HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? II. Értékeld a témát: -----

#2661 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:08

...hát akkor csak parasztosan: mindig abban a fordulatszám tartományban tartom a kocsit, hogy legyen ereje megindulni.  :p  :)

(persze ez csak a versenyre igaz, hétköznapi használatba más dolgok számítanak, úgyhogy akkor más autót is használok, keveset fogyaszt, viszont nem megy  :D )

...mondjuk egy új 535d Touring bármikor jöhetne hétköznapi autónak is.  :respect:

#2662 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:15

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:08

Hat frankon kivancsi lennek, hogy egy ijen nyilt napi korozgetesen egy 0-100-ra gyorsulasban par tizeddel jobban gyorsulo benzines gepallat, oda verne-e egy dizelt :D . GI, miccolsz hozza? 5.5k delelott (3x20perc), 7k delutan (4x20perc), 11k egesznap (7x20perc).

Legkozelebb julius7-n lesz, aztan meg szeptember 14-n.

hobizoli

Te is voltál a legutóbbin?

Sajnos nem volt a legjobb, mivel dél körül elkezdett esni az eső, és a slick-re kopott nyárival olyan érzésem volt, mintha havon mentem volna. Viszont megvolt ennek is az előnye: "kilinccsel előre", csak keresztben.  :D

Olyan 2 perc 30 körüli időket mentem, amíg száraz volt az aszfalt. Kopott nyárival, utcai futóművel. Volt egy-két dízel autó is, de nem az ismosabbik fajtából, úgyhogy nem tudom megmondani hogy mentek hozzám képest. Meg azért több más dolog is számít: Ki vezet jobban, ki ismeri jobban a pályát és ki félti kevésbé a kocsiját?

#2663 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:27

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:15

Te is voltál a legutóbbin?

Sajnos nem volt a legjobb, mivel dél körül elkezdett esni az eső, és a slick-re kopott nyárival olyan érzésem volt, mintha havon mentem volna. Viszont megvolt ennek is az előnye: "kilinccsel előre", csak keresztben.  :D

Olyan 2 perc 30 körüli időket mentem, amíg száraz volt az aszfalt. Kopott nyárival, utcai futóművel. Volt egy-két dízel autó is, de nem az ismosabbik fajtából, úgyhogy nem tudom megmondani hogy mentek hozzám képest. Meg azért több más dolog is számít: Ki vezet jobban, ki ismeri jobban a pályát és ki félti kevésbé a kocsiját?

Nem voltam meg sosem ijenen, de buli lehet :D

hobizoli

Szerkesztette: hobizoli 2005. 05. 21. 17:29 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#2664 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 18:57

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 15:23

Mindenesetben én 120-nál visszamerem rakni 3.-ba a benyás kocsit...
Bár haverék 1.4-es astrája ezt már nem szeretné...

Ha megyünk egyet, megmutathatom, h beveszi, csak nincs értelme, mert ott már 4-ben jobban megy. Bár az enyém csak 8V, a 16V picit pörgősebb 5-600 fordulattal.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2665 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:03

Idézet

Hat frankon kivancsi lennek, hogy egy ijen nyilt napi korozgetesen egy 0-100-ra gyorsulasban par tizeddel jobban gyorsulo benzines gepallat, oda verne-e egy dizelt  . GI, miccolsz hozza? 5.5k delelott (3x20perc), 7k delutan (4x20perc), 11k egesznap (7x20perc).

De ha elmennék, akkor mi történne, mit kellene belátnom?

Idézet

Ha megyünk egyet, megmutathatom, h beveszi, csak nincs értelme, mert ott már 4-ben jobban megy. Bár az enyém csak 8V, a 16V picit pörgősebb 5-600 fordulattal.

Elhiszem, de milyen astra.
Az egy F-es 1.4-es, haveréké...
Vagy te melyikre gondoltál? G-sre? Azt nem próbáltam így.

Az F-es 1.4 haveréké tuti nem, mert 120-125-nél kipörög. Habár nem én vezettem, de ott leszabályzott.
Azt lehet váltó, difimű áttátele más, más típus.
De mindegy.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#2666 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:05

Azt őszintén szólva nemtom hogy az az Astra F hány szelepes. Passz.
De az emelkedőket nem szereti, azt tom. :)
Amúgy jó kis gép.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#2667 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:39

Enyém olyan 95-nél szabályoz 2-ben. Igaz, 3-ban nem toltam neki jobban 120-nál, de nem hiszem, h ennyi lenne a két fokozat között a diffi. Bár, a fene tudja.
Egy fix, nem viszem el poenból leszabályzásig. :)

Emelkedők nem az erőssége. Meg úgy egyáltalán, a lassulása tutibb, mint a gyorsulása, viszont a városi 7.2-es fogyasztás nem zabálja le a gatyám. Azért ilyen  benzin árak mellett nem mindegy, legalábbis nekem. :)

#2668 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 22:05

Hát pedig az tuti, hogy csutkóra leforgott.
Ráadásul volt kipufogórendszer gondja a kocsinak és így az egész katalizátort kivették, még jobban ment.
Habár ez a leszabályzási fordulaton nem változtat. :)

Nem mint egyik srác öreganyáméknál...
Az MTZ regulátorját módosította... nem szabályzott.. Azt ment vagy 10km/h-val gyorsabban. Mondjuk azóta már nem megy az MTZ80-asuk. :D
Tudni kell, hogy a dízel motor szabályzatlanul addig pörög, amíg szét nem esik :D

Korynak is az kellene, hogy a szabályzási fordulatot egy műszerfalra fúrt  SZTEREÓ potmeterrel állíthatná.
Hogy miért sztereó? Hát mert egyik oldal a leszabályzási fordulatot, a másik oldal a töltőnyomást változtatná :D
Egy egy előzés alkalmával kicsit odébbcsavarná, hogy hamarabb beférjen az előzésnél. :D

#2669 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 00:59

Most értem haza az éjszakai autókázásból. :cool: Mértünk egy végsebességet az M1-M7 ki- és bevezető szakaszánál, ott jó széles az út és egyenes.
GPS-el lett mérve 209.1km/ó, ezzel a rövid váltóval itt már tiltottáson pörgött. A km-óra 220 körüli értéket mutatott. Egész pontosnak mondható ez az eltérés ekkora sebességnél.  ;)

#2670 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 01:34

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 23:05

Az MTZ regulátorját módosította... nem szabályzott.. Azt ment vagy 10km/h-val gyorsabban. Mondjuk azóta már nem megy az MTZ80-asuk. :D

:nevet2:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2671 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:12

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 0:59

Most értem haza az éjszakai autókázásból. :cool: Mértünk egy végsebességet az M1-M7 ki- és bevezető szakaszánál, ott jó széles az út és egyenes.
GPS-el lett mérve 209.1km/ó, ezzel a rövid váltóval itt már tiltottáson pörgött. A km-óra 220 körüli értéket mutatott. Egész pontosnak mondható ez az eltérés ekkora sebességnél.  ;)

Felelőtlen gyilkos! :Đ  :omg:  :nevet2:

#2672 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 09:49

Viccelsz?  :D  :p most vettem új felnit meg gumikat, ki kellett próbálni...  :D  :cool:

#2673 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 11:44

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 10:49

Viccelsz?  :D  :p most vettem új felnit meg gumikat, ki kellett próbálni...  :D  :cool:

Attán miféle járművel haladta meg az előírt max. sebességet ótópályán, kérem???  :pokeas2:

Szerkesztette: Csücsök 2005. 05. 22. 12:01 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#2674 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 11:55

ami az avatarban is van, kis piros.  :) BMW E30

#2675 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:13

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 23:05

Korynak is az kellene, hogy a szabályzási fordulatot egy műszerfalra fúrt  SZTEREÓ potmeterrel állíthatná.
Hogy miért sztereó? Hát mert egyik oldal a leszabályzási fordulatot, a másik oldal a töltőnyomást változtatná :D
Egy egy előzés alkalmával kicsit odébbcsavarná, hogy hamarabb beférjen az előzésnél. :D

Szerencsére ilyesmire a potik nélkül sincs szükség :D :D

#2676 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:16

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 16:23

És ezekhez hozzátartozik, hogy szerintem dízellel 4.ben végigpörgetve a 80-120-at jobb eredmény jön ki. Persze típusfüggő.
Szóval szerintem egy dízelböl nem úgy lehet kisajtolni a maxot, ha üveghangon végigpörgeted, mert már ott nagyon esik a nyomaték. Ellenben egy benzinessel úgy lehet.
De mindegy.
Mindenesetben én 120-nál visszamerem rakni 3.-ba a benyás kocsit...

Erről beszélünk ;)

4-ben jobb eredmény jön ki dízellel, a benzinest én is visszarakom 80-nál háromba, azért hogy hasonló/megegyező gyorsulást érjek el, a dízelt meg egyrészt nem kell /  felesleges / nem is "lehet".

#2677 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 20:53

Ford Fiesta 1.4 80Le 5a Comfort teszt by Syner:

A kocsi nagybátyáméké, 1,5 éves 13k km van benne.
Elég sokat vártam a kocsitól, mivel a Fordokat előszeretettel ajnározzák mindenfelé. Talán ezért voltam kicsit csalódott.
A belső koromfekete, kopogós, rideg tapintású műanyag. Az első ajtókon kb két tenyérni, a hátsókon kb egy tenyérnyi szintén koromfekete, de kellemes tapintású szövetbetét van. Ezzel a kárpitozás ki is merült. A műszerfal formavilága tetszett, de rengeteg a vakdugó. Viszont tőlem kifejezetten idegen a kínai csilivili vackokra emlékeztető matt ezüstre festett középkonzol. A kormány fogása jó, kellően direkt. Az autó legrosszabb része az index és az ablaktörlőkapcsoló. Még a Wagon R színvonalat sem üti meg, ráadásul az majdnem egy millióval olcsóbb volt, mikor még gyártották.  Ha már kicsit csúnyán nézek rá, akkor is meghajlik, és a 20 éves Zukban finomabban jár. A többi kapcsolóval nem volt ilyen gond. Az ülések jók, természetesen ezek is koromfekete/sötétkék színekben pompáznak. A belső tér megfelel a kategóriaátlagnak, hátul is el lehet férni. A csomagtartó átlagos, azért elég sok minden elfér benne. Az összerakás minősége is csak egy átlagos besorolást ér, több kisseb zaj is hallható innen-onnan.
A váltó kiváló, könnyen és rövid úton kapcsolható, bár a fokozatban még fészkelődik egy kicsit. A kuplungpedál szerintem elég nagy erőt igényel, és könnyen visszarugja a lábat. A fék sem igazán könnyű, és nem is nagyon hatásos. A motort keményen pörgetni kell a dinamikus haladáshoz, alacsony fordulaton harmatgyenge. A fogyasztás városban viszont rettenetesen nagy, gyári adat szerint 8.7l, de a tulaj elmondása szerint 9 alatt nem nagyon lehet kijönni vele.

Mindent számbavéve nem rossz autó, de irreálisan drága, sokkal jobb ár/érték arányú autókat találni a kategóriában, a fogyasztás viszont riasztó. Alapára 2.710.000 Ft, jó vétel szerintem akkor lenne, ha kb 250e Ft-al karcsúbb lenne a cédula.
Jót mulattam a ford.hu oldalon található alapfelszereltségi listán, ahol az "alapfelszereltség része":

Belülről nyitható motorháztető
Digitális üzemanyagkijelző
Égvehagyott lámpára figyelmeztető hang
Hátsó ablakfűtés és ablaktörlő
Manuális fényszórómagasság állítás
Szakaszos első ablaktörlő, utántörlés funkcióval
Első olvasólámpa
Pohártartó
Vezető-, és utasoldali napellenző, tükörrel
Digitális óra
:D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2678 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 20:58

Idézet: Syner - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 20:53

Ford Fiesta 1.4 80Le 5a Comfort teszt by Syner:

Alapára 2.710.000 Ft, jó vétel szerintem akkor lenne, ha kb 250e Ft-al karcsúbb lenne a cédula.
Jót mulattam a ford.hu oldalon található alapfelszereltségi listán, ahol az "alapfelszereltség része":

Belülről nyitható motorháztető
Digitális üzemanyagkijelző
Égvehagyott lámpára figyelmeztető hang
Hátsó ablakfűtés és ablaktörlő
Manuális fényszórómagasság állítás
Szakaszos első ablaktörlő, utántörlés funkcióval
Első olvasólámpa
Pohártartó
Vezető-, és utasoldali napellenző, tükörrel
Digitális óra
:D

Csak az arra irnek egy rovid megjegyzest, megpedig, hogy lassan 2 eve folyamatosan 250-400kHUF arengedmenyt adnak ezen kocsikra, tovabba itt a regado nem kulon tetel mint egy masik markanal... Bar attol meg nem ez a legolcsobb kategoriajaban, inkabb kozepen van a franciak es a japanok kozott :)
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2679 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 21:04

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 21:58

Csak az arra irnek egy rovid megjegyzest, megpedig, hogy lassan 2 eve folyamatosan 250-400kHUF arengedmenyt adnak ezen kocsikra, tovabba itt a regado nem kulon tetel mint egy masik markanal... Bar attol meg nem ez a legolcsobb kategoriajaban, inkabb kozepen van a franciak es a japanok kozott :)

Nézd, ha 2,71 M-be kerül, és ebben már benne van a legrosszabb esetben 250k-s engedmény, akkor még szomorúbb a helyzet, hiszen 2.99M-ért már új Focust adnak.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2680 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 21:07

Figyelted mostanában a hirdetéseket? Új Fiesta 2 millió alatt. Legalábbis Kecskeméten.

Persze gondolom 1,3 fapad, de akkor is...

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.