HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1101 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 22:37

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 23:00

Nem ertem, mi ez a kavaras.

Korabbi abradbol az derult ki, hogy C3 helyre keresel vmi uj eszkozt, erre javasoltak neked a WRT54G-t hackelt firmware-rel, hogy WDS AP-kent mukodjon, es atloje C4-re (kliens) a kozponti AP jelet.

[szerk:]visszaolvastam. Ez vmi internet zugmegosztas, hogy C3-on logo "havidijas ugyfeleknek" nem kell tudniuk rola, hogy rajtuk kivul mas is log a halon?

Nem! Ez egy kis helyi háló, ahol egyik szomszéd nincs jóban a másikkal, és nem szeretné másik, hogy megtudja: egyik ő általa van rajta a hálón...

#1102 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 22:39

Amúgy meg azt hiszem én fogok venni mégegy AP-t, simát, semmi extra, olcsó de jó... Ezt berakom C3-ba, és én is kliens leszek meg C4 is kliens lesz.

Télleg nem kavarok, mert ráfaragok a sok okoskodásra itt is meg a való világban is :)

#1103 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 22:40

Idézet: r2r - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 22:44

:offtopic: Sikerült a tesztet végrehajtani?  ;)

Fúúú bazze :( Elfelejtettem :(
Holnap remélem megoldom! Bocs!

#1104 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 08:34

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 22:39

Amúgy meg azt hiszem én fogok venni mégegy AP-t, simát, semmi extra, olcsó de jó... Ezt berakom C3-ba, és én is kliens leszek meg C4 is kliens lesz.

Télleg nem kavarok, mert ráfaragok a sok okoskodásra itt is meg a való világban is :)

Ha a c3-hoz olyan szögbe raksz egy körsugárzot hogy az rálát a kzp ap-ra és a c4 is látja akkor szerencséd van és wds modba megy tökéletesen az egész + ap nélkül!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1105 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 08:51

Hi

Emberek, szorít az idő és routert kéne vennem. A tipus már megvan,
csak nem vagyok benne biztos, hogy ez így megy.
Egy D-link- 604 portjára szeretnék rakni egy SMC WBR14-G routert amin kikapcsolnam
a tűzfal és DHCP cuccokat. Tehát csak AP szinten menne.
Ez így életképes?

U.I.: Tudom nem egy nagy minőség a cucc, de csak egy viszonylag kis lakásba kell és a
laptopomon rádasul csak egy 11Mb kártya van.

#1106 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 09:52

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 9:34

Ha a c3-hoz olyan szögbe raksz egy körsugárzot hogy az rálát a kzp ap-ra és a c4 is látja akkor szerencséd van és wds modba megy tökéletesen az egész + ap nélkül!

Tehát aszondod marad a régi WAP11 AP, és C3-hoz egy WDS AP, C4-hez egy kliens AP, és a C3 helyén a vezetékes csatin is van lan? (meondjuk ez egyértelmű, hogy AP-ként a lan csatin is lehet "kliens")...

Nem kell nekem mint mostani AP helyén egy plussz kliens módú AP, hogy rácsatlakozzak C3 WDS AP-jére?

Köszi

#1107 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 09:55

Idézet: code10005 - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 9:51

Hi

Emberek, szorít az idő és routert kéne vennem. A tipus már megvan,
csak nem vagyok benne biztos, hogy ez így megy.
Egy D-link- 604 portjára szeretnék rakni egy SMC WBR14-G routert amin kikapcsolnam
a tűzfal és DHCP cuccokat. Tehát csak AP szinten menne.
Ez így életképes?

U.I.: Tudom nem egy nagy minőség a cucc, de csak egy viszonylag kis lakásba kell és a
laptopomon rádasul csak egy 11Mb kártya van.

Menni fog.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1108 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 10:49

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 9:52

Tehát aszondod marad a régi WAP11 AP, és C3-hoz egy WDS AP, C4-hez egy kliens AP, és a C3 helyén a vezetékes csatin is van lan? (meondjuk ez egyértelmű, hogy AP-ként a lan csatin is lehet "kliens")...

Nem kell nekem mint mostani AP helyén egy plussz kliens módú AP, hogy rácsatlakozzak C3 WDS AP-jére?

Köszi

Igen  van rajta 4 utp port mert wlan router egyben!C3-hoz rakod a wds ap(oda nem kell kliens kártya mert  utp csatlakozol a routerhez).c4-hez meg raksz egy kliens kártyát és mindenki örül!

#1109 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:37

Idézet: Mészike - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 10:55

Menni fog.

Reménykedem benne én is, mert az az SMC nagyon olcsó, kár lenne kihagyni.

#1110 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 19:30

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 9:34

A WDS módú AP nem csak WDS-re képes AP-vel kommunikálhat?

#1111 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 21:49

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 0:50

Azért megnéznék egy d-link ap+kártyát 16km-en! :p

Sok van... DWL 520 ag+ pl.

#1112 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 22:05

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 19:30

A WDS módú AP nem csak WDS-re képes AP-vel kommunikálhat?

de

#1113 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 23:59

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 11:49

Igen  van rajta 4 utp port mert wlan router egyben!C3-hoz rakod a wds ap(oda nem kell kliens kártya mert  utp csatlakozol a routerhez).c4-hez meg raksz egy kliens kártyát és mindenki örül!

Fúú DreamR kérdése után kezdem újra elveszíteni a fonalat :(
Akkor hogyan rakhatnék WDS AP-t(vagy routert) egy WAP 11 AP mellé???

Na mind1, sztem vagy én vagyok nagyon hülye, és nem értem vagy marhára elbeszélünk egymás mellett...

Maradok a sokkal logikusabb megoldás mellett: Nekem mégegy kliens módú AP, a C3-nak egy AP, a C4 meg sima kliens lesz vagy kártyával vagy kliens módú AP-val...

#1114 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 08:22

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 0:59

Fúú DreamR kérdése után kezdem újra elveszíteni a fonalat :(
Akkor hogyan rakhatnék WDS AP-t(vagy routert) egy WAP 11 AP mellé???

Na mind1, sztem vagy én vagyok nagyon hülye, és nem értem vagy marhára elbeszélünk egymás mellett...

Maradok a sokkal logikusabb megoldás mellett: Nekem mégegy kliens módú AP, a C3-nak egy AP, a C4 meg sima kliens lesz vagy kártyával vagy kliens módú AP-val...

Nem vagyok egy "vér profi" a témában, de szerintem nem ez az oka, hogy nem nagyon értem mit is akarsz kiépíteni.

Ha az AP-t a C3-ba teszed a C1 és C2 is látnia kell a C3-at. mert a C3 lesz a "központ".  Ha van router vagy switch az is oda kerül, ha van net, azt is neki kell osztania többieknek.  Ha te egy underground ISP vagy, nyílván ez körülményes lesz.
Ha nem nagyon titkos, valamit fellebbenthetnél erről a hálóról.  ;)

#1115 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 14:54

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 9:22

Nem vagyok egy "vér profi" a témában, de szerintem nem ez az oka, hogy nem nagyon értem mit is akarsz kiépíteni.

Ha az AP-t a C3-ba teszed a C1 és C2 is látnia kell a C3-at. mert a C3 lesz a "központ".  Ha van router vagy switch az is oda kerül, ha van net, azt is neki kell osztania többieknek.  Ha te egy underground ISP vagy, nyílván ez körülményes lesz.
Ha nem nagyon titkos, valamit fellebbenthetnél erről a hálóról.  ;)

Szóval...
Az elbeszélés uboatnak szólt, nem neked! A te felvetésed gondolkoztatott el újra és újra.

Az elgondolásom arról szól, hogy megmarad az AP-m, és C1, C2 rajta is marad, oda csatlakozik, mint eddig, nekik semmi változás.

Viszont C3, C4-et úgy látom el hálóval, hogy C3-ba megy egy AP, arra csatlakozik C4, és én is mint két kliens. Így nekem kell mégegy eszköz: egy kliens módú AP na ennyi! Ezt szerettem volna elkerülni, de így a legegyszerűbb.

Hálóról: játsszunk egymás között itt a környéken, ennyi! Én vállaltam a háló oldalát, és marhára élvezem csinálni, érdekel a dolog, enniy :)

#1116 Felhasználó inaktív   zsarpi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 06. 15:24

Sziasztok
Ha tudna valaki segiteni nagyon jo lenne,problemam: d-link 514 -es mukodik-e kliens modban?(esetleg fw frissitessel)
van gateway funcioja( ha jol tudom) ossze tudok-e vele kotni 2 514-est?

#1117 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 16:20

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 15:54

Szóval...
Az elbeszélés uboatnak szólt, nem neked! A te felvetésed gondolkoztatott el újra és újra.

Az elgondolásom arról szól, hogy megmarad az AP-m, és C1, C2 rajta is marad, oda csatlakozik, mint eddig, nekik semmi változás.

Viszont C3, C4-et úgy látom el hálóval, hogy C3-ba megy egy AP, arra csatlakozik C4, és én is mint két kliens. Így nekem kell mégegy eszköz: egy kliens módú AP na ennyi! Ezt szerettem volna elkerülni, de így a legegyszerűbb.

Hálóról: játsszunk egymás között itt a környéken, ennyi! Én vállaltam a háló oldalát, és marhára élvezem csinálni, érdekel a dolog, enniy :)

Hüm hüm...

Szerintem Te kértél segítséget, és néhányan próbáltunk neked segíteni  ;)
Két javaslat volt: 2db WDS AP (Uboat) ill. 1db  Repeater + WiFi kártya (jómagam).

Amit felvázolsz nem tudom menni fog-e. A koncepciód kipróbálásához mindenesetre egy plusz hálókártyára ill. még egy routerre v. switch-re még szükséged lesz.

Amúgy sok sikert. :)

#1118 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 22:39

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 17:20

Hüm hüm...

Szerintem Te kértél segítséget, és néhányan próbáltunk neked segíteni  ;)
Két javaslat volt: 2db WDS AP (Uboat) ill. 1db  Repeater + WiFi kártya (jómagam).

Amit felvázolsz nem tudom menni fog-e. A koncepciód kipróbálásához mindenesetre egy plusz hálókártyára ill. még egy routerre v. switch-re még szükséged lesz.

Amúgy sok sikert. :)

Most olyan érzést keltesz bennem, mintha vmi rosszat mondtam volna vkinek... Hálás vagyok a sok segítségért, de úgy gondolom mindegyikben volt egy apró kis buktató, amitől nem menne a dolog... Én csak próbáltam minden apró kis részletre kitérni, hogy 100%-ig biztos legyek a sikeres működésben, mert különben az én péztárcám bánja :(

Switchem van most is, de router nem kell. A switchbe fog menni a kliens módú ap, ahova a mostani AP is megy. A kliens módú AP-n keresztül fogják elérni az eddigi hálót a másik (C3-nál lévő) AP-re csatlakozott kliensek...

A ti segítségeteket nagyon köszönöm télleg, de nem vagyok benne bizti, hogy működne...

Pl: megkérdeztem uboatot, hogy a WAP11 maradhat-e fő AP, és akkor C3-hoz egy WDS router, annak lan portjára megy a C3 kliens, wlanon meg kapcsolódik C3-hoz C4. Na de erre meg kiderül, hogy WDS módú AP csak WDS AP-vel kommunikálhat. Akkor most maradhat-e a WAP 11 vagy sem? :):):) No és én meg mindig AP-ról kérdezek, de uboat meg routerről beszél :(

Szóval erre mondtam az egymás mellett elbeszélést. Ezzel nem megbántani akartam senkit, nyilván túl sokat kérdezek, és mindenkinek teli van velem a hócipője.

Esetleg kezdjem újra letisztázva megkérdezni az egészet aprólékosan mindenre kitérve/átgondolva? Megtehetem? :)

THX & PEACE :)

Szerkesztette: calibra 2005. 09. 06. 22:41 -kor

#1119 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 07:28

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 23:39

Most olyan érzést keltesz bennem, mintha vmi rosszat mondtam volna vkinek... Hálás vagyok a sok segítségért, de úgy gondolom mindegyikben volt egy apró kis buktató, amitől nem menne a dolog... Én csak próbáltam minden apró kis részletre kitérni, hogy 100%-ig biztos legyek a sikeres működésben, mert különben az én péztárcám bánja :(

Switchem van most is, de router nem kell. A switchbe fog menni a kliens módú ap, ahova a mostani AP is megy. A kliens módú AP-n keresztül fogják elérni az eddigi hálót a másik (C3-nál lévő) AP-re csatlakozott kliensek...

A ti segítségeteket nagyon köszönöm télleg, de nem vagyok benne bizti, hogy működne...

Pl: megkérdeztem uboatot, hogy a WAP11 maradhat-e fő AP, és akkor C3-hoz egy WDS router, annak lan portjára megy a C3 kliens, wlanon meg kapcsolódik C3-hoz C4. Na de erre meg kiderül, hogy WDS módú AP csak WDS AP-vel kommunikálhat. Akkor most maradhat-e a WAP 11 vagy sem? :):):) No és én meg mindig AP-ról kérdezek, de uboat meg routerről beszél :(

Szóval erre mondtam az egymás mellett elbeszélést. Ezzel nem megbántani akartam senkit, nyilván túl sokat kérdezek, és mindenkinek teli van velem a hócipője.

Esetleg kezdjem újra letisztázva megkérdezni az egészet aprólékosan mindenre kitérve/átgondolva? Megtehetem? :)

OK. Nincs harag.

Elképzelésed érdekes.
Nem tudom, hogy majd működni fog-e.

#1120 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 12:49

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 22:39

NA akkor részletesen!Elvileg wap11 az a kzp?Na azt lecseréled egy wrt54g-re amit tud wds módot!A c3-hoz is telepítesz egy wds módú ap!C3-hoz raksz egy körsugárzót ha jó szögbe rakod fel az antennát akkor látod a kzp-is!A c4-hez meg rakod a wap11-et és csókolom!Ha nem tudod jó szögbe beállítani  a c3 ap-t hogy lássa a kzp. akkor raksz fel 2db antennát!
Másik megoldás c3hoz kiépítesz egy hozzáférési pontot ethernetes klienssel. Majd raksz egy ap+antenna párost hogy lássa a c4-et!
Röviden fogalmazva!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.