HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#2041 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 04. 12:16

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 12:54

Az jutott eszembe, hogy ha az OS X tenyleg olyan baromi nagy hardverkampani, akkor mi a rakert nem csinaltak eddig x86 alapu Apple PC-ket (OS X nelkul)? :D

Mert az Apple-nek egyetlen dolog van a kezeben es az az OS X. A hardver mar teljesen ugyanaz, mint amit a PC-dbe veszel... alaplap es proci kivetelevel. OS X nelkul egy Mac nem er semmi tobbet, mint egy PC. Barmennyire is nem tetszik ez egyeseknek. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2042 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 12:18

Pedig sztem sokan megvennek, csak a design miatt. Egy Pentium M-es Powerbook-ot kepzelj el, amin Windows vagy Ubuntu fut :)

#2043 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 12:33

Csak azert jutott eszembe, mert az IBM-nek nem nagyon van vetelytarsa notebook fronton.

#2044 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 12:44

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 10:45

OFF

Tényleg az AMD és az Intel között van kereszt-licensz szerződés.
Ez tulajdonképp mire jogosítja fel őket?
Csak a technológiákat vehetik át, esetenként egyes megoldásokat vagy egymás CPU-jait is legyárthatják? :)

a keresztlicensz szerződés szvsz napjainkra márcsak az utasításkészlet kiterjesztések kölcsönös felhasztnálhatóságát szavatolja.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2045 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 12:47

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 12:16

Mert az Apple-nek egyetlen dolog van a kezeben es az az OS X. A hardver mar teljesen ugyanaz, mint amit a PC-dbe veszel... alaplap es proci kivetelevel. OS X nelkul egy Mac nem er semmi tobbet, mint egy PC. Barmennyire is nem tetszik ez egyeseknek. :D

Krinyo

naaa kedves Krinyo :rolleyes: - a chpset-et azé az apple tervezi...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2046 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 12:50

Sztem nem allitotta, hogy nem az apple tervezi :)

#2047 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 12:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 13:44

a keresztlicensz szerződés szvsz napjainkra márcsak az utasításkészlet kiterjesztések kölcsönös felhasztnálhatóságát szavatolja.

köszi. :)
RDaneel_hu

#2048 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 13:06

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 13:18

Pedig sztem sokan megvennek, csak a design miatt. Egy Pentium M-es Powerbook-ot kepzelj el, amin Windows vagy Ubuntu fut :)

azt meg mindig nem ertem, mi akadalyoz meg abban, hogy ubuntut jelenleg hasznalj egy powerbookon. mivel van ra. (win nincs az teny)
a pentium-m szerintem is jobb notebook proci azert, de az ubuntu ppc-n is gond nelkul megy..
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#2049 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 13:29

ja tenyleg :) eddig fol se tunt. de ugy latom, erted, hogy jelen esetben nem ez a lenyeg :)

#2050 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 16:18

http://www.livejourn...achek/7323.html

#2051 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 16:46

most nem kene megint elkezdeni a cuccot, hetfon kiderul addig nem kene linkelgetni tobb "x86 vagy nem" cikket hirt talalgatast, a cneten is van osnewson is van de minek.
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#2052 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 16:49

mit kell folyton hisztizni? egyet linkeltem be, a masik mar kicsit masrol szol. elolvastad?

#2053 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 17:04

ezt az utcsot elolvastam es az emlitett temahoz kapcsolodik...

ja es nem hisztizek, csak ujra nulla infoval talalgatni megint teljesen felesleges, ha egyszer hetfon kiderul mi lesz

Szerkesztette: playback 2005. 06. 04. 17:07 -kor

#2054 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 17:39

Hmmmm... amikor megjelent a PowerPC 601-es CPU, abban benne volt az előző generációs cucc is, ha jól emlékszem - amolyan hybrid CPU volt?  :confused:
Annyi mindenesetre bizonyos, hogy Classic környezetben (talán MacOS 8.0 volt akkoriban a legújabb system) a régi és az új (PPC-re fordított) kód is futott - természetesen a PPC-re írt gyorsabban.
És a motorola 68xxx cucc FPU egysége asszem hiányzott is a dologból. :p

Ha egy ehhez hasonló hybrid megoldást meg lehetne csinálni, akkor érzésem szerint meg lehetne oldani fájdalommentesen egy ilyen átállást.
A régi motorola 68xxx-es support talán csak a G3-asok szinrelépésével szünt meg, de ebben nem vagyok olyan biztos.

Az mindenesetre kizárt, hogy csak úgy, hipp-hopp átállnának egy Intel-base CPU-ra.
Ez nonszensz.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2005. 06. 04. 17:41 -kor

RDaneel_hu

#2055 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 18:34

En magam sem hiszem el, hiaba gondoljatok rolam, hogy vakon bizom az ilyen hirekben.. Csupan szivesen latnam, de sose allitottam, hogy ez bizony meg fog tortenni, meg minden vagyam. Az sem erdekel, ha csak a sajat termekeiken fog futni az oprendszer, de akkor tobb eselyet latnam, hogy mac-et veszek.
Az viszont biztos, hogy ha bejelentik, nem fognak "hipp-hopp" atallni.. meg ebben a hulye cikkben is ugy irtak, hogy 1 ev mulva lesz Mac Mini, 2 ev mulva pedig a nagy gepek.

#2056 Felhasználó inaktív   Dozer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 04. 18:35

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 16:39

Hmmmm... amikor megjelent a PowerPC 601-es CPU, abban benne volt az előző generációs cucc is, ha jól emlékszem - amolyan hybrid CPU volt?  :confused:
Annyi mindenesetre bizonyos, hogy Classic környezetben (talán MacOS 8.0 volt akkoriban a legújabb system) a régi és az új (PPC-re fordított) kód is futott - természetesen a PPC-re írt gyorsabban.
És a motorola 68xxx cucc FPU egysége asszem hiányzott is a dologból. :p

Ha egy ehhez hasonló hybrid megoldást meg lehetne csinálni, akkor érzésem szerint meg lehetne oldani fájdalommentesen egy ilyen átállást.
A régi motorola 68xxx-es support talán csak a G3-asok szinrelépésével szünt meg, de ebben nem vagyok olyan biztos.

Az mindenesetre kizárt, hogy csak úgy, hipp-hopp átállnának egy Intel-base CPU-ra.
Ez nonszensz.

A Motorola 68k-t szoftveresen emulálták, külön HW támogatás nem volt hozzá.

#2057 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 18:46

Viszont az is erdekes - valahol olvastam - hogy ugyan miert jelentenenek be elore egy ilyen lepest? Totalisan a beka segge ala zuhannanak az Apple eladasai, mert innentol kezdve mindenki az uj mekkekre varna. Sztem ez egy erdekes felvetes.

#2058 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 18:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 13:47

naaa kedves Krinyo :rolleyes: - a chpset-et azé az apple tervezi...

Az "alaplapnal" nyilvan erre is gondoltam...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2059 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 10:50

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 19:46

Viszont az is erdekes - valahol olvastam - hogy ugyan miert jelentenenek be elore egy ilyen lepest? Totalisan a beka segge ala zuhannanak az Apple eladasai, mert innentol kezdve mindenki az uj mekkekre varna. Sztem ez egy erdekes felvetes.

Pedig tegnap du. megint megerősítették a hírt.

Amúgy azért jelentik be előre, hogy a fejlesztők felékészüljenek egy ilyen váltásra.
Nem vagyok programozó, de itt valszeg éveken keresztül az "EXE"-package-nek nyílván mindkét cuccra tartalmaznia kell a kódot. De az is lehet, hogy naív vagyok és ennél sokkal bonyolultabb a helyzet. :)
Plusz még nyílván igényel egy 'major' upgrade-et OSX szinten is.

Az a baj, hogy semmit nem tudunk arról, hogy mennyire elégedett az Apple az IBM-el.
Nem tudni mennyire késtek a CPU-k, mennyivel kevesebbet tudtak csak szállítani, ígéretükhöz híven mennyire tartották be a fejlődésüket. Innen-onnan lehetett hallani ezt-azt... de a fene tudja. :)

De továbbra is amellett vagyok, amit SFIJ is felvázolt.
Hiába a váltás, csak meghatározott Brand hardware-eken fog futni elsősorban az OSX.
Magán az Apple számítógépeken, és esetleg azokén akik még licenszelni szeretnék. (ez nagyon fontos azért, hogy továbbra is ilyen stabil legyen az OS...ehhez pedig elengedhetetlen, hogy ne támogasson x1000 dzsunka vasat) :p
Pistike, Mistralból összeválogatott cuccán nem fog futni az oprendszer.

Csak attól fosok, hogy az Apple megint a fejébe vette, hogy betámad a Microsoftnak.
Évekkel ezelőtt újjat húztak Billy-Boyal és nagyon rábasztak.  :mad:

De ha az OSX terjeszkedéséhez valóban egy ilyen lépésre van szükség - ám legyen.  :cool:
RDaneel_hu

#2060 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 10:53

BTW... powerbook-ibook szinten nagyon megy a tengerentúlon az Apple-nek, és ott nyílván baromi nagy visszahúzó erő a G4-es CPU.
Az IBM pedig egyenlőre nem tud olyan G5-os procit szállítani, amelyik kielégítené a notebook CPU igényt. :(

Szerkesztette: RDaneel_hu 2005. 06. 05. 10:53 -kor

RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »