HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#981 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 20. 21:43

melyik az a pci-os wlan kártya ami már tud wpa-t és jó minőségú és lehetőleg 10k alatti ára van?  :think:

usrobotics 8054-l gondoltam összerakni

#982 Felhasználó inaktív   SirVigh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 20. 21:59

Hm...azt hittem ez a fórum komolyabb, látogatotabb. Vagy én nem tettem fel elég határozottan a kérdést?! MENNYIRE AKADÁLYOZZÁK A FÁK A WLAN-t??? (Ugyanis kéne a válasz!)

#983 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:12

Idézet: SirVigh - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 21:59

Hm...azt hittem ez a fórum komolyabb, látogatotabb. Vagy én nem tettem fel elég határozottan a kérdést?! MENNYIRE AKADÁLYOZZÁK A FÁK A WLAN-t??? (Ugyanis kéne a válasz!)

NAGYON. Főleg ha nem tűlevelű. Grid v. parabola helyett inkább nagyobb nyílásszögű cuccot ajánlanék, hátha a visszaverődő jelekkel tud vmit kezdeni. Mellesleg a fórumban 100x volt már szó erről, ahogy arról is, hogy a wlan nem kábel, tehát a biztonságos üzemelés alapja a rálátás, a Fresnel zóna megléte pedig szükséges. Innentől kezdve minden a teszten múlik. Mellesleg: milyen hosszú kábelt és milyet használsz? Milyen eszközökkel?

#984 Felhasználó inaktív   lotus81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:17

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 8:07

és mit ajánlanátok a dlink dwl610 em helyett a notebookomba, hogy rendesen működjön a wlanon?

#985 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:22

Idézet: lotus81 - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 9:17

és mit ajánlanátok a dlink dwl610 em helyett a notebookomba, hogy rendesen működjön a wlanon?

meg lehet próbálni a USR-t, írj priv.ba

#986 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:40

Idézet: SirVigh - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 22:59

Ez tobb tenyezos kerdes.
Ugyanis a viz az ellensege a wlannak, ha ilyen akadalyba utkozik mint egy szep lombos ha az elegge kepes learnyekolni az adast-vetelt. Ezert mondjak , ha lehet tokeletes ralatassal probald megcsinalni a linket.
Telen, lombhullas utan nem lesz olyan merteku a learnyekolas, mivel a faban is lelassul a nedvkeringes.
Orokzoldek, fenyo, tuja, stb is szepen meg tudjak fogni.
Nagyobb nyeresegu antenna es nagyobb teljesitmenyu Ap val tudsz ellene vedekezni.
- Vagy fel kell kerni egy hodot vagy egy favagot ha kivitelezheto a dolog. :cool:

#987 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:47

Idézet: aurum - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 5:20

hogy erted hogy tudsz? nincs rajta wep/akarmi?

ha felraksz egy kismet-et akkor par MB sniffeles utan ki lehet szedni a web jelszavat meg az osszes ip-t gateway-t ami a halon van.  aztan winpoup-al kuldesz az osszes ip-re egy uzenetet, hogy "kovesd a feher nyulat"  :D ha letiltotta akkor igy jartal...

Szia, előre is elnézést,de ebben a témában rettentően láma vagyok :(

Mi az a kismet? Ill MB sniffelés?
A többivel képben vagyok (legalábbis úgy tűnik)

Előre is köszönöm.
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#988 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:54

Idézet: Michael - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 10:02

Teged annyira "lat", hogy az AP logolja a sikertelen kapcsolodasokat, es ebben benne van a te PC kartyad MAC je.
Kezbe a laptop es egy netstumler elindulsz, (ismered a regi gyerekjatekot, amikor eldugtak vmit es kozben mondjak hideg-hideg- melegedik.) Valahogy igy, a jelszintbol meg tudod allapitani kb honnan ad az AP.

Üdv, a netstumlerrel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Ez egy progi? Ha igen, akkor hol lehet hozzájutni?
Thx.

#989 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:56

Idézet: axer - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 10:47

Szia, előre is elnézést,de ebben a témában rettentően láma vagyok :(

Mi az a kismet? Ill MB sniffelés?
A többivel képben vagyok (legalábbis úgy tűnik)

Előre is köszönöm.

A Kismet egy linuxon futo profi kis progi, olyasmi mint a netstumbler, csak sokkal tobb funkcioval.
A sniff meg olyan mint a lehallgatas, lehallgathatsz par MB a kismet progival abbol visszafejtheto MAC address meg minden ami kell.

#990 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 10:01

Idézet: axer - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 10:54

Üdv, a netstumlerrel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Ez egy progi? Ha igen, akkor hol lehet hozzájutni?
Thx.

Nem fogod elhinni:
http://www.netstumbler.com/
http://www.netstumbler.com/downloads/netst...aller_0_4_0.exe

#991 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 10:57

Idézet: Michael - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 11:01

Thx, sorry, de erre nem gondoltam :(

#992 Felhasználó inaktív   SirVigh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 20:54

Idézet: Michael - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 10:40

Ez tobb tenyezos kerdes.
Ugyanis a viz az ellensege a wlannak, ha ilyen akadalyba utkozik mint egy szep lombos ha az elegge kepes learnyekolni az adast-vetelt. Ezert mondjak , ha lehet tokeletes ralatassal probald megcsinalni a linket.
Telen, lombhullas utan nem lesz olyan merteku a learnyekolas, mivel a faban is lelassul a nedvkeringes.
Orokzoldek, fenyo, tuja, stb is szepen meg tudjak fogni.
Nagyobb nyeresegu antenna es nagyobb teljesitmenyu Ap val tudsz ellene vedekezni.
- Vagy fel kell kerni egy hodot vagy egy favagot ha kivitelezheto a dolog. :cool:

lrajmon, Michael köszönöm a választ! Tényleg köszönöm! :respect:

Senao AP-kről van szó (pontos típus most nincs nálam de 200mW-os (ha jól emélxem)), és két HyperLink grid 15dB-vel. Kábel mindkettőnél 1-1 méter H-155 RPTNC és N-csatlakozókkal szerelve (a kábelt legalább szakértő szerelte  :p )
A távolság kb 400-500 méter. Kb-re belőttük a két antennát és egyetlen egyszer összeszerelés után ment is a kapcsolat egy scan erejéig. Aztán egy laptoppal kb pont a két antenna között Netstumlerrel figyeltem és hol egyiket hol másikat észlelte de elég gyengén (inkább csak egyiket).
Azt mondjátok, h ha sikerül a fák fölé emelni az antennát (legalább az egyiket) akkor stabil kapcsolatot tudok létrehozni? Ha nagyobb antenna van (grid) az nem segít? Pontosan milyen antennára gondoltatok? Sajna WiFi-hez még(!) nem értek.  :confused:
Mostmár nyugodtabban várom a hozzászólásokat.  :D

#993 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 09:34

Erről mi a véleményetek: SMC WBR14-G?
Most 12e brutto az ára.

#994 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 11:53

Sziasztok!

Van 2 USR5430-as bridge.Ha az egyik usr-t 1 router lan portjához csatlakoztatom,és a mindkét usrt-t Ad-hoc módba állítom menni fog a háló?

#995 Felhasználó inaktív   WRXsti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 14:19

Idézet: piston - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 12:53

Sziasztok!

Van 2 USR5430-as bridge.Ha az egyik usr-t 1 router lan portjához csatlakoztatom,és a mindkét usrt-t Ad-hoc módba állítom menni fog a háló?

Amelyik a gépedbe megy nem infrastructure módba kell állítani?

#996 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 22. 14:39

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 22:43

melyik az a pci-os wlan kártya ami már tud wpa-t és jó minőségú és lehetőleg 10k alatti ára van?

Pld. SMC 2802W, vagy Asusnak az USB-s cucca.
Make love not Wor.

#997 Felhasználó inaktív   Netszaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 14:46

Idézet: ZooLee - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 8:15

Jah, csak ezekkel az a gond, hogy _csak: külső antennával üzemel, tehát, ha a másik szobában vagy, akkor is lógatnod kell egy külső cuccot. Én is nézegettem, de sajnos mindegyik ilyen. Vagy beépített antenna (egyes esetekben kiemelhető mint pl. ASUS WL-100g vagy az SMC XJack ) vagy külső, de kombinációja csak Zyxelnek van, amit itthon nem kapsz :(

Lehet olyat csinálni, hogy egy beépített antennás kártyát szétszedni, és a beépített antenna csatlakozási pontjaihoz egy pigtail-t forrasztani, és arra szükség esetén egy külső antennát csatlakoztatni?

ZooLee

Lehetne szerezni belőle csak minimum 20 darabot kellene rendelni :( Nincs még 19 haverod akinek ilyen kell? :)

#998 Felhasználó inaktív   ungawa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 15:22

üdv mindenki!

van egy zyxel p334wt-m, és mivel teljesen luser vagyok segítséget kérek. visszaolvastam, de nem találtam ilyen jellegű felvetést.
három gép van rajta ( 2db desktop és noti, utóbbi wlannal), amikor frissíteni akarom winfosxp-ket, a következő üzenet jön: 0x80072EE2. megnéztem a tudásbázist, ahol egy rakat javaslat van, de ezek nem jöttek be. illetve amikor egy síma trendnet router volt fent a panda 2005-tel aminek kikapcsoltam a tűzfalát, tudtam ápdételni. valószínűleg a tűzfal nem enged, bár ha letiltom a routerben, akkor is ez az üzenet jön. valakinek erre valami megoldása, javaslata?
a másik: ma vettem észre, hogy valaki lopja a netemet wlanon keresztül. ezt is próbáltam beállítani, hogy csak az én mac ad. címemet engedje magához, de miután beírtam neki, és engedélyeztem, szépen én is ki lettem tiltva. ezt a következő helyen állítottam: network, wlan, mac filter. valami mást is be kellene állítanom? hol? Asus A3N notim van, Intel Proset/wireless 2200B/G adapter, vagy mi.

#999 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 22. 15:26

Idézet: ungawa - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 16:22

amikor frissíteni akarom winfosxp-ket, a következő üzenet jön: 0x80072EE2. megnéztem a tudásbázist, ahol egy rakat

Akkor felül a menüben van mégegy "go to windows update" menüpont, azon keresztül lehet, nomeg rögtön az elején felajánl egy windows istaller 3.1 cuccost, meg eredeetiség ellenőrzőt, ezt mindet fel kell rakni. Aztán mehet tovább.
Make love not Wor.

#1000 Felhasználó inaktív   GeeB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 15:32

Sziasztok!
A következőkben szeretném kérni a segítségeteket: volna egy internet elérés, az meg van osztva egy kábeles routerrel két ház között utp-kábellel. Én kapom a netet. Eddig a laptopot utp kábellel használtam de már tönkrement a kártya a sok ki-be huzogatástól, ezért gondoltam hogy egy mobilisabb megoldás lenne a wlan-os megoldás. Olvasgatva a topicot, igazán nem tudom eldönteni hogy most milyen eszköz kellene nekem. A wlan-os router erre jó lenne, vagy más eszköz kéne. Beszéltek az AP-ről ami igazán nem tudom mi. Egyáltalán mi a különbség a két eszköz között, és nekem melyik kellene, persze a pcmcia kártyán kívül? Esetleg kokrét típus javaslattal.
Várom a hozzáértő válaszokat, és előre ie köszi!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.