HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel II. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 22. 09:17

Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 9:04

Nyilván, egyértelmű, szerintem 3.0 V6-nál és 3.0 dízelnél nagyobb nincsen. Bár mondjuk azt se gyorsulja le egy Suzuki :)

Nem, de mint leírták elöttem, ha "nagyot" akar valaki, vagy BMW, vagy Merci, vagy Audi marad....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#482 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 09:40

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 9:17

Nem, de mint leírták elöttem, ha "nagyot" akar valaki, vagy BMW, vagy Merci, vagy Audi marad....

Az új A8 és A6 gyönyörűek lettek szerintem. Aki a konzervativabb dizájnt szereti, annak ez a legjobb választás.
Mondjuk nekem a C6 is bejön, igaz, kissé szappantartó, de attól még nagyon elegáncsos.

#483 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 09:48

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 9:40

Az új A8 és A6 gyönyörűek lettek szerintem. Aki a konzervativabb dizájnt szereti, annak ez a legjobb választás.
Mondjuk nekem a C6 is bejön, igaz, kissé szappantartó, de attól még nagyon elegáncsos.

Naigen, de az A4-esben, a C-ben és a hármasban is van komolyabb motor, mint a C6-osban, a nagyobbakról pedig ne is beszéljünk.

Egy szó, mint száz: a franciáknak és az olaszoknak nincsen igazi zászlóshajójuk (C6, 607, Vel Satis, Thesis). A japánok meg nem hozzák ide (a Toyota Camry sem vetekszik az A8-as kategóriájával). Ergo marad a három német vagy a Maserati/Jaguar/pár kis márka. Mert ugye pl. a Phaeton sem az a kimondott valami, amit keresnek az emberek.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 03. 22. 09:49 -kor

#484 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 09:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 9:48

Naigen, de az A4-esben, a C-ben és a hármasban is van komolyabb motor, mint a C6-osban, a nagyobbakról pedig ne is beszéljünk.

Egy szó, mint száz: a franciáknak és az olaszoknak nincsen igazi zászlóshajójuk (C6, 607, Vel Satis, Thesis). A japánok meg nem hozzák ide (a Toyota Camry sem vetekszik az A8-as kategóriájával). Ergo marad a három német vagy a Maserati/Jaguar/pár kis márka. Mert ugye pl. a Phaeton sem az a kimondott valami, amit keresnek az emberek.

:respect:

#485 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 09:56

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 10:17

Azért van élet a németeken kívül is. :D Persze kérdés, hogy "nagy"-on mit értesz. Ha csak az A8/S/7-es kategóriát, akkor is ott van a Lexus. Ha az A6/E/5-ös is bejátszik, akkor bejön a képbe az Infiniti és a  Honda is. És akkor még nem beszéltem az angol gyártókról, mint pl. Bugatti vgy Rolls. Jó, ezek persze az A8 kategóriája fölött játszanak. :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#486 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 09:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 10:48

Egy szó, mint száz: a franciáknak és az olaszoknak nincsen igazi zászlóshajójuk (C6, 607, Vel Satis, Thesis).

Ez így van.

Idézet

A japánok meg nem hozzák ide (a Toyota Camry sem vetekszik az A8-as kategóriájával). Ergo marad a három német vagy a Maserati/Jaguar/pár kis márka. Mert ugye pl. a Phaeton sem az a kimondott valami, amit keresnek az emberek.

Lexust és Hondát hoznak.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#487 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:00

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 9:56

Azért van élet a németeken kívül is. :D Persze kérdés, hogy "nagy"-on mit értesz. Ha csak az A8/S/7-es kategóriát, akkor is ott van a Lexus. Ha az A6/E/5-ös is bejátszik, akkor bejön a képbe az Infiniti és a  Honda is. És akkor még nem beszéltem az angol gyártókról, mint pl. Bugatti vgy Rolls. Jó, ezek persze az A8 kategóriája fölött játszanak. :D

A Lexust nem mondod komolyan? Nem szeretem az amerikai autókat.... Amúgy ha ott is ad magára valaki valamit, német autót vesz. Nem "kitudlegdrágábbautótmondani" játékot játszottam. Miért nem egyből azt mondtad, ha nagyot akarok, vegyek tankot? :think: A Rolls meg kicsit elrugaszkodott nem? Minden csak nem szériaautó. Ráadásul BMW már az is. A "jófajta" angol márkákból már egy sem angol... Hondából van valami v6 3.2 felett? :think: Azért a Legend nem ugyan az mint egy 7-es bömbi.... ;)

#488 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:07

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 11:00

A Lexust nem mondod komolyan? Nem szeretem az amerikai autókat.... Amúgy ha ott is ad magára valaki valamit, német autót vesz. Nem "kitudlegdrágábbautótmondani" játékot játszottam. Miért nem egyből azt mondtad, ha nagyot akarok, vegyek tankot? :think: A Rolls meg kicsit elrugaszkodott nem? Minden csak nem szériaautó. Ráadásul BMW már az is. A "jófajta" angol márkákból már egy sem angol... Hondából van valami v6 3.2 felett? :think: Azért a Legend nem ugyan az mint egy 7-es bömbi.... ;)

A Lexus nem amcsi, hanem japán. :D

A jófajta angol gyártók közül sajnos már tényleg egy sem angol, de a legtöbb esetében azért a szellemiség még átjön. A Jaguár sajnos kivétel. :( Viszont például emlékeim szerint a Lotusokba még mindig nem szerelnek menetstabilizáló rendszert. Erre a célre náluk a futómű szolgál. :respect:

A Legend az A6 kategóriája, talán egy picit feljebb van, de mindenképp az A8 alatt. Van 3.2 feletti mocija a 3.5 literes 300 lovas. Ez lesz a új Legendben.

#489 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:14

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 10:07

A Lexus nem amcsi, hanem japán. :D

A jófajta angol gyártók közül sajnos már tényleg egy sem angol, de a legtöbb esetében azért a szellemiség még átjön. A Jaguár sajnos kivétel. :( Viszont például emlékeim szerint a Lotusokba még mindig nem szerelnek menetstabilizáló rendszert. Erre a célre náluk a futómű szolgál. :respect:

A Legend az A6 kategóriája, talán egy picit feljebb van, de mindenképp az A8 alatt. Van 3.2 feletti mocija a 3.5 literes 300 lovas. Ez lesz a új Legendben.

Srry :) Miért voltam én meggyőződve, hogy amerikai? :think: Örülök, hogy a Honda eljutott a v6 3.5-ig, akkor ez már majdnem olyan, mint a Merci V12-ese....  :rolleyes:

Az angol autókhoz még annyit: Lehet, hogy átjön az "angol érzés" de attól még a Rolls-ban BMW motor lesz....

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 03. 22. 10:15 -kor

#490 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:20

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 9:48

A Legend a másik, amit előbb vennék mint bármelyik másikat :)

Csak az új még nem jött be.

Ellenben most is árulnak Legendet, 2,3 milláért 95-ös, 3.5 V6 VTEC (még nem a 350LE-s, ami az ujba kerül) motorral, full-full-os (vajszínű bőr belső). Sokat nem gondolkodnék rajta, ha ennyi pénzem lenne ERRE a célra :)
Ebből az évjáratból pl a Legend Coupe az egyik legszebb autó.

Szerkesztette: Locutus 2005. 03. 22. 10:21 -kor

#491 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:25

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 11:14

Srry :) Miért voltam én meggyőződve, hogy amerikai? :think: Örülök, hogy a Honda eljutott a v6 3.5-ig, akkor ez már majdnem olyan, mint a Merci V12-ese....  :rolleyes:

Az angol autókhoz még annyit: Lehet, hogy átjön az "angol érzés" de attól még a Rolls-ban BMW motor lesz....

Az az igazság, hogy az autógyárak is multinacionális cégek, egy-két kivételtől eltekintve. Bár tény, hogy a nemzeti jelleg valamelyest tükröződik bennük.

Nyilván nem olyan, mint a V12. Viszont cserébe ha használtan vesze egy 4-5 éves Legendet, akkor nem kell a gatyádat is ráköltened. És most nem a minőségről beszélek (meg a megbízhatóságról), hanem a karbantartási költségekről. Érdekes, hogy ugyanez az NSX esetén komoly eladásokat hátráltató tényező volt. Mert az, hogy olcsón fentartható szupersportkocsi fából vaskarika. Azon a piacon kell a sznobéria, kell az, hogy elmondhasd, hogy én havi 1-2 milkát költök a kocsi fentartására.

#492 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:27

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 11:20

A Legend a másik, amit előbb vennék mint bármelyik másikat :)

Csak az új még nem jött be.

Ellenben most is árulnak Legendet, 2,3 milláért 95-ös, 3.5 V6 VTEC (még nem a 350LE-s, ami az ujba kerül) motorral, full-full-os (vajszínű bőr belső). Sokat nem gondolkodnék rajta, ha ennyi pénzem lenne ERRE a célra :)
Ebből az évjáratból pl a Legend Coupe az egyik legszebb autó.

Na jó, de te fan vagy. Úgy meg könnyű. :D

Nem 350 lovas, hanem csak 300. Mondjuk az is elég. Rendelsz bele egy SH-AWD-t, meg egy éjjellátó készüléket, meg a hangtompítós hi-fi-t, aztán élvezed az életet. És mindeközben a versenypályán le tudsz vele nyomni egy Skyline-t. :respect:  :D

Szerkesztette: hvuk 2005. 03. 22. 10:39 -kor

#493 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:36

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 10:25

Az az igazság, hogy az autógyárak is multinacionális cégek, egy-két kivételtől eltekintve. Bár tény, hogy a nemzeti jelleg valamelyest tükröződik bennük.

Nyilván nem olyan, mint a V12. Viszont cserébe ha használtan vesze egy 4-5 éves Legendet, akkor nem kell a gatyádat is ráköltened. És most nem a minőségről beszélek (meg a megbízhatóságról), hanem a karbantartási költségekről. Érdekes, hogy ugyanez az NSX esetén komoly eladásokat hátráltató tényező volt. Mert az, hogy olcsón fentartható szupersportkocsi fából vaskarika. Azon a piacon kell a sznobéria, kell az, hogy elmondhasd, hogy én havi 1-2 milkát költök a kocsi fentartására.

Látod, elkanyarodsz az eredeti kérdéstől. Arról van szó, hogy a németek nagyon jól felépítették az image-et, és ha valaki rendesen el van eresztve pénzel, akkor kaphat egy "legerősebb" "legnagyobb" autót. Rolls-ot meg mint írtam, kár idekeverni. Mondhatod, hogy a Pözsó olcsóbb, de ennek a mókának pont az a lényege, hogy a csóróbb manager ne tudja megvenni, hiszen mitől "presztizs" autó valami, ha a portás is olyannal jár. Persze hogy drága, de aki megveszi még is azt gondolja, hogy megérte, különben nem venné.... és akármit próbáltok sugallni,  autót kap a pénzéért, aki megveszi. Gondolom nem is jár harmadszor a szervízben, mire másfél éves lesz (mint pl néhány Lagunás). Az ismerősöm BX-ről váltott Pug 206-ra, már van benne 7e km, most cserélnek rajta kormánykapcsolót. Láttad az ADAC statisztikában mire panaszkodnak Pug 607-nél sokan? (az elektronikán kívül) Beázó utastér El tudod képzelni ezt egy 7-es BMW-ben? :think:

#494 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:49

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 9:36

Beázó utastér El tudod képzelni ezt egy 7-es BMW-ben? :think:

még 20 évesen sem :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#495 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:51

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 10:25

Szerintem aki 760Li-t vesz, azt marhára nem erdékli, hogy mennyibe került. És valószínűleg a szomszédját sem. Az pedig, hogy 5,5 alatt van százon, ha kell és röhögve tartja a 250-et, van, akinek sokat megér. Mégsem vesz Ferrarit, mert mindennap használható autó kell neki. Viszont az kell neki, hogy ezzel is hangsúlyozza a társadalmi helyzetét. Európában a berögződések miatt is nehéz ezt tenni egy A6 méretű autóval - ráadásul japánnal, amivel ugy am block semmi gond nincs, csak a presztízs az utolsó szó, amire az ember asszociál, ha pl. a Hondára vagy a Toyotára gondol - egy S-Merci ellenében.

Ja és még valami: ha idegesen jön egy 607/Vel Satis/Camry/Legend az autópályán, a többség nem menekül előle fejvesztve. Ellenben, ha egy BMW jön, akkor igen. Na ez az, amit csak a kis márkajelvény tud.

#496 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:51

Idézet: Konor - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 10:49

még 20 évesen sem :)

Gondolom nyilván az illesztéseknél ázik be, ez pedig nem konstrukciós hiba, egyszerűen tróger módon van összehányva a kocsi.

#497 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 10:51

Szerintem aki 760Li-t vesz, azt marhára nem erdékli, hogy mennyibe került. És valószínűleg a szomszédját sem. Az pedig, hogy 5,5 alatt van százon, ha kell és röhögve tartja a 250-et, van, akinek sokat megér. Mégsem vesz Ferrarit, mert mindennap használható autó kell neki. Viszont az kell neki, hogy ezzel is hangsúlyozza a társadalmi helyzetét. Európában a berögződések miatt is nehéz ezt tenni egy A6 méretű autóval - ráadásul japánnal, amivel ugy am block semmi gond nincs, csak a presztízs az utolsó szó, amire az ember asszociál, ha pl. a Hondára vagy a Toyotára gondol - egy S-Merci ellenében.

Ja és még valami: ha idegesen jön egy 607/Vel Satis/Camry/Legend az autópályán, a többség nem menekül előle fejvesztve. Ellenben, ha egy BMW jön, akkor igen. Na ez az, amit csak a kis márkajelvény tud.

Ismét csak:  :respect:  Szépen összefoglaltad amit én nem tudtam....

#498 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 11:36

Látod, elkanyarodsz az eredeti kérdéstől. Arról van szó, hogy a németek nagyon jól felépítették az image-et, és ha valaki rendesen el van eresztve pénzel, akkor kaphat egy "legerősebb" "legnagyobb" autót. Rolls-ot meg mint írtam, kár idekeverni. Mondhatod, hogy a Pözsó olcsóbb, de ennek a mókának pont az a lényege, hogy a csóróbb manager ne tudja megvenni, hiszen mitől "presztizs" autó valami, ha a portás is olyannal jár. Persze hogy drága, de aki megveszi még is azt gondolja, hogy megérte, különben nem venné.... és akármit próbáltok sugallni,  autót kap a pénzéért, aki megveszi. Gondolom nem is jár harmadszor a szervízben, mire másfél éves lesz (mint pl néhány Lagunás). Az ismerősöm BX-ről váltott Pug 206-ra, már van benne 7e km, most cserélnek rajta kormánykapcsolót. Láttad az ADAC statisztikában mire panaszkodnak Pug 607-nél sokan? (az elektronikán kívül) Beázó utastér El tudod képzelni ezt egy 7-es BMW-ben? :think:

Engem nem kell győzködnöd róla, hogy a francia autók szarok. :D

Érdemes amúgy az ezen oldalon található videót megnézni. Tsuchiya san megy az új Legenddel. A hangokból hallatszik, hogy az autó határon megy, de ebből semmi sem látszik! Tsuchiya san lazán fogja a kormánykereket, időnként pöccent egyet a váltón, miközben James Bondot jétszik a napszemüvegében. :D Az ok, hogy nagyon tud vezetni, de ehhez azért autó is kell!

Legend video.

#499 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 11:01

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 9:51

Gondolom nyilván az illesztéseknél ázik be, ez pedig nem konstrukciós hiba, egyszerűen tróger módon van összehányva a kocsi.

a munka morállal lehetnek gondok, mert ha valaki elégedett a munkájával és szereti csinálni és meg is fizetik valószínű jobb munkát prudál mint ahol nem így van a franciák elég sokat sztrájkolnak no nem az autógyárak hanem úgy álltalánosan valszínű nem túl jó a munka morál ott

kollégám suzukija is beázott :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#500 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 11:03

Idézet: Konor - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 11:01

a munka morállal lehetnek gondok, mert ha valaki elégedett a munkájával és szereti csinálni és meg is fizetik valószínű jobb munkát prudál mint ahol nem így van a franciák elég sokat sztrájkolnak no nem az autógyárak hanem úgy álltalánosan valszínű nem túl jó a munka morál ott

kollégám suzukija is beázott :)

Suzukinál mások az elvárások. Egyik ismerősöm is vett egy Ignist 2.7-ért decemberben, nagyon csapkodni kellett a hátsó ajtót, hogy bezáródjon. Visszavitte, beállították neki, azóta jó. Nem problémázott rajta, nem háborodott fel. Elötte Alfája volt.... :D

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.