Vezetek nelkuli LAN II
Elküldve: 2005. 04. 15. 07:48
Elküldve: 2005. 04. 15. 10:49
Szeretnék két AP-t összekötni. A szomszédomnak van egy Linksys valamilyen Wireless routere. Megosztotta nekem a hozzáférést így én is tudok netezni. Viszont a jel néha elég gyenge és kénytelen vagyok a laptopot a magasba emelni és hőn Allahot imádni. Van egy ASUS WL300G AP-m, amit szeretnék úgy beállítani, hogy kiteszem az ablakba és az csatlakozna a szomszéd hálózathoz, majd leosztaná nekem az Ethernet csatlakozóján a netet. De a zistenért nem tudom beállítani, pedig, ha jól értem a leírást, akkor talán tud ilyet. Találkozott már valaki ilyennel, vagy volt már ilyenről szó a fórumban? Ha lehet, nem szeretnék plusz eszközöket vásárolni.
Minden infó jól jön.
Köszi.
M3-as autopálya matricám ugyanilyen tipusú BMW-re cserélném.
Diablo PC-s játékomat ugyanilyen Lamborginire cserélném
Elküldve: 2005. 04. 15. 13:27
Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 21:58
Hali!
Közintézménybe lesz szóval a pénz azért szűkös lesz sajnos Cisco -ra és 3Com -ra, az USRobotics árakat még nem böngésztem át, hátha.
Az antennákkal én is úgy gondoltam, hogy először megnézzük a gyárit és ha megy vele, akkor nem veszünk.
Az ajánlott D-link eszközök bridge -ek. A bridge -ek ára kicsit húzósabb volt a routereknél, meg aztán az egyik végre kellene is a több LAN csati, AP -s routerekkel nem megoldható a dolog?
Úgy vagyok, mint az egyszeri ember jó is legyen meg olcsó is!

Elküldve: 2005. 04. 15. 15:42
Idézet: kosztima1 - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 13:27
Közintézménybe lesz szóval a pénz azért szűkös lesz sajnos Cisco -ra és 3Com -ra, az USRobotics árakat még nem böngésztem át, hátha.
Az antennákkal én is úgy gondoltam, hogy először megnézzük a gyárit és ha megy vele, akkor nem veszünk.
Az ajánlott D-link eszközök bridge -ek. A bridge -ek ára kicsit húzósabb volt a routereknél, meg aztán az egyik végre kellene is a több LAN csati, AP -s routerekkel nem megoldható a dolog?
Úgy vagyok, mint az egyszeri ember jó is legyen meg olcsó is!

Ertem, akkor a legegyzserubb megoldas ket darab D-Link DWL-810+ es ket 10/12dBi Yagi antenna azert 10-es mert az esetleges jelingadozasok kevesbe fognak zavarni, plusz ezzel majdnem ellehet erni a maximalis savszeleseget az eszkozok kozott es nem mindegy egy intezmenyi felhasznalasnal, hogy 1 mega vagy 15-20mega a hasznalhato atviteli csatorna.
Mogejuk lehet tenni sima mezei switchet. A DWL-810+-nak van dhcp-je.
Ha a gyari antennara voksolsz mindenkepen kulterre kell tenni az eszkozoket erre egy MUI-es 200*200 as doboz megfelel. Jelentem ilyen megoldas kevesbe megbizhato kapcsolatot jelent, vagy csak az egyiknel kell egy iranyitott.
dobjal egy e-mail nekem legyszi.
Elküldve: 2005. 04. 17. 05:21
Idézet: szaki - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 14:42
hogy lesz 15..20mega egy 11b-s cuccbol? masreszt tav valami 150m, ket atlag .11g-s kutyu ha van ralatas, a sajat antennajaval is megy 10Mbit-et a legrosszab korulmenyek kozott is.
Elküldve: 2005. 04. 17. 18:21
már több mint 1 hete vacakolunk vele, de nem megy

XP SP2 van..
Elküldve: 2005. 04. 17. 20:12
Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 18:21
már több mint 1 hete vacakolunk vele, de nem megy

XP SP2 van..
kissé túl általános a kérdés ill. probléma....
Elküldve: 2005. 04. 19. 17:21
Kispest-l SSID-val akadt egy ami fel is engedne, de IP-t nem oszt. Gondolom valamelyik szolgáltató lehet, aki fix IP-t ad a usereknek.
Tudtok róla valamit?
(XIX. Simonyi Zsigmond utca, az ablakból látok egy tízemeletes tetején lévő 10m magas árbocot amin van mikrohullámu antennatányér is. Gondolom azon az árbocon van ez az AP is). 64%-os jelszintet mértem egy IBM X40 beépített kártyájával a lakásban.
Ha tudtok róla valamit, esetleg olyan infót amivel fel lehetne rá lépni, akkor nagyon boldoggá tudnék tenni egy beteg embert vele! Esetleg tud valaki valamilyen ingyenes net lehetőséget a XIX. kerületben?
Köszi!
Elküldve: 2005. 04. 19. 21:08
Én még új vagyok itt és a téma is érdekel,ezért kérnék egy kis segítséget!
A barátaimmal szeretnénk összehozni egy kis wifi hálózatot, de sajna nem tudjuk, hogy hogyan is fogjunk neki. A minimálisan áthidalandó táv kb. 700m lenne. Ha valaki tud és szeretne is segíteni
azt szépen kérem írjon!
Köszi!

Elküldve: 2005. 04. 19. 23:47
Idézet: Cecy - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 21:08
Én még új vagyok itt és a téma is érdekel,ezért kérnék egy kis segítséget!
A barátaimmal szeretnénk összehozni egy kis wifi hálózatot, de sajna nem tudjuk, hogy hogyan is fogjunk neki. A minimálisan áthidalandó táv kb. 700m lenne. Ha valaki tud és szeretne is segíteni
azt szépen kérem írjon!
Köszi!

Hali!
Kellene tudni, hogy:
Hányan lennétek rajta?
Hol lenne a központ?
Ettől merre és milyen irányokban lennének a kliensek?
Internet lenne-e megosztva?
Van-e zavaró tényező az útban, optikai rálátás mennyire van?
Nem ártana egy kis rajz az elhelyezkedésről, az irányokkkal és távolságokkal.
Ezután már könnyebb lesz tanácsot kapnod a használandó eszközökről.
Elküldve: 2005. 04. 20. 11:25
vettem ilyen x-micro 11MB/s-es adaptert. Az albiban befog néha valakit. DHCP-vel ad is ip-t. totalcommanderben ránézek a hálozatokra, hátha van nalami megosztás, és van ott egy tartomány, ami nem a miénk, viszont nem enged belépni... hogyan lehetne több infót megtudni az adóról???
Elküldve: 2005. 04. 20. 11:37
Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 10:25
vettem ilyen x-micro 11MB/s-es adaptert. Az albiban befog néha valakit. DHCP-vel ad is ip-t. totalcommanderben ránézek a hálozatokra, hátha van nalami megosztás, és van ott egy tartomány, ami nem a miénk, viszont nem enged belépni... hogyan lehetne több infót megtudni az adóról???
feltöröd a WEP kulcsot :Đ bár ha ad DHCP-vel IP-t akkor nem WEP-es. Esetleg próbáld portscannelni a tartományt, ahonnan DHCP-lease jön, hátha beakad egy 80as vagy egy 21-es.
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 04. 20. 11:49
Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 12:37
-C0pp3rM!n3-
Nézd meg, hogy a dhcp mit állít be degault gatewaynek, aztán nézd meg, hogy megváltoztatták-e a default jelszavát...

Van egy halom olyan tool, amit direkt windows hálózatok analizálására készítettek.
Barátod az Ethereal is.
Elküldve: 2005. 04. 20. 13:45
A következő probléma áll fenn:
Van egy káblenet, amit leosztok routerrel, és egy WAP is kap belőle, hogy néhány lakással odébb is működjön a dolog. A router dhcp-n osztja ki az ip-ket, onnan kapja az AP-is. Namost, az a gép, amelyik Wireless van a hálóba kötve, kapott egy ugyanolyan márkájú hálókártyát, mint a WAP. Mindkettő kaporr egy jópofa kültéri antennát, hogy a kb. 100 métert át tudjam hidalni. Próba próbát követett, de nem akart összejönni, néha ment, néha nem. Átvittem a gépet az én lakásomba, ahol a WAP van dobtam rá egy SP2-t, és működött. Titkosítottam, úgy is ment. Boldogan vittem át eredeti helyére, és éreztem, hogy egy nagy teherrel kevesebb van a vállamon. De nem így történt. Gép bekapcs, hálózat észlel, megtalál, IP cím is meglett, kapcsolatot kitűnőnek írta, 38Mb/s (amugy mindkettő 54-es gondoltam ennyit romolhat). Indítanám az internetet, de nem jött semmi. Valaki tudna-e nekem segíteni, mi lehet a baj? A WAP 2 antennás, de csak az egyik van kivezetve erősítőre, de beállítottam, hogy csak azt használja. Gondoltam, hogy nem látja rendesen, de akkor meg mért írja, hogy kitűnő a kapcsolat, és honnan kapta meg a helyes IP címet? Ja, az AP-ot is elérem, bár bejelentkezni nem tudok onnan (lehet, hogy úgy nem is lehet...), de látja. A többi gép csak símán a routerhez kapcsolódik, minden megy frankón.
Nagyon megköszönném a segítséget, mert nem kis pénzbe került eddig a buli...
THX JaBa
UI: Még mielőtt valaki megkérdezné, mért van külön router és WAP, elmondom, hogy régóta megvolt a router, és tudom, hogy van egyben is, és egyszerűbb is lehetett volna úgy, de így alakult.
Elküldve: 2005. 04. 20. 14:25
Idézet: JaBa - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 13:45
Gyarto tipus?
Elküldve: 2005. 04. 20. 15:12
Idézet: szaki - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 15:25
Bocsánat, azt lefelejtettem...
http://www.linksys.com/international/produ...oid=16&ipid=611
Linksys Wireless-G Access Point WAP54G
Elküldve: 2005. 04. 20. 21:09

Elküldve: 2005. 04. 21. 00:32
Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 22:14

amíg rá nem jön a tulaj hogy eszitek a hálóforgalmát, és szépen titkosít WEP-pel :Đ
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 04. 21. 03:44
Ugyhogy most titkositatlan a kapcsolat. Az SSID elrejtve DHCP kikapcsolva , MAC szürés bekapcsolva, de ez kevés pesten szerintem .....
Van valakinek tapaszatlata fent irt eszközökkel ?? Nekem D-Link cuccok vannak azon minden egyből ment , de zeket távoli asztal eléréssel piszkálgatom egy ismerősnek , de valahogy sehogy nem sikerül.
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *