HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#221 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 22:05

Idézet: ventata - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 13:37

Miért hibája az az egygombos egérnek, ha valaki nem tudja használni?? Pontosabban fogalmazva miért az egygombos egér a szar akkor, ha valaki nem tudja megfelelően kezelni??? Ez megint olyan, hogy aki kétgombos egérhez szokott, annak furcsa az egygombos.
Ha valaki tud egygombos egérrel dolgozni, az használja azt, aki meg csak kettő, vagy sokgombos egérrel képes valamit megcsinálni az használja amazt. Ennyi. De látom megint flame lesz......

Hát ez egy kicsit sértő, de nem veszem magamra. Nem tudokk használni egy egeret??? Ehhhe.

Ne keverjük össze az egy-két gombos dolgot attól, amire fel szerettem volna hívni a figyelmet: az egybe gomb+ház. Design, meg minden, de velem már előfordult kétszer háromszor, amit írtam. Pont olyankor, amikor már jó zsúfolt a desktop, mert valami hibát debuggolok, fordítok programot hozzá, stb, és ilyenkor biztos idegesebb is az ember, és talán nem pont azon a két ponton fgja meg az egeret, aminél ki van képezve a fix pont.

Amúgy mégha annál próbálod is megfogni, akkor van a baj, ha a fixpontok levégénél emeled meg, ekkor elkezd az egér előredőlni, és szépen akaratlanul is elengeded a gombot. Mondjuk enélkül is nem feltétlenül van akkora a súlya, hogy hosszabb ideig nyomva tudd tartani. Mikor már dől, akkor érzi az ember, hogy baj van, csökken a gombon a nyomás, de nem nem egyszerű letenni az egeret és másik fogáspontot találni úgy, hogy közben nyomod a gombot.

De nehogy valaki azt mondja, hogy nemtok kezelni egy egeret, mert tökön szúrom magam. Azzal a fejlesztői tapasztalattal a hátam mögött, napi 10-12 óra egérhasználatnál méghogy nem tudom használni az egeret...

Amúgy most próbálgatom itt a Win egerem (amiról mint elmondtam nem a rohadt sok gombos, hanem két gomb+görgő, nagyon kézre áll és könnyű). Ezt mindenhol meg lehet fogni. Nincsenek ilyen bajok.
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#222 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 22:09

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 14:07

"Tehát ha valamit olyan nagy távolságra kell draggelned, hogy közbe fel kell emelned az egeret, akkor az egybeépítettség miatt könnyen fölenged a gombja. És a MacOS style miatt a file operációk miatt ott zsúfolódik egy tucat ablak a Finderben, és valamelyikbe beleejted, abban is valamelyik könyvtárba. És fél óráig lehet keresni, hogy hova lett a fájl. Elképesztő módon dühítő."

Pontosan igy van. (mondjuk nyomsz egy Alma+Z-t, es undozik egyet) :) Nem nagyon kell felfujni am ezt az eger ugyet. Regi Macesek megszoktak, szeretik az egygombosat, tobbiek meg hasznalnak mas egeret. En peldaul Logitech MX1000-el tolom most. Ha az Apple kihoz ketgombos egeret, es lesz rajta scroll is, akkor azt fogom hasznalni, mert designban elegge elrontja az osszkepet ez a Logitech. Ha nem lesz rajta scroll, akkor meg mehetnek vele a rakba..

Mas: Vegigjatszottam a Doom3-at, eleg jo volt :) 1600*1200 High, nemi tweak a config file-ban, es atlag 45 fps. A jetek utolso harmadaban mar folyamatos 60 fps-el lehet tolni. Ugy dontottem megveszem a jatekot, kozel sem volt annyira sz@r amire szamitottam az elbeszelesek alapjan, razott a hideg rendesen nem egyszer :) Megneztem a CPU hasznalatot, jatek kozben 50-70 % volt, tehat nem a proci miatt akad be neha a jatek, valami mas lesz a gond.

Bocs fiúk, hogy még ragozom az egér témát, csak ragálok még a szólásokra.

Nálunk a régi Mac-esek is MS egérrel nyomják jó ideje. Szerintem az Apple is azért jött rá erre, mert ők is ugye Mac-en fejlesztenek, és valszeg körülnéztek az irodában és rájöttek, hogy mindenki kihajította a sunyiba az eredeti egeret, és minimum 2 gomb + görgővel nyomul. Le merném fogadni.

#223 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 22:11

Tiger almost ready? Build 8A420 Seeded

Late last night Apple seeded members of it's Developer Connection program with Mac OS X 10.4 Tiger Build 8A420. This is one of the last builds seeded before 10.4 goes gold-master reports our source.

In an email sent to us, confirmed by several of our members, the only "Known Issue" in the seednote is that 1.33 GHz 14" iBooks with SuperDrives may not be able to boot of the install DVD. I expect one more build before it's final, just to fix this issue and clean up everything. Tiger may be closer then we all think! This build is 2.26 GB.

#224 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 22:16

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:05

Na este megnéztem, mert nekem microsoft egér van, én görgő nélkül hulla vagyok. Megemelésnél nem enged föl, ugyanis a hüvelyk és a középső ujjnál (ezekkel emeli meg az ember) az alja lóg be ívesen, na ez jó hülyén hangzik, de itt egy kép, ezen látható.

Kép

Igen, de ha lenyomott gombbal kell kaszálni, akkor a sikeresség azon múlik, hogy mitn a képen is látható, a fixpont elől van, és így a potrohának a súlya miatt tudod nyomva tartani a gombot. Persze ehhez azért kis ujjügyesség is szükséges, mert normál esetben nem lenyomott gombbal kaszál az ember. Óvatosan kell letenni a kszálási mozdulatok közben különben felengedhet a gomb. Ááááh. Egy normál egérnél az ujjammal  ellen tudok tartani és úgy szorítom le a gombot, és úgy tudok az egérrel bármit csinálni. Ezzel nem, vagy nagyon minimálisan.

Szó mi szó: ez ergonómia szempontjából 1-es az egér.

+ adalék, amit szintén említettem. Próbáljuk használni, ha erős napfény éri (lebénul). Ez az átlátszó design áldása, ami szintén ergonómialilag idiótaság, lehet, hogy design.

Szerkesztette: tocsa 2005. 03. 23. 22:30 -kor

#225 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 22:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 10:42

az mar reg rossz, ha az egeret emelgetni kell.

Nekem mondod? De defaultból így települ. Aztán felnyomtam, de nem sikerült eddig olyan középutat megtalálnom, amivel könnyen is célozhatok, de nem is kell kaszálni. A célzás nehézsége bizonyítottan pszichikai fárasztó tényező.

#226 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 22:25

Idézet: Macc - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 22:04

Engem jobban zavar benne, hogy kemeny a mikrokapcsoloja, es hogy konnyen rafut az eger a sajat drotjara, es akkor csak nez az ember bamban, hogy miert nem tud klikkelni:)

Hát igen. Ugyanis ennek a átlátszó/fekete jószágnak az USB madzagja viszonylag vékony, hajlékony, finom.

Van egy ötletem miért. Ha már fikázom az átlátszóságot a napfény miatt illetve az egybe gomb+házat. Hagy idézzek fel egy még agyamentebb egeret. Az, amelyik lapos, felülről nézve kör alakú volt, tejfehér műanyagból meg bugyikék stb színben. Na az. Az még az előbbinél is százszor használhatatlanabb ergonómiai hulladék. Ezzel volt az, hogy nagyon könnyű volt az egér súlyra, a kábele meg merevebb volt az előbbinél. Előfordult, hogy elengedte az ember, a kábel meg arrébb tudta tolni az egeret. Nem vicc. Szerintem ezt az Apple-nél is észrevették, ezért kapott a fekete (mostmár a G5-nél fehér) egér nagyobb súlyt és finomabb kábelt. De nem biztos.

#227 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 22:28

Na. eldugultam.
Amúgy konzol hívő vagyok. Még jó, hogy mostmár BSD alapon van az OSX, és van konzol. Meg van shell. Néha belépek és megnyugszok. Gyönyörködök benne, olyanra konfiguráltam, mint a régi borostyán monokróm Herkules monitorok. Ja nem, most Herkules monitor zöld. Az is jó.
OS9 meg az előtt nem volt shell!!! Külön egy MPW nevű szoftver töltötte be nálunk a shell szerepét, agyrém volt. A legdurvább az volt, ha kódbol kellett volna olyan dolgot csinálnod, amihez shell kellett volna... úúúúú

#228 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 24. 09:00

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 23:25

Az, amelyik lapos, felülről nézve kör alakú volt, tejfehér műanyagból meg bugyikék stb színben. Na az. Az még az előbbinél is százszor használhatatlanabb ergonómiai hulladék. Ezzel volt az, hogy nagyon könnyű volt az egér súlyra, a kábele meg merevebb volt az előbbinél. Előfordult, hogy elengedte az ember, a kábel meg arrébb tudta tolni az egeret. Nem vicc.

:D :D :D :D :D
RDaneel_hu

#229 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:56

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 23:11

Tiger almost ready? Build 8A420 Seeded

Ha minden igaz, ez még nem a GM.
Vagy mégis?  :confused:
RDaneel_hu

#230 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:02

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 13:56

Ha minden igaz, ez még nem a GM.
Vagy mégis?  :confused:

Meg egy Build, es GM :)

#231 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 17:40

Sziasztok.

Sikerült ma leülni egy eMac elé.
Nem kellett volna. Isten császár :)))))))
Most gondolkodom ..... :D

#232 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 18:35

Hi srácok tervezek egy laptop vételt és a befutók között lenne nálam egy iBook 12"-os is!
Ha valakinek van ilyen vagy 14"-os az csinálna pár jobb minőségű képet róla? Nagyon megköszönném! :) Esetleg H. Andras ha van éppen nálad egy bontva és le tudnád fényképezgetni pl egy cd tartoval mellette (a méretek miatt) Azt megköszönném! :)

Üdv

#233 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 20:25

Idézet: Xero - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 18:35

Hi srácok tervezek egy laptop vételt és a befutók között lenne nálam egy iBook 12"-os is!
Ha valakinek van ilyen vagy 14"-os az csinálna pár jobb minőségű képet róla? Nagyon megköszönném! :) Esetleg H. Andras ha van éppen nálad egy bontva és le tudnád fényképezgetni pl egy cd tartoval mellette (a méretek miatt) Azt megköszönném! :)

Üdv

Tán megfelel EZ a KÉP egynek. Szerintem a 12"es pont elég, addig akinek megmutattam, a ledöbbenéseken kívül senki nem hitte el hogy csak 12"-es... Egyébként a nagyítós dock-al jól lehet csajozni  :respect:

Szerkesztette: n.drews 2005. 03. 24. 20:35 -kor

A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#234 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 09:20

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 17:02

Meg egy Build, es GM :)

Tehát akkor még lesz egy ucsó fejlesztői build, és csak azután a GM? :)
Nagyon kíváncsi vagyok, persze még az sem biztos, hogy felrakom a GM-et... kicsit tartok a bugoktól, a Panthert már annyira szépen belőttem a munkához. :D :)
RDaneel_hu

#235 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:00

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 20:25

Tán megfelel EZ a KÉP egynek. Szerintem a 12"es pont elég, addig akinek megmutattam, a ledöbbenéseken kívül senki nem hitte el hogy csak 12"-es... Egyébként a nagyítós dock-al jól lehet csajozni  :respect:

Hehe ez a kép elég régóta megvan nyálcsorgatásnak...
Figy pár dolgot kérdeznék:
Akksi valós körülmények között mennyit bír? 12"-esn hanyas felbontás is van mennyire látható? Én pl 17"-os crt-n 1152-ben nyomulok ez amit még elviselek nem tom milyen lenne a 12"-esen mondjuk 1024... (sajnos megnézni nem tudom mivel miskolci vagyok :s ) A ventizaj (ha van) az mennyire zavaró? ilyenek hogy c complier vagy ps cs játszanak nálad? :) Ez mennyire használható?
PC-vel mennyire szeret hálózatban lenni?

Mindezt azért kérdezem mert végignéztem a pc-s piacot és ott 1-2 Clveo noti ill sub noti az ami bejön de azok ugye soft nélkül többe kerülnek pedig a paramétereik nem sokkal jobbak!

Esetleg még ha akad képed a kicsikéről azt megköszönném :)

Üdv

#236 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:02

Mac-en hogy kell uninstallálni egy feltelepített progit?
Nem röhög  :D

#237 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:18

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:02

Mac-en hogy kell uninstallálni egy feltelepített progit?
Nem röhög  :D

A mappáját behúzod a kukába, majd empty.
1-2 cuccot még hagyhat a Library folder/preferences mappájában, de sok vizet nem zavar, ha akarod kikukázhatod azt is. :)
RDaneel_hu

#238 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:34

Idézet: Xero - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:00

pc-s piacot és ott 1-2 Clveo noti ill sub noti az ami bejön

Üdv

Nem akarok belerondítani, csak szimplán kérdezem, HP-Compaq gépeket nem néztél? Nekem egy Nc4000-em van, és nagyon megvagyok elégedve. (A TFT-je mondjuk PS-re nemtudom mennyire lenne használható... a melót CRT-s moncsin végzem.)
end off
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#239 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:37

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:18

A mappáját behúzod a kukába, majd empty.
1-2 cuccot még hagyhat a Library folder/preferences mappájában, de sok vizet nem zavar, ha akarod kikukázhatod azt is. :)

Köszi.
És a dock-ról hogy szedem le?

#240 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:40

Idézet: Boba - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:34

Nem akarok belerondítani, csak szimplán kérdezem, HP-Compaq gépeket nem néztél? Nekem egy Nc4000-em van, és nagyon megvagyok elégedve. (A TFT-je mondjuk PS-re nemtudom mennyire lenne használható... a melót CRT-s moncsin végzem.)
end off

Havernak van egy HP 1 éve csúcs notija... anno USA-ban vette itthon fél milla fölött volt... meg kell hogy mondjam nagyon rossz véleménnyel vagyok róla... Volt szerencsém szerelni azt a notit és tragédia.. a kijelzője sem jön be és böhöm nehéz..
Szóval sajnos nekem azok nem jönnek be...

Üdv

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.