nem akarok hülyeséget mondani, de valami 80-85% fényáteresztő képességre emléxem, ami engedélyes.
hátsó oldalablakokra bármilyet feltehetsz. (sötétségre, de pl tükrös fólia/higanygőz megoldás tök szabálytalan) ezt nem bevizsgálják, hanem a fóliázó ad erről egy lepecsételt, aláírt, autóra kitöltött papírt, hogy ez jó.
hátsó szélvédő, és első oldalablakok, amire nem lehet bármit feltenni.
itt viszont van egy érdekes dolog, hogy pár új autónak (206sw 307sw) gyárilag tök sötét a hátsó szélvédője. őket hivatalosan forgalomba engedik így. állítólag várható hogy hátsó szélvédőre is mindent engedélyeznek, de ezt legalább 2 éve mondogatják.
ha rendőr megállít, akkor nyilván egyből látszik, ha sötét a fólia (85% olyan mint ha semmi se lenne), de ha nincs mérőeszköz nála (ami nem hiszem hogy van) akkor nem tudom, hogy mit tehet, hisz szerintem ez olyan mint az, hogy hiába látja hogy 200al mész, ha nem tudja ezt hitelesen bizonyítani (mérni, trafipax), akkkor nem tud mit csinálni.
ennek ellenére hallottam több olyan történetet, amikor rendőr sötét fóliáért büntetett meg valakit.
1 jó trükk van állítólag, ha látod, hogy oldalt állnak, és intenek le ellenőrzésre, akkor első ablakokat full lenyomni, és így nem feltűnő, hogy az sötét. télen/esőben nem az igazi
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.