HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#2321 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:01

Idézet: mathias - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 21:57

Hát igen, de azokat is, akiket nem érdekel hogy mi van a gépben, vissza fogja tartani, mert tudják, hogy egy gyökeresen más platform lesz 1 év múlva és akkor már kihúzzák azt az egy évet inkább, minthogy egy olyanba fektessenek, ami ki fog hallni. Ez proci független dolog ez inkább gazdasági,befektetési kérdés.

Ez tart engem is vissza. Eldöntöttem. Kicsit rendbe szedem a régi imac-et és kivárok gyűjtök jövő tavaszig! Remélhetőleg addigra megjönnek az uj notik és hátha lesz annyi pénzme hogy már egy powerbookra fog telni.

Üdv

#2322 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:02

Lementek mar az arak a store.apple.com -on?  :D  :smoker:
Ha csak az ismert dolgok erdekelnenek, lakatosnak mentem volna.

#2323 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:04

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 21:58

Szerintem sem karorvendett, inkabb orul. Es pont ezert csinalta jol az Apple. IONokbol sokkal tobb van mint belolunk, akik a mokusokkal hajtott Macet is megvennek :) Semmi rosszundulat, csak nem tudtam jobban megfogalmazni.

ez egy ujabb tevedesed, Andras :) ionokbol csak egy vanik - az igaz, hogy az ionok ilyesmire vartak, de csak ion hajtogatta, hogy ez milyen jo lesz, ha lesz. ;)  A H.Andras-okbol meg nagyon sok volt, akik nem hittek el, es azt mondtak, hogy "nem fog megtortenni"  ;)

Szerkesztette: ion 2005. 06. 06. 21:05 -kor

#2324 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:06

Idézet: Xero - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 22:01

Ez tart engem is vissza. Eldöntöttem. Kicsit rendbe szedem a régi imac-et és kivárok gyűjtök jövő tavaszig! Remélhetőleg addigra megjönnek az uj notik és hátha lesz annyi pénzme hogy már egy powerbookra fog telni.

Üdv

szerintetek erre van esely? hogy jovo tavasszal lesz powerbook? Xero, egyutt fogjuk megvenni, csak azt nem tudom, mikor :)

#2325 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:07

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 22:04

ez egy ujabb tevedesed, Andras :) ionokbol csak egy vanik - az igaz, hogy az ionok ilyesmire vartak, de csak ion hajtogatta, hogy ez milyen jo lesz, ha lesz. ;)  A H.Andras-okbol meg nagyon sok volt, akik nem hittek el, es azt mondtak, hogy "nem fog megtortenni"  ;)

Már bocsi de te valami olyat fejtegettél hogy mindenféle x86-os pc-re ki fog jönni az OS10. Nos ez mégsem egészen igy van mert nagy valoszinuseggel meg mindig csak apple hw-en fog menni istennek hála :)

Üdv

#2326 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:08

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 21:58

Szerintem sem karorvendett, inkabb orul. Es pont ezert csinalta jol az Apple. IONokbol sokkal tobb van mint belolunk, akik a mokusokkal hajtott Macet is megvennek :) Semmi rosszundulat, csak nem tudtam jobban megfogalmazni.

Pedig tonképp téged érint talán legkevésbé az egész. Esetleg még megugorja az alma a ppc-vel 3 gigát amit meglépsz, pont úgy, ahogy a következő firssítést, ami történetesen már intel lesz.
Ez sokkal inkább azoknak fontos, akik mondjuk az 1 gigás powerbookjukat szeretnék 2006-ban cserélni, csak azt nem tudom mire tudták volna enélkül, mer G5 mobilera nem, ebben szerintem megegyezhetünk :)
Mindenesetre a wintel fogalmat a mai napon eltemettük. RIP :)

#2327 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:08

Idézet: Moby - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 19:54

Ez nem így megy. Ha valahova PM kell ott nincs ilyen, hogy "kivárja" meg "időtálló", senki nem akar 2 év múlva is napokig enkódolni HD H.264-et. Ha kell a teljesítmény meg lesz véve, ahova meg nem kell, ott nem nagyon cserélik a gépet, leginkább csak akkor ha a SW kívánja vagy mondjuk amúgy is elhal. A legtöbb helyen amúgy is a sw érték (is) a döntő, ott meg átáll megy sw update-el ügyesen x86-ra, ezzel nem lesz gond. Itt kimondottan a home userekről van szó, ők a ~800-as kis gépeiket nem nagyon fogják már az idén lecserélgetni, mint ahogy a mini vásárlásokkal is inkább kivárnak a userek.

Ez nem egészen így van. Legalábbis kis-és középvállalatoknál tuti nem így van. Esetleg a nagyoknál. De aki tegnap dolgozott egy rendszerrel, az ma nem fogja azt mondani, hogy de lassú. Egy kiadványszerkesztő cégnél tudom, hogy még egy 433-as celeronon is dolgoznak 5.5-ös Photoshoppal. Persze van már erősebb gépük is, de azon is szoktak dolgozni. Szóval, egy olyan cég, aki nem akar 2évente gépet venni, az tuti vár egy évet, és akkor lehet, hogy tovább kihúzza azzal. És ezzel többet spóról, mint egy erősebb, de kevésbé időtálló géppel. Hiszen egy gyorsabb gép nem hoz annyit a konyhára, hiszen, a régin is meg lehet csinálni a melót.

#2328 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:10

Idézet: Xero - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 22:07

Már bocsi de te valami olyat fejtegettél hogy mindenféle x86-os pc-re ki fog jönni az OS10. Nos ez mégsem egészen igy van mert nagy valoszinuseggel meg mindig csak apple hw-en fog menni istennek hála :)

Üdv

Várd ki a végét :D
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2329 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:10

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 22:06

szerintetek erre van esely? hogy jovo tavasszal lesz powerbook? Xero, egyutt fogjuk megvenni, csak azt nem tudom, mikor :)

nekem mondjuk jovo tavasszal azert mar eléggé idoszeru lesz sztem! Mondjuk az is igaz nekem mind1 hogy ibook vagy pb. Majd kiderül addigra mennyi pénzem lesz. A lényeg nekem csakis apple notebook kell!

Üdv

#2330 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:11

Idézet: Xero - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 20:07

Nos ez mégsem egészen igy van mert nagy valoszinuseggel meg mindig csak apple hw-en fog menni istennek hála :)

Ez tuti? Mondta ezt is jobs?

#2331 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: mathias - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 22:08

Ez nem egészen így van. Legalábbis kis-és középvállalatoknál tuti nem így van. Esetleg a nagyoknál. De aki tegnap dolgozott egy rendszerrel, az ma nem fogja azt mondani, hogy de lassú. Egy kiadványszerkesztő cégnél tudom, hogy még egy 433-as celeronon is dolgoznak 5.5-ös Photoshoppal. Persze van már erősebb gépük is, de azon is szoktak dolgozni. Szóval, egy olyan cég, aki nem akar 2évente gépet venni, az tuti vár egy évet, és akkor lehet, hogy tovább kihúzza azzal. És ezzel többet spóról, mint egy erősebb, de kevésbé időtálló géppel. Hiszen egy gyorsabb gép nem hoz annyit a konyhára, hiszen, a régin is meg lehet csinálni a melót.

Bizony-bizony, ez még a legnagyobbaknál is így van.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2332 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Xero - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 22:07

Üdv

Mar bocs, de rosszul emlekszel. En csupan azt fejtegettem, hogy jo lenne, ha x86-on is mukodne a dolog. Nem mondtam, hogy barmilyen pc-n, es hidd el, egyaltalan nem leszek csalodott, ha semmin mason nem fog futni.
Egyszeruen en is szeretnek minosegi laptopot venni, de olyat, amin windows is fut, mert nekem ciki-nemciki szuksegem van ra. Ha az Apple nem lepi meg, akkor IBM notit vettem volna, de mostmar inkabb megvarom a powerbook-ot (ha ...).

#2333 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:12

APPLE - INTEL KÉT JÓ BARÁT
EGYÜTT RÚGJA BILL GATES FARÁT"

:))))))))))

Szerkesztette: centrino 2005. 06. 06. 21:14 -kor

Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#2334 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:12

bocs, fake volt :)

Szerkesztette: ion 2005. 06. 06. 21:16 -kor

#2335 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:14

Idézet: mathias - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 22:08

Nem is mondtam mást. Nagyon sok helyen jól elvannak a G3-G4-ekkel is köszönik szépen, csakhogy ezeken a helyeken ez nem szempont, nemhogy a platformváltást, de még a gépcserét sem indokolja semmi.

#2336 Felhasználó inaktív   jagodek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:17

Idézet: consono - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 18:59

Kövezzetek meg, de én azért abban is láttam volna fantáziát, hogy bármin megy az OSX :) De ahhoz az kellett volna, hogy már most szállítsanak. Mivel a longhornra mék kb. két évet várni kell lett volna egy rés ahova befurakodhatott volna az Apple. Kicsit megszivatta volna a linuxot, meg elfeledhette volna a saját hardvert, de lehetett volna "kicsi" microsoft...

nekem is ez lett volna a természetes

ha az MS-t nem is szorongatná meg, rövid távon semmiképp, de azért lehetőséget biztosíthatott volna azoknak akik most a másfelé is, pl. linux ill a bsd felé kacsingatnak desktop szinten. semmi értelme hogy az apple bezárkózzon újból mikor széles tömegek számára biztosíthatna alternatívát

ennek így semmi értelme, hacsak az nem hogy a MS ne azonnal versenytársként kezelje, és időt nyerjenek néhány évre

#2337 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:17

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 19:59

http://www.apple.com...wnload/preview/

Tessek. Csak egy honapot kellett varnotok :)

Gyorsan le is töltöttem, és leteszteltem vele a Gumballos mozidat.
A szokásos ótvar Quicktime for Windows minőség: látszik ahogy a képet belerajzolja az ablakba, és ~80%-ot zabál a Nero Showtime ~50%-val szemben, amin ráadásul sokkal jobban is néz ki... Pedig már úgy reménykedtem hogy kupálódik a Quicktime windózra... Hát nem :(

Bye,
zef

Szerkesztette: zef 2005. 06. 06. 21:19 -kor

#2338 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:19

Idézet: centrino - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 19:45

honnan a csudából tudod hogy 2007 ben milyen procit csinál az intel?

azt hiszed a 2007 es prociknak lesz bármi köze is a mostani xenonhoz? remélem nem, és már régen pentium-m re épülő több magos asztali procik lesznek

miért ne kapna oprendszert?
a tigerről tudtad eddig hogy keresztplatformra fejlesztették?

honnan is tudhatnám, ezért kérdeztem ;)
Gondoltam, nem fognak az idők végezetéig 2 os-t fejleszteni, nyilván tévedtem :)
Mondjuk az appok talán még fontosabbak, ha lehet ilyen fura összehasonlítást tenni. Szóval ezeket újraírják, vagy hogyan?
Vigyázz, ez is kérdés :)))

#2339 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:21

hat en igy mar tuti nem leszek switcher az uj gepekig, addig meg ki tudja mik tortennek opensource fronton a 3d gyorsitott desktoppal (ami elegge keszul) meg a kovetkezo disztribekbe integralt Mono-val es Beagle-vel (spotlight) meg a tobbi josaggal
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#2340 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:24

huh amit mondtatok MediaMan program iszonyú jó

az összes Diana Krall lemezem infóját, képeit ... leszedte 5 sec alatt!!!
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.