HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#401 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 08. 20:13

Na, hogy én is hozzájáruljak valamivel a kollektív Mac bölcsességhez, itt a megoldás arra a problémára, ha a Software Update "zero byte resource" hibát adna vissza. A gond a hálózati interface MTU beállításaival van, és a köv. paranccsal javítható a terminálból:

sudo ifconfig ne0 mtu 1364

Ja, köszi a cocoviewx -et, pont erre vágytam :)

#402 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 20:23

Idézet: freerider.osx - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 18:22

Azt ugyan nem tudom, milyen az a win-es program, de ez nagyon jó kis képnézegető mac-re.
http://www.stalkingw...ware/cocoviewx/

Sztem egy kicsit lassu... nezek parat...
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#403 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 21:17

ez eleg gyors, csak a navigacio... khm... http://www.versiontr...fo/macosx/23631
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#404 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 21:53

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 19:13

Na, hogy én is hozzájáruljak valamivel a kollektív Mac bölcsességhez, itt a megoldás arra a problémára, ha a Software Update "zero byte resource" hibát adna vissza. A gond a hálózati interface MTU beállításaival van, és a köv. paranccsal javítható a terminálból:

sudo ifconfig ne0 mtu 1364

Ja, köszi a cocoviewx -et, pont erre vágytam :)

Az erdekelne, hogy mit csinaltal azelott a rendszerrel, mielott ez a problema elofordult. Csak nem zsonglorkodtel valamit a terminalban? :)

#405 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 22:30

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 20:53

Az erdekelne, hogy mit csinaltal azelott a rendszerrel, mielott ez a problema elofordult. Csak nem zsonglorkodtel valamit a terminalban? :)

Semmit, bekapcsolás után 1x sem ment. Körbenéztem a neten, és az derült ki, hogy a dolog a gép és a szolgáltató függvénye - bizonyos szolgáltatók esetében a default MTU nem tökéletes: bár van net, de nincs update.

#406 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 22:32

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 21:30

Semmit, bekapcsolás után 1x sem ment. Körbenéztem a neten, és az derült ki, hogy a dolog a gép és a szolgáltató függvénye - bizonyos szolgáltatók esetében a default MTU nem tökéletes: bár van net, de nincs update.

Hmm, erdekes. Lenyeg, hogy megoldodott. Keychain dolog is rendben van mar?

#407 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 09:08

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 16:22

XMS jovoltabol jomagam is megtapasnyalhatom a Mac mini erzest. Szarazabb, biztonsagosabb. :) Elado az A64 konfigom, ha valakit erdekel. :D

Krinyo

Ne mááár, Krinyo, 7 nappal elnézted a dátumot?!?! Bejött a mini?

Linktipp: Lossless Audioplayer

Üdv!
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#408 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 13:10

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 21:32

Hmm, erdekes. Lenyeg, hogy megoldodott. Keychain dolog is rendben van mar?

Igen, köszönöm - a settings-nél volt bekattintva, hogy 5 perc után lock -olja mindig újra a login keychaint-t... Már a keyboard váltogatás is megoldódott: amióta nem teszem ki a kbd beállítást jelző ikonocskát a menubar -ra, csak a password mezőknél vált vissza amerikaira.  Következő projekt: rávenni az AppleWorks szövegszerkesztőjét, hogy fogadja a hosszú ű és hosszú ő karaktereket is.

#409 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 13:16

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 12:10

Igen, köszönöm - a settings-nél volt bekattintva, hogy 5 perc után lock -olja mindig újra a login keychaint-t... Már a keyboard váltogatás is megoldódott: amióta nem teszem ki a kbd beállítást jelző ikonocskát a menubar -ra, csak a password mezőknél vált vissza amerikaira.  Következő projekt: rávenni az AppleWorks szövegszerkesztőjét, hogy fogadja a hosszú ű és hosszú ő karaktereket is.

Appleworks gagyi, evek ota nem fejlesztik, en nem ajanlom. Inkabb MS Office.

#410 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 15:40

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 12:16

Appleworks gagyi, evek ota nem fejlesztik, en nem ajanlom. Inkabb MS Office.

Az MS Office frankó lenne, de a demo csak 30 napos, utána pedig pénzért van, az AppleWorks viszont teljes verzió...

#411 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:59

Lenne egy kérdésem (végre nem csak fikázok) a nálamnál tapasztaltabb urakhoz.
Felraktam fink-el a Midnight Commander-t, hogy még otthonosabban érezzem magam OSX alatt. De nem működnek a kurzor billentyűk. Hogy lehet megcsinyálni?
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#412 Felhasználó inaktív   Dali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 06:03

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:59

Lenne egy kérdésem (végre nem csak fikázok) a nálamnál tapasztaltabb urakhoz.
Felraktam fink-el a Midnight Commander-t, hogy még otthonosabban érezzem magam OSX alatt. De nem működnek a kurzor billentyűk. Hogy lehet megcsinyálni?

Ez engem is érdekelne.

#413 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 11. 10:26

Nálam 10.3-asra fel sem ment... :)
Illetve felrakta de nem találom. :D
RDaneel_hu

#414 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 10:29

Idézet: Dali - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 5:03

Ez engem is érdekelne.

HA jól emléxem, akkor meg kell neki tanítani a billentyűket, én legalább is úgy csináltam... Nyomsz egy Esc, majd 9-et, ez bevisz a menübe, ott nyomsz egy O-t, majd egy K-t és már nyomogathatod is, hogy melyik bill. mi. Érdemes esetleg az expose-t más gombra konfigni, ha az mc-t sokat használod, mert ugye az F9 a menü gomb...

#415 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 10:39

Idézet

A Quanta által készítendő 14,1 hüvelykes, széles kijelzővel ellátott noteszgép ez év utolsó negyedében mutatkozhat be; az ASUSTeK pedig egy 15,4 hüvelykes – valószínűleg ugyancsak szélesvásznú – megjelenítővel ellátott iBookra kapott megbízást, amely 2006 elején kerül piacra.

Új iBook-típusokat tervez az Apple

En most pont egy ilyen - 14 wide - notira palyazok... ha meglesz a mini is es tenyleg bejon az OSX akkor erre a Quanta altal gyartott modellre cserelem be az egeszet... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#416 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 11:14

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 9:26

Nálam 10.3-asra fel sem ment... :)
Illetve felrakta de nem találom. :D

Én is belefutottam abba a változatba, ami a unix hagyományok szerint a /usr/local/bin -be rakja a futtatható file -t... A versiontracker -es csomag, ha minden igaz, már a Applications alá települ.

#417 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:10

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

http://www.apple.com

#418 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 12. 17:16

New Power Mac G5s at NAB

Details are scarce at this point, but along with a bevy of new Pro Apps running on top of Tiger, Apple plans to introduce updated Power Mac G5 systems at the National Association of Broadcasters next week, sources report.

It's unclear whether the new G5s will pack IBM's dual-core 970MP processor, code-named "Antares" or its younger brother, the single-core 970GX. Neither processor has been officially announced by IBM yet, but Apple has been working with prototypes of both since late last year.

It is possible that the 970MP will be available in high-end Power Mac G5 systems, with the 970GX being reserved for the entry-level Power Mac G5. The 970GX can also be expected to find its way into update iMac G5 systems, and while Think Secret still expects new iMacs this month, it's unlikely they will pack the new processor.

Along with better performance, the new chips in the 970 family run significantly cooler than the current 970FX Apple uses. While they won't find their way into laptops any time soon -- based on current information, Think Secret does not expect a PowerBook G5 to start shipping in 2005 -- they will allow Apple to do away with the complicated and expensive liquid-cooling system featured in high-end Power Mac G5s right now, sources said.

There have also been rumblings that the new Power Mac G5s will feature Blu-Ray SuperDrives, making Apple the first company to ship the technology. Apple joined the Blu-Ray Association's Board of Directors on March 10, and Apple was the first company to ship a DVD recorder when it introduced the SuperDrive with Power Mac G4 systems, lending some credibility to this rumor.

Power Mac G5 sales have been down for the last quarters, partly due to strong iMac G5 sales and a stale platform. Apple last gave the Power Mac G5 a facelift in June 2004, and introduced the lowest-end 1.8GHz model in October. NAB kicks off next week.
RDaneel_hu

#419 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:58

Nah mostanában ritkán vagyok netközelben..

Lenne pár gyors kérdés.. Ezek az uj ibookok (wide screen stb.) kizárják a lehetőségét egy uj 12-es cumónak?

Lehetséges superdriveal kérni a kicsikét? Az mennyibe fájna?
Már összekapartam az ár felét kb szal haladok :D Nagyon várom az uj bejelentéseket! :)

Üdv

#420 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:52

Idézet: Xero - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 18:58

Nah mostanában ritkán vagyok netközelben..

Lenne pár gyors kérdés.. Ezek az uj ibookok (wide screen stb.) kizárják a lehetőségét egy uj 12-es cumónak?

Lehetséges superdriveal kérni a kicsikét? Az mennyibe fájna?
Már összekapartam az ár felét kb szal haladok :D Nagyon várom az uj bejelentéseket! :)

Üdv

Nincs kizarva semminek a lehetosege. Lehet, hogy az uj 12 esbe mar lehet Superdriveot kerni. Ami most biztos, hogy Tigerrel kapod a gepet, a tobbivel meg tenyleg ki kell varni a bejelenteseket.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.