HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? II. Értékeld a témát: -----

#2761 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:07

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 17:56

Grafikon: hm... azért az 1500-as fordulattól 4000-es fordulatig jelentkező (sőt közben emelkedő) 300 NM-es nyomaték nem rossz. :)

Ezen gondolkodtam én is. Mekkorát tolhat már egy ilyen motor a Corolla alig 12 mázsás kasztniján :Đ

Ja, és ez persze a gyengébbik. Az erősebbik (majd' 180 lovas) motorral a Corolla valószínűleg ütni fogja a jelenlegi TS-t  :eek:

Tényleg, olvas itt valaki Autó Magazint? A szerkesztői rovat elég érdekes ebben a hónapban, a benzinesek újbóli előretörését prognosztizálja. Jönnek a (mai dízelekhez hasonló módon,) okosan feltöltött benzinesek. Az lesz az én világom :)

#2762 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:07

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 17:59

Ez egyre szörnyűbbnek hangzik... :D

Szerintem elviszed kutyát sétáltatni, aztán visszaadod.

#2763 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:10

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 18:07

Ezen gondolkodtam én is. Mekkorát tolhat már egy ilyen motor a Corolla alig 12 mázsás kasztniján :Đ

Ja, és ez persze a gyengébbik. Az erősebbik (majd' 180 lovas) motorral a Corolla valószínűleg ütni fogja a jelenlegi TS-t  :eek:

Tényleg, olvas itt valaki Autó Magazint? A szerkesztői rovat elég érdekes ebben a hónapban, a benzinesek újbóli előretörését prognosztizálja. Jönnek a (mai dízelekhez hasonló módon,) okosan feltöltött benzinesek. Az lesz az én világom :)

Plusz 1500-nál megvan majdnem 150 LE :)

Elovastad a cikket végig?

Soha nem szoktam origó-autót olvasni, de elég érdekes a csákó nyelvezete, és stílusa "monnyuk, teccik" .... Az ilyentől mondjuk hányok, de attól függetlenül visszaadja, hogy igen, csináltak valamit! :respect:

Jöhetnek a benzinesek is! Ha csinálnak jó áron, jó kis "gyenge"turbós motorokat, akkor főleg. Úgy látszik a dízeleket szívóbenzinessel már nem lehet megfogni, talán erre jöttek rá.

De így még jobban csökkeni fog a benzin-dízel árkülönbség.

#2764 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:25

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 18:07

Szerintem elviszed kutyát sétáltatni, aztán visszaadod.

Azért vissza nem szívesen. :) Mikor bent voltam a szalonban, több érdekes dolog is történt velem. :) Találkoztam a szomszéddal, aki az 5 év körüli Vectráját lambda-szonda cserére hozta(?), közben észrevett az a fószer is, aki rámszózta az Omegát. :) Egyből neki állt érdeklődni, hogy tervezem-e a  cserét, mert visszaveszik szívesen. :) Mondom neki, hogy nem nagyon, legalábbis idén nem. Persze meghallotta a másik fazon is, aki a tesztvezetést intézni, utána kb negyed órát hallgattam, hogy milyen rohadt egy ország ez, mert 100 emberből 95 nem is akar autót venni, csak elviszi az autót mert "jó buli". Mondom neki, azért mert holnap nem veszek autót, nem biztos, hogy hosszabb távon nem éri meg promózni, mert nem árt, ha az ember "érzi", tapasztalja, hogy milyen egy 2005-ös Opel modell. Erre azt mondja nekem, hogy de őt zaklatja az Opel, hogy ilyen kevés autót ad el. Erre már nem mondtam, hogy ez az Ő problémája, de annyit még hozzátettem, hogy ha nem kezdtek volna el esni az eladások, akkor nem lenne ilyen akció. Erre kussolt. :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2765 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:27

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 18:10

Plusz 1500-nál megvan majdnem 150 LE :)

Elovastad a cikket végig?

Soha nem szoktam origó-autót olvasni, de elég érdekes a csákó nyelvezete, és stílusa "monnyuk, teccik" .... Az ilyentől mondjuk hányok, de attól függetlenül visszaadja, hogy igen, csináltak valamit! :respect:

Jöhetnek a benzinesek is! Ha csinálnak jó áron, jó kis "gyenge"turbós motorokat, akkor főleg. Úgy látszik a dízeleket szívóbenzinessel már nem lehet megfogni, talán erre jöttek rá.

De így még jobban csökkeni fog a benzin-dízel árkülönbség.

Nem értem, hogy miért nem lehet átvenni a Merci-féle kompresszoros megoldásokat, valami alacsony-nyomású kompresszorral. Milyen virgonc kis 1.4-es 150 pacis autókat lehetne csinálni vele. :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2766 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:41

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 18:27

Nem értem, hogy miért nem lehet átvenni a Merci-féle kompresszoros megoldásokat, valami alacsony-nyomású kompresszorral. Milyen virgonc kis 1.4-es 150 pacis autókat lehetne csinálni vele. :)

Tudtommal a kompresszor qrva drága, és rosszabb a hatásfoka, mint a turbónak, ráadásul inkább alacsony fordulaton használható. A Merci is leáll(t) vele, nem lesz (nincs?) több kompresszoros motor.

Érdemes elolvasni a cikket, amit említettem (ha nagyon szépen megkértek  :lefety: :D , otthon szívesen beszkennelem). Abban arról írnak, hogy a jövőben egészen más megoldások fognak működni (pl. elektromos feltöltő, kompresszor+turbó kombó).

A Merci triturbó (igen, triturbó) dízeljét viszont elég nehéz lesz űberelni. Félelmetes traktorrá változtatja az SLK-t. Nem kéne, de brutális lehet.

#2767 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:57

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 18:41

Tudtommal a kompresszor qrva drága, és rosszabb a hatásfoka, mint a turbónak, ráadásul inkább alacsony fordulaton használható. A Merci is leáll(t) vele, nem lesz (nincs?) több kompresszoros motor.
Érdemes elolvasni a cikket, amit említettem (ha nagyon szépen megkértek  :lefety: :D , otthon szívesen beszkennelem). Abban arról írnak, hogy a jövőben egészen más megoldások fognak működni (pl. elektromos feltöltő, kompresszor+turbó kombó).
A Merci triturbó (igen, triturbó) dízeljét viszont elég nehéz lesz űberelni. Félelmetes traktorrá változtatja az SLK-t. Nem kéne, de brutális lehet.

Igen, én is úgy tudom, hogy már kifutott a kompresszor.

Meg még ott van azért a fogyasztás problémája is, nyilván valamivel többet fogyaszt egy ilyen benzines, hiába növel hatásfokot, bár erről lehet vitatkozni.

Mindenesetre én még nem találkoztam olyan turbó benzines tulajjal aki elmondta volna, hogy hm, bezzeg ugyanez a motor szívóbenzinesben 2 literrel többet evett alattam :)

Szkennelj :)

A triturbó dízel inkább csak erőfitoktatás, szerintem. Ilyet is tudnak. Ráadásul biztosan nagyon drága.

De ha már a széria 2.0-2.2 -es dízelek a 140-180 LE kategóriában vannak, ott már a 2.0 benzines szívók "kezdenek" elvérezni, s azok sem a legolcsóbbak már.
(1-2 kivétel persze van, pl. Honda 2.0 -es benzines erős  spcéci motorjai (pl. s2000), de az nem nevezhető feltétlen átlagosnak, vagy könnyen elérhetőnek minden családi és alsó valamint középkat. kocsiban.).

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 24. 17:59 -kor

#2768 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:07

Satriani!

Légyszives adj nekem elérhetőséget arra az üléshuzatos emberkére, mert nekem eléggé szükségem lenne rá. Ismerős baráti áron 14k/dbért húzná újra csak az üléseimen lévő oldaltámaszt, aminek sajnos elfáradt a kárpitozása :(

Nekem csak a két első ülésre kellene huzat, (hátsó helyén lesz a hifi :D) gondolom 10kból meg lehet ezt úszni. Nem igazán kell semmi különleges, csak szép igényes legyen, és lehetőleg fekete színben.

Ha esetleg könnyebb úgy, akkor a Vectra 2000 GT- gyári sportülései vannak bent nekem. Az ülések rippsz ropsz kivehetőek, tehát méret ilyesmi nem gond. Nekem az oldallégzsák se okoz gondot :D

Diesel: Barátnőm bátyja beruházott egy Bmw 120d-be, attól függetlenül, hogy én nem csípem a BMW-t, egy teljesen hibátlan autó, elfogadnám az enyém helyett is :)
2.0 Diesel 165Le, nagy nyomaték, M-es Packet, és belső, kicsit drága, de szvsz nagyon szép és jó autó.
Itthoni ára: kb10m, kint 6.5-7be kerül afával mindennel...
Vicc ez az ország.
100%

#2769 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:10

Ha valakinek bőrös kell (pl. váltóra, vagy kormányra, vagy akár az EGÉSZ autóra, ülésekre, ajtóra) azt én is tudok, nagyon jól dolgozót és olcsót. De Zalaegerszeg.

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 24. 18:10 -kor

#2770 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:27

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 18:57

Szkennelj :)

Oké :) Este, otthon.

#2771 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:28

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 19:27

Oké :) Este, otthon.

Oké:) Holnap, munkahelyről megnézem :)

#2772 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:30

Idézet: LML - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 19:07

Satriani!

Légyszives adj nekem elérhetőséget arra az üléshuzatos emberkére, mert nekem eléggé szükségem lenne rá.
[...]

Rá fogok kérdezni az autószerelőmnél, ő tartja a kapcsolatot a fickóval. Tudtommal Visontán lakik a srác.

Ha véletlenül Gyöngyösön jársz, akkor a város Pest felőli szélén, a gyöngyöshalászi úton található Váradi autószervízben addig is megnézhetsz pár szövetmintát, a pultra mindig ki van rakva egy paksaméta.

#2773 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:45

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 19:30

Rá fogok kérdezni az autószerelőmnél, ő tartja a kapcsolatot a fickóval. Tudtommal Visontán lakik a srác.

Ha véletlenül Gyöngyösön jársz, akkor a város Pest felőli szélén, a gyöngyöshalászi úton található Váradi autószervízben addig is megnézhetsz pár szövetmintát, a pultra mindig ki van rakva egy paksaméta.

Köszi előre is, de valószínű ez rendelős buli lenne, mert csak ezért leugrani gyöngyösre nem igazán érné meg :(
100%

#2774 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:48

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 18:57

Igen, én is úgy tudom, hogy már kifutott a kompresszor.

Meg még ott van azért a fogyasztás problémája is, nyilván valamivel többet fogyaszt egy ilyen benzines, hiába növel hatásfokot, bár erről lehet vitatkozni.

Mindenesetre én még nem találkoztam olyan turbó benzines tulajjal aki elmondta volna, hogy hm, bezzeg ugyanez a motor szívóbenzinesben 2 literrel többet evett alattam :)

azonos köbcenti mellett nyilván többet fogyaszt egy feltöltött motor.
de abban nem vagyok biztos hogy azonos teljesítmény mellett mi fogyaszthat többet a nagyobb köbcenti, vagy egy kisebb köbcentis motor feltöltővel...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2775 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 18:50

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 19:48

azonos köbcenti mellett nyilván többet fogyaszt egy feltöltött motor.
de abban nem vagyok biztos hogy azonos teljesítmény mellett mi fogyaszthat többet a nagyobb köbcenti, vagy egy kisebb köbcentis motor feltöltővel...

Az elobbi.

hobizoli