HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1061 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:43

Idézet: calibra - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 10:53

felhasználónév ÜRESEN! pwd meg ha aszondod 'admin' akko admin :) má nem emléxem...

Uff, ezt nem probaltam :)

Gondoltam ugyanaz a 2.8-as admin belepese is, mint a 2.2-ese, ha mar mindkettot WAP11-nek nevezik, de mar a tapcsatija sem volt kompatibilis a kettonek, meg a 2.8-on fejjel lefele van az UTP csati a regebbi tesojahoz kepest.

#1062 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 16:31

Idézet: calibra - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 0:26

Netstumblerrel próbálkoztál? Megmutatja a jeled minőségét!
Vagy lehet hogy Asus kártyát nem ismeri? Akkor meg próbáld a másik gépen...

Ezzel leellenőrizheted, hogy a jel jó-e a két gépezet között. Ha ez rendben van, akkor a problémád már nem a WIFI topicban keresendő :D

A lényeg, hogy stabil, folyamatos jeled legyen. Eleinte legyenek a gépek akadály nélkül jó közel egymáshoz, és ha akkor megy: kezdhetsz távolodni az asztalitól. Tűzalakra is figyelj! Ne kavarjanak be.

Jel volt, meg ment a ping is... de mégis nem ment a net, és mégis WiFi probléma volt :D
átjárónak az antenna IP cimét kellett beállitani  :up: meg egy két apróság és már megy is :D
Üdv, Bajsz

#1063 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 10:56

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:31

Jel volt, meg ment a ping is... de mégis nem ment a net, és mégis WiFi probléma volt :D
átjárónak az antenna IP cimét kellett beállitani  :up: meg egy két apróság és már megy is :D
Üdv, Bajsz

Urak! Fékezni kéne egy kicsit, mielőtt még a levegőnek is IP címe lesz és ütközni fog a vízével..... Mielőtt elküldötök egy hozzászólást, végig kéne gondolni, van-e értelme annak amit leírtok!

#1064 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:34

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:56

Urak! Fékezni kéne egy kicsit, mielőtt még a levegőnek is IP címe lesz és ütközni fog a vízével..... Mielőtt elküldötök egy hozzászólást, végig kéne gondolni, van-e értelme annak amit leírtok!

Már nem azért hogy vitázzak, de itt nekem az adónak is van IP cime, és az az átjáró a géphez. Bocsi nem vagyok zseni a szakmában, de ha te ennyire profi vagy akkor légyszi ird le nekem hogy hogyan megy ez a dolog.
Hálókarin jön az internet a gépbe a routeremből, és ezen a gépen van egy ASUS WiFi-b wireless antenna, és ennek külön IP cimet és mindent be kellett állitani, amit kell egy hálókarihoz is a manuális beállitáshoz. Nos a laptoppal ehhez az antennához kapcsolódok az IP cimhez átjáróként, és igy kapom meg a megosztott netet a gépről. ha hülyeség lenne akkor lészi javits ki, mert kiváncsi vagyok.
Ja és ki irta azt hogy a levegőnek is IP cime van???  :think:
Üdv, Bajsz

#1065 Felhasználó inaktív   pcbrr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 13:36

hello

egy kérdésem lenne, nem vagyok túl jártas wireless témában sajna.

egy kollegám gépén csináltam reinstallt, felraktam a wireless usb adapter driverét majd ujraindítás adapter csatlakoztatva megy. megtalálja a céges hálót, beírom a jelszót, csatlakozva a internet mégsem megy....mitől lehet ez? a hálót sem látja.
routerben mac adress alapján vannak engedélyezve az adapterek, de ez nem lehet gond hiszen ugyanaz az adapter...
mi lehet a gond?

#1066 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:06

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:34

Már nem azért hogy vitázzak, de itt nekem az adónak is van IP cime, és az az átjáró a géphez. Bocsi nem vagyok zseni a szakmában, de ha te ennyire profi vagy akkor légyszi ird le nekem hogy hogyan megy ez a dolog.
Hálókarin jön az internet a gépbe a routeremből, és ezen a gépen van egy ASUS WiFi-b wireless antenna, és ennek külön IP cimet és mindent be kellett állitani, amit kell egy hálókarihoz is a manuális beállitáshoz. Nos a laptoppal ehhez az antennához kapcsolódok az IP cimhez átjáróként, és igy kapom meg a megosztott netet a gépről. ha hülyeség lenne akkor lészi javits ki, mert kiváncsi vagyok.
Üdv, Bajsz

Nos a laptoppal ehhez az antennához kapcsolódok az IP cimhez átjáróként, és igy kapom meg a megosztott netet a gépről. ha hülyeség lenne akkor lészi javits ki, mert kiváncsi vagyok.
"átjárónak az antenna IP cimét kellett beállitani  "
A kédésedre a válasz!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1067 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 15:24

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:06

Nos a laptoppal ehhez az antennához kapcsolódok az IP cimhez átjáróként, és igy kapom meg a megosztott netet a gépről. ha hülyeség lenne akkor lészi javits ki, mert kiváncsi vagyok.
"átjárónak az antenna IP cimét kellett beállitani  "
A kédésedre a válasz!

Köszi szépen uboat hogy megerősitettél!  :up: És ezért nem tudom hogy mér kell egy-két embernek itt néha okosodni. Inkább segitenének másokon ha ennyire okosak!  :reklamacio:
Üdv, Bajsz

#1068 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 16:32

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 15:24

Köszi szépen uboat hogy megerősitettél!  :up: És ezért nem tudom hogy mér kell egy-két embernek itt néha okosodni. Inkább segitenének másokon ha ennyire okosak!  :reklamacio:
Üdv, Bajsz

Figyelj te meg ne okosit egy olyan embernek aki több mint 2 éve foglalkozik wlan hálózat kiépítéssel!Inkább tanulj és olvass sokat mert egy nagy láma :lama: vagy a hálózatok terén!

#1069 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 16:51

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 15:32

Figyelj te meg ne okosit egy olyan embernek aki több mint 2 éve foglalkozik wlan hálózat kiépítéssel!Inkább tanulj és olvass sokat mert egy nagy láma :lama: vagy a hálózatok terén!

Figyu!
Én nem okositok senkit sem, csak nem szeretem az olyan embereket akik nagyképüsködnek mert valamihez értenek. Tudom hogy a wlan terén nem vagyok nagyon ott, de éppen ezért fordultam hozzátok hogy segitsetek, mert szerintem ez a fórum erről szól. Egy ember nem lehet minden kis szakterületen profi. Én sem vagizok azzal amiben profi vagyok, pedig megtehetném. De nem csinálom mert annak semmi értelme.
Na mindegy, asszem ebben a topicban már nincs helyem, mert kinéztetek innen.
Bajsz

#1070 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 06:08

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:34

Üdv, Bajsz

nem a nagyképűségről, az értelmességről van szó. Ha valaki leír valamit, úgy kéne, hogy más is megértse, és lehetőség szerint precízen kéne megtenni. Nem bántani akarlak, csak a pongyola megfogalmazás sztem nem a legrövidebb út a megoldás felé.

#1071 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 06:13

Idézet: pcbrr - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:36

hello

egy kérdésem lenne, nem vagyok túl jártas wireless témában sajna.

egy kollegám gépén csináltam reinstallt, felraktam a wireless usb adapter driverét majd ujraindítás adapter csatlakoztatva megy. megtalálja a céges hálót, beírom a jelszót, csatlakozva a internet mégsem megy....mitől lehet ez? a hálót sem látja.
routerben mac adress alapján vannak engedélyezve az adapterek, de ez nem lehet gond hiszen ugyanaz az adapter...
mi lehet a gond?

Esetleg SP2, tűzfal, WPA vagy WEP kulcs.

#1072 Felhasználó inaktív   villam 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 07:04

Idézet: pcbrr - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:36

mi lehet a gond?

Én úgy jártam, hogy nem kapott érvényes IP-címet a gép. A kollégád gépe kapott?
Milyen jelszót írtál be (minek a jelszavát)? Ahogy lrajmon is írta, a tűzfal is gondot okozhat, ki kellene kapcsolni ha megy.
Nem tudom, de talán még az is lehet, hogy rossz workgroup / domain van beállítva, nem? (persze csak tipp)

#1073 Felhasználó inaktív   pcbrr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:18

sp1, tűzfalat kikapcsoltam, ugyanaz a 10 számjegyű wepkód mint a többi gépnél. ip meg ilyenek auto-n van.

a workgroup-ra ugyanazt a nevet írtam be, WORKGROUP ez van beállítva a többi gépnél.  ;)

na de most nézem, azt írja invalid ip.

mi a teendő?

kösz

Szerkesztette: pcbrr 2005. 09. 02. 08:39 -kor

#1074 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 09:01

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 5:08

nem a nagyképűségről, az értelmességről van szó. Ha valaki leír valamit, úgy kéne, hogy más is megértse, és lehetőség szerint precízen kéne megtenni. Nem bántani akarlak, csak a pongyola megfogalmazás sztem nem a legrövidebb út a megoldás felé.

Akkor elnézést a pongyola megfogalmazásért. De nem tudom mi nem érthető, mert te profi vagy a szakmában, akkor gondolom érted a dolgot. Én a Wlan terén nem vagyok nagyon jártas, mert ez nekem csak arra kell hogy néha otthon elszórakozzak vele, és hogy persze a laptopból ne lógjanak ki mindig kábelek. Igy ezek miatt én nem ismerem a spéci kifejezéseket, és főleg nem mindig tiszta minden. Ezért emlitettem meg még anno az antenna IP cimét, ami kiderült jogosan (remélem). És még mindig nem értem hogy mér irtad hogy még a levegőnek is IP cime van. No de mindegy, túlvagyunk rajta, harag nincs, ugyhogy lezárva.
Ezek után a véleményem: - ami néha nem tetszik... Én pl szeretek minden területen belekóstolgatni a számitástechnikába, ami nem jelenti azt hogy mindenben kellő szinten otthon vagyok. És ilyen esetekben fordult elő nem egyszer hogy egy-két kérdésemre ráförmedten válaszoltak, hogy milyen barom és primitiv hülye vagyok a témában, és hogy menjek először tanuljam meg teljesen a témát... nos ezek után mire jó a fórum? Ha valaki nem profi a témában akkor az ne is jöjjön kérdezni?
Ezeket a sorokat nem Neked irtam, csak a te válaszaid is közel voltak egy picit ehhez, és én már sokszor megkaptam ezeket, mert sok témába beleütöm az orrom :) ... de miért gond az???
Remélem minden rendben...
Üdv, Bajszi

#1075 Felhasználó inaktív   villam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:20

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 10:01

Ezért emlitettem meg még anno az antenna IP cimét, ami kiderült jogosan (remélem). És még mindig nem értem hogy mér irtad hogy még a levegőnek is IP cime van.

Kedves Bajszi,

Örülünk, hogy itt vagy, és semmi gond, ha valamit nem tudsz, azért van a fórum, hogy megkérdezd, és akik tudják, válaszoljanak rá. Szvsz az okozhatja a félreértést, hogy egy antennának nincs és nem lehet IP címe, legfeljebb annak az eszköznek, amelyhez az antenna csatlakoztatva van például egy AP (Access Point), vagy bridge, stb. Ha a kérdést jól fogalmazod meg (utánanézve a fogalmaknak), akkor a vita is elkerülhető, és a válasz is hamarabb meglesz...

Péter

#1076 Felhasználó inaktív   villam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:28

Idézet: pcbrr - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:18

na de most nézem, azt írja invalid ip.

mi a teendő?

Ha automatikusra (DHCP-re) van állítva, akkor feltételezem, hogy a DHCP szerver jól működik, és nem fogytak el az IP-címek?
Nekem az segített, hogy a DHCP szervert is és a gépet is újraindítottam, és azután, hogy egyszer bejelentkezett, már mindig működik. Viszont ha egyszer megszakítom a kapcsolódást, akkor következőre nem hajlandó, csak ha mégegyszer eljátszom az újraindításosdit.

És még egy dolog jutott az eszembe: a gépen a wlan adapternek van saját programja? Mert ha igen, akkor előfordulhat, hogy a windows automatikus konfigurációs programja és a kártyához adott segédprogram ütközik, valamelyiket ki kell kapcsolni.

Illetve azt is megfigyeltem, hogy ha elírom a WEP kulcsot, akkor is próbál bejelentkezni, egy szót sem szól, hogy nem jó a jelszó, de persze IP címet nem kap.

#1077 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:37

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:01

Akkor elnézést a pongyola megfogalmazásért. De nem tudom mi nem érthető, mert te profi vagy a szakmában, akkor gondolom érted a dolgot. Én a Wlan terén nem vagyok nagyon jártas, mert ez nekem csak arra kell hogy néha otthon elszórakozzak vele, és hogy persze a laptopból ne lógjanak ki mindig kábelek. Igy ezek miatt én nem ismerem a spéci kifejezéseket, és főleg nem mindig tiszta minden. Ezért emlitettem meg még anno az antenna IP cimét, ami kiderült jogosan (remélem). És még mindig nem értem hogy mér irtad hogy még a levegőnek is IP cime van. No de mindegy, túlvagyunk rajta, harag nincs, ugyhogy lezárva.
Ezek után a véleményem: - ami néha nem tetszik... Én pl szeretek minden területen belekóstolgatni a számitástechnikába, ami nem jelenti azt hogy mindenben kellő szinten otthon vagyok. És ilyen esetekben fordult elő nem egyszer hogy egy-két kérdésemre ráförmedten válaszoltak, hogy milyen barom és primitiv hülye vagyok a témában, és hogy menjek először tanuljam meg teljesen a témát... nos ezek után mire jó a fórum? Ha valaki nem profi a témában akkor az ne is jöjjön kérdezni?
Ezeket a sorokat nem Neked irtam, csak a te válaszaid is közel voltak egy picit ehhez, és én már sokszor megkaptam ezeket, mert sok témába beleütöm az orrom :) ... de miért gond az???
Remélem minden rendben...
Üdv, Bajszi

1.senki nem mondta hogy barom vagy
2.mi csak kijavitottunk mert marhaságot mondtál
3.Csak annyit kelletél volna hozzáfüzni utolag:bocs srácok tévedtem sorry
4.mindent meg lehet magyarázni

#1078 Felhasználó inaktív   Deacon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 15:00

Sziasztok!

ADSL-kapcsolatot szeretnék megosztani egy asztali gépről laptop(ok) felé Linksys WUSB54G wlan-adapteren keresztül, de sajnos pár percnél tovább mindez még nem működött. Kérdéseim:

- hagyjam a fenébe az egészet, és ajánljak egy adsl-routert? :)
- telepítsek egy proxy-szervert?
- folytassam az eddigi szüttyögést...? :/

Mivel csak este ülök vissza elé, az eddigi lépések kifejtése, és hw/sw-környezet leírása most csak olyan szinten, amennyire visszaemlékszem (ezért előre is elnézést):

asztali gép:
------------
winXP SP2
Linksys WUSB54G adapter
ADSL-modem

ADSL kapcsolat
- winXP varázslóóóval :) megosztva alábbin keresztül:
Vezetéknélküli kapcsolat
- utóbbi IP-je: 192.168.0.1

XP-tűzfal letiltva, helyette: BlackICE,
ebben a 192.168.0.2-es IP "trusted"

laptop:
--------
winXP SP1
Averatec AV3225HS
built-in 802.11g

Vezetéknélküli kapcsolat
- IP-je: 192.168.0.2
- gateway és dns: 192.168.0.1

Ezt (szintén winXP hálózatvarázslóval) csatlakoztattam az asztali gép megosztott Enternet-kapcsolatához a wireless ad-hoc hálózaton keresztül, és egy darabig minden rendben volt (a laptop hálózati kapcsolatai között megjelent: Enternet on Sulinet, utóbbi a gép neve :) de pár perc múlva ez a kapcsolat ELTŰNT, és csak a wireless kapcsolat látszódott a "networks connections" mappában...

Egyszer (a sokadik újraindítást követően) még viszontláttam, de azóta már végképp nem tudom visszahozni (akárhányszor játszom végig az első alkalommal bevált módszer lépéseit...)

Mindenféle tanácsot szívesen fogadnék, és előre is köszi...!

#1079 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:22

Üdv!

Kellene egy megbízható wifis usb/pci kari, ami elég kraftos, mert az asus is csak 42-44%os jelerőséggel tudja fogni, és úgy tudom hogy ez korrekt cucc (alaplapi A8V-E Deluxon).

Mistralban kecsón vagy pesten (hazafele sietősen) venném vagy helyeben E-techet. E-tech usbs, de usb hosszabító végén a vevő. Viszont a routerjük gyenge volt, nem lőtte át azt amit az Asus most átlő, így nem bízok már nagyon a márkában. :rolleyes:

X-micro és Surecom van a mistralban. Mit nézzek-hogy külső antenna legyen, vagy a jelerőséget, ami 16-17 és 18 dBm. Ha az utóbbi számít inkább, akkor egy br 8,3E Ftos Surecom 54es (turbo módbban 108as, de úgyis csak 1megabiten ad a WL500g, annyira visszaszedtem) fixantennás a nyerő.

http://www.mistral.hu/arlista.php?id_shop=...t=000036083#top

Megköszönném, ha innen tudnátok vmi jót ajánlani, ha itt nincsenek jók, akkor vmi jót. Ha lehet br 10be férjen bele.

Segítségeteket előre is köszönöm! :respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1080 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 19:48

Idézet: szaki - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 15:12

Home kategoria nem 7*24 órás üzemre lettek kitalálva és készítve vannak ilyenek is 150e Ft környékén.

Y elágazás röviden nem hoszabban bizonyos eszközökkel igen de jelentősen csökken a teljesítmény és nő a zaj. 2m hoszabb antenna kábel amúgy sem javasolt.

Mit vársz egy home és olcso kategoriás wlan routertöl? :confused:
Ha y elosztott használsz akkor számolj 2-3db veszteségre minimum!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.