszi, aki nem az nem. Én nem akarom senkire se ráeröltetni az akaratom, de nem kéne ennyire pesszimistának lenni :).

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Csücsök 2005. 03. 25. 20:07 -kor

#113 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:58

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 20:06

Szerintem azért esik le 24 Mbps-re, mert csak akkor 100%-os a jelerősség.
Miért, ha mondjuk egy 3COM, vagy egy US Robotics lenne, akkor már menne a cigány dolgozni??? :think:
Mondjuk megkértünk egy, csak hálózatok kiépítésével foglalkozó vállalatot, hogy lökjenek össze nekünk egy vezeték nélküli hálót. Meg is csinálták papíron, de szerencse, hogy csak pappíron, mert a végösszeg 210e huf  :eek: volt, felszereléssel, installációval együtt. Mi meg összeraktuk "poton" 67e huf-ból :up:.
Így néz ki a háló:
Hálókártya + 1m-es átalakító + 10m-es koaxkábel + antenna (a háztetőn) + ...kb. 500m levegő (és még ki tudja, hogy még micsoda) + antenna (háztetőn) + 10m-es koaxkábel + 1m-es átalakító + router.
Sok értelmét így vitázni (!Nem veszekedni!) nem látom. Aki hiszi elhiszi, aki nem az nem. Én nem akarom senkire se ráeröltetni az akaratom, de nem kéne ennyire pesszimistának lenni :).

Idézet

Miért, ha mondjuk egy 3COM, vagy egy US Robotics lenne, akkor már menne a cigány dolgozni???

Nem errol van szo, csak eleg furcsa ilyen ertekeket latni, ugy hogy azt se tudod ralatas full e vagy sem.
Plane ha nem az, akkor 2 eset lehet, rosszul mer a kliens progi (pl netstumbler vagy kismet elonyben)
A 10 m kabelen akarmilyen uberfasza aranyozott kutyafule, van nemi veszteseg, es ezt ti mind 500 m en 8 db antennaval produkaljatok.
Mindent elhiszek, vitatkozni nem akarok de ez akkor is ellentmond a fizikanak. :)
Peace

Idézet

Meg is csinálták papíron, de szerencse, hogy csak papíron, mert a végösszeg 210e huf  :eek: volt, felszereléssel, installációval együtt. Mi meg összeraktuk "poton" 67e huf-ból

Csak az a ceg altalaban ugy szamol hogy anyagkoltseget felszorozza 2 vel es megkapod a veget, mivel munkadij is van. Ha TE ingyen dolgozol hamar ehenhalsz. Mert 67 e Ft bol igencsak jo ar egy linkert.
Persze ha az kelloen be is van allitva szoftverileg.

Kerdesem: mennyi volt a Micronetes antenna?

Szerkesztette: Michael 2005. 03. 25. 21:04 -kor

#114 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 21:17

Idézet

Nem errol van szo, csak eleg furcsa ilyen ertekeket latni, ugy hogy azt se tudod ralatas full e vagy sem.

A szemem nem olyan, mint egy sasé :hemuveg:, de nem tudom, hogy egy háztető tetejéről hány ember lát meg egy 500-re lévő 40cm-es kis aluminium lóf@szt, ami ráadásúl szemből még a negyede (10cm) sem :grrr:. Az 500m tuti, mert lemértük a térképen. Valamiféle rálátás biztos, hogy van, de most nem fogok megint cserepet bontani, meg minden, hogy megnézzem, hogy tényleg van-e rálátás, működik, és kész!!!
Ez 1 10akárhányezer lakosu kis falu, vagy micsoda, így nincs tömbház, meg ilyesmi, amin a mikrohullámok elveszlődjenek  :reklamacio:.

Az antenna 13000 Huf volt a "számítógépvilág" boltban. 

#115 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 21:44

Idézet

A szemem nem olyan, mint egy sasé :hemuveg:, de nem tudom, hogy egy háztető tetejéről hány ember lát meg egy 500-re lévő 40cm-es kis aluminium lóf@szt, ami ráadásúl szemből még a negyede (10cm) sem

Gondolom amkikor felmertetek volt nalatok tavcso vagy valami okullare :)..
En ezzel kezdem a terepfelmerest.
Nehogy azt gondold hogy en szemetkedni akarok veled, tolem lehet 200% is a jel de mindezt igy ilyen koritessel nehezen hiszem hisszuk.

Szerkesztette: Michael 2005. 03. 25. 21:44 -kor

#116 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 06:39

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:28

Hali!

Én az X-MICRO-t használom, abból is a 108Mbps-os fajtát, az is elég olcsó volt (18000 Huf) "saját szerzeményű fájlok" megosztásra  :D! A hálókártya és a router között van több mint 500 m. távolság, 2x10m "low loss" koaxkábel (Micronet) + 2x1m átalakító és 2x1db micronet antenna (itt). Rálátásról nem tudok, de lehet, hogy a kis házak között van egy olyan "folyosó" amin keresztül "látja" 1mást a 2 antenna. Háló pöpecül műxik, kb. 2-2,5 MB a másolási sebesség. Ami az antennát érintí, erre azt írták, hogy 3,45 km-t lefed, igaz "csak" 8 db teljesítményű. A kábel ahhoz képest, hogy 10m-es elég drágácska volt (7000 huf), de sztem megérte, főleg sulinet-ben, mert a link kualitty és sztreng is 100%-os.

Nem uccsó kérdés, hogy kb. mekkora városban akarod összeröffenteni a hálót?

jaaaaj!!! router-ed van es 10m kabelt vettel hozza??? hat miert nem raktad a tetore egy dobozban? a 108-as xmicro 40..-25C kozott stabilan megy kar votl a 7k-t koaxra pazarolni...

#117 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 06:44

Idézet: Michael - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 10:37

Ez nem muholdas beallitas, ott tenyleg precizen be kell loni a fokokat.
Nekem az Irajmon fele 27 db es parabolam van 2db (1 km re) ha 45' al elforgattam egymastol az antennat meg ugy is volt 70% feletti jel. Eszmeletlen nyeresege van ezeknek a parabolaknak.

az nem a parabola miatt van, hanem a primersugarzoja tul nagy nyeresegu. ez nem tul jo dolog, mivel pont a parabola nagy zavarerzeketlenseget nyirja ki. altalaban akkor van ilyen ha biquad-al van megvalositva. legtobbszor az van, mert a dipol-hoz mindenfele balun kell es az meg erzekeny a tomegygyartas ponotssagara. pedig a dipolnak kicsi a nyeresege es ezert idealis primersugarzonak.

#118 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 06:50

Idézet: Michael - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 19:58

Plane ha nem az, akkor 2 eset lehet, rosszul mer a kliens progi (pl netstumbler vagy kismet elonyben)
A 10 m kabelen akarmilyen uberfasza aranyozott kutyafule, van nemi veszteseg, es ezt ti mind 500 m en 8 db antennaval produkaljatok.antenna?

pedig akar igaz is lehet. a h1000 az olyan 400ft/m a boltba jo ravernek a haszonkulcsal meg a malacfarok kijon 7khuf-ra. a h1000 .1dB/m csillapitasu, 10m az 1dB. a pigtail, csatik megesznek 2dB-t. vagyis a veszteseg 3dB. igy az eredo antena nyereseg oldalankent 5dB vagyis 10dB osszesen.

az 108-as x-micro egy nagyon erzekeny kutyu, -70dBm korul mar 16..19Mbps-e megy. ilyen tavon ez a fenti osszeallitassal lazan elerheto, akar raltas nelkul is.

#119 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 06:52

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 17:52

Ezt a kérdést már feltettem egy másik topic-ban, de azt szerintem majd a következő évezredben fogják elolvasni:

Sziasztok!

Nem tom, hogy vki kérdezett-e már ilyent :think:, de én most megkérdezem:
Mi is megosztottuk a netet (1024 Kbps)! A komámnál van a router (wireless), nálam meg van a hálókártya. A kettönk közötti távolság kb. 500 m. de a háló tökéletesen üzemel . Átlagos másolási sebesség kb. 2-2,5 megabájt  :banana:. De ha Ő egyszer el kezd tölteni :grrr:!!! Akkor nekem végem. Olyan tetü lassú, mint egy modemes. Az IP címeket töröltük, mert csak úgy volt net mind a 2 gépen. Persze virtuális IP címet adott ajándékba a big wizzard. Az enyém 2-re, a komámé megy 1-re végződik. Ez lehet annak az oka, hogy nálam olyan mocskos lassú a net mikor ő tölt?
Lehet-e megadni kézzel IP címet??? És akkor esetleg lehetne olyan 50-50%-os a net!
Vállaszotokat előre is köszönöm!!!

elso korben limitalja a koma a felmeno agat a felere az inet fele meno kapcsolatotoknak. talan...

#120 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 08:23

Idézet

pedig akar igaz is lehet. a h1000 az olyan 400ft/m a boltba jo ravernek a haszonkulcsal meg a malacfarok kijon 7khuf-ra. a h1000 .1dB/m csillapitasu, 10m az 1dB. a pigtail, csatik megesznek 2dB-t. vagyis a veszteseg 3dB. igy az eredo antena nyereseg oldalankent 5dB vagyis 10dB osszesen.

Itt vannak a kábel gyári adatai!!! Amit én raktam össze, az az alsó képen tökéletesen látszik.
De szerintem így is megérte, mert sulinet-re lett megvéve, amiből lejön majd adózáskor x%!!!

Idézet

az 108-as x-micro egy nagyon erzekeny kutyu, -70dBm korul mar 16..19Mbps-e megy. ilyen tavon ez a fenti osszeallitassal lazan elerheto, akar raltas nelkul is.

:respect:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.