HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat II. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: -----

#2801 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:59

off:

Processzor felmérés 2006 Q1
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2802 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 19:32

Idézet: akosf - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 12:51

Hol olvastál a 32-es átlagról? Engem érdekelne, ugyanis részben azért nem futtatom a SZTAKI-t, mert ott sokkal kisebb RAC jön ki mint a többi projektnél. Ugyanis adott processzor ugyanannyi idő alatt mindegyik projektben ugyanannyi creditet kellene termeljen. Akkor lenne 'konvertibilis' a credit. :)
Másfelől vitatkozz velük te, ha akarsz...
szerk.: ... szerintem értelmetlen, akárcsak a használt benchmark rendszer :)

A franc se akar vitatkozni (no meg hogy vitatkoznek veled programozasrol, amikor gozom sincs rola).  :D En csak az optimizalast akartam vedeni a beszolasommal...

32. Hat mar sokan boncolgattak ezt a temat, a seti forumon keress "32 credit"-re, lesz nagyon sok olvasnivalod. Te biztosan tobbet ertesz a reszletekbol, en csak a lenyeget ragadtam ki.  PL Trux legujjabb ujitasa ugy mukodik, hogy addig alakitgatja az ertekeket amig 32 claimed credit jon ki minden normal csomagra.
Az hogy minden projecteknel mas a RAC...  hat az tuti hogy nem tokeletes a rendszer. Mas eredmenyek jonnek ki ha win vagy lin, amd vagy intel, stb. Azert van az uj kredit rendszer hogy lehessen tobb projektet futtatni egyszerre, de meg van mit csiszolni rajta. (szerintem meg mindig jobb mint a regi rendszer: 1 project - 1 csomag - 1 credit).
Nalam a sztaki-nak nem tul rossz a RAC-ja, a seti utan az termeli a legtobbet, aztan rosetta, einstein, es climate (az utolso 50%-kal kevesebb mint a seti).  A Pentium M-es laptopon persze teljesen mas a sorrend.  :think:
Csatlakozz a SZTAKI Desktop Grid forum.hwsw.hu csapathoz!
Itt talalhatsz infót az ELSŐ MAGYAR BOINC PROJEKT-ről.

#2803 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:14

Idézet: sibike - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 12:39

Nem átlagolják, hanem a középső elemet veszik, így ha csak neked van kiugró eredményed az nem ér semmit. Viszont ha két ilyen nagy eredmény találkozik,  akkor bizony megugrik a granted kredit jelentősen. Én amit nem értek az az, hogy miért nem lehet ugyanakkora eredményt kapni lin és win alatt.

ja-ja, igazad van! Ha harom eredmeny van akkor a kozepsot veszik; ha 4 er vissza idoben akkor a kozepso kettot atlagoljak. Igy nem lehet akkorat nyerni mint amikor valaki a classic setinel "ugyeskedett" es ugyanazt a csomit kuldte vissza 1000x naponta. Most legalabb validaljak az eredmenyeket, es ha valaki felpumpalja a claimed crediteket akkor is csak kissebb eredmenynovekedest tud elerni.

Linuxhox nem tudok hozzaszolni. [szerk] (...)

Szerkesztette: Oliver & Jaszka 2006. 02. 22. 20:33 -kor

#2804 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:28

Idézet: Oliver & Jaszka - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 20:32

32. Hat mar sokan boncolgattak ezt a temat, a seti forumon keress "32 credit"-re, lesz nagyon sok olvasnivalod. Te biztosan tobbet ertesz a reszletekbol, en csak a lenyeget ragadtam ki.  PL Trux legujjabb ujitasa ugy mukodik, hogy addig alakitgatja az ertekeket amig 32 claimed credit jon ki minden normal csomagra.

Az hogy minden projecteknel mas a RAC...  hat az tuti hogy nem tokeletes a rendszer. Mas eredmenyek jonnek ki ha win vagy lin, amd vagy intel, stb. Azert van az uj kredit rendszer hogy lehessen tobb projektet futtatni egyszerre, de meg van mit csiszolni rajta. (szerintem meg mindig jobb mint a regi rendszer: 1 project - 1 csomag - 1 credit).

Ez a 32-es tényleg érdekes. Egyébként nem lehet túl üdítő érzés mikor napokig számoltatsz egy csomagot egy 6x86-os, K5-ös, K6-os vagy valami hasonló procival és az előjelzett több százas claimed credit helyett kapsz mondjuk 32-t. Igazságtalannak tartom a dolgot. Szerintem nem kellene elveti azt az ötletet hogy az elkészül csomagok és a befektetett cpu idő a hányadosából számolják a crediteket...

Szerkesztette: akosf 2006. 02. 22. 22:30 -kor

#2805 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 16:29

Olvasgattam a különféle projektek honlapjain különféle vitákat, hozzászólásokat a creditekről, "optimalizált" kliensekről, a benchmark rendszerről. Úgy látom hogy a legtöbb helyen bosszúsan nevetnek a kiugróan magas benchmark értékeken. Tarthatnánk egy szavazást arról hogy ki hogy áll a dologhoz...

Mindenesetre én mosolygok azokon akik hisznek egy értelmetlen dologban, bár keserű ez a mosoly ha arra gondolok hogy talán sosem lesz rendesen megoldva a pontozás...

#2806 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 23:25

Idézet: akosf - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 11:29

Tarthatnánk egy szavazást arról hogy ki hogy áll a dologhoz... Mindenesetre én mosolygok azokon akik hisznek egy értelmetlen dologban, bár keserű ez a mosoly ha arra gondolok hogy talán sosem lesz rendesen megoldva a pontozás...

En szerintem sem szep dolog "tuloptimizalni", de mivel nem ernek el tul nagy tobbletet, en is ugy vagyok vele mint a "hivatalos szervek", nem nagy ugy.
Meg aztan lehet hogy nemsokara megoldodik ez a vita!  A seti betanal tesztelnek egy uj kredit-rendszert, lehet hogy atternek flop counting-ra. Ha jol ertem (te majd kijavitasz ha nem), valahogy ugy lesz hogy ugyanazert a csomagert mindenki ugyanannyi kreditet fog kapni, mindegy hogy mennyi ido alatt daralta le. (classic seti is ilyesmi volt, de igy ossze lehet majd hasonlitani az eredmenyeket a tobbi projecttel is). Persze ez meg csak teszt alatt van, ezzel sem elegedett mindenki,  ki tudja mi lesz belole.

#2807 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:27

A BBC CPDN kliens 5.3.19 keretrendszert használ, megy vele a seti is rendesen. A többit most próbálom. :)

#2808 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 13:57

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 5:27

A BBC CPDN kliens 5.3.19 keretrendszert használ, megy vele a seti is rendesen. A többit most próbálom. :)

Ez ugyanazt a munkat csinalja mint a rendes CPDN?

#2809 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 14:14

Idézet: Oliver & Jaszka - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 13:57

Ez ugyanazt a munkat csinalja mint a rendes CPDN?

Szerintem igen, de nem jelentkeztem be, a CPDN jelszavamat nem fogadta el. Gondolom ha regisztrálsz, a BBC csapatba kerülsz. Lehet reggelek egyet próbára.

#2810 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 19:43

A Sztaki soha nem látott mennyiségű csomaggal árasztrott el.
Ami önmagában nem lenne baj, csak hogy a számítási ideje 1-20 perc ről hirtelen kb 7 órára nőtt csomagonként.
Mindezt 5 napos határidőre adták  :rolleyes:  :confused:

#2811 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 19:54

Idézet: Benoke - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 19:43

A Sztaki soha nem látott mennyiségű csomaggal árasztrott el.
Ami önmagában nem lenne baj, csak hogy a számítási ideje 1-20 perc ről hirtelen kb 7 órára nőtt csomagonként.
Mindezt 5 napos határidőre adták  :rolleyes:  :confused:

Valóban, nekem is van 2 ami 5 óra alatt készült el, az itthoni gépem most lett kész 1 2 órással és olyan van neki még kettő. Az enyémek 6.-áig szólnak.
Valami hiba lehet azzal a határidővel.  :think:

szerk.: 23.-a óta a 12. dimenziót számoljuk, ezért nőttek az adagok. :)

Szerkesztette: Bucy 2006. 02. 25. 19:58 -kor

#2812 Felhasználó inaktív   sibike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 25. 22:36

Nem szabad cache-t használni. :D

Komolyra forditva: nem a rövid deadlinnal van gond, hanem azzal, hogy hiába járt le az idő, a kliens ugyanúgy számolja tovább a csomagokat, habár azok úgyse érnek már. Bug vagy feature? :rolleyes:

#2813 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 22:46

Idézet: sibike - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 22:36

Nem szabad cache-t használni. :D

Komolyra forditva: nem a rövid deadlinnal van gond, hanem azzal, hogy hiába járt le az idő, a kliens ugyanúgy számolja tovább a csomagokat, habár azok úgyse érnek már. Bug vagy feature? :rolleyes:

0.1 day mellett is letölt 3-at.

Nagyon jól teszi ha kiszámolja, volt már rá példa, hogy jóváírták a pontokat mert valami okból tarthatatlan volt a határidő. :)

#2814 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 23:47

A laptopra nalam is letoltott egy zsaknyi 8-oras csomagot. Abortoltam azokat amelyik nem lenne kesz hatarido elott.
Adam most irta a Sztaki forumon hogy a 12 dimenzios csomagok lettek "kicsit" testesek, de mar butykolt rajta valamit.    :eek:

[szerk] "The new application will absolutely be checkpoint-safe". Ezek szerint lesz uj motor a daralashoz. Akost meg kell majd kernunk hogy alkosson valami magikusat azzal is  :)

"Elkészültek a 11 dimenzió feldolgozásának eredményei. Reszletek itt találhatóak. Az eredményeket talált felhasználók listáját hamarosan közzétesszük." [szerk]

Szerkesztette: Oliver & Jaszka 2006. 02. 26. 00:02 -kor

#2815 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 19:23

Van már BBC CCE csapatunk is.
Ha valaki ki akarja próbálni. :)

#2816 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 17:31

Ugyan nem föltétlenül SETI, de a BOINC fele nézegetek én is (platformok közti lófrálás reményében), és a következő dolgokra vagyok mérhetetlen kíváncsi:
- hogyan lehet BOINC alatt megoldani a cache-elést
- hogyan lehet a kliensem a csomagokkal mondjuk penen szállítani más gépre, aztáén folytatni, ahol abbafejeztem
- és lehet-e megoldani valahogy, hogy két különböző platform alól felváltva (win és linux között bootolgatva) ugyanazt a csomagot folytassa onnan, ahol a másik rendszer alatt abbahagyta?

Ezek kellenének az elégedettségemhez :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2817 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 17:36

Idézet: alvaro - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 17:31

Ezek kellenének az elégedettségemhez :)

Elkezded a SETI-t is? :p
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2818 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 17:49

Idézet: Poopa - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 17:36

Elkezded a SETI-t is? :p

nem. nezek majd valami szimpi projectet, aminek latom ertelmet, akar rosettazok tovabb, vagy eghajlatozok, mint a fentebbi hozzaszolasban, akar nemtom :cool:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2819 Felhasználó inaktív   sibike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 27. 18:17

Idézet: alvaro - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 17:31

- hogyan lehet a kliensem a csomagokkal mondjuk penen szállítani más gépre, aztáén folytatni, ahol abbafejeztem
- és lehet-e megoldani valahogy, hogy két különböző platform alól felváltva (win és linux között bootolgatva) ugyanazt a csomagot folytassa onnan, ahol a másik rendszer alatt abbahagyta?

1. View Preferences > Edit Preferences > Connect to network about every
2. Linuxos klienssel simán, ott a boinc mappa, abba minden 'oszt kész. Amire ügyelni kell, hogy mindig benchmark+refresh-sel kell kezdeni az új gépen, hogy megfelelő krediteket kapjál. Win alatt érdekesebb a dolog, ott próba cseresznye alapon működik a dolog.
3. Necces, gyakran eltérő programverziók miatt szvsz nem lehetséges, ha igen akkor is túrni kell egy csomót a config fájlokban.

#2820 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 18:21

Idézet

Egyszerűen a projektes weboldalon beállítod hogy hány napra elegendő munkát töltsön le a gépedre az BOINC.

Idézet

Én úgy oldanám meg hogy ráZIPpelném a penre a teljes BOINC könyvtárat, majd a célgép unzip, és run... ez működik tutira. Hátránya hogy az összes cachelt munkafájlt is cipelni kell.

Idézet

Tudtommal nem lehet váltani, de a legtöbb projekt munkafájljai 3-4 óránál nem tartanak tovább egy mostani gépen, így nem értem hogy miért fontos ez...

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.