HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 21:39

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 20:57

Rengeteg "értékes" emberke van itt a fórumon, egyvalaki kitíltása miatt nem szenved kárt sem a fórum, sem a fórumtagok.

És mennyi nincs már itt...
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#282 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 21:47

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 22:29

Nem, nem, nem és nem.

Nem konkrétan lameXpert hozzászólási jogának megvonása miatt "görcsölünk", hanem annak miértje és mikéntje miatt. Ha téged tiltanának ki ugyanígy, hidd el, ugyanígy "görcsölnék".

Értem, és köszönöm. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#283 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 21:50

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 22:39

És mennyi nincs már itt...

Való igaz, ezt ti jobban látjátok, mint én. :respect:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#284 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 21:59

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 22:47

Értem, és köszönöm. ;)

Mit?

Durván hangzik, de objektíve ez van: nem ismerlek, számomra nem vagy több egy ötbetűs nicknél. (Ahogy én sem lehetek több neked egy nyolcbetűs nicknél. Lehet jönni azzal, hogy az is egy embert jelent - igaz, de nem elegáns a teljes önzetlenség leplét magamra húzni.) Nem miattad teszem - azért teszem, hogy tisztán látható legyen, mi-merre-hány lépés. Igen, ebben benne van az is, hogy én is szeretnék tisztán látni.

Bocsánat az őszinteségért.

#285 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 22:16

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 22:59

Mit?

Durván hangzik, de objektíve ez van: nem ismerlek, számomra nem vagy több egy ötbetűs nicknél. (Ahogy én sem lehetek több neked egy nyolcbetűs nicknél. Lehet jönni azzal, hogy az is egy embert jelent - igaz, de nem elegáns a teljes önzetlenség leplét magamra húzni.) Nem miattad teszem - azért teszem, hogy tisztán látható legyen, mi-merre-hány lépés. Igen, ebben benne van az is, hogy én is szeretnék tisztán látni.

Bocsánat az őszinteségért.

Csak tudod nem nick-ekkel beszélgetsz(ünk), hanem emberekkel, és egy kicsit jó érzéssel töltött el, amit írtál, de kár volt.
Én kérek bocsánatot.

#286 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 22:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 22:59

...azért teszem, hogy tisztán látható legyen, mi-merre-hány lépés. Igen, ebben benne van az is, hogy én is szeretnék tisztán látni.

A tisztánlátásod nagyban elősegítheti a visszaolvasás. Kövesd a fehér nyulat, keresd a szélmalomharcot.
A moderatúrától nem kapsz infót, mert nem... Azthiszem nem mondtam ezzel újat.
A szándékod előtt pedig le a kalappal!  :respect:
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#287 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 22:36

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 23:16

Csak tudod nem nick-ekkel beszélgetsz(ünk), hanem emberekkel, és egy kicsit jó érzéssel töltött el, amit írtál, de kár volt.
Én kérek bocsánatot.

Ne, ne érts félre!

[SZERINTEM]
Itt, a fórumon balgaság bárkivel szemben is érzelmeket táplálni, hiszen még több tízezer hozzászólásból sem lehet relatíve jól megismerni senkit sem. Így aztán érzelmi szempontból egyik fórumozó sem több számomra a másiknál. Ezért írtam azt, hogy nem azért teszem, mert te te vagy, hanem azért, mert itt vagy. Ugyanezt tenném a másik pár száz nick tulajdonosával is, akit felismerek, van értékelhető munkássága a fórumon. Mindezt érzések nélkül is lehet csinálni.

Igaz, nem nickekkel beszélgetek, de ettől még nem tudok megragadni senkit, nem tudok senkihez kapcsolni semmit. Személyes találkozás után természetesen más a helyzet, de ez most nem játszik.
[/SZERINTEM]

De ez itt erősen :offtopic: .

Szerkesztette: Carmaged 2005. 04. 11. 22:36 -kor

#288 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 22:42

Idézet: L - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 23:17

A szándékod előtt pedig le a kalappal!  :respect:

Nem igazán látom be, hogy mi ebben olyan különleges... :think:

Sajnos nem tudom azt hinni, hogy sok olyan ember létezik, aki képes teljesen önzetlenül tenni bármit is, valami kis előnyt szinte mindig remél a maga számára a tettei következményeként. Természetesen magamat sem tartom teljes értékű kivételnek alóla (persze azt kell higgyem, hogy valamennyire az vagyok, hiszen ha nem vagyok képes azt hinni, régen rossz az egész...).

Nah, ez is alaposan :offtopic: lett. :(

#289 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 22:53

Néha komolyan elmélázok azon, hogy melyikőtök milyen HWSW fórumot szeretne. Vannak, akik beszélgetni, "chatelni" járnak ide. A szakmai topikok miatt ideszokottak közül ezt a jelenséget sokan utálják, mert hogy ez egy "komoly" fórumnak indult. Vannak, akik azt sürgetik, hogy legyen végre valami olyan senior státusz, ami lehetővé tenné, hogy a "szakmai elit" félrevonuljon az újoncok elől bezárt területre, és az újonnan jött fórumozók sokszor valóban idegesítő, bugyuta kérdéseitől mentesen tudjon elmélkedni - de miről is? Eldöntjük, hogy már mindent kitárgyaltunk, több (alkalmasint hülye) kérdésre nincs szükség? Miért baj, hogy jönnek az újak? Miért baj, hogy netán hülyeséget kérdeznek? Én magam is sokszor megőrülök az idegtől a jelenség miatt, de azért csak-csak leírom századszorra is ugyanazt. Zárkózzunk be, csak mert néha betéved egy-egy szalonképtelen idióta, aki villámgyorsan bannoltatja magát, vagy inkább adjunk egy esélyt, hátha az első "pofonok" után beilleszkedik és szakmai értelemben hasznos eleme lesz a közösségnek? Ilyen az élet. Romlik a színvonal? Tegyetek ellene ti magatok. Próbáljatok meg ti magatok csak naponta egyszer megválaszolni egy (akár egy sokadszorra feltett, rém dühítő) kérdést. Igazítsatok el kíméletesen egy újoncot, hátha legközelebb már jó helyen kérdez, hátha legközelebb már ő válaszol majd valakinek türelmesen egy barom, sokszor ismételt, ezerszer lerágott kérdésre, problémára. Ennyit a színvonal zuhanásáról.

Tk2 esete a joker, amit bármikor elő lehet húzni, és példálózni vele, hogy bezzeg kifúrta a moderáció, eltávolítását kiprovokálta pár ellenlábasa. Csakhogy T2k arrogáns volt. Alkalmatlan a normális közösségi életre (mármint a fórumon): tudását, szakmai hozzáértését soha nem kérdőjelezte meg senki. Mutassatok rá viszont bárki más, egyéb témakörben szakmailag tájékozott (a fórumon segítően ténykedő emberre), aki olyan stílusban nyomná, mint amit ő megengedett magának. Nincs ilyen. Mert az ilyen viselkedésre nem mentség a szakmai hozzáértés, nem ad okot semmiféle kivételezésre. Az utolsó csepp a pohárban pedig már rég a tartalék vödörbe csöppent, ha T2k kitiltása egy gyermeteg káromkodás miatt történt volna, akkor sem szólhatott volna sem ő, sem más egyetlen szót se, mert az "életműve" miatt már többszörösen megérdelmete a kizárást amúgy is.

LameXpert, Salgó Béla, Öregördög és Don Xihote... ügyével kapcsolatban leszögezem: semmiféle személyes indulat, ellenségeskedés nincs a történtek hátterében. Bár a moderáció gyakorlatilag közösen, szinte egyhangúlag döntött, valamelyikünknek mégis fel kellett vállalnia, hogy megteszi a lépéseket, és kommunikációt kezdeményez a felsorolt felhasználók tulajdonosával/tulajdonosaival. Én lettem a "hóhér", technikailag én végeztem el az ideiglenes felfüggesztést, én próbáltam/próbálok levelezni vele/velük. Láthatjátok, nem írom azt, hogy biztosan egy személyről van szó, mert bár vannak személyes megérzéseim, gondolataim az ügyben, szeretnék mégis nyitott maradni a végleges döntésünkig. A döntésig, amelyet közösen fogunk meghozni a többi moderátorral, minden esélyt megadva arra, hogy az érintett accountok tulajdonosai tisztázzák magukat. Senkit nem akarunk ok nélkül végleg kizárni. Akik azt vágják a fejünkhöz, hogy nevetséges amit csinálunk, hogy nem jól kezeljük a helyzetet, nem jól moderálunk, azoknak csak azt üzenem: ennyire futja tőlünk. Őszintén sajnálom, ha sokatoknak ezzel fájdalmat okozunk, és megértem, hogy sokan közületek azt gondoljátok, hogy jobban tudnátok kezelni ezt a helyzetet, meg úgy általában a fórum moderálását, mint ahogy mi tesszük. Egy dolgot viszont határozottan leszögezek: semmiféle rosszindulat, személyes gonoszkodás nincs a lamexes ügy hátterében. A fórumon végzett tevékenységem 4 éve alatt számtalanszor bizonyítottam, mennyit ér nekem ez a közösség, és ez az egész fórumra vonatkozik (idegesítő újoncoktól kezdve a chatelő ámokfutókon át a szakmai spílereken keresztül egészen Lamexig): nagyon kérem, mielőtt valaki pocskondiázni kezd, vagy megpróbálna rosszindulatú embernek feltüntetni, azért próbálja megn elhinni nekem, hogy egyenes, becsületes módon állok hozzá a helyzet kezeléséhez. Most és a jövőben is. Ha erre nem leszek képes, abban a pillanatban le fogom tenni a piros csillagokat.

#290 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:06

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 23:53

Egy dolgot viszont határozottan leszögezek: semmiféle rosszindulat, személyes gonoszkodás nincs a lamexes ügy hátterében. A fórumon végzett tevékenységem 4 éve alatt számtalanszor bizonyítottam, mennyit ér nekem ez a közösség, és ez az egész fórumra vonatkozik (idegesítő újoncoktól kezdve a chatelő ámokfutókon át a szakmai spílereken keresztül egészen Lamexig): nagyon kérem, mielőtt valaki pocskondiázni kezd, vagy megpróbálna rosszindulatú embernek feltüntetni, azért próbálja megn elhinni nekem, hogy egyenes, becsületes módon állok hozzá a helyzet kezeléséhez. Most és a jövőben is. Ha erre nem leszek képes, abban a pillanatban le fogom tenni a piros csillagokat.

:up:

Mellesleg azt hiszem, ezt eddig sem vitatta senki.

Azt is hiszem, hogy ez el is várható.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 04. 11. 23:07 -kor

#291 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:08

Kissé lekéstem a LameXpertes vitáról, most lehet hogy hülyeséget is fogok mondani, de:

- azon nem gondolkodott senki, hogy az IP simán lehet azonos, ha ugyanattól a szolgáltatótótól, vagy ugyanazon szerver mögül írnak többen?

Nálunk legalább 30 előfizető van, akiknek mind azonos az IP címük. Nemrég köztük voltam én is. Ha ez a 20 ember hwsw tag, akkor mindet ki kell tiltani, csak mert azonos a szolgáltatójuk? Vagy mindnek külön kérvényt kellene beadni?

Amugy mint ahogy páran mondják - szerintem is üresebb nélküle a fórum, de azért ne indítsunk erről szavazást  :)

Szerkesztette: Dextrose 2005. 04. 11. 23:10 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#292 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:12

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=2707583

#293 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:15

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 0:08

Kissé lekéstem a LameXpertes vitáról, most lehet hogy hülyeséget is fogok mondani, de:

Nem lehet, biztos :D

Idézet

- azon nem gondolkodott senki, hogy az IP simán lehet azonos, ha ugyanattól a szolgáltatótótól, vagy ugyanazon szerver mögül írnak többen?

De, ezt a lehetőséget is figyelembe vettük. Ha viszont írnék neked egy levelet, hogy figyi, az a helyzet, hogy úgy tűnik, mintha többszörös regisztráció lenne és megkérdezem, hogy tudsz-e arról, hogy esetleg mások is használhatják a tieddel azonos IP-t, gépet, akkor mit tennél? Lesz@rnád, elhajtanál a vérbe, vagy próbálnál segíteni? És ha ehhez még hozzávennénk azt is, hogy az összes egy forrásból származó üzenet a stílusjegyek, tartalom alapján is egyazon ember írásának tűnne, akkor nem gondolnád, hogy a feltett kérdésekre jogosan várnánk/várunk választ?

Idézet

Nálunk legalább 30 előfizető van, akiknek mind azonos az IP címük. Nemrég köztük voltam én is. Ha ez a 20 ember hwsw tag, akkor mindet ki kell tiltani, csak mert azonos a szolgáltatójuk? Vagy mindnek külön kérvényt kellene beadni?
Olvasd el a Fórumszabályzatot.

#294 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:18

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 23:12

OK nem szóltam

Idézet a fórumszabályzatbol:

Amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy valaki egyszerre több nevet használva fórumozik, azonnali és végérvényes kitiltást kap az összes általa regisztrált felhasználó.

Mintha azt olvastam volna, hogy volt egy fórumtalálkozó, ahol többen megismerhették személyesen Lamexprtet. 

Öregördögöt ismeri vki személyesen? Mert ha igen, bebizonyosodna, hogy két különböző emberről van szó, és nem egy személyről, hacsak nem sziámi ikrek

Szerkesztette: Dextrose 2005. 04. 11. 23:19 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#295 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:19

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 0:08

Nincs de.

#296 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:21

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 0:15

Ha viszont írnék neked egy levelet, hogy figyi, az a helyzet, hogy úgy tűnik, mintha többszörös regisztráció lenne és megkérdezem, hogy tudsz-e arról, hogy esetleg mások is használhatják a tieddel azonos IP-t, gépet, akkor mit tennél? Lesz@rnád, elhajtanál a vérbe, vagy próbálnál segíteni?

Nekedszegezem a kérdést, ha másként nem kapok rá választ: ha azt válaszolnám, hogy semmi közöm a többi nickhez, elhiszitek?

#297 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 0:21

Nekedszegezem a kérdést, ha másként nem kapok rá választ: ha azt válaszolnám, hogy semmi közöm a többi nickhez, elhiszitek?

Ha a körülmények is erre utalnak, minden további nélkül. De sajnos ilyen választ nem kaptunk.

#298 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:48

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 12:34

Ne haragudj, de látom, hogy elfogytak az érveid, s most "akkorse" ill. "azértis" toporzékolásba kezdtél. Tudod épphogy az anonimitás megőrzése és tiszteletben tartása miatt nem adunk több információt ki, mint amennyit szükséges.

Ne ítéld meg a gondolataimat, erre allergiás vagyok (bocs). Nem arról beszélsz, amit mondani akartam. De igazad van, mindegy...
Nem egy 15 éves, toporzékoló kissrác vagyok. Amit írtam, komolyan írtam, jogodban áll kipróbálni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#299 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:49

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 23:53

Akik azt vágják a fejünkhöz, hogy nevetséges amit csinálunk, hogy nem jól kezeljük a helyzetet, nem jól moderálunk, azoknak csak azt üzenem: ennyire futja tőlünk. Őszintén sajnálom, ha sokatoknak ezzel fájdalmat okozunk, és megértem, hogy sokan közületek azt gondoljátok, hogy jobban tudnátok kezelni ezt a helyzetet, meg úgy általában a fórum moderálását, mint ahogy mi tesszük.

Nem, én nem gondolom, hogy jobban kezelném a helyzetet. Szerintem más sem. De ez nem mentség számotokra. A szakember nem vághatja a hozzánemértő képébe ezt a gyerekes "csináldtejobban!"-t, ha valami probléma adódik.

Az utolsó mondataidra nem reagálok, Carmaged megtette.  :respect: (Ha nem úgy lenne, nem állnánk szóba Veled.  :p )

És hogy kérdezzek is: Miért most? A legújabbnak is nagyon régi a regisztrálási ideje.
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#300 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 00:05

Idézet: L - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 0:49

Nem, én nem gondolom, hogy jobban kezelném a helyzetet. Szerintem más sem. De ez nem mentség számotokra. A szakember nem vághatja a hozzánemértő képébe ezt a gyerekes "csináldtejobban!"-t, ha valami probléma adódik.

Nem vágtam senki képébe semmit, főleg nem azt, hogy "csináldtejobban". Én komolyan írtam azt hogy sajnálom, amiért csak ennyire és csak így vagyunk képesek ellátni ezt a feladatot. Nem dacból mondtam.

Idézet

Az utolsó mondataidra nem reagálok, Carmaged megtette.  :respect: (Ha nem úgy lenne, nem állnánk szóba Veled.  :p )

Köszönöm.

Idézet

És hogy kérdezzek is: Miért most? A legújabbnak is nagyon régi a regisztrálási ideje.

Egyrészt a helyzet nem olyan egyszerű technikailag, mint azt sokan képzelik, és nem tűnt fel elsőre. Az azonos IP, vagy megegyező tartomány nem feltétlenül ugrik ki elsőre, ha nem keresünk ilyesmit szándékosan: márpedig nem monitorozzuk folyamatosan az admin felületet, hogy akkor kik a potenciális többszörös regisztráltak. Én minden hozzászólás alatt látom az aktuális IP címet, de nem szoktam figyelni rá - fórumozás közben nem erre figyelek, hanem a szövegre. Gyorsabban, hamarabb és keményebben kellett volna eljárni - mondják sokan. Kivételezünk LameXperttel, mondják ugyancsak sokan. Elüldözzük Lamexet, mondják mások. Most léptünk, mert most láttuk jónak, most kaptunk a fejünkhöz, most jöttünk rá. De egyébként kaptunk több olyan visszajelzést más ügyek moderációja közben, ami azt firtatta, miért moderálunk mi bárkit is, ha közben egyesek három-négy nickkel nyomulhatnak büntetlenül? Mi a fórumszabályzat mentén igyekszünk eljárni, ha már egyszer fennakadt valaki a hálón - attól függetlenül, hogy a mi szűréseink miatt akadt-e horogra, vagy "feljelentés" alapján.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.