Apple Mac OS X II.
Elküldve: 2005. 03. 10. 11:54
Elküldve: 2005. 03. 10. 12:15
Teljes bootolas 20-30 masodperc. Egyszerubb Raid 0-at hasznalni a G5 ben. 2 160 as Seagate van a gepemben raid0-ba stripeolva, eleg utos igy az iras olvasas sebesseg
Miert pont a Spotlight-ot hozod fol? 600 ilyen segedprogram van Windows-ra mar regota. Most kijott a Google Desktop Search is, keszul az MSN is egy hasonloval, beta elerheto, bar ezek csak a legutobbiak.
Azert irtam a spotlightot, mert ahoz hasonlitjak.
Bagoly mondja.. Mac OS X-ben zero visszafele kompatibilitas van, a M$ legalabb probalkozik
Mire gondolsz? Hogy az 5 evvel ezelotti OS9 programok nem mennek nativan OS X alatt? Egyreszt ha nagyon kell, mennek, masreszt nem kell semmilyen OS9 progi. Te futtatsz Win95 vagy Win3.1 reirt programokat?
De a Tiger-ben sincs semmi igazi ujdonsag, csupa lenyult otlet, tovabbfejlesztve.zxc
De azert eleg cool kis oprendszer lesz, es mar iden juniusban
Elküldve: 2005. 03. 10. 19:15
Nem jönnek a Minik?
Hihetetlen ez az ország, komolyan mondom.
Elküldve: 2005. 03. 10. 19:41
Tok jo, deja vu erzesem van, mint 2002 vegen. Akkor Sony DRU 500 dvd iro ugyben ucsorogtem egy 200 szereplos lista vegen
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2005. 03. 10. 22:33
Ha macmini kell szerintem felhívsz egy bécsi üzletet - megrendeled és lesz. Nem 2 hónap múlva, hanem még erre a hétre.
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)
Elküldve: 2005. 03. 10. 22:42
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)
Elküldve: 2005. 03. 11. 12:07
Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 12:15
Na errol van szo. Ha nem csuszik, iden juniusban itt lesz az uj OSX verzio mindenfele fontos ujdonsag nelkul. Pl 5 ev utan vegre megcsinaljak a VoiceOver-t.
Elküldve: 2005. 03. 11. 12:14
Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 11:07
Mindenfele fontos ficsor nelkul??? Spotlight, dashboard, H264, Automator, Core Image, Quicktime 7, iChat konferencia, hogy csak a fontosabbakat emlitsem a 150 uj ficsorbol
Mac mini: jovo heten koltozik a HDSYS ezert nincs szallitas, utanakovetkezo heten remelhetoleg erkezik Mac mini, aztan aprilistol lesz bosegesen, legalabbis ezt igerte az Apple a HDSYSnek.
Elküldve: 2005. 03. 11. 12:19
Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 12:14
Semmi olyan husbavago dolog nincs benne, amivel megelozne minden mas oprendszert.
Elküldve: 2005. 03. 11. 12:47
Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 11:19
szerintem a Panther mar most is a legjobb oprendszer az osszes kozul, a Tiger meg meg jobb lesz. A Longhorn mivel lesz jobb? Es mikor?
(most tekintsunk el a flame-tol, hogy OS X re nincs Half Life2, viszont van ra Final cut HD stb. Csak mint oprendszert nezve mit tud, mennyire felhasznalobarat, mennyi ficsor van benne)
Elküldve: 2005. 03. 11. 13:17
Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 12:47
(most tekintsunk el a flame-tol, hogy OS X re nincs Half Life2, viszont van ra Final cut HD stb. Csak mint oprendszert nezve mit tud, mennyire felhasznalobarat, mennyi ficsor van benne)
Igaz is miért is nincs (még) Half-life2 a Macre?
Counter-Strike Source miatt érdekes nekem. Ez az egyetlen ok hogy miért van otthon Pc-m.
Várható-e mostanában szerintetek?
Work: CM Stacker | Tyan K8WE | 2 x Opteron265DC | 2Gb Kingmax | GFX6800GT | 2xWD Raptor36+74gb | MA203DT+Dell2001FP | Int. Nav. SE | Dualopt. | + MAC mini
Elküldve: 2005. 03. 11. 13:20
Idézet: hp - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 12:17
Counter-Strike Source miatt érdekes nekem. Ez az egyetlen ok hogy miért van otthon Pc-m.
Várható-e mostanában szerintetek?
Soha nem is lesz.
Elküldve: 2005. 03. 11. 13:25
A Windows6 biztosan jobb lesz, mint a Tiger, bar egyesek szerint nem a 10.4-gyel kene osszehasonlitani, hanem majd a 10.5-tel, ami meg jo messze van, szoval kicsit le fog maradni az Apple. Az elso Beta egyebkent kijon, amikor a Tiger is, ugyhogy akkor lehet majd hasonlitgatni. Sehol sem lesz az OSX-ben WinFS-hez hasonlo ficsor, teljesen hardveresen gyorsitott vektoros desktop, stb. Raadasul a .NET-nek koszonhetoen meginkabb begyorsul a Windoz fejlesztese.
Ezek a megoldasok egyebkent iszonyatosan bonyolultak, ezert tart ilyen sokaig kivitelezni, bar szvsz ezek sem allitjak majd a feje tetejere azt a nezopontot, ahonnan most szemleljuk az operacios rendszereket. Ezek inkabb lepesek, bar nagyobbak, mint amik a Panther-ben es a Tiger-ben egyuttveve vannak - hiaba mellozheti az OSX fejlesztocsapata a biztonsagi szempontokat a kis tamadasi felulete miatt, ezek mar nekik is nagy falatok lesznek. Lehet, hogy a Microsoft jo sokaig lazsalt, de ha nem lazsalt volna, akkor most nem mondanad, hogy a Panther a legjobb? Mindenesetre felebredt a Microsoft, es sztem egyaltalan nem ciki, ha vegre valami jot csinalnak.
Az elet is ilyen hullamzo. Mivel a Microsoft a legnagyobb szoftverceg, elkerulhetetlen, hogy egyszer ne csak uzletileg csinalja jol a dolgait, hanem a termekei is jok legyenek.
Az Apple pedig csak pedalozzon tovabb. Az OSX azert van, hogy egy apro szinfolt legyen a szamitastechnikaban. Egybol meghalna, ha kilepne ebbol a szerepbol, es az Apple-nel is a biztonsagi reseket kene foltozgatni.
De egyebkent, kerlek ne vedd veresen komolyan, amit irok, mert tudod rolam, hogy en is macbuzi vagyok, en is csorgattam a nyalam anno az aqua-soft-nal.
Elküldve: 2005. 03. 11. 13:34
Pl ha beleintegralnak az OSX-be mindenfele szart, attol meg nem biztos, hogy jo is lesz. Raadasul a szoftveres integracio nem feltetlenul jelenti azt, hogy tokeletes a kivitelezese, vagy esetleg eltavolithatatlan, feloldhatatlan. Az emberi test sokkal bonyolultabb, mint egy operacios rendszer, megis csinaltak mar nehany szívátültetést.
Szerkesztette: ion 2005. 03. 11. 13:35 -kor
Elküldve: 2005. 03. 11. 13:41
Amúgymeg programok integrálása... mintha ilyesmi miatt kapták volna el a Microsoftot is, mert aszondták kiszorít más programokat a win platformról...
Elküldve: 2005. 03. 11. 13:51
Egyebkent Andrasnak irtam, mert folyton ugy beszel ezekrol a dolgokrol, mintha az Apple-nel Merlin csinalna az OSX-et a segedeivel, a Microsoftnal meg dilettans hulyek dolgoznanak. Ezert nem ertem, miert kell a nyalveres.
Elküldve: 2005. 03. 11. 13:54
Igen csak en ugy erzem mint felhasznalo, hogy igenis Steve vagy akarki miatt egy olyan oprendszert kapok, ami folyamatosan fejlodik, raadasul az en igenyemnek megfeleloen. Azert nem hasznal mindenki ilyet mert a Mcrosoftnak iszonyat jol mukodott anno a kis marketing gepezete, szepen kitalaltak, hogy terjesszek el a rendszeruket. Masreszt volt olyan pont sokaig, hogy igenis jobb volt a Windows mint a Mac OS.
"Az iTunes pl egy behemot program, bar van, akinek megfelel (egyebkent kivancsi volnek, hogy a tobbi OSX-be integralt program is olyan-e, mint az iTunes), sokan jobban szeretik a kicsi es gyors programokat, amik raadasul sok esetben meg tobbet is tudnak az Apple programoknal. "
Semmi bajom az iTunes-al, tok jo, csinalja amit kell. Egyebkent miert nem nezed meg a tobbi programot OS X en, akkor konnyebben alkotnal velemenyt. Szivesen mutogatom neked orakat is ha kell, csak gyere el es nezd meg. Egyebkent kb 10 perc alatt szoktak itt emberek radobbeni, hogy mennyire jo az OS X. Csak par aprosagot kell megmutatni elesben
"A Windows6 biztosan jobb lesz, mint a Tiger, bar egyesek szerint nem a 10.4-gyel kene osszehasonlitani, hanem majd a 10.5-tel, ami meg jo messze van, szoval kicsit le fog maradni az Apple. Az elso Beta egyebkent kijon, amikor a Tiger is, ugyhogy akkor lehet majd hasonlitgatni."
Miert biztos? Mit erek egy Betas oprendszerrel. A Longhorn siman elcsuszhat 2006 kozepeig vagy akar 2007 ig. (ha a microsoft egy SP2 vel tud csuszni fel evet, akkor....)
"Sehol sem lesz az OSX-ben WinFS-hez hasonlo ficsor, teljesen hardveresen gyorsitott vektoros desktop, stb. Raadasul a .NET-nek koszonhetoen meginkabb begyorsul a Windoz fejlesztese."
Miert is lesz olyan jo a WINFS? (tenyleg nem tudom valaki megirhatna par sorban) Ha jol tudom bele se kerul a vegleges Longhornba... A desktop most is teljesen hardveresen gyorsitott, ehez jon Tigerben a core image, ami hozzaadja a 3D-t, es pont ezt a vektoros cuccot is tudni fogja, mar be is mutattak. Resolution Independent valaminek hivjak. .Net is van mar OS X-re.
"Mivel a Microsoft a legnagyobb szoftverceg, elkerulhetetlen, hogy egyszer ne csak uzletileg csinalja jol a dolgait, hanem a termekei is jok legyenek. "
Amen!
Egyebkent en se kotozkodok, csak mostanaban kicsit tobb idom van forumozgatni (uj kollega erkezett), es szivesen vitazom ilyesmirol
Elküldve: 2005. 03. 11. 13:56
Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 12:51
Egyebkent Andrasnak irtam, mert folyton ugy beszel ezekrol a dolgokrol, mintha az Apple-nel Merlin csinalna az OSX-et a segedeivel, a Microsoftnal meg dilettans hulyek dolgoznanak. Ezert nem ertem, miert kell a nyalveres.
Nem. Szerintem nagyon okos emberek dolgoznak a Microsoftnal. Nagyon ugyesen eladjak a sz@rt
Elküldve: 2005. 03. 11. 14:03
Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 13:56
Ezért bírom én a hit gyülekezetének vezetőjét... egy zseniális vezető, ennyi barmot magaköré gyűjteni...
nah de mind1, ez itt OFF topic.
1 dolog szúrja az én szemem egyedül ami On topic, hogy az apple drágábban adja a Shake-et linuxra... és ez sajna nem jó dolog... amúgy bajom nincs az OSX-el, megvan a maga szerepe. Csak nem nekem...

Súgó
A téma zárva.