HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat II. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 22. 18:46

Idézet: Hank - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 12:17

Ez a bajom igazán: 
2005.07.22. 19:11:59|SETI@home|No work from project
2005.07.22. 19:12:01|SETI@home|Deferring communication with project for 2 minutes and 6 seconds
Így nehezen fogom visszaszerezni az elveszített kreditjeimet.
Seti server megint szarakodik?

Idézet: Oliver & Jaszka - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök

Itt meg lehet nézni:
Seti server status
Jobb oldalon "Ready to send" mellett lehet látni hogy mennyi csomag áll küldésre készen. Most éppen elfogytak és várni kell amíg az újakat betöltik. (...) Ilyenkor fizikailag oda kell menniük a Berkeley-seknek a szerverhez és betáplálni az Arecibo teleszkóptól kapott adatokat tartalmazo szallagot.  (vagy valami ilyesmi...) (...) Én 85%-ban gyűröm a seti-t, de azért adok egy kis kakaót néhány más projektnek is (Einstein, Climatepredictor, SZTAKI). Végül is ezért "találták fel" a BOINC-ot, ha esetleg a seti napokig áll akkor sincs semmi gond, nem kell idegeskedni, addig a gépem dolgozik más projekteken.

Tegnap óta kevés a letölthető csomag. Már betöltöttek új szallagokat, de lassan olvasódnak be, alig bírnak lépést tartani az igénnyel.
Csatlakozz a SZTAKI Desktop Grid forum.hwsw.hu csapathoz!
Itt talalhatsz infót az ELSŐ MAGYAR BOINC PROJEKT-ről.

#942 Felhasználó inaktív   NLD_Raptor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 19:50

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 10:41

Nem úgy volt, hogy leváltod valami combosabbra?

De már kb egy hónapja üzemel helyette egy dual 1,5-ös Xeon. :) (Már nézgetek hozzá valami combosabb procikat az e-bay-en, csak még a keret nincs meg rá. :) )
Viszont úgy néz ki a Dual P-III 750-es Dell szerveremet is elviszik.  :)  :(

Szerkesztette: NLD_Raptor 2005. 07. 22. 20:39 -kor

#943 Felhasználó inaktív   NLD_Raptor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 19:52

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 10:58

A creditekről tudtam, de ezt hol lehet elérni (a certit)?

Itt ni.
Az oldal alján sorakoznak szépen. :)

#944 Felhasználó inaktív   NLD_Raptor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 20:34

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
:dj:  :drummer:  :drummer2:  :banana:

#945 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 21:16

Idézet: special - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 15:54

Ákos, egyébként milyen a rendszered? Hány megahertzen fut a proci, milyen memória? És ugyanazzal a géppel 13 ezerről vitted le hatezres magasságba?

Processzor: Duron 2376MHz
Memória: Kingston HyperX DDR400@450 2x512MB CL2-2-2-5

Annyit hozzátennék hogy ma elhatároztam hogy csak 2100-on fogom futtani a jövöben ezt a masinát, mintegy 60Wattal kisebb fogyasztás mellett. 1 Watt éves szinten 306 forint... (EON, lakossági ár)

A RAM-ról pedig annyit hogy egy gagyi Samsung DDR400 CL2.5-össel kb. 0,7%-kal lassabb a SETI.

Az időkről (referencia gép (Duron 2GHz), referencia unit):
4.18-as kliens: 12314 sec
4.11-es kliens: 10716 sec (Tetsuji Maverick Rai, SSE optimalizált)
saját kliens: 7663 sec

#946 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 22:50

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 10:40

Azt pedig már feljebb kifejtettük, hogy az egy nap alatt feldolgozott wukitöbblet ellensúlyozza a kisebb granted creditet. ez elég szépen megmutatkozik a rac-on, ami kb 30%-kal emelkedett.

Athlonokkal kapcsolatban viszont tényleg nem az sse verziókat kell erőltetni. Sem A64 esetén az sse3-at, sem xp esetén az sse-t (itt inkább az mmx-et).

:omg:

Igen... Tobb, de ha nem rakod fel az optimalizalt BOINC MANAGERT, hanem csak a seti klienst, akkor meg tobb... Nem ertem pontosan, mibe kotottel bele...

Fentebb kitargyaltatok... En meg 2 hetig korhazban voltam. Kontrazz ra.

A64 eseten pedig tokeletesen megy az SSE2, XP (barmilyen K7, legyen szo barton, sempron, satobbi) siman SSE opti kliens... Jelzem, *NÁLAM, gyorsabb, mint az általad felvázolt.

*Mielőtt még a szívedre vennéd, vagy bárki más hatalmas seti guru.

#947 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 22:52

Idézet: akosf - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 13:22

Üdv!
Valóban gyorsabb az SSE optimalizáció mint az MMX.
Én kézzel optimalizálom (gépi kódban) a 4.11-est klienst.
Jelenleg már gyorsabb a duronjaimon mint az SSE3 optimalizált kliens P4-en...
Results for RANCOR

:eek:

Nem vagy semmi...

AMD SSE3-ra tudnal kodolni? :D (venice, san diego)

najo, SSE2 is johet (clawhammer, newcastle, winchester... :))

#948 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 22:56

Idézet: Benoke - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 15:13

kb 30% extra kraftot jelent a 64 bites kleins.
Valahol itt is beszéltünk róla, meg a neten is olvastam.

Meg mindig megvannak a regi benchmarkjaim... 15-20% a sebessegnovekedes...

Azert az 0Ft-ert nem lenne rossz, plane, hogy egyre tobb 64bites gep van a kezem alatt... :)

#949 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 01:47

úgy látszik észrevették hogy túl kevés új csomagot termelnek mostanában:

Idézet

July 22, 2005 Update
We are looking for ways to boost workunit production. At the current time the system having difficulty meeting demand a number of clients are getting No Work from Project messages.

Nem bírja a gyűrődést egy 100Mbps switch amin többek között a le és feltöltések mennek keresztül. Most átrakják ezeket egy 1G-ra. Reméljük ez segít...

#950 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 06:28

Idézet: DViD - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 23:52

:eek:

Nem vagy semmi...

AMD SSE3-ra tudnal kodolni? :D (venice, san diego)

najo, SSE2 is johet (clawhammer, newcastle, winchester... :))

Nincs SSE2-t tudó procim... illetve a laptopomba, de ott a videoprocesszor nem akar a barátom lenni :(

GPU-ról jutott eszembe, egy Geforce6-os GPU olyan 30-40GFlops számítási teljesítménnyel rendelkezik. Nem ismertek valakit aki átültetné rá a SETI-t? Még ha félgőzzel is menne, akkor is legyűrne egy négy procis opteron szervert... ;)

#951 Felhasználó inaktív   attyspocak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 23. 11:24

Idézet: Oliver & Jaszka - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 14:23

Az ilyen problémák elkerülésére érdemes feliratkozni más projektekre is (akár csak 1%-on, backup-ként), és akkor sohasem fog unatkozni a gép.

Nos feliratkoztam az Eistein@home-ra is és beállítottam az erőforrás megosztást a seti javára 98-2-re, de ha minden csomagnak engedélyezem a futás. akkor a seti-nél azt írja ki, hogy preempted, az Eisteinre meg, hogy fut. Ha felfüggesztem az Eisteint, akkor fut a seti. Ez miért van, ha az erőforrás a seti javára van beállítva? Mi is az a preempted egyáltalán?
--

attys aki pocak

#952 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 11:29

Idézet: attyspocak - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 12:24

Nos feliratkoztam az Eistein@home-ra is és beállítottam az erőforrás megosztást a seti javára 98-2-re, de ha minden csomagnak engedélyezem a futás. akkor a seti-nél azt írja ki, hogy preempted, az Eisteinre meg, hogy fut. Ha felfüggesztem az Eisteint, akkor fut a seti. Ez miért van, ha az erőforrás a seti javára van beállítva? Mi is az a preempted egyáltalán?

Az van, hogy beraktad az einsteint, mivel azon meg nem dolgozott, most azon fog egy darabig.
Semmi xtra.

#953 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 11:32

Idézet: akosf - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 7:28

Nincs SSE2-t tudó procim... illetve a laptopomba, de ott a videoprocesszor nem akar a barátom lenni :(

GPU-ról jutott eszembe, egy Geforce6-os GPU olyan 30-40GFlops számítási teljesítménnyel rendelkezik. Nem ismertek valakit aki átültetné rá a SETI-t? Még ha félgőzzel is menne, akkor is legyűrne egy négy procis opteron szervert... ;)

Kar.. :(

De az SSE optimalizaltat is kiprobalnam.. :p  :respect:

Amugy pedig, sokat gondolkoztak rajta, ott volt a DFP projectem, amiben raadasul xtra jol jott volna (genetikai kutatas), de tul bonyolultnak talaltak megkrealni... :(

#954 Felhasználó inaktív   attyspocak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 11:48

Idézet: Oliver & Jaszka - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 19:25

Itt meg lehet nézni:
Seti server status
Jobb oldalon "Ready to send" mellett lehet látni hogy mennyi csomag áll küldésre készen. Most éppen elfogytak és várni kell amíg az újakat betöltik. 
Legalább pihenhet a géped egy kicsit...

Nos megint a korábban jött pirosbetűs üzeneteket adja, pedig a szerveren van mit leszedni, mert ez a státusuk:

State Approximate #results
Ready to send 16,578
In progress 1,019,300
Waiting for validation 179,380
Transitioner backlog 0 hours
--

attys aki pocak

#955 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 14:11

Idézet: attyspocak - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 5:24

Ennek DViD nagyon fog örülni, az ő kedvenc al-projektje az Einstein.  :D (Szia DViD! Remélem jól vagy már!)
De majd meglátod, a te ráncaid is ki fognak simulni! Az új 4.45-ös BOINC Managernek az a beceneve hogy "set it and forget it" :)  Eltart napokig (akár egy hétig is) amíg beáll hosszútávon a 98:2 megosztás,  de aztán nem kell többett idegeskedni ha estleg a seti akár napokig is leáll. Csak ne állítgass semmit, hagyd futni az összes csomagot ahogy akarnak.
Ha bele akarsz mélyülni a Manager rejtelmeibe, töltsd le a BoincDV-t innen . Ez a kis progi megmutatja mi éppen mindegyik projekt "LD (Long Term Debt)"-je. Ha a seti serverek leállnak napokig és csak az Einstein fut, akkor az Einstein LD-je lemegy minuszba (túl sokat megy a beállításhoz képest), tehát amikor a seti megint működni fog csak azt fogja futtatni napokig hogy helyreálljon a hosszútávú egyensúly (a 98:2 megosztás).
Pfú,  ha kicsit bonyolultnak hangzik az azért van mert nagyon bonyolult. :eek:   

A "preempted" csak annyit jelent hogy most éppen félbehagyta az egyik csomagot hogy dolgozzon egy kicsit a másikon is.

Én is kaptam néhany "pirosbetűs üzenetet" ma reggel, de aztán sikerültek a letöltések. Nálad még mindig sok a piros?

Szerkesztette: Oliver & Jaszka 2005. 07. 23. 14:13 -kor

#956 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:34

Idézet: Oliver & Jaszka - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 15:11

Ennek DViD nagyon fog örülni, az ő kedvenc al-projektje az Einstein.  :D   (Szia DViD! Remélem jól vagy már!)
De majd meglátod, a te ráncaid is ki fognak simulni! Az új 4.45-ös BOINC Managernek az a beceneve hogy "set it and forget it"   :)  Eltart napokig (akár egy hétig is) amíg beáll hosszútávon a 98:2 megosztás,  de aztán nem kell többett idegeskedni ha estleg a seti akár napokig is leáll. Csak ne állítgass semmit, hagyd futni az összes csomagot ahogy akarnak.
Ha bele akarsz mélyülni a Manager rejtelmeibe, töltsd le a BoincDV-t innen . Ez a kis progi megmutatja mi éppen mindegyik projekt "LD (Long Term Debt)"-je. Ha a seti serverek leállnak napokig és csak az Einstein fut, akkor az Einstein LD-je lemegy minuszba (túl sokat megy a beállításhoz képest), tehát amikor a seti megint működni fog csak azt fogja futtatni napokig hogy helyreálljon a hosszútávú egyensúly (a 98:2 megosztás).
Pfú,  ha kicsit bonyolultnak hangzik az azért van mert nagyon bonyolult.   :eek:   

A "preempted" csak annyit jelent hogy most éppen félbehagyta az egyik csomagot hogy dolgozzon egy kicsit a másikon is.

Én is kaptam néhany "pirosbetűs üzenetet" ma reggel, de aztán sikerültek a letöltések. Nálad még mindig sok a piros?

Koszonom a kiegeszitest, ennyire pontosan meg en sem ismertem a manager mukodeset...  :respect:
Egy piciket jobban vagyok.. :)

Jahm, ma reggel volt egy aranyos bejegyzesem.. :(
Ahm, nem talalom, szoval szamolasi hiba... Mondhatom, prima...  :mad:  :(

Amugy nem ertem, amikor elkezdtem einsteinezni, 100 koruli krediteket kaptam, de mostmar 70 korul, ugyan azon a procin, pedig ugyan annyi ido.. :(

#957 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:41

Megvalami, szemezgettem a BOINC wiki-n (mar veresre kerestem a BOINC beta-kat), es, ahogy elnezem, szinte az osszes nagy tudomanyos grid (kivetel UD :D) kezd atallni BOINC-ra...

Csatolt fájl:

#958 Felhasználó inaktív   Hagymasbab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 19:17

Hi,

Lehet, hogy láma kérdés lesz, de nem boldogulok a boinc 4.45-tel.

Valamelyik project állandóan fut, és nem csak akkor, amikor a képernyőkímélő elindul.

A http://setiathome.ssl.berkeley.edu/-n regisztráltam és az ottani beállítasaim szerint: "Do work while computer is in use? : NO!" van kiválasztva.

Valaki légyszi segítsen!

Előre is köszike.

#959 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 20:19

Idézet: Hagymasbab - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 13:17

nem boldogulok a boinc 4.45-tel.
Valamelyik project állandóan fut, és nem csak akkor, amikor a képernyőkímélő elindul.
A http://setiathome.ssl.berkeley.edu/-n regisztráltam és az ottani beállítasaim szerint: "Do work while computer is in use? : NO!" van kiválasztva.

Hát így hirtelen nehéz megmondani mi lehet a baj. Jó lenne többet tudni.
Mióta használod a 4.45-öt? Milyen projekteket futtatsz? Több gépen is fut a Boinc? Használsz többféle beállítást "home" és "work" venue-kre?
Pl nekem is volt ezzel gondom amikor feliratkoztam egy új projektre, a másik PC elkezdett állandóan futni, pedig előtte jól volt beállítva. Aztán rájöttem hogy az új projekt weboldalán a második PC beállításainál is külön be kellett állítani hogy "work". 

Szóval, így hirtelen annyit tudok mondani, hogy külön-külön ellenőrizd mégegyszer mindegyik project weboldalán a PC beállításokat... Hátha ott van a baj?

#960 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:03

Egyebkent lehet engem butanak nezni, de a 4.45-s BOINC mar frissitheto..

Legalabbis a prejektek weboldalait eleg szepen befrissitette, mostmar van egy halom... :)

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.