HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1081 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 19:53

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:22

Üdv!

Kellene egy megbízható wifis usb/pci kari, ami elég kraftos, mert az asus is csak 42-44%os jelerőséggel tudja fogni, és úgy tudom hogy ez korrekt cucc (alaplapi A8V-E Deluxon).

Mistralban kecsón vagy pesten (hazafele sietősen) venném vagy helyeben E-techet. E-tech usbs, de usb hosszabító végén a vevő. Viszont a routerjük gyenge volt, nem lőtte át azt amit az Asus most átlő, így nem bízok már nagyon a márkában. :rolleyes:

X-micro és Surecom van a mistralban. Mit nézzek-hogy külső antenna legyen, vagy a jelerőséget, ami 16-17 és 18 dBm. Ha az utóbbi számít inkább, akkor egy br 8,3E Ftos Surecom 54es (turbo módbban 108as, de úgyis csak 1megabiten ad a WL500g, annyira visszaszedtem) fixantennás a nyerő.

http://www.mistral.hu/arlista.php?id_shop=...t=000036083#top

Megköszönném, ha innen tudnátok vmi jót ajánlani, ha itt nincsenek jók, akkor vmi jót. Ha lehet br 10be férjen bele.

Segítségeteket előre is köszönöm! :respect:

Ha egy ilyenre beruházol nem lesz gond a vételi szinten!Ezek a pci-os nagy teljesitémyü kártyák nagyot tudna ütni!Az ára sem veszélyes!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1082 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 01:28

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 20:53

Ha egy ilyenre beruházol nem lesz gond a vételi szinten!Ezek a pci-os nagy teljesitémyü kártyák nagyot tudna ütni!Az ára sem veszélyes!

Nagy vételi érzékenységű mini PCI kártya 2,4 GHz-re és 5GHz-re. Támogatja a 802.11a, 802.11b és 802.11g szabványokat. Maximális vételi érzékenység: 90(!!) dBm 802.11a alatt, 802.11b alatt pedig 93 dBm. Esetleg az eredetivel teljesen azonos termék!

Azt akarod mondani, hogy ami a másik kártyáknál 16-18 dBm, az itt 90???

Hol lehetne utánanézni, hogy a lapomon lévő érzékenysége mekkora? Akkora végül is elég. A baj azzal a vevővel, hogy nehéz elmennem érte... meg picit drága már, bár úgy tűnik megéri az árát...
Holnap megnézem térképen, hogy mennyire van a (kék) metrótól, ha enm messze, benevezek arra, ha messze, akkor marad a mistral/magicomp/bluefish/aqua kínálatából vmi.

Szerkesztette: MC Pite 2005. 09. 03. 01:36 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1083 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 09:42

Szerintem itt egy kicsit keverednek a dolgok.
http://www.dlink.com.tw/product_file/layer...-G520+-03_2.pdf
Ezen az adatlapon is láthod hogy a két érték jelentése nem teljesen ugyan az.
A TRANSMIT OUTPUT POWER-t és a RECIVE SENSITIVITY-t figyeld.

Szerkesztette: Pancser 2005. 09. 03. 09:45 -kor

Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#1084 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 11:03

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 1:28

Nagy vételi érzékenységű mini PCI kártya 2,4 GHz-re és 5GHz-re. Támogatja a 802.11a, 802.11b és 802.11g szabványokat. Maximális vételi érzékenység: 90(!!) dBm 802.11a alatt, 802.11b alatt pedig 93 dBm. Esetleg az eredetivel teljesen azonos termék!

Azt akarod mondani, hogy ami a másik kártyáknál 16-18 dBm, az itt 90???

Hol lehetne utánanézni, hogy a lapomon lévő érzékenysége mekkora? Akkora végül is elég. A baj azzal a vevővel, hogy nehéz elmennem érte... meg picit drága már, bár úgy tűnik megéri az árát...
Holnap megnézem térképen, hogy mennyire van a (kék) metrótól, ha enm messze, benevezek arra, ha messze, akkor marad a mistral/magicomp/bluefish/aqua kínálatából vmi.

A wlan cuccoknál két alapvető adat van, ami egy-egy link számításánál mindenképpen figyelembe veendő (sok egyéb mellett):

Adóteljesítmény --- mW vagy dBm -- több táblázat van az átszámításra; tipikusan 13-20dBm

Vevő érzékenység --- dBm-ben, a különböző sebességeken erősen eltérő --- tipikusan 50-85 között; az átviteli sebesség növekedésével erősen csökken. A 90 feletti értékek kiugrónak jónak számítanak.

Bár közvetlen összefüggés nincs, általánosságban elmondható, hogy a jobb érzékenységű darabok szelektivitása is a felsőbb kategóriába tartozik.

A vevő érzékenységét az adott cucc műszaki adatlapján szokták megadni, házi körülmények között nem mérhető.

#1085 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 11:07

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:01

Akkor elnézést a pongyola megfogalmazásért. De nem tudom mi nem érthető, mert te profi vagy a szakmában, akkor gondolom érted a dolgot. Én a Wlan terén nem vagyok nagyon jártas, mert ez nekem csak arra kell hogy néha otthon elszórakozzak vele, és hogy persze a laptopból ne lógjanak ki mindig kábelek. Igy ezek miatt én nem ismerem a spéci kifejezéseket, és főleg nem mindig tiszta minden. Ezért emlitettem meg még anno az antenna IP cimét, ami kiderült jogosan (remélem). És még mindig nem értem hogy mér irtad hogy még a levegőnek is IP cime van. No de mindegy, túlvagyunk rajta, harag nincs, ugyhogy lezárva.
Ezek után a véleményem: - ami néha nem tetszik... Én pl szeretek minden területen belekóstolgatni a számitástechnikába, ami nem jelenti azt hogy mindenben kellő szinten otthon vagyok. És ilyen esetekben fordult elő nem egyszer hogy egy-két kérdésemre ráförmedten válaszoltak, hogy milyen barom és primitiv hülye vagyok a témában, és hogy menjek először tanuljam meg teljesen a témát... nos ezek után mire jó a fórum? Ha valaki nem profi a témában akkor az ne is jöjjön kérdezni?
Ezeket a sorokat nem Neked irtam, csak a te válaszaid is közel voltak egy picit ehhez, és én már sokszor megkaptam ezeket, mert sok témába beleütöm az orrom :) ... de miért gond az???
Remélem minden rendben...
Üdv, Bajszi

Nem bántani akartalak, bocs. De ha utánagondolsz, nagyon láma volt a megfogalmazás... Részemről semmi probléma...

#1086 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 16:15

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 9:42

Szerintem itt egy kicsit keverednek a dolgok.
http://www.dlink.com.tw/product_file/layer...-G520+-03_2.pdf
Ezen az adatlapon is láthod hogy a két érték jelentése nem teljesen ugyan az.
A TRANSMIT OUTPUT POWER-t és a RECIVE SENSITIVITY-t figyeld.

Az a 16db az eléggé karcsú! :think:
1km-es linkhez azért márt nem ilyen kártyát használnák!

#1087 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 21:53

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 16:15

Az a 16db az eléggé karcsú! :think:
1km-es linkhez azért márt nem ilyen kártyát használnák!

15 km-re jó :)

#1088 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 00:50

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 21:53

15 km-re jó :)

Azért megnéznék egy d-link ap+kártyát 16km-en! :p

#1089 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 08:30

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 1:50

Azért megnéznék egy d-link ap+kártyát 16km-en! :p

..nalam (az egyik kliensnel) USR 5416 van.
Ami szinte tok ugyanez mint a DLink.
Legvonalban ~25 km re levo adot 70 dB korul folyamatosan veszem. (60 as prim parabola)
Ide jo nyeresegu antenna kell, nem a kartya a lenyeg.
1 Km re boven jo ez a cucc. A mi APnk es a kliens kozott 1,1 km van es a netstumbler 99-100 % jelszintet hoz. Az AP egy USR5450.

#1090 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 11:23

Azt mondjátok meg lécci, hogy egy bridge módú ap-nek bridge-hez kell csatlakozni???

Egy sima AP-hez nem csatlakozhat?

És egy ilyen módú (bridge) vezetékes portján hozzá lehet csatlakozni a lan-hoz?

Köszi

#1091 Felhasználó inaktív   kifli 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:07

Sziasztok!

Vettem 1 Gigabyte GN-BR01G routert.
Eléggé kezdő vagyok és nem tudom, be lehet-e állítani úgy, hogy lássam ha valaki más is szeretne csatlakozni a netre rajatam keresztül. (mert nem szeretném megosztani a szomszéddal)
A másik kérdésem az lenne, hogy Bitlordot használok és amióta megvan a router, kb.5-10 perc után a letöltési sebesség 250 KB/s-ról hirtelen lecsökken nullára majd max. 10-20 KB/s-al megy végig. Ha újraindítom a Bitlordot, akkor megint elkezd 250-el tölteni, de újra lecsökken. Tehát állandóan a gépnél kell ülnöm és újraindítani a progit.
Előre is köszönöm a segítséget!

Robi

#1092 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:54

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 12:23

Azt mondjátok meg lécci, hogy egy bridge módú ap-nek bridge-hez kell csatlakozni???
Egy sima AP-hez nem csatlakozhat?

Hát ugye  a bridge az hidat jelent, a hídnak pedig legalább két hidfője van, tehát a "bridge" üzemmódú eszköz csak bridge-hez kapcsolódhat. Ha AP-hez akarsz kapcsolódni, tedd a másikat "client" módba.

Idézet

És egy ilyen módú (bridge) vezetékes portján hozzá lehet csatlakozni a lan-hoz?

Csak ahhoz lehet.

#1093 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 14:13

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 13:54

Hát ugye  a bridge az hidat jelent, a hídnak pedig legalább két hidfője van, tehát a "bridge" üzemmódú eszköz csak bridge-hez kapcsolódhat. Ha AP-hez akarsz kapcsolódni, tedd a másikat "client" módba.

Csak ahhoz lehet.

Én arra gondoltam, hogy van egy AP, ahhoz kapcs egy bridge, ahhoz mégegy bridge...

Szerk:
Tehát van egy AP, és van egy olyan kliens, ami csak egy másik kliensen keresztül látszik tőlem... Erre gondoltam én, hogy az AP-m hoz a látható kliens bridge-módban kapcsolódik, és hozzá kapcsolódik a nem látható kliens. Ha ez eddig megy, akkor jó lenne, ha a látható kliens helyén a LAN csatin is lehetne a hálóhoz csatlakozni.

Ez a kavarás persze azért kell, hogy ne kelljen felborítanom az eddigi AP-t, és a hozzá eddig már csatlakozott klienseket, és beugorjon a két új kliens, ahol egyik csak a másikon keresztül látható tőlem. NA:) És azt is szeretném elkerülni, hogy a két új kliensnek egynél több eszközt kelljen venni :)

Szerkesztette: calibra 2005. 09. 04. 15:01 -kor

#1094 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 16:07

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 15:13

Én arra gondoltam, hogy van egy AP, ahhoz kapcs egy bridge, ahhoz mégegy bridge...

Szerk:
Tehát van egy AP, és van egy olyan kliens, ami csak egy másik kliensen keresztül látszik tőlem... Erre gondoltam én, hogy az AP-m hoz a látható kliens bridge-módban kapcsolódik, és hozzá kapcsolódik a nem látható kliens. Ha ez eddig megy, akkor jó lenne, ha a látható kliens helyén a LAN csatin is lehetne a hálóhoz csatlakozni.

Ez a kavarás persze azért kell, hogy ne kelljen felborítanom az eddigi AP-t, és a hozzá eddig már csatlakozott klienseket, és beugorjon a két új kliens, ahol egyik csak a másikon keresztül látható tőlem. NA:) És azt is szeretném elkerülni, hogy a két új kliensnek egynél több eszközt kelljen venni :)

Nah már ismerős, néhány napja már felmerült.
A kérdés ugye az: hogyan vegyük be a jobbkanyart a WiFi-vel?  ;)

Az egyszerre kliens is, bridge is az nem megy.
Neked igazából olyan AP kellene amelyik mellesleg Repeater is. Ez  a WDS
A WDS kiesik mert az AP-d nem tudja.

Talán a C3-hoz egy Repeatert kéne tenni, megfelelő antennával.
C3-nak persze kell egy WiFi kártya is a gépébe.

Szerkesztette: DreamR 2005. 09. 04. 16:09 -kor

#1095 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 16:27

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 17:07

Nah már ismerős, néhány napja már felmerült.
A kérdés ugye az: hogyan vegyük be a jobbkanyart a WiFi-vel?  ;)

Az egyszerre kliens is, bridge is az nem megy.
Neked igazából olyan AP kellene amelyik mellesleg Repeater is. Ez  a WDS
A WDS kiesik mert az AP-d nem tudja.

Talán a C3-hoz egy Repeatert kéne tenni, megfelelő antennával.
C3-nak persze kell egy WiFi kártya is a gépébe.

Ja:) Felmerült, de azóta lepergett egy oldal, és senki nem írt rá semmit, így gondoltam senkinek nincs ötlete...

Asszem egyetlen megoldás van: Úgy néz ki, hogy Vkinek mindenképp kell 2 eszköz. Asszem én leszek az "áldozat" :)

Szóval veszek egy olyan AP-t, ami tud WDS módot, és így már menni fog a dolog :) Az én eddigi AP-mat meg berakom vkinek client módban.

NA JÓ: Akkor induljunk ki WDS módú AP-ból! Mi legyen C3 helyén? Miért kell Uboat szerinti WDS módú router? Nem elég egy WDS AP? Most is az a cél, hogy ne kelljen 2 eszköz a két új kliensnek :)

Köszi szépen...

#1096 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 20:46

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 16:27

Ja:) Felmerült, de azóta lepergett egy oldal, és senki nem írt rá semmit, így gondoltam senkinek nincs ötlete...

Asszem egyetlen megoldás van: Úgy néz ki, hogy Vkinek mindenképp kell 2 eszköz. Asszem én leszek az "áldozat" :)

Szóval veszek egy olyan AP-t, ami tud WDS módot, és így már menni fog a dolog :) Az én eddigi AP-mat meg berakom vkinek client módban.

NA JÓ: Akkor induljunk ki WDS módú AP-ból! Mi legyen C3 helyén? Miért kell Uboat szerinti WDS módú router? Nem elég egy WDS AP? Most is az a cél, hogy ne kelljen 2 eszköz a két új kliensnek :)

Köszi szépen...

Jó a wds módú ap is csak amit én írtam linksys cuccost az egyben router is! :)

#1097 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 20:52

:smoker: Egyébként nem kell a c3-hoz 2db ap!Fogod a linksys wrt54g ap berakod wds  módba!Ez elvileg 2db antenna kimenet van!Vagyis tudod  állítani hogy melyik  csatlakozáson menjen ki az rx és tx!Raksz rá 2db irányított gridet és a vevő oldalt ráirányítod a kzp-ra, a másikat pedig a c4-re és mindenki örül!

#1098 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 21:42

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 21:52

:smoker: Egyébként nem kell a c3-hoz 2db ap!Fogod a linksys wrt54g ap berakod wds  módba!Ez elvileg 2db antenna kimenet van!Vagyis tudod  állítani hogy melyik  csatlakozáson menjen ki az rx és tx!Raksz rá 2db irányított gridet és a vevő oldalt ráirányítod a kzp-ra, a másikat pedig a c4-re és mindenki örül!

Ok, de 2 db antenna sem lehet :)
A C3 nem tudhat róla, hogy a C4 rajta keresztül nyomul :) Azt kell hogy higgye, hogy csak felém néz... Meg van ez bonyolítva :D JA! Ha AP felé néz az antennája a C3-nak, akkor a C4-et is tökéletesen látja, mert elég hegyes a szög. Tehát 1 antennával fizikailag tuti jó, de logikailag? :D

Na akkor AP WDS, eddig ok. A C3 egy WDS AP, de milyen módban, és a C4 pedig sima kliens?

Bocs a sok maceráért, de nem állt még össze a kép :)

THX

Szerkesztette: calibra 2005. 09. 04. 21:44 -kor

#1099 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 21:44

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 22:42

Ok, de 2 db antenna sem lehet :)
A C3 nem tudhat róla, hogy a C4 rajta keresztül nyomul :) Azt kell hogy higgye, hogy csak felém néz... Meg van ez bonyolítva :D

Na akkor AP WDS, eddig ok. A C3 egy WDS AP, de milyen módban, és a C4 pedig sima kliens?

THX

:offtopic: Sikerült a tesztet végrehajtani?  ;)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#1100 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 22:00

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 22:42

A C3 nem tudhat róla, hogy a C4 rajta keresztül nyomul :) Azt kell hogy higgye, hogy csak felém néz... Meg van ez bonyolítva :D JA! Ha AP felé néz az antennája a C3-nak, akkor a C4-et is tökéletesen látja, mert elég hegyes a szög. Tehát 1 antennával fizikailag tuti jó, de logikailag? :D

THX

Nem ertem, mi ez a kavaras.

Korabbi abradbol az derult ki, hogy C3 helyre keresel vmi uj eszkozt, erre javasoltak neked a WRT54G-t hackelt firmware-rel, hogy WDS AP-kent mukodjon, es atloje C4-re (kliens) a kozponti AP jelet.

[szerk:]visszaolvastam. Ez vmi internet zugmegosztas, hogy C3-on logo "havidijas ugyfeleknek" nem kell tudniuk rola, hogy rajtuk kivul mas is log a halon?

Szerkesztette: nyunyu 2005. 09. 04. 22:04 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.