HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#761 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:10

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:05

Azt hallottak, hogy allitolag az IBM keves PowerPC procit tud szallitani az Apple-nek, ezert meg iden Intel kompatibilis chipekre valtanak.

Ja... remélem ez nem igaz mert különben fejbe lövöm magam.
macbook air 2014

#762 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:11

Bar unalmas ez a tema, en sem szeretnem, ha megint nagyon beferkozne a topicba, de annak ellenere, hogy kiabrandultam az OSX-bol, meg mindig szivesen latnam x86-os architekturan.
A legtobb apple-fan azert zarkozik el a gondolattol, mert "a mac egy zart rendszer", ezert -elvileg- nincsenek drivergondok, stb, bar koztudott teny, hogy egy mac is szokott fagyni. Ez sztem vicces.
Az x86-os procik viszont ugyanolyan jok, ha nem jobbak, mint a G sorozat, es sokkal dinamikusabban fejlodnek, a tobbi chipset-et, alkatreszt pedig nem szukseges ugy tamogatni, mint ahogy a Windows teszi... Eleg, ha az OSX csak nehanyat tamogat, attol meg az Apple ugyanugy el fogja tudni adni a sajat gepeit. Azt is megteheti, hogy nem engedelyezi mas PC-gyartoknak, hogy licenszeljek az OSX-et, es akkor ugyanott lesz, mint most, csak eppen egy dinamikusabban fejlodo platformon, ami mogott rengeteg toke van. Teljesen ertelmetlen tagadni ezeket a dolgokat, ha az Apple vegleg megszorul, ugyis valtani fog. Csak az a vicces, hogy ilyen sokaig huzzak a dolgot. Tuti, hogy mar reg elkeszult egy x86-os verzio az aktualis MacOS-bol, es barmikor bedobhatjak a koztudatba.

#763 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:13

Ha bedobják akkor úgy törlöm le a windowst mint a szél...
macbook air 2014

#764 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:16

Idézet: Macc - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:09

Miert nem leped meg magad egy Mac-kel?

Mert draga ;)

#765 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:18

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:13

Ha bedobják akkor úgy törlöm le a windowst mint a szél...

Fejbeloves utan? :D  :D  :D

#766 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:28

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:11

...annak ellenere, hogy kiabrandultam az OSX-bol, meg mindig szivesen latnam x86-os architekturan...

Miert abrandultal ki az OSX bol?
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#767 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:28

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:18

Fejbeloves utan? :D  :D  :D

Hopp.... :) :rolleyes: :omg: :D Az inkább kimarad.
macbook air 2014

#768 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:32

Idézet: Macc - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:28

Miert abrandultal ki az OSX bol?

Mert nekem nem jott be, raadasul azelott nagyon vagytam utana, ugyhogy meg nagyobb volt a pofaraeses. Probaltam nehany hetig a munkahelyemen, G5-ost Panther-ral. Szamomra semmi pluszt nem tudott nyujtani.

#769 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:33

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:16

Mert draga ;)

Ha csak hobbyra kell akkor lehet kicsit draga, de ha dolgozol rajta akkor boven visszahozza az arat. Itt a melohelyemen eleg sokmindent csinalok egyszerre XP alatt, es a nap vegen mar csak arra emlekszem, hogy folyton eleresi utakat allitok be load/sav/import/exporthoz. A outlook express a kedvencem:))) (sajnos ezt kell hasznalnom) - szemben a mail-el, ahol a levelben kuldott csatolast, a levelbol at tudtam huzni az FTP progi szerver ablakaba, ahova rogton fel is toltodott... na mindegy tul belementem, a lenyeg az, hogy kismillio olyan dolog van, amivel NEKEM nagyon leroviditi a munkamban az unalmas ismetlodo feladatokat. 1 ev alatt a gepem arat csak a kis otthoni meloimmal 2x megkerestem, es meg elveztem is. (PC-n is meg tudtam volna tenni, de igy jobb volt)
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#770 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:42

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:32

Mert nekem nem jott be, raadasul azelott nagyon vagytam utana, ugyhogy meg nagyobb volt a pofaraeses. Probaltam nehany hetig a munkahelyemen, G5-ost Panther-ral. Szamomra semmi pluszt nem tudott nyujtani.

kicsit off - nekem peldaul olyan kis kulombsegek jonnek be, hogy ha a photoshop egy batch action hajt vegre 200, 40 megas kepen, akkor nem akar mindig a toppon maradni, es nem ugrik a bongeszo ele amikor ugy gondolja - ezt csak azert irom most mer pont ezzel szivok:(

#771 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 14:10

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:10

Ja... remélem ez nem igaz mert különben fejbe lövöm magam.

Szvsz sosem lesz x86-os Mac-OSX verzió, és ez így van jól.
RDaneel_hu

#772 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 14:18

Csak gondoljatok bele, hogy X86 ra atallni mekkora melo lenne. Az oprendszert me nem nagy melo atirni X86 ra, de a tobb mint 12000 meglevo alkalmazassal mit csinalnanak? Ezenkivul mitol lenne jobb ha dual G5 helyett Dual Xeonnal szallitanak az Apple gepeket. Olcsobb nem lenne, es gyorsabb sem. Ezen lehetne vitatkozni, de igy van. Talan a kissebb gepekben, laptopokban Pentium M, de hat nem er annyit az egesz.
Szoval ne tartsa vissza senki addig a lelegzetet, amig kijon X86 ra az OS X, ennek kevesebb az eselye mint egy hogolyonak a pokolban.. :)

#773 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 14:20

Ja meg meg valami. Nem kene temetni az IBM-et, ha tobb millio PowerPC procit le fog tudni gyartani a Microsoft reszere, akkor valoszinuleg az Apple reszere is jutni fog havi par szazezer :)

#774 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 14:23

En mar nagyon temetnem az IBM-et, meg az Apple-t is, de megis jobb lenne, ha x86-ra valtananak, es akkor a kisembernek nem kene ket kulon gepet vennie, ha ket kulonbozo oprendszeren akar dolgozni. Sztem poen lenne egy macintoshon osx meg windows :D

Szerk: emulator akkor is szar.

Szerkesztette: ion 2005. 04. 28. 14:23 -kor

#775 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 14:27

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 15:23

Sztem poen lenne egy macintoshon osx meg windows :D

Egy macintoshon meg a virtualpc se poen:))

#776 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 15:05

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 15:18

Csak gondoljatok bele, hogy X86 ra atallni mekkora melo lenne. Az oprendszert me nem nagy melo atirni X86 ra, de a tobb mint 12000 meglevo alkalmazassal mit csinalnanak? Ezenkivul mitol lenne jobb ha dual G5 helyett Dual Xeonnal szallitanak az Apple gepeket. Olcsobb nem lenne, es gyorsabb sem. Ezen lehetne vitatkozni, de igy van. Talan a kissebb gepekben, laptopokban Pentium M, de hat nem er annyit az egesz.
Szoval ne tartsa vissza senki addig a lelegzetet, amig kijon X86 ra az OS X, ennek kevesebb az eselye mint egy hogolyonak a pokolban.. :)

Pedig ugy tudtam, az OSX mar fenyevekre lehagyott minden mas rendszert. Ugyhogy boven van ideje az Apple-nek terjeszkedni, meg atallni, opensource eseteben meg tudjak oldani, hogy hatszaz platformra fejlesztenek, akkor az Apple-nek sem eshetne nehezere.
A Xeon egyebkent nem asztali processzor, nem ertem, miert ahhoz hasonlitgatjak a G5-ot, monnyuk azt sem ertem miert ragaszkodnak a G5-hoz, kar ilyen vakon hinni abban, hogy az Apple mindig at fogja veszelni a kisebb-nagyobb viharokat..
Ha masnak nem, de annak mar itt lenne az ideje, hogy az Apple vegre tenyleg gyakorolja a 'Think Different' jelmondatot, es gondoljon azokra is, akik nem valthatnak. Attol meg csinalhatnak PPC-re is OSX-et... aztan majd kiderul, melyik a kelendobb.

Szerkesztette: ion 2005. 04. 28. 15:17 -kor

#777 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 15:14

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 16:05

Pedig ugy tudtam, az OSX mar fenyevekre lehagyott minden mas rendszert. Ugyhogy boven van ideje az Apple-nek terjeszkedni, meg atallni, opensource eseteben meg tudjak oldani, hogy hatszaz platformra fejlesztenek, akkor az Apple-nek sem eshetne nehezere.
A Xeon egyebkent nem asztali processzor, nem ertem, miert ahhoz hasonlitgatjak a G5-ot, monnyuk azt sem ertem miert ragaszkodnak a G5-hoz, kar ilyen vakon hinni abban, hogy az Apple mindig at fogja veszelni a kisebb-nagyobb viharokat..

Szerintem pedig maradjanak csak a saját vasuknál, ezt erősíti még az OSX.
Egyben üt az egész, ha ebből kiveszel egy darabot már nem lesz olyan jó az összhatás.

Maradjon a vas.
Nekem spec az is fontos, hogy hogyan néz ki a cucc, és hogyan van csomagolva.
BTW... amíg Steve a CEO, addig nem látok problémát. :D
RDaneel_hu

#778 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 18:05

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 16:05

...A Xeon egyebkent nem asztali processzor, nem ertem, miert ahhoz hasonlitgatjak a G5-ot, ..

Talán mert az tud kb olyan sebességet produkálni mint a g5... semmi más :p

Üdv

#779 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 18:16

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:02

Hat mondjuk en orulnek egy x86-os OS X-nek :cool:  :D

jajjman nehogy abban a hiszemben dedelgesd magad, hogy az x86-os OSX az akarmilyen PC-den elindulna :0 tutko megoldanak hogy speci apple bios legyen, speci apple specifikus vga bios, s.i.t. :D

a silicon graphic x86-os gepeire kizarolag a silicon graphic altal megbaszkuraszott kernelu windows rakhato fel.

az OSX pillanatok alatt ugyanolyan szarra valtozna mint a windows, mihelyst 5 fele kulonbozo chipsetet, 10 fele eltero IDE controllert, 20 fele halokartyat, 6-7 fele eltero VGA-t, 3-4 fele eltero hangkartyat kene tamogatnia.

RDaneel_hu: a vasrol. nos az apple gepei a minit es a powerbook noteszt leszamitva szornyuen neznek ki, mieg a G5 nagytorony haz is egy diszfunkcionalis lammer ugy, mar elnezest. a perem nelkuli apple kbd (az a szep attetszo) egy ergonomiai katasztrofa, az atlacco potikai eger meg beadja a kulcsot, ha rasut a nap.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 04. 28. 18:27 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#780 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 18:37

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 19:16

RDaneel_hu: a vasrol. nos az apple gepei a minit es a powerbook noteszt leszamitva szornyuen neznek ki, mieg a G5 nagytorony haz is egy diszfunkcionalis lammer ugy, mar elnezest. a perem nelkuli apple kbd (az a szep attetszo) egy ergonomiai katasztrofa, az atlacco potikai eger meg beadja a kulcsot, ha rasut a nap.

Hát nemtom' nekem a G5 toronnyal nincs bajom, bár igaz a QuickSilver G4-esek jobban bejöttek.
G5 torony kifejezetten jol mutat egy Cinema Display mellett. :)
A cucc belülről pedig... ezt gondolom nem is kell leírnom.

Mini és PowerBook tényleg zsír - baromi jól néz ki mindekettő... nálam az iBook és az új iMac design nem jön be annyira ezzel a fehér műanyag dologgal.
Új Apple keyboard sem annyira tuti mint a régebbi (peremes) billentyűzet. Persze most is a régit vettem, bár már fekete nincs belőle. :(

Az egeret hagyjuk... az katasztrófa...
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »