HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:34

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:22

Fricyy! Ez iszonyú rondán néz így ki! :omg:

Kvittek vagyunk mert a nevem is :omg:
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#322 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:35

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:22

Beszélj magyarul, kérlek :) .

Ehh, mondj már rá egy jó kifejezést (tudom, idejemúlt, de ez személy szerint nem igazán fedi számomra). De komolyan, én is utálom, de nem nagyon nem találok mást helyette.....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#323 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:39

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:35

Ehh, mondj már rá egy jó kifejezést (tudom, idejemúlt, de ez személy szerint nem igazán fedi számomra). De komolyan, én is utálom, de nem nagyon nem találok mást helyette.....

Elavult, túlhaladott, idejétmúlt, stb. Mindenesetre minden flame nélkül: lehet találni rá szép magyar szót, de én nem akartam. Ennyi, üssetek. De ez itt  :offtopic: , irány a nyelvhelyesség vagy szép magyar beszéd topic, azokat legalább nem olvasom :Đ
Friczy

#324 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:47

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:33

Így jár, aki nem pontosan ír :(

A mondatom vége úgy nézett volna ki, hogy 'The Hoary Hedgehog' névvel. Vagyis a 'névvel' szó már nem kellene az alcím végére. Köszönöm még egyszer, és elnézést, hogy félreérthető voltam.

Bárki voltál is, köszönöm  :respect:
Friczy

#325 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 12. 20:51

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:22

Hadd legyen egy-két megjegyzésem:

- A Társalgóból szerintem elég minimális a Színvonalas Szakmai Részekbe átszökő [..].

Tudom Jimmy, az a baj, hogy már a Társalgóban is több, mint amennyi kellene!
Egyébként szomorúan látom, hogy nem sikerült értelmezned az írásomat! Akkor tudnád, miért írtam, hogy ez a Társalgó "nem fér el" miért is íródott. A Társalgó gyakori látogatása ilyen rossz hatással van a gondolkodásra? :p :D
És tudod, mi a szar duma? A "ha nem tetszik, ne nézd!". Ilyen alapon a fórum minden területére bárki, bármit (szó szerint) írhatna és annyival el lehetne intézni, hogy "Ha nem tetszik, ne nézd!".

(az meg, hogy egy hosszasan fogalmazott, normális hangnemben megírt hozzászólást szimplán "sírásként" titulálsz, szememben egész egyszerűen a bunkóság kategória; de tudom, legyen ez az én gondom.)

Idézet

- Nem volt mellébeszélés PPéter megjegyzése arról, hogy a fórumtagok alakítják a színvonalat ugyibár.

A fórumtagok alakítják a színvonalat, a moderátorok pedig a fórumtagok összetételének romlásában segédkeztek igen komoly mértékben. Szóval van olyan pont, amikor már színvonalas, értelmes fórumtagok nem tudnak mit tenni az általános színvonal emeléséért.
Tudod, ha egy virágoskertben az ágyásban több gaz van, mint virág, akkor azok a virágok lehetnek a világ legszebb példányai is akár... a kertre mindenki azt mondja, hogy nagyon ronda.

Idézet

- Egy olyan időszakot kritizálsz nagy bőszen, [..]. 

Cinizmusod lepereg rólam, mert látszik, hogy nem nagyon tudtál mit írni. :) Én az "újjáalakulást" követő időszakot kritizálom, amikor is az "újjáalakulás" során megbeszélt dolgokat nem látta senki viszont a moderátoroktól. A szabálytalanságok számát illetően is durván tévedsz, de nem is az a lényeg. Amikor elvekről beszél az ember, ott nem a számok számítanak.

Idézet

- A házigazdák emberek, hibázhatnak, vagy neadjisten (bár asszem a te képzeletbeli HWSW fórumodban ez főbenjáró bűn) máshogy gondolkodnak, mint te.

Óh, ez egy igen erős csúsztatás itt a részedről. Én nem mondtam, hogy fűbenjáró bűn, a máshogy gondolkodással sincsen semmi baj. Nem vagyunk egyformák. Emberek, hibáztak, elfogadtam a tényt. Csak éppen nem értek egyet azzal, amit és ahogyan csináltak.

Nekem csak az megdöbbentő, hogy mindezek után a modok pislognak ártatlanul, és nem értik, miért ellenzik sokan némely döntésüket (ha pedig nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, akkor az általuk elvárt "normális kommunikáció" hány, de hány alkalommal nem volt/nincsen jelen a fórumon; akár elég ebben a topicban elmélyedni). Mindkét hosszú hozzászólásomban ezt ecseteltem. Ismételten azt mondom, hogy sajnálom, ha neked nem sikerült megértened! Ennél többet én sem tudok tenni.

Idézet

- Örülök, hogy visszajöttél, de ha te nem, akkor miért tetted?

Bár úgy érzem, ez költői kérdés volt a részedről, de ha mégis kiváncsi vagy, akkor a választ itt találod:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...dpost&p=2710458

Szóval sejtheted, hogy nem a Társalgó tartalma késztetett arra, hogy újból írjak a fórumra. Őszintén szólva, ha Lamex kitiltása nem történik, akkor a Visszabeszélő nevű bolhacirkuszra magas ívből, de úgy vastagon ... De ezután így is lesz.

Rájöttem, hogy Satrianinak egészen igaza volt most is (nem hiába; bölcs a srác! :) ). Nekem sem kellett volna elküldenem ezt a két hosszú hozzászólást. Ugyan minek? Ide?

Úgyhogy részemről a konfliktuskezelés 5 lehetséges módja közül, most az elkerülést választom.

A moderatúrával, és az idiótákkal nem foglalkozom a továbbiakban, mert az egész 1 elvesztegetett másodpercet sem ér meg.

Ténykedésemet, a fórumon folytatott kommunikációt korlátozom arra a pár értelmes, és számomra érdekes topicra, és pár tucat értelmes emberre, amely, és aki még itt maradt a fórumon.

Ti meg legyetek jók! (Ha tudtok. Mert ha nem tudtok, minden egyéb hiábavalóság.)
:cool:

(Affene, és csak hosszú lett ez is! De már így marad. :) )
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#326 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 12. 20:53

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:45

Bocsáss meg, de a mellébeszélést (egy kis ködösítéssel, terelgetésssel fűszerezve) Te űzöd itt ezerrel.

Ehh, már meg sem lep tőled, ez a konkrétumot (hol ködösítek, miről terelgetek, hová....) teljes mértékben mellőző "igen hasznos" hozzászólás!

De ez is valami. Köszönöm!  :respect: Majd máskor, egy más helyen...

#327 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:59

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:53

Ehh, már meg sem lep tőled, ez a konkrétumot (hol ködösítek, miről terelgetek, hová....) teljes mértékben mellőző "igen hasznos" hozzászólás!

De ez is valami. Köszönöm!  :respect: Majd máskor, egy más helyen...

:o Szerintem verd a segged a földhöz, hisztizz egy kicsit, hogy a HWSW fórum nem olyan, ahogy Piftuka elképzeli.

#328 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 21:01

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:33

Így jár, aki nem pontosan ír :(

A mondatom vége úgy nézett volna ki, hogy 'The Hoary Hedgehog' névvel. Vagyis a 'névvel' szó már nem kellene az alcím végére. Köszönöm még egyszer, és elnézést, hogy félreérthető voltam.

Most jó?  :)

#329 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 12. 21:17

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:59

:o Szerintem verd a segged a földhöz, hisztizz egy kicsit, hogy a HWSW fórum nem olyan, ahogy Piftuka elképzeli.

Hát nem írtam elég világosan, hogy tojok a fejetekre, meg a HWSW fórum számomra érdektelen részére? :)

Javaslom részetekről velem kapcsolatban hasonlóan cselekedni! De ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz. ;) Hihetsz rólam amit akarsz... marhára nem érdekel. :p

(Ez egyben azt jelenti, hogy nem kell már erre a hozzászólásra sem válaszolni!)

#330 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 21:35

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:51

Tudom Jimmy, az a baj, hogy már a Társalgóban is több, mint amennyi kellene!
Egyébként szomorúan látom, hogy nem sikerült értelmezned az írásomat! Akkor tudnád, miért írtam, hogy ez a Társalgó "nem fér el" miért is íródott. A Társalgó gyakori látogatása ilyen rossz hatással van a gondolkodásra? :p :D
És tudod, mi a szar duma? A "ha nem tetszik, ne nézd!". Ilyen alapon a fórum minden területére bárki, bármit (szó szerint) írhatna és annyival el lehetne intézni, hogy "Ha nem tetszik, ne nézd!".

Márpedig sajnos a "Ha nem tetszik, ne nézd", az élet többi területén is nyugisabb megoldást kínál, főképp olyan esetekben, mikor amúgy hiába bosszantod magad a nézéssel :).

Idézet

(az meg, hogy egy hosszasan fogalmazott, normális hangnemben megírt hozzászólást szimplán "sírásként" titulálsz, szememben egész egyszerűen a bunkóság kategória; de tudom, legyen ez az én gondom.)

Akkor bunkó vagyok. Nem mentség, de ma valahogy sok vallási témájú hozzászólást olvastam, és úgy látszik, nem tett jót az igerküszöbömnek.

Idézet

A fórumtagok alakítják a színvonalat, a moderátorok pedig a fórumtagok összetételének romlásában segédkeztek igen komoly mértékben. Szóval van olyan pont, amikor már színvonalas, értelmes fórumtagok nem tudnak mit tenni az általános színvonal emeléséért.
Tudod, ha egy virágoskertben az ágyásban több gaz van, mint virág, akkor azok a virágok lehetnek a világ legszebb példányai is akár... a kertre mindenki azt mondja, hogy nagyon ronda.

Márpedig a csendes/hangos ellenállás jobban működik a fórumtagok ellen, mint a modok ellen.

Idézet

Cinizmusod lepereg rólam, mert látszik, hogy nem nagyon tudtál mit írni. :) Én az "újjáalakulást" követő időszakot kritizálom, amikor is az "újjáalakulás" során megbeszélt dolgokat nem látta senki viszont a moderátoroktól. A szabálytalanságok számát illetően is durván tévedsz, de nem is az a lényeg. Amikor elvekről beszél az ember, ott nem a számok számítanak.

Ahogy én láttam, a "kis" szabálytalanságoknak általában járt a retorzió. Volt egy-két nagyobb, vitás ügy, emlékeim szerint például Bilux pihent, T2k pedig a visszaesés miatt esett ki a játékból (sajnálatomra, de ez most itt lényegtelen).

Idézet

Óh, ez egy igen erős csúsztatás itt a részedről. Én nem mondtam, hogy fűbenjáró bűn, a máshogy gondolkodással sincsen semmi baj. Nem vagyunk egyformák. Emberek, hibáztak, elfogadtam a tényt. Csak éppen nem értek egyet azzal, amit és ahogyan csináltak.

Nekem csak az megdöbbentő, hogy mindezek után a modok pislognak ártatlanul, és nem értik, miért ellenzik sokan némely döntésüket (ha pedig nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, akkor az általuk elvárt "normális kommunikáció" hány, de hány alkalommal nem volt/nincsen jelen a fórumon; akár elég ebben a topicban elmélyedni). Mindkét hosszú hozzászólásomban ezt ecseteltem. Ismételten azt mondom, hogy sajnálom, ha neked nem sikerült megértened! Ennél többet én sem tudok tenni.

Szerinted csúsztatás, én viszont nem látom a gondolataidat, csak amit "papírra" vetsz, márpedig abból nekem ez jött le. Szerintem látni fejlődést a modok munkájában a motorcsere óta... pedig nem hálás feladvány, főleg, ha néhányan semmivel nem elégedettek.

Idézet

Bár úgy érzem, ez költői kérdés volt a részedről, de ha mégis kiváncsi vagy, akkor a választ itt találod:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...dpost&p=2710458

Szóval sejtheted, hogy nem a Társalgó tartalma késztetett arra, hogy újból írjak a fórumra. Őszintén szólva, ha Lamex kitiltása nem történik, akkor a Visszabeszélő nevű bolhacirkuszra magas ívből, de úgy vastagon ... De ezután így is lesz.

Sejtettem, hogy nem fogod kibírni sokáig, és abszolúte nem volt ismeretlen számomra az, hogy a Társalgót gyűlölöd és retteged. Nem baj, menj csak emelni, én meg közben züllesztek.

Idézet

Rájöttem, hogy Satrianinak egészen igaza volt most is (nem hiába; bölcs a srác! :) ). Nekem sem kellett volna elküldenem ezt a két hosszú hozzászólást. Ugyan minek? Ide?

Ahol esetleg szembeszállhatnak a véleményeddel? Tényleg rizikós :D.

Idézet

Úgyhogy részemről a konfliktuskezelés 5 lehetséges módja közül, most az elkerülést választom.

A moderatúrával, és az idiótákkal nem foglalkozom a továbbiakban, mert az egész 1 elvesztegetett másodpercet sem ér meg.

Ténykedésemet, a fórumon folytatott kommunikációt korlátozom arra a pár értelmes, és számomra érdekes topicra, és pár tucat értelmes emberre, amely, és aki még itt maradt a fórumon.

Ti meg legyetek jók! (Ha tudtok. Mert ha nem tudtok, minden egyéb hiábavalóság.)
:cool:

(Affene, és csak hosszú lett ez is! De már így marad. :) )

Magyarán: nem nézed, mert nem tetszik :D. További jó kommunikációt :D.

#331 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 12. 21:49

:think:  :confused:  :think:  :confused:  :think:  :confused:
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#332 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 22:24

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:01

Most jó?  :)

Jaaaaj, most nagyon :) :respect:
Friczy

#333 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 22:39

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:39

Elavult, túlhaladott, idejétmúlt, stb. Mindenesetre minden flame nélkül: lehet találni rá szép magyar szót, de én nem akartam. Ennyi, üssetek. De ez itt  :offtopic: , irány a nyelvhelyesség vagy szép magyar beszéd topic, azokat legalább nem olvasom :Đ

:offtopic: szori.  Szal az a bajom nekem, hogy ezt a hármat együtt jelenti.... Egyébként meg nem belédkötni akartam, tőlem használhatod, az engem zavar tényleg arra vonatkozott, hogy rühellem kimondani, hogy "óútdéteddé", mindig beletörik a nyelvem.

még1x szori.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#334 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 22:45

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:22

Beszélj magyarul, kérlek :) .

Szerintem tök baró! :D
Wherever you go, go with all your heart.

#335 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 23:23

Idézet

Te mit tennél? Kirugdosnál mindenkit, aki nem üti meg az általad felállított stílusbeli/tudásbeli mércét? Maradna az általad kedvelt pár tucat ember? :rolleyes:

Én úgy tekintek minden fórumra, hogy többek között tanulásra és tanításra való. Ha nem tetszik a színvonal, legyél aktívabb és neveld a népet. Nem kell hozzá moderátori jog, csak egy kis tudás és önfegyelem.

Társalgó. Miért fáj ez neked ennyire? Én csak néhány szigetes témába írok, nagy ritkán 1-1 másik fórumrészbe, de abszolút nem zavar, hogy létezik egy szakmai rész is, ahol olyan dolgokról beszélnek, amik engem nem érdekelnek.

Idézet

Az elvek semmit sem érnek számszerűsíthető konkrét tettek/esetek nélkül. Csak hangzatos szavak.
Wherever you go, go with all your heart.

#336 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 23:26

eloszor is. moderatura tavaly aprilis ota van erdemben, szervezettebb formaban. ami elotte volt, azt max ongyogyulasnak neveznem.

neha olyan irrealis elvarasok fogalmazodnak meg a forummal, a szabalyzattal es a moderatorokkal kapcsolatban, mintha legalabbis az uniorol, az unios alkotmanyrol es a vegrehajto testuletrol lenne szo.

ez csak egy forum! a moderatura sosem lesz tokeletes. itt mindenki lelkesedesbol, ingyen csinalja, itt mindenki akkor csinalja ha ideje van, tehat a szabadidejeben, itt nincsenek ugyvedek, akik problemas eseteket kivizsgaljak, itt csak par srac van, akik lelkesedesuk es szabadidejuk fuggvenyeben probalnak valamifele rendet tartani, mikozben egymassal is nagyokat vitazanak, sok ezer hozzaszolast valtanak a lathatatlan moderator forumban, s van erejuk arra, hogy melo mellett az elmult egy evben kozel 8000 hozzaszolast gyomlaljanak ki tobb mint 600 temabol, minden moderalasrol kvazi jegyzokonyvet vezesenek stb.

az uj, lamerebb felhasznalokrol: igenis kellenek, turelmet kell gyakorolni felettuk, a forumnak pedig kell a friss ver. ugyanis sokan kikopnak, sokan sertodesbol, sokan mert 30 eves fejjel melo mellett nincs idejuk, sokan mert nem ide valok. kulonben is a 28ezer regisztraltbol csak par ezer irogat tobbe kevesbe aktivan, igy neha talan tul szuk, tul allo viz is ez a kis szakmai klikk. arrol pedig gyakran megfeledkezik a kedves hozzaszolasgyarto, hogy a tobbseg csak olvas, tanul, szorakozik itten, de nem ir. februarban tobb mint 65ezren voltak a nemak, ok a nagy tobbseg! ez a forum nekik is szol. fontos, hogy ne csak ugyanannak a par ezernek a musorat lassak, fontos, hogy talan kedvet erezzenek a hozzaszolashoz, s ne azt lassak, hogy az oregek/aktivak ot perc alatt kivegzik a vallalkozo uj versenyzoket.

a ket problemas esetrol:

t2k: palyafutasat a regi forum erdemi moderatura hianyaban nem tudta kezeli, az uj csapat viszont nem kegyelmezett.

ertett hozza, ez OK, nem vitatjuk. igaz, hogy provokaltak sokan, de o ppeterrel sem tudott kommunikalni. pedig peter valahol egy referencia szemely itt a forumban. nem egy forumozo tarsamrol tudok (magam is beleertve), akik -- egymastol fuggetlenul -- az o beirasait megmutattak praktizalo pszimokus ismerosnek, s ezek az ismerosok igazan lesulyto kepet irtak rola. o egy antiszocialis, devians egyed, talan kettos szemelyiseg.

neha olyan erzesem volt vele kapcsolatban, hogy nem is az usaban dolgozik, s talan meg ismerem is... :)

lamex: abszolut nem kivant egyuttmukodni velunk. mara mind a 4 alteregoja valaszolt nekunk. nem meglepo modon erdemi valaszt nem kaptunk, csak a szokasos rebuszokat: "Lehet, hogy én is lehetnék." vagy "Mert ha a daráló beindul, az úthenger sem állítja meg?". mi nem zarkozunk el a parbeszedrol, de valaszt szeretnenk a kerdeseinkre.

ennyi.
free élettér service for addicts

#337 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 23:46

Piftuka: azt hiszem, ez az első alkalom, hogy hozzád szólok, noha volt szerencsém figyelemmel követni a Visszabeszélőben elkövetett munkásságodat.

Te is olyan lettél, mint még pár fórumozó (nem említek nevet, szándékosan): valahol igazad van, de ezzel a túlerőltetéssel nem érsz, nem érhetsz el mást, mint azt, hogy ignorálni fognak. Túl aggresszíven próbálsz változtatni (hiábavaló lenne minden tagadás, a postjaidból süt, hogy változtatni akarsz) a fórumon. Amíg nem vagy globmod, addig legfeljebb véleményed lehet - ami úgy látom, meghallgatásra talált -, több nemigen. Ahogy nekünk sem - erre jó példa a négy nick kitiltása körüli polémia magas ívből történő figyelembe nem vétele.

#338 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 23:52

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 0:26

ez csak egy forum! a moderatura sosem lesz tokeletes. itt mindenki lelkesedesbol, ingyen csinalja, itt mindenki akkor csinalja ha ideje van, tehat a szabadidejeben, itt nincsenek ugyvedek, akik problemas eseteket kivizsgaljak, itt csak par srac van, akik lelkesedesuk es szabadidejuk fuggvenyeben probalnak valamifele rendet tartani, mikozben egymassal is nagyokat vitazanak, sok ezer hozzaszolast valtanak a lathatatlan moderator forumban, s van erejuk arra, hogy melo mellett az elmult egy evben kozel 8000 hozzaszolast gyomlaljanak ki tobb mint 600 temabol, minden moderalasrol kvazi jegyzokonyvet vezesenek stb.

Ezt elfogadom, értem miről beszélsz, én is voltam hasonló helyzetben.

Viszont amint úgy éreztem, hogy az elvállalt feladatnak valamiért (esetemben főként időhiány) nem tudok eleget tenni, rögtön lemondtam a "hatalmamról". Addig pedig minden kritikát meg kell hallgatni, minden támadásra reagálni kell, nagy a felelősségem. Hiszen elvállaltam, hogy azt megcsinálom, az rendben lesz.

Ha valaki valamiért nem képes rá, adja vissza a jogait! Ráadásul itt nem is az a baj, hogy valaki nem tudja szívvel-lélekkel csinálni (mert ugye senki sem él ebből), hanem az, hogy emögé bújik, a tévedéseket ennek tudja be. Csak ismételni tudom magam: azt a feladatot, amit nem tudok megcsinálni, miért vállalom el? :think:

#339 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 00:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 0:52

Viszont amint úgy éreztem, hogy az elvállalt feladatnak valamiért (esetemben főként időhiány) nem tudok eleget tenni, rögtön lemondtam a "hatalmamról". Addig pedig minden kritikát meg kell hallgatni, minden támadásra reagálni kell, nagy a felelősségem. Hiszen elvállaltam, hogy azt megcsinálom, az rendben lesz.

Egy-egy kirívó esettől eltekintve a moderáció teljesen olajozottan működik. Természetesen az olajozott működés nem tűnik fel, hiszen optimálisan ilyen esetben ez szinte láthatatlan, csak a durvaságokra, illetve az ezekkel kapcsolatos súlyosabb szankciókra figyel fel az átlag fórumozó, és ez így van jól.

Idézet

Ha valaki valamiért nem képes rá, adja vissza a jogait! Ráadásul itt nem is az a baj, hogy valaki nem tudja szívvel-lélekkel csinálni (mert ugye senki sem él ebből), hanem az, hogy emögé bújik, a tévedéseket ennek tudja be. Csak ismételni tudom magam: azt a feladatot, amit nem tudok megcsinálni, miért vállalom el? :think:

Senki nem bújik semmi mögé. Nem mentség az, hogy csak "szerelemből" tesszük azt, amit csinálunk. Érthető, hogy fórum nagy "egyéniségeivel" kapcsolatos döntéseink a többi felhasználót igen sokféle módon érintik. Elfogadom, elfogadjuk, hogy nem lehet olyan döntéseket hozni egy ekkora közösség egybentartására tett erőfeszíteseink során, ami mindenkinek egyformán tetszik majd. Nyitottak vagyunk a kritikára. Toleráljuk a szélsőséges megnyilvánulásokat - egy bizonyos határig. De ha következetes moderációt vár el a többség, akkor jelen esetben nem volt más választásunk, mint lépni a LameX, Öregördög, Salgó Béla, Don Xihote ügyben. Jöhet bármilyen cizellált bölcsesség arról, hogy Lamex milyen sokrétű, színesen gondolkodó egyéniség, aki hiányozni fog - sőr, már hiányzik is - a fórumról. Ezt nem vonom kétségbe. Jöhet bármilyen vádaskodás arról, hogy a moderatúra tehet a fórum "felhígulásáról", a színvonal csökkenéséről. Ahol tudok, megpróbálok úgy intézkdeni, hogy ez a folyamat ne rajtunk múljon. De ettől még tény marad, hogy ha valaki egyszerre több nickkel nyomul, és ez egyértelműen bizonyítható, sőt, a jelenség a hétköznapi moderáció egyéb aspektusait is érinti - "te engem ne basztass, amíg Lamexnek lehet három nicjke", és hasonlók -, és szeretnénk a Fórumszabályzat mentén mindenkit egyenlő mércével mérni, akkor lépnünk kell. És igazán nem mondhatja senki, hogy tapintatlan barmok módjára kérdezés nélkül kirúgtunk bárkit is. Nem véletlenül próbálunk/próbáltunk meg kommunikálni az érintett accountok mögött álló emberrel/emberekkel - nem akartunk vakon, kapkodva, a szőnyeg alá söpörve elintézni a dolgot. Azt gondoltam, ezt értékelik majd azok is, akik folyton azon aggódnak, hogy a moderatúra a fórum értékeit rombolja. Valójában azt hiszem, hogy értékelik is. De sajna óhatatlanul előkerül a "mindegy mit csináltok, rosszul csináljátok" kategória, ami egyébként szintén nem probléma, hiszen ha gondolkodásra, megfontoltségra, önvizsgálatra serkent minket, addig ez is hasznos. Feltéve ha az eszmecsere, vita, beszélgetés megmarad a tények mentén, és nem arról szól, hogy a mesterkélt csűrés-csavarás vége mindig a moderatúra látványos kudarca feletti gúnykacaj legyen. Én is nagyon szívesen belemagyarázok bármit bármibe, ha épp ráérek, és az az eltökélt szándékom, hogy állandó védekezésre, magyarázkodásra kényszerítsek valakit. De ha meg akarom érteni, hogy mit miért tett, akkor nem az a legjobb módszer, hogy eleve úgy állok hozzá, hogy amit csinált, azt csak sz@rul csinálhatta...

#340 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 00:37

Idézet: L - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 19:23

És mégvalami: Használd a keresőt! Mert bár az elv elfogadható, megvalósítása... Használd a keresőt! A keresendőket már tudod.  ;)

Nemsikerült?
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19