HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat II. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 29. 08:31

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 4:29

Ezt leírnád bővebben?!? Mármint, lépésenként.
A zip-ben lévő file-okat ha bemásolom a boinc könyvtárba, akkor egy pár dll hiányzik neki, ezeket is bemásolva melléjük meg valami más hibát generál.

Kísérleteztem sokat 4.45 volt fenn rátettem 1 optimalizáltat nem ment. Eltávolítottam, feltettem a gyári 5.2.12-őt, elindítottam, működött. Leállítottam az optimalizáltat bemásoltam, mindent felülírtam amit talált, majd elindítottam és megy. Milyen hibát jelzett?

#1982 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 10:59

Valami még hibádzik, a szaki 1170%-nál tart. :cool:
Kaptam wukit, teszt indul. ;)

#1983 Felhasználó inaktív   Bitvadász 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 29. 20:13

Ide irányítottak, hogy itt egy aktív fórum van, és választ kaphatok a kérdéseimre.
A Boinc 5.2.12-es verzióját gond nélkül installáltam.
Attach to project választása után beírom az URL-t:
http://setiathome.berkeley.edu/
Megadom, hogy új fiók, megadom a mail címemet és generálok a project számára magamnak jelszót.
Ezután a válasz:
A projekthez való csatlakozás sikertelen.

Én csináltam valamit rosszul, vagy félreértettem valamit?

#1984 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 08:15

Idézet: Bitvadász - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 21:13

Ide irányítottak, hogy itt egy aktív fórum van, és választ kaphatok a kérdéseimre.
A Boinc 5.2.12-es verzióját gond nélkül installáltam.
Attach to project választása után beírom az URL-t:
http://setiathome.berkeley.edu/
Megadom, hogy új fiók, megadom a mail címemet és generálok a project számára magamnak jelszót.
Ezután a válasz:
A projekthez való csatlakozás sikertelen.

Én csináltam valamit rosszul, vagy félreértettem valamit?

Ez jó kérdés, az új 5 -ös szériával vannak ilyen nyavaják.
Szerintem a jó öreg 4.19 -el vagy a 4.45 -el próbálkozz.
PErsze mindegyiknek meg kell adni az internetes beállításokat.
Gondolok itt esetlegesen a Proxy -ra.

#1985 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 18:29

Aki gondolja, kipróbálhatja a gyorsított SZTAKI klienst: SZTAKI kliens (13312)
Letöltés után a ZIP-ben levő exe fájlra kell kicserélni a kliens programot.

#1986 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 20:50

Kámbek:

Elnézést kérek a téma mellőzéséért, és üdv mindenkinek, különösen az újoncoknak. Olvasgatni olvasgattam a dolgokat nagyjából, de energiám nem volt vele különösebben foglalkozni. Láttam, hogy DViD ismét felvetette a névváltoztatást. Nekem is szimpatikus a felvetés, hogy végre valamilyen azonosítható URL formát is felvehetne a csapatnév, ha ezt nem, akkor egyszerűsödhetne, és talán nagybetűvel kellene írni. Ezt meg kellene vitatni, talán egy újabb tömeges e-mailt is megérne, így korrekt.

Általam javasolt verziók:

forum.hwsw.hu
forum.HWSW.hu
FORUM.HWSW.HU

seti.hwsw.hu
seti.HWSW.hu
SETI.HWSW.HU

HWSW

--------
Más. Optimalizáció. Elnézést, ha felesleges ismétlésnek tűnne, ez inkább saját magam update-elése: Windows alatt tudtommal TMR 8.1-es Intel compilerrel optimalizált kliensei óta nincs új, amelyek viszont már lassan fél évesek. Ezzel szemben Linux alá nagyon eldurvuló dolgokat csinálnak, a compileres és libes optimalizáción kívül a forrást is módosítják, ahogyan látom, például kigyomlálják a GUI sallangokat, továbbá bevezettek cache-t, azaz egy olyan memóriaterületet, ahova az egyes részszámítások eredményei tárolódnak. Mivel a számítás nem teljesen szekvenciális, hanem hurkokat és ismétlődő ciklusokat tartalmaz, ez azt jelenti, hogy azokat a cache-ből egyből be lehet tölteni és továbblépni a következő műveletre, nem kell újra elvégezni. Ennek eredményeként, amint látjátok, erősebb procikon már bőven órán belül mozognak. Tudtommal ezek a módosított forrású kliensek egyelőre csak Linux alá elérhetőek.

Két kérdésem lenne: pontos a fenti összefoglaló, és hogy Ákos, a te kliensed milyen változtatásokat tartalmaz, és hogyan viszonyul az Intel compilerrel durvítotthoz.

A kimenő levél másik témája ez lenne, az optimalizált kliensek.

Ha valaki nem ért vele egyet, szóljon, de az optimalizált BOINC klienst nem javaslom senkinek majd, ugyanis optimalizált SETI kliens nélkül, vagy több projekttel teljesen elveszíti relevanciáját.

Továbbá természetesen nyitott vagyok más témákra is, amelyeket fontosnak tartanátok a levélben tudatni a csapattal.

#1987 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 21:49

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 21:50

Két kérdésem lenne: pontos a fenti összefoglaló, és hogy Ákos, a te kliensed milyen változtatásokat tartalmaz, és hogyan viszonyul az Intel compilerrel durvítotthoz.

1, Az általad leírt Linux kliensre vonatkozó dolgok fedik a valóságot. Szerintem az a kód még így is nagyon lassú.

2, Mivel nincs fordítóm amivel a SETI forrást lefordíthatnám, így csak apróságokon tudtam javítani. Egyébként az általam feljavított kód a TMR féle Intel compileres dolgon alapul (YAOSCW-K-r8.1), de annál minimum 32%-kal gyorsabb. közvetlenül az exe fájlban irogattam át a gépikódot, ezért van az is hogy a fájl hossza egyezik az alapul vett kliens hosszával.

3, Ez a relevancia dolog... egyelőre csak vicc.

Szerkesztette: akosf 2005. 11. 30. 21:56 -kor

#1988 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 21:59

Idézet: akosf - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 22:49

1, Az általad leírt Linux kliensre vonatkozó dolgok fedik a valóságot. Szerintem az a kód még így is nagyon lassú.

2, Mivel nincs fordítóm amivel a SETI forrást lefordíthatnám, így csak apróságokon tudtam javítani. Egyébként az általam feljavított kód a TMR féle Intel compileres dolgon alapul (YAOSCW-K-r8.1), de annál minimum 32%-kal gyorsabb. közvetlenül az exe fájlban irogattam át a gépikódot, ezért van az is hogy a fájl hossza egyezik az alapul vett kliens hosszával.

3, Ez a relevancia dolog... egyelőre csak vicc.

A linux-éhoz hasonló jellegű optimalizációt a win-es kliensek esetén nem lehet véghezvinni? A mögöttes dolgokhoz nem sokat értek, de a sebességet elviselném! ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1989 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 22:06

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 22:59

A linux-éhoz hasonló jellegű optimalizációt a win-es kliensek esetén nem lehet véghezvinni? A mögöttes dolgokhoz nem sokat értek, de a sebességet elviselném! ;)

Természetesen lehet, sőt...

#1990 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 22:09

Idézet: akosf - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 23:06

Természetesen lehet, sőt...

Nosza! :Đ

Jól van, jól van, olvastam a fentieket.
Szóval jó lenne, ha valaki értene a fordításhoz is?
Linux alatt lennének csak élelmesek a programozók, vagy miért nem létezik win alá is ez?

#1991 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 22:17

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 22:09

Linux alatt lennének csak élelmesek a programozók, vagy miért nem létezik win alá is ez?

Ez egy teljesen önszerveződő közösségi projekt, mármint az optimalizáció, és mindenki a szabadidejében foglalkozik vele. Az egyik oka az lehet, hogy Linux alá van ingyenes non-commercial Intel compiler, míg a másik oka az lehet, hogy a fejlesztők többsége vagy mindenki Linux alatt nyomul, így Windosra forgatni, tesztelni és debuggolni egyelőre túl sok macera.

#1992 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 22:28

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 23:17

Ez egy teljesen önszerveződő közösségi projekt, mármint az optimalizáció, és mindenki a szabadidejében foglalkozik vele. Az egyik oka az lehet, hogy Linux alá van ingyenes non-commercial Intel compiler, míg a másik oka az lehet, hogy a fejlesztők többsége vagy mindenki Linux alatt nyomul, így Windosra forgatni, tesztelni és debuggolni egyelőre túl sok macera.

Aha.
Valószínűleg ezért van az, hogyha programozásra adom a fejem, akkor is maradok a windowsnál. ;)
Az igazság az, hogy eddig akárhányszor nekiálltam linux-szal foglalkozni, mindig elakadtam valahol. A linuxot nehezebb megtanulni autodidakta módon. :(
Vagy csak nekem nem megy.

#1993 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 22:28

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 23:09

Linux alatt így működik:
Fogsz egy gépet, felraksz egy linuxot, fordítasz egy SETI forrást és van egy működő kódod.

Windows alatt pedi ez van:
Fogsz egy gépet, felraksz egy windowst, keresel egy ingyenes fordítót, fordítasz egy SETI forrást, hetekig javítod a hibákat, keresel újabb fordítót, újabb hibákat javítasz, még pár hét, még újabb fordító, még újabb hibák, tele lesz a tököd és hagyod a francba az egészet...

Azért beszél ám mindenki TMR-féle optimalizációról, mert ő azon kivételek közé tartozik akinek sikerült újrafordítania a SETI forrást. TMR saját bevallása szerint nem tett többet mint bekapcsolta a fordító optimalizációs lehetőségeit (MMX,SSE,SSE2,...) illetve alkalmazott egy külső FFT könyvtárat.

Linux alatt meg optimalizálták is az FFT-t, meg gondolom a chirp rate rutint is, meg a reverzáláson is faragtak, mert nálam pl. 30%-ban ez utóbbi eljárás eszi a processzort holott más eljárással kikerülhető lenne. Megjegyzem a TMR kliensben több mint 40%-ban ez emészti fel a processzoridőt.

#1994 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 09:16

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 21:50

Kámbek:

Elnézést kérek a téma mellőzéséért, és üdv mindenkinek, különösen az újoncoknak. Olvasgatni olvasgattam a dolgokat nagyjából, de energiám nem volt vele különösebben foglalkozni. Láttam, hogy DViD ismét felvetette a névváltoztatást. Nekem is szimpatikus a felvetés, hogy végre valamilyen azonosítható URL formát is felvehetne a csapatnév, ha ezt nem, akkor egyszerűsödhetne, és talán nagybetűvel kellene írni. Ezt meg kellene vitatni, talán egy újabb tömeges e-mailt is megérne, így korrekt.

Általam javasolt verziók:

forum.hwsw.hu
forum.HWSW.hu
FORUM.HWSW.HU

seti.hwsw.hu
seti.HWSW.hu
SETI.HWSW.HU

HWSW

--------
Más. Optimalizáció. Elnézést, ha felesleges ismétlésnek tűnne, ez inkább saját magam update-elése: Windows alatt tudtommal TMR 8.1-es Intel compilerrel optimalizált kliensei óta nincs új, amelyek viszont már lassan fél évesek. Ezzel szemben Linux alá nagyon eldurvuló dolgokat csinálnak, a compileres és libes optimalizáción kívül a forrást is módosítják, ahogyan látom, például kigyomlálják a GUI sallangokat, továbbá bevezettek cache-t, azaz egy olyan memóriaterületet, ahova az egyes részszámítások eredményei tárolódnak. Mivel a számítás nem teljesen szekvenciális, hanem hurkokat és ismétlődő ciklusokat tartalmaz, ez azt jelenti, hogy azokat a cache-ből egyből be lehet tölteni és továbblépni a következő műveletre, nem kell újra elvégezni. Ennek eredményeként, amint látjátok, erősebb procikon már bőven órán belül mozognak. Tudtommal ezek a módosított forrású kliensek egyelőre csak Linux alá elérhetőek.

A kimenő levél másik témája ez lenne, az optimalizált kliensek.

Ha valaki nem ért vele egyet, szóljon, de az optimalizált BOINC klienst nem javaslom senkinek majd, ugyanis optimalizált SETI kliens nélkül, vagy több projekttel teljesen elveszíti relevanciáját.

Továbbá természetesen nyitott vagyok más témákra is, amelyeket fontosnak tartanátok a levélben tudatni a csapattal.

URL -t váltani nem lehet,a kis és nagy betűsek között nincs különbség.
A jelenlegi URL http://seti.hwsw.hu

A forum.hwsw.hu ugye pontosan ez a fórum ahol beszélgetünk  :D

#1995 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 10:02

A CPDN csapatot átneveztem forum.hwsw.hu-ra.

#1996 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 16:04

Einstein@Home-ban tud valaki segíteni?
Gondoltam kipróbálom ezt a projektet is, de eddig mindegyik csomagom computing error-os, és mind épp 10754-10755 másodperc környéki idővel. Merre keresgéljek ez ügyben?

#1997 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 17:29

Idézet: akosf - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 17:04

Einstein@Home-ban tud valaki segíteni?
Gondoltam kipróbálom ezt a projektet is, de eddig mindegyik csomagom computing error-os, és mind épp 10754-10755 másodperc környéki idővel. Merre keresgéljek ez ügyben?

Megvan a megoldás! Úgyhogy lesz optimalizált Einstein kliens is. :)

#1998 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 18:07

Bocsanat, hogy nem voltam jelen.

So.

Akkor atneveztem az Einstein csapatunkat forum.hwsw.hu-ra
Mindazonatlal, alapbol ezt a nevet preferalom minden csapatunknak, mert bar tudom, ez csak seti topic, de igy BOINC osszteljesitmenyben osszeadodnak a statisztikak, blabla, szoval one group, big deal. Meg ilyen cifrasagok.

Bucy, plz nezz majd be az einstein fiokodba. Do as you wish...
Ha kerdesed van, akkor privatba plz.

Tovabbi, minden jot...

#1999 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 01:23

Idézet: DViD - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 13:07

So.

Akkor atneveztem az Einstein csapatunkat forum.hwsw.hu-ra

SZTAKI is átnevezve.
Csatlakozz a SZTAKI Desktop Grid forum.hwsw.hu csapathoz!
Itt talalhatsz infót az ELSŐ MAGYAR BOINC PROJEKT-ről.

#2000 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 02. 09:21

Idézet: akosf - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 18:29

Megvan a megoldás! Úgyhogy lesz optimalizált Einstein kliens is. :)

Hátvégén kipakolom a weboldalra a Sztakisat.  :D  :respect:

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.