HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#161 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 16:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 14:52

mindent kbdrol csinalok, egerert csak akkor nyulok, ha tenyleg megkerulhetetlen. Az lehet, kicsit tanulni kell hozza, de negysagrendekkel hatekonyabb, mint egereszni :)

Kene alapitani egy keyboard-dal navigalok klubjat.

#162 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 16:49

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 17:34

Kene alapitani egy keyboard-dal navigalok klubjat.

Csatlakozom, bar azert az egeret is hasznalom... ez kizaro ok?
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#163 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 20:25

Az nem, csak az, hogy mac-es vagy :)

#164 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:04

Idézet: Macc - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 13:43

Nem, egyaltalan nem azert mert nem az istenites megy. Csak eddig - az igazobol nem tudom hova tunt topic - tobb ugyanilyen PC vs. Mac vitabol sikeresen visszatert az eredeti temajahoz.

Teljesen felesleges 100adszorra kitargyalni ezt a vs. temat, mivel kulombozo emberek vagyunk, kulombozo igenyekkel, es sztem a felesleges egymast hergelni azzal, hogy ez jobb vagy az. Nekem az OSX a jobb es a Mac, masnak a WinXP a jobb PC-n. Elteroek az igenyeink, elteroek a munkamodszereink, mas kot le bennunket. Meg az is teljesen ertheto, hogy ugyanabban a szakmaban is valaki PC-n van aki meg Mac-en szeret dolgozni. Ezek az emberek ugysem fogjak meggyozni egymast, mert lehetetlen. Nekem az en baratnom a legszebb a vilagon, es masnak meg a sajatja (optimalis esetben) ugysem gyozik meg egymast hogy de de de, sot lehet a vegen elszaladnak ki a vilagbol:)

Bocsanat az alpari stilusomert az elozo hozzaszolasomban, de eddig arrol szolt ez az uj topic, hogy: de ez! nem, de az! Az regi topic, meg vegre a tema cimevel foglalkozott.

ps: valoban eleg kulturalt hangnemben folyik a dolog, bar azert neha mar mar szemelyeskedesbe csapott a dolog, ami sztem a legrosszab. Probaljunk mar ne 1-2 szobol itelkezni masok felett.

Teljesen egyetértek veled...
macbook air 2014

#165 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 15:11

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 21:25

Az nem, csak az, hogy mac-es vagy :)

hat annyibaj... ugysincs semmire idom :)
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#166 Felhasználó inaktív   biker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 19:19

Handras, ezeket a h264 filemket miért nem tudom lejátszani win-en???

quicktime codechiányt emleget, pedig már leszedtem h264 codecet is, bár direkt QT-set nem leltem

winre megerőszakolt mplayer meg egy 20soros hibaüzit ad ki, és hogy forgassam újra :(

#167 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 20:58

Idézet: biker - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 19:19

Handras, ezeket a h264 filemket miért nem tudom lejátszani win-en???

quicktime codechiányt emleget, pedig már leszedtem h264 codecet is, bár direkt QT-set nem leltem

winre megerőszakolt mplayer meg egy 20soros hibaüzit ad ki, és hogy forgassam újra :(

rakjad fel aleguccso matroska splittert es ffdshow-t.
ha nem akarsz szaraxani, akkor rkd fel a nero vision express 3.1.0.0-t, az abban levo showtime csont nelkul huzza. persze ez utobbi egy negy bloating xar, ha nem a akrsz dvd ripeket csinalni egyebkent mpeg4 avc-be :)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 03. 19. 21:00 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#168 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 11:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 3:18

tocsa szerintem a Micro$oftnak egyetlen jó terméke azért van: a Microsoft Mouse. Dugtam már össze USB-on át ilyet eMAC-kel és gond nélkül ment mind az 5 gombja és még ag örgő is :)

Ja, a görgőről jut eszembe egyik munkatársam (és sorstársam) reakciója a hírre: "10 év múlva pedig kifejlesztik a görgőt is".
:D
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#169 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 11:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 3:18

tocsa szerintem a Micro$oftnak egyetlen jó terméke azért van: a Microsoft Mouse. Dugtam már össze USB-on át ilyet eMAC-kel és gond nélkül ment mind az 5 gombja és még ag örgő is :)

Azért nem mindegyik jó. Engem pl a nagyonsokgombosok zavarnak. Egy olyan vezetékes optikai scrollos kétgombos MS egerem van, amit tök könnyű fogni és kezelni. Egyik nap a főnökömnek akartam a gépén mutatni valamit, és akárhogy fogtam meg az egeret, mindig lenyomódott valami extra gomb.
:confused:  :confused:  :confused:

#170 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:01

Idézet: Moby - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 14:42

Van itthon néhány egerem, bármelyiket bekötöm megy minden gombja mint a vihar alapból is, usb overdriveot is csak a keystrokok miatt használok. Baromira nem értem ezt az egész egér problémát, tényleg az a gond, hogy "egyben van a gomb a házzal"? Ugyanmár... az összes MX logitech, meg rakat egéren így van, soha senkinek nem volt vele problémája, ha az apple csinál ilyet, az ROSSZ :) A másik dolog az ár: a jelenlegi egygombos BT egerük is vagy 60$, egy MX900 is lehet úgy 90$ körül, egyáltalán a BT-s egerek nem olcsóak, ha most ez egy jófajta egér lesz meg fogják venni, sőt, nem fognak seggre ülni az árától sem. Ezzel a 2 gombos egérrel a legnagyobb gond éppen a 2 gomb. Ha valaki szereti és használj az exposét, annak 5 gombtól kezd egér lenni az egér.

Ehhh. Senkise mondta, hogy OSX-en nem működnek ezek az egerek. Lépjünk túl ezen.

Miért nem jó az egybe gomb+ház? Egyszerű. Ez a switchfrommac (Apple reklám paródia, alapmű, érdemes megnézni) filmben is megvan. "And I'm dragging it on my desktop...dragging it on my desktop...dragging it on my desktop... and OOOps: it's gone!!!!"

Tehát ha valamit olyan nagy távolságra kell draggelned, hogy közbe fel kell emelned az egeret, akkor az egybeépítettség miatt könnyen fölenged a gombja. És a MacOS style miatt a file operációk miatt ott zsúfolódik egy tucat ablak a Finderben, és valamelyikbe beleejted, abban is valamelyik könyvtárba. És fél óráig lehet keresni, hogy hova lett a fájl. Elképesztő módon dühítő.

És miért van ez (a MacOS jellemzőin kívül: az ablakok egymásra zsúfoltsága)? Mert az egér designerei úgy gondolták, hogy hú de milyen designos, ha az egész fedlapja a gomb! Váááááááááááááá. És jó drága.

És nemcska az Apple-el van gondom. Ha létezik ilyne egér Windowsra is, akkor annak a készítőit is büntetném.

#171 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:13

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 11:01

Tehát ha valamit olyan nagy távolságra kell draggelned, hogy közbe fel kell emelned az egeret, akkor az egybeépítettség miatt könnyen fölenged a gombja. És a MacOS style miatt a file operációk miatt ott zsúfolódik egy tucat ablak a Finderben, és valamelyikbe beleejted, abban is valamelyik könyvtárba. És fél óráig lehet keresni, hogy hova lett a fájl. Elképesztő módon dühítő.

..és akkor ott a Finder "find" funkciója és kábé (legrosszabb esetben)  3 másodperc alatt megtalálod az elejtett fájlt. Nem véletlenül hívják Finder-nek a Findert-t. Megtalálni valamit elég egyszerű. Csak használni kell
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#172 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:21

Idézet: ventata - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 12:13

..és akkor ott a Finder "find" funkciója és kábé (legrosszabb esetben)  3 másodperc alatt megtalálod az elejtett fájlt. Nem véletlenül hívják Finder-nek a Findert-t. Megtalálni valamit elég egyszerű. Csak használni kell

Ha van olyan jó a Finder "find" menüpontja mint az iTunes Findje akkor 3mp se kell...  :think:  :p
macbook air 2014

#173 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:32

Idézet: ventata - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 12:13

Nos, ez is lehet egyfajta hozzáállás...

Nem a hibát kell kijavítani, hanem a hibát javító funkciót erőltetni... ahham.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#174 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:37

Idézet: Boba - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 11:32

Nos, ez is lehet egyfajta hozzáállás...

Nem a hibát kell kijavítani, hanem a hibát javító funkciót erőltetni... ahham.

Miért hibája az az egygombos egérnek, ha valaki nem tudja használni?? Pontosabban fogalmazva miért az egygombos egér a szar akkor, ha valaki nem tudja megfelelően kezelni??? Ez megint olyan, hogy aki kétgombos egérhez szokott, annak furcsa az egygombos.
Ha valaki tud egygombos egérrel dolgozni, az használja azt, aki meg csak kettő, vagy sokgombos egérrel képes valamit megcsinálni az használja amazt. Ennyi. De látom megint flame lesz......
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#175 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:39

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 12:01

Nézd, az az 1 gombos egér nekem sem szimpi, pont ezért nincs is, és ez az egész kérdés már teljesen a szokásokról szól, viszont velem ilyen sosem fordul elő (pedig történt már, hogy pont rosszkor merült le az egerem), és erre egyszerű a magyarázat: nem így használom. Annyi van, hogy bárhol bármit kell draggeljek megfogom a cuccokat, nyomok egy egy görgőt (exposé), elviszem oda ahova szeretném, villan 2-t az ablak és bentvan. Ha valami nem jön össze semmi nem fog történni, visszahull a helyére. Ez sem sűrűn fordul elő, nem emelgetem az egeret, baromi gyorsban használom, tonképp 2x2 centiben letapogatom a képernyőt, de mondom: ezek az én szokásaim, más nyilván máshogy használja.

#176 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:59

ventata: végülis nekem tökmind1... nem használok 1 gombos egeret, és több gombos egeret is csak játék alatt használok... tollal dolgozom digitáblára.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#177 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 13:07

"Tehát ha valamit olyan nagy távolságra kell draggelned, hogy közbe fel kell emelned az egeret, akkor az egybeépítettség miatt könnyen fölenged a gombja. És a MacOS style miatt a file operációk miatt ott zsúfolódik egy tucat ablak a Finderben, és valamelyikbe beleejted, abban is valamelyik könyvtárba. És fél óráig lehet keresni, hogy hova lett a fájl. Elképesztő módon dühítő."

Pontosan igy van. (mondjuk nyomsz egy Alma+Z-t, es undozik egyet) :) Nem nagyon kell felfujni am ezt az eger ugyet. Regi Macesek megszoktak, szeretik az egygombosat, tobbiek meg hasznalnak mas egeret. En peldaul Logitech MX1000-el tolom most. Ha az Apple kihoz ketgombos egeret, es lesz rajta scroll is, akkor azt fogom hasznalni, mert designban elegge elrontja az osszkepet ez a Logitech. Ha nem lesz rajta scroll, akkor meg mehetnek vele a rakba..

Mas: Vegigjatszottam a Doom3-at, eleg jo volt :) 1600*1200 High, nemi tweak a config file-ban, es atlag 45 fps. A jetek utolso harmadaban mar folyamatos 60 fps-el lehet tolni. Ugy dontottem megveszem a jatekot, kozel sem volt annyira sz@r amire szamitottam az elbeszelesek alapjan, razott a hideg rendesen nem egyszer :) Megneztem a CPU hasznalatot, jatek kozben 50-70 % volt, tehat nem a proci miatt akad be neha a jatek, valami mas lesz a gond.

#178 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 13:10

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 11:21

Ha van olyan jó a Finder "find" menüpontja mint az iTunes Findje akkor 3mp se kell...  :think:  :p

Panther alatt 3-4 masodperc. Tiger alatt mar 1 masodpercen belul megtalal mindent. (Finder)

#179 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 13:15

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 13:10

Panther alatt 3-4 masodperc. Tiger alatt mar 1 masodpercen belul megtalal mindent. (Finder)

Mondom én hogy nem kell olyan sokat várni... :)
macbook air 2014

#180 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 13:16

Lenne két gyors kérdésem.

1.) volt szó kicsit előbb az OS9 kompatibilitásról, de számomra nem jött le pontosan, hogy akkor a 10.x alatt menni fog-e a Palmomhoz anno adott sync és PIM (OS9-es) cucc?

2.) a Mac Mini SuperDrive -ja dual layer -es író? Vagy inkább érdemes az alap Combo -val megvenni és külön venni hozzá egy olcsó LG külső DL -es írót?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.