Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem.
Eddig az otthoni gépemen futtattam Boinc-ot és most fel akartam rakni az irodai gépemre is.
Letöltöttem a Boinc-ot (4.45) és fel akartam venni a SETI-t mint prodzsektet.
Azonban az üzenetek között azt írja ki, hogy:
6/10/2005 5:19:48 PM|SETI@home|Master file fetch failed
6/10/2005 5:19:48 PM|SETI@home|Master page has no schedulers
6/10/2005 5:19:48 PM|SETI@home|Master page has no schedulers
Ez még azzal is járt, hogy lecsatolt a prodzsektről...
Mivel meguntam mindíg újra bemásolgatni az URL-t meg a Key-t, a SETI fórumról kifigyeltem, hogy az otthoni gépemről melyik xlm filet kell bemásolni a Boinc könyvtárba,hogy legalább a Seti prodzsektről ne vágjon le azonnal.
Szóval most fenn vagyok a aSETI prodzsekten, de ismét kezdődtek a problémák, mert most meg azt írja:
6/13/2005 10:27:54 AM|SETI@home|Scheduler request to http://setiboinc.ssl...edu/sah_cgi/cgi failed
6/13/2005 10:27:54 AM|SETI@home|No schedulers responded
6/13/2005 10:27:55 AM|SETI@home|Deferring communication with project for 46 minutes and 2 seconds
És csak az ízéért, időnként megismétli a Master File Fetch Failed üzenetet is.
Ha bemegyek a SETI accountomba a honlapjukon akkor a számítógépeim listáján csak egy darab látszik (az otthoni gépem), szal még egyszer sem kommunikált az irodai masina a Berkeley-i szerverrel.
Amit ki szeretnék találni az az, hogy most az ő oldalukon van valami probléma, vagy a mi firewall-unk bizonyul túl erősnek.
Háttér információk:
- nemzetközi cég, erős IT, szal egy erős firewall nem lenne meglepetés;
- a Boinc manager project fülén ha rákattintok a SETI project gombra, simán ugrik a Berkeley website-ra;
- ha command-ból indítok egy tracert akkor az első két hop OK és ralatív gyors, utána 3-30 hopok "Request timed out" és nem jutok el a 66.28.250.125-re, ami a cél...
- a Seti@homeClassic dolog működött más kollegáknak, igaz ők az USA-ban voltak, én meg Kanadában.
Szóval most mi a helyzet? A Time out probléma, nekem mint kezdőnek azt sugallja, hogy már a második hop után van valami gond (és a második hop szerintem még vastagon a mi belső rendszerünk, legalábbis IP cím alapján).
Van valakinek valamilyen javaslata?
Mit lehet ilyenkor tenni?
A FAQ-ban azt olvastam, hogy a firewall-ok általában nem jelentenek problémát, ha van valami kiskapu, tegyétek meg, hogy megosztjátok velem.
Előre is köszi!