HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1621 Felhasználó inaktív   BCDIAG 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 14. 12:34

Hello Hölgyek, Urak!

Új vagyok itt lehet, hogy már volt erről szó de nem találok megoldást.

Adva van egy Linksys router amit egy szintén Linksys acces pointtal szeretnék repeat-elni.
Hiába állítom be az AP-t repeaterre, írom be a router MAC adressét nem akar működni.
Azonos IP tartományban vannak. A SSID-nek azonosnak vagy különbozőnek kell lennie?
A router melyik MAC-jét kell beadni?

Előre is kösz

#1622 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:00

Idézet: FixY - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:23

Keresővel (google) nem találok használható infot: tudja valaki, a Zyxel 334WT parancssorának van-e publikus és használható leírása valahol?

bocs, storno... megtaláltam csak nem ott ahol szerintem illő lett volna elhelyezni. :)
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#1623 Felhasználó inaktív   csbali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 23:58

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 10:33

messziről router hibának látszik.... Ha nem tusdz fellépni milyen a térerő? RTS/CTS értéket meg lehet próbálni lejjebb vinni.

Nem router csak AP, szerencsére:)
Ha nem tud rálépni nem látom a jelerősséget, csak a listában a keresésnél, ott 70% körüli.
Még arra tippelek, esetleg, hogy az AP log-ja megtellik.
Az SNMP-t be lehet állítani WINXP alatt? próbálta már valaki?
Az értékeken majd állítok, egy kicsit..
köszi
csbali

#1624 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 00:14

Idézet: alex1989 - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:49

inkább valami kész, gyár által készített antennára gondolok, amit rá tudok rakni a WL-500g-re..

:confused:

szerk.:
nekem a házban úgy van elhelyezve a routerom, hogy a ház egyik szélén, tehát nem a ház közepén, hanem a házszélén. Mondhatni egyik sarkában... Az antenna meg pont ügye a ház másik végére van irányítva, tehát pont úgy, hogy mindenhol van net, még az utcán is, pedig nem arra van irányítva az antenna.
Földszintes, meg 1 emeletes ház és az emeleten van a routerom. Így a földszintre és lövök jelet meg az emeletre is.

Tehát nem tudom, hogy a milyen kell...

ZyXEL ZyAIR EXT-105 jó lenne?
Ez csinálna olyan jelet, hogy kapjak azokon a helyeken is ahol eddig nem?
Ezt rá lehet kötni úgyszint a routerra (Asus WL-500g)és úgyszint mondjuk egy PCI-s WLAN karira (D-link DWI-520G+)?

#1625 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 16. 17:23

Hali,

PCI kártyát szeretnék venni elsősorban windows alá. A kiszemelt: GIGABYTE GN-WPEAG 2,4GHz 108MBps Wireless PCI Adapter (Van itt egy kártya, ugyanezzel a chipsettel)
Rákérdeztem, AR5212 chipset van rajta. De ezt most nem tudom hova tenni. Eddig ilyenről hallottam, hogy AR 5001, 5002, 5003, 5004, stb..
Talán ezek a számok egy chipset családot jelentenek, és az AR5212 az 5002(G)-be tartozik?

A lényeg, hogy a Commview és a Wildpackets driverrel szeretném használni (Commview, Aeropeek, Ethereal for windows).

Menni fog?
Google-t próbáltam, de kevés sikerrel.

Köszönettel,
Gábor

#1626 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 23:41

Skacok, volna egy kis problemam amin elakadtam es nem tudom, hogy mi miatt.
Kesziettem egy kis sematikus abrat hogy erthetobb legyen mit akarok elmondani.
Szoval adott, az SMC mint router es a Linksys WAP54G ami most kliensben muzsikal.
(tudom nem egy jo parositas de ez volt mar megveve nem tudtam vele mit kezdeni.)
JOnne meg egy kliens de nem lat ra az SMC re, csak a Linksys WAAP54G re.
Gondoltam, hogy a linksys majd szepen mukodni fog nekem bridge ben ha majd a MAC jet beirom az SMC WDS reszebe. Hat nem, azt sem tudom hogy a most WPA titkositassal uzemelo link WDS ben is hasznalhato e?
Itt leakadtam.
A szabvany leirast nem is talaltam, hogy ez igy menne e, vagy csak ket WDS t tudo cucc megy az is csak akkor ha egy "alombol" vannak".
Ha mas nem lesz, lecsereljuk az osszes cuccot csak a kliens menjen.
Help
Koszonom

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Michael 2006. 01. 16. 23:44 -kor

#1627 Felhasználó inaktív   BCDIAG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 15:03

Idézet: Michael - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 23:41

Skacok, volna egy kis problemam amin elakadtam es nem tudom, hogy mi miatt.
Kesziettem egy kis sematikus abrat hogy erthetobb legyen mit akarok elmondani.
Szoval adott, az SMC mint router es a Linksys WAP54G ami most kliensben muzsikal.
(tudom nem egy jo parositas de ez volt mar megveve nem tudtam vele mit kezdeni.)
JOnne meg egy kliens de nem lat ra az SMC re, csak a Linksys WAAP54G re.
Gondoltam, hogy a linksys majd szepen mukodni fog nekem bridge ben ha majd a MAC jet beirom az SMC WDS reszebe. Hat nem, azt sem tudom hogy a most WPA titkositassal uzemelo link WDS ben is hasznalhato e?
Itt leakadtam.
A szabvany leirast nem is talaltam, hogy ez igy menne e, vagy csak ket WDS t tudo cucc megy az is csak akkor ha egy "alombol" vannak".
Ha mas nem lesz, lecsereljuk az osszes cuccot csak a kliens menjen.
Help
Koszonom

Én is hasonlóval küzdök, annyit megtudtam a Linksys manualbol, hogy a WAP54G csak egy másik WAP54G-vel vagy egy WRT54G-vel hajlandó csak együttműködni repeater módban de nekem a két WAP54G sem akar együttműködni. Lehet, hogy még mindig nem jól állítom be. Ha valami felkapaszkodik a repeaterre akkor jól együtt vannak de az AP végén levő vezetékes felől nem látszik.

#1628 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 15:13

Idézet: BCDIAG - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 15:03

Én is hasonlóval küzdök, annyit megtudtam a Linksys manualbol, hogy a WAP54G csak egy másik WAP54G-vel vagy egy WRT54G-vel hajlandó csak együttműködni repeater módban de nekem a két WAP54G sem akar együttműködni. Lehet, hogy még mindig nem jól állítom be. Ha valami felkapaszkodik a repeaterre akkor jól együtt vannak de az AP végén levő vezetékes felől nem látszik.

Detto, csak nekem azzal is meg van fuszerezve, hogy SMC router van az ADSL nel.
MIntha en olyat olvastam volna (tegnap ejfel tajban), hogy ket WDSt tudo cucc kell.
Az USR honlapjan van ket sematika, WDS rol szo nincs nem is tamogatja az USR.

Csatolt fájl:

#1629 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 15:15

Vagy ez a megoldas, bar itt szembesulni kell azzal hogy CSAK vezetek nelkuli eszkozoket szolgal ki.

Csatolt fájl:

#1630 Felhasználó inaktív   fazsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 16:01

Üdvözlök mindenkit!
Wireless hálón kapom a Net elérést, de a három szolgáltató közül az enyémnek kb. harmada a jelerőssége, mint a másik kettőnek.(nem szeretnék váltani) (Mindhárom cég központi antennája kb. egy helyen van)
A központi AP egy Buffalo WLA 54g (WDS-t is tud). Erre van rákötve egy T elosztóval egy 10dB-es körsugárzó és egy irányított antenna. Ez utóbbi a szerverhez kötött AP-hez csatlakozik rádiósan.
Otthon pedig egy 24dB-es Grid antennám van. A távolság kb. 1,5-2Km

Mi lehet az alacsony jelerősség oka?
- A csatlakozásokat már átnézték!
- A Buffalo AP külső antenna csatlakozója az a nagyon pici fajta, így a kábel egy része is vékony (eseteleg ez?)
- Mire kell odafigyelni?
- Eseteleg másik AP-t érdemes kipróbálni?
-Lehet e Mo.-on erősítőt kapni (Tudom, hogy nem legális) és milyen árban, hol?

Előre is köszönöm a segítséget!

#1631 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 18:14

Idézet: fazsi - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 16:01

Üdvözlök mindenkit!
Wireless hálón kapom a Net elérést, de a három szolgáltató közül az enyémnek kb. harmada a jelerőssége, mint a másik kettőnek.(nem szeretnék váltani) (Mindhárom cég központi antennája kb. egy helyen van)
A központi AP egy Buffalo WLA 54g (WDS-t is tud). Erre van rákötve egy T elosztóval egy 10dB-es körsugárzó és egy irányított antenna. Ez utóbbi a szerverhez kötött AP-hez csatlakozik rádiósan.
Otthon pedig egy 24dB-es Grid antennám van. A távolság kb. 1,5-2Km

Mi lehet az alacsony jelerősség oka?
- A csatlakozásokat már átnézték!
- A Buffalo AP külső antenna csatlakozója az a nagyon pici fajta, így a kábel egy része is vékony (eseteleg ez?)
- Mire kell odafigyelni?
- Eseteleg másik AP-t érdemes kipróbálni?
-Lehet e Mo.-on erősítőt kapni (Tudom, hogy nem legális) és milyen árban, hol?

Előre is köszönöm a segítséget!

Hát ez inkább a szolgáltató problémája.... Ideális esetben (ha spittert használ) a Buffalo "izmos" 60-80 mW-ja feleződik + veszteségek a kábeleken, splitteren....

#1632 Felhasználó inaktív   fazsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:29

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 18:14

Hát ez inkább a szolgáltató problémája.... Ideális esetben (ha spittert használ) a Buffalo "izmos" 60-80 mW-ja feleződik + veszteségek a kábeleken, splitteren....

Hello!
Igazad van, hogy ez a szolgáltató problémája, de sajnos az enyém is, mert szar itthon az elérésem.

Nem tudom, hogy az egy AP két antenna párosnál hatékonyabb lenne-e (egyáltalán megoldható-e) két AP egy-egy antennával és ezeket UTP kábellel összekötni.

#1633 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 23:09

Idézet: fazsi - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 20:29

Hello!
Igazad van, hogy ez a szolgáltató problémája, de sajnos az enyém is, mert szar itthon az elérésem.

Nem tudom, hogy az egy AP két antenna párosnál hatékonyabb lenne-e (egyáltalán megoldható-e) két AP egy-egy antennával és ezeket UTP kábellel összekötni.

2 AP, 2 antenna 

#1634 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 11:15

Segítséget szeretnék kérni. Zyxel 334WT parancssorában használható parancsokról talált már valaki a support notes-nál bővebb leírást?
A parancsok szintaktikája és egyik-másik jelentése megvan, de rengeteg olyan paranccsal találkoztam amelyek nem tudom, hogy mit művelnek. (egy példa a sok közül: sys tos - ez vajon mire való?)

#1635 Felhasználó inaktív   BCDIAG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 16:23

Idézet: Michael - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 15:15

Vagy ez a megoldas, bar itt szembesulni kell azzal hogy CSAK vezetek nelkuli eszkozoket szolgal ki.

Ilyen range extender cucca a linksysnek is van elvileg, de beltéri. )persze ő is csak a linksysekkel működik együtt.

#1636 Felhasználó inaktív   BCDIAG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 20:15

Idézet: Michael - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 15:15

:)  ;)  :)  ;)
Végül megszületett a megoldás. lehet,hogy neked is segít.
A probléma a WLAN csatorna beállítás volt. Véletlenül más csatornára volt beállítva az egyik AP.

Leírom hátha másnak is érdekes.

Van két Linksys WAP54G access point.
Az első normál AP módban működik feldugva a vezetékes hálózatra (mögötte router stb)
A másik tőle távol egyedül áll csak táp van benne vezetékes Lan nincs (csak addig kell a vezetékes amíg felprogramozod)
Ez utóbbi Repeater módba van állítva. Be kell írni neki a túloldali AP MAC addressét.
Fontos, hogy mindkettő azonos SSID-t használjon és a WLAN csatorna is azonosra legyen beállítva.
Nemkülönben figyelni az IP címtartományra.
Így kialakul egy szélesebb ellátott terület. A kliens arra az AP-ra lép fel amelyik közelebb van hozzá és a repeater elálldogálhat egyedül, csak táp kell neki.  A leírás szerint ez csak WAP54G , WRT54G környezetben működik. Letöltöttem a legújabb firmware-t és azt próbáltam nem tudom a régebbi FW is működik-e.

#1637 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 21:49

Idézet: BCDIAG - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 20:15

:)  ;)  :)  ;)
Végül megszületett a megoldás. lehet,hogy neked is segít.
A probléma a WLAN csatorna beállítás volt. Véletlenül más csatornára volt beállítva az egyik AP.

Leírom hátha másnak is érdekes.

Van két Linksys WAP54G access point.
Az első normál AP módban működik feldugva a vezetékes hálózatra (mögötte router stb)
A másik tőle távol egyedül áll csak táp van benne vezetékes Lan nincs (csak addig kell a vezetékes amíg felprogramozod)
Ez utóbbi Repeater módba van állítva. Be kell írni neki a túloldali AP MAC addressét.
Fontos, hogy mindkettő azonos SSID-t használjon és a WLAN csatorna is azonosra legyen beállítva.
Nemkülönben figyelni az IP címtartományra.
Így kialakul egy szélesebb ellátott terület. A kliens arra az AP-ra lép fel amelyik közelebb van hozzá és a repeater elálldogálhat egyedül, csak táp kell neki.  A leírás szerint ez csak WAP54G , WRT54G környezetben működik. Letöltöttem a legújabb firmware-t és azt próbáltam nem tudom a régebbi FW is működik-e.

Koszi, de ezeket mind figyeltem, IP, csatorna SSID. Sajnos az SMC hallani nem akart a Linksys AP rol.
Jon helyette USR.

#1638 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:18

Egy gyors kérdésem lenne. Ha veszek a gépbe egy wlan kártyát, akkor azzal simán össze lehet kötni a gépet és a notebookot?

#1639 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:26

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 11:18

Egy gyors kérdésem lenne. Ha veszek a gépbe egy wlan kártyát, akkor azzal simán össze lehet kötni a gépet és a notebookot?

Ahogy olvastam, megoldható - de nem vagyok szagértő a témában, szóval csak 50% az esély arra, hogy jót mondok ;)

#1640 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:49

Idézet: FixY - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 10:26

Ahogy olvastam, megoldható - de nem vagyok szagértő a témában, szóval csak 50% az esély arra, hogy jót mondok ;)

Hamar utánanéztem és megoldható. A kapkodás azért volt, mert most kellett megrendelni. :)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.