Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 7:38
Teljesen mind1, lejtőn, autópályán minden autó tud gyorsan menni. Csak az a kérdés, biztonságosan e. Mert ha vezethetetlen ilyen sebességen, akkor kitörölheti a 160-jával is.
Régi Opel Corsa 1.2 45LE (8v?) lejtőn felgyorsult óra szerint 180ra és az sík terepen is tartotta (autópálya, 2 ember, anyós voltam

)
Vezethetőségről csak annyit, h papa kijött 100zal előzni, mi 180nal ki a leállósávba ... majd vissza a belsőbe, fék egy deka se.
Új Opel Corsa, szintén 180 (óra szerint), szélárnyékban, félgázzal. Ha odaléptél, akkor még gyorsult is (volna), csak a szélárnyékunk 180ra volt belőve :Đ
Vezethetőség: német autópálya, 2 ember+csomagok, az elkövető én voltam, kb. 80-100 km-en keresztül. Aki teheti, NE próbálja ki!
Régi Opel Combo (dobozos Corsa) 1.7D 60LE síkon, lejtő és szélárnyék nélkül 160 volt óra szerint (üresen, 1 ember).
Vezethetőséggel itt sem volt gond, de a motor nagyon szenvedett (zaj és hő), úgyhogy 5 perc után visszevettem 140re.
-----
Szal Corsa vezethető marad ilyen sebességnél is, persze a féktárcsák nem nőnek meg.
Én úgy látom, h igazából a fékek (hiánya) miatt veszélyes igazán a 150+ ezekkel a kisautókkal autópályán.
Szerkesztette: fram 2005. 03. 12. 10:16 -kor