HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat II. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 15. 06:36

Idézet: wbtist - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 21:14

Nekem is ez a gondom. A letöltés és a munka megy csak a feltöltés nem. Nemrég jött egy mail amiben az optimalizált változatokat mutatták be. Le is töltöttem a nekem megfelelőt, és azóta van a jelenség.

Az Optimalizált BOINC -et nem szabad használni, amúgy se sok értelme van ugyanis nem az végzi a csomagok kiszámítását.
Bőven elég az optimalizált Seti is, de aki nem akar galibát az egyiket se használja.  ;)
Ezek nélkül simán megy a fel és letöltés, bár az optimalizált Seti ebbe elvileg nem zavar be.

#842 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 06:38

Idézet: DViD - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 23:22

Jahm, Einstein ugyileg is "nemzetkoziek lettunk", mivel kikerult az ofisöl oldalra a magyar kepernyokimelo forditas... Szoval, haladunk...

Amugy a pocsek forditasert sorry, nincs fizikus angolom.. :p

Oda se neki úgy se használom az einsteint :D

#843 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 15. 09:12

Idézet: Benoke - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 7:36

Az Optimalizált BOINC -et nem szabad használni, amúgy se sok értelme van ugyanis nem az végzi a csomagok kiszámítását.
Bőven elég az optimalizált Seti is, de aki nem akar galibát az egyiket se használja.  ;)
Ezek nélkül simán megy a fel és letöltés, bár az optimalizált Seti ebbe elvileg nem zavar be.

Téves riasztás. Egyrészt a levélben kizárólag az optimalizált seti kliensekkel foglalkoztam, másrészt az utóbbi napokban voltak problémák szerveroldalon, de ezek megoldódtak, legalábbis én négy ittragadt csomagot fel tudtam tölteni.

#844 Felhasználó inaktív   mazs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 15. 09:23

Idézet: special - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 10:12

Téves riasztás. Egyrészt a levélben kizárólag az optimalizált seti kliensekkel foglalkoztam, másrészt az utóbbi napokban voltak problémák szerveroldalon, de ezek megoldódtak, legalábbis én négy ittragadt csomagot fel tudtam tölteni.

Ezen felbátorodva én is megpróbáltam feltölteni a nálam pihenő két csomagot. Az egyik simán "felment", a másik nem.  :confused:  :omg:

Aki érti, hogy ez hogyan lehetséges, az homályosítson fel engem is, plíz! :think:
Magzar billentzuyet ruley!

#845 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 09:25

nálam 6 csomag csücsül, és nem tudja feltölteni, de érdekes, mart amiket frissen szed le, és megcsinálja, azok simán felmennek :-(
úgy vélem, azokat nem tudja feltölteni, amiket egy bizonyos időszakban szedett le.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#846 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 09:25

Idézet: mazs - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 10:23

Ezen felbátorodva én is megpróbáltam feltölteni a nálam pihenő két csomagot. Az egyik simán "felment", a másik nem.  :confused:  :omg:

Aki érti, hogy ez hogyan lehetséges, az homályosítson fel engem is, plíz! :think:

Problémáik vannak, mint mindig. Túlterheltek a hálózatuk sokszor, a szervereken talán limitálva van az egyidejű kapcsolatok maximális száma.

#847 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 09:27

Idézet: havri1 - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 10:25

nálam 6 csomag csücsül, és nem tudja feltölteni, de érdekes, mart amiket frissen szed le, és megcsinálja, azok simán felmennek :-(
úgy vélem, azokat nem tudja feltölteni, amiket egy bizonyos időszakban szedett le.

én is gondoltam ilyenre, de aztán feltolta a régebbieket is. igaz, ahogy nézem a logot, az egyikkel öt órán át szenvedett hajnalban, mire sikerült neki.

#848 Felhasználó inaktív   mazs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 09:30

Idézet: special - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 10:25

Problémáik vannak, mint mindig. Túlterheltek a hálózatuk sokszor, a szervereken talán limitálva van az egyidejű kapcsolatok maximális száma.

Hacsak úgy nem! :hemuveg:    :cool2:

THX :respect:

#849 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 11:09

Nekem most a 7 függőben lévő csomagból feltöltött 5-öt a 'Próbálja most' gomb hathatós segítségével. ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#850 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 13:51

Idézet: wbtist - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 14:37

Részben megnyugtattál, de ha jól tudom, van elévülési ideje a projekteknek. Ha az letelat, akkor is b****m az eddigieket.  :reklamacio:

Amíg a 2 hetes deadline előt visszaér a csomag, engem nem izgat a dolog. Sőt!!! Ha optimizált Seti kliens van a gépeden, nagyon sokszor sokkal jobban jársz kredit ügyileg ha te töltöd vissza utolsóként a csomagot (esély van sokkal több granted kreditre).  Szóval részemről :taps: :birthday2:
Csatlakozz a SZTAKI Desktop Grid forum.hwsw.hu csapathoz!
Itt talalhatsz infót az ELSŐ MAGYAR BOINC PROJEKT-ről.

#851 Felhasználó inaktív   mazs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 20:20

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 12:09

Nekem most a 7 függőben lévő csomagból feltöltött 5-öt a 'Próbálja most' gomb hathatós segítségével. ;)

Hát én is nyomogatom a "Próbálja most" gombot rendszeresen,  de nem sok erdménnyel... :reklamacio:

#852 Felhasználó inaktív   mazs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 20:36

Idézet: havri1 - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 10:25

Nekem is van egy ilyen halvány sejtésem.
Nálam azok nem mennek fel, amelyeknek 07.25 illetve 07.27 a "jelentési határideje".
Namármost, ha 25-éhez és 27-éhez képest két hetet visszaszámolok, akkor 11-ét illetve 13-át kapok, és mintha akkoriban lett volna egy nagyobb leállás és karbantartás. Talán a közvetlenül a leállás után küldött csomagokban lehet valami hiba?    :think:

#853 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 17:28

Idézet: mazs - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 14:36

Nekem is van egy ilyen halvány sejtésem. Nálam azok nem mennek fel, amelyeknek 07.25 illetve 07.27 a "jelentési határideje". (...) Talán a közvetlenül a leállás után küldött csomagokban lehet valami hiba?    :think:

Észrevették végre hogy valami nem tuti a feltöltéssel. Tegnap felrakták ezt a szöveget:

Idézet

The data server is continuing to drop connections, which is very unusual this long after an outage. We are working to figure out why.

Egyébként nálam a régebbi WU-k már feltöltődtek, ami még várakozik az már a leállás után jött. Ahogy észrevettem, a feltöltésre váró WU-k száma nem változott az elmúlt pár napban, kb ugyanannyi jön mint megy (igaz felfelé nehézkesen).  Azért a 2 hetes határidő még messze van...
Nálatok mi a helyzet?
Csatlakozz a SZTAKI Desktop Grid forum.hwsw.hu csapathoz!
Itt talalhatsz infót az ELSŐ MAGYAR BOINC PROJEKT-ről.

#854 Felhasználó inaktív   P_Balazs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 18:22

Sziasztok!

Úgy gondolotam ha már rendelkezem egy ilyen gépszerkezettel akkor feltétlenül támogatni fogom
a HWSW SetiTeam-et. Íme egy-két kép:

Hungarian Seti Cruncher

A Hardware

Cluster:

6* Intel Pentium IV Celeron 2.4Ghz (BOX)
6* ASRock P4i65GV alaplap
6* S3 256MB 400Mhz DDR RAM
6* Chieftec GPS-300AB-100L tápegység

Server:

1* Asus CUPLE-VM Socket-370 alaplap
1* Intel Pentium Celeron 566 - S370
1* 80Gb Samsung 7200rpm 2MB cache winchester
1* ASUS TA-231 ház

A szerveren egy Debian Sarge disztrib fut. A clusterek egy 100Mbps 16Port switchen keresztül bootolnak fel, automatikusan elindítva a Seti@Home Boinc klienst.

Kb. egy hónap múlva fog megszületni további 6db cluster kliens amik szintén a képen látható formában
fognak összeállni. Ha valakinek kérdése lenne a rendszerrel kapcsolatosan vagy érdekli a clusterezés nyugodtan írjon, keressen meg.
Légyszíves, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm!

#855 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 18:34

Idézet: P_Balazs - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 19:22

Sziasztok!

Úgy gondolotam ha már rendelkezem egy ilyen gépszerkezettel akkor feltétlenül támogatni fogom
a HWSW SetiTeam-et. Íme egy-két kép:

Hungarian Seti Cruncher

A Hardware

Cluster:

6* Intel Pentium IV Celeron 2.4Ghz (BOX)
6* ASRock P4i65GV alaplap
6* S3 256MB 400Mhz DDR RAM
6* Chieftec GPS-300AB-100L tápegység

Server:

1* Asus CUPLE-VM Socket-370 alaplap
1* Intel Pentium Celeron 566 - S370
1* 80Gb Samsung 7200rpm 2MB cache winchester
1* ASUS TA-231 ház

A szerveren egy Debian Sarge disztrib fut. A clusterek egy 100Mbps 16Port switchen keresztül bootolnak fel, automatikusan elindítva a Seti@Home Boinc klienst.

Kb. egy hónap múlva fog megszületni további 6db cluster kliens amik szintén a képen látható formában
fognak összeállni. Ha valakinek kérdése lenne a rendszerrel kapcsolatosan vagy érdekli a clusterezés nyugodtan írjon, keressen meg.

Hehe király :)

Mennyi az átlag ideje egy ilen gépnek?

Ezek szerint Netwok Boot -os :)

Viszont szerintem kisebb tápok is teljesen jók lennének.

Szerkesztette: Benoke 2005. 07. 16. 18:35 -kor

#856 Felhasználó inaktív   mazs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 18:35

Idézet: Oliver & Jaszka - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 18:28

Egyébként nálam a régebbi WU-k már feltöltődtek, ami még várakozik az már a leállás után jött. Ahogy észrevettem, a feltöltésre váró WU-k száma nem változott az elmúlt pár napban, kb ugyanannyi jön mint megy (igaz felfelé nehézkesen).  Azért a 2 hetes határidő még messze van...
Nálatok mi a helyzet?

Ugyanez a helyzet nálam is.
A leállás előttiek "(f)elmentek", a leállás utániak közül csak 1-2 töltödött fel, a többi a gépemen ücsörög és próbálkozik... :D 

#857 Felhasználó inaktív   P_Balazs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 18:41

Idézet: Benoke - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 19:34

Hehe király :)

Mennyi az átlag ideje egy ilen gépnek?

Ezek szerint Netwok Boot -os :)

Viszont szerintem kisebb tápok is teljesen jók lennének.

Még egyenlőre nem dolgoznak össze a processzorok hálón keresztül tehát nem tudok neked
átlag időt mondani. De hamarosan elkészül a kernel a serverre és utána majd lehet izgulni, hogy mit fog produkálni. Kiváncsi leszek rá én is. Most különálló gépek még egyenlőre.
Légyszíves, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm!

#858 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 18:57

Idézet: P_Balazs - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 19:41

Még egyenlőre nem dolgoznak össze a processzorok hálón keresztül tehát nem tudok neked
átlag időt mondani. De hamarosan elkészül a kernel a serverre és utána majd lehet izgulni, hogy mit fog produkálni. Kiváncsi leszek rá én is. Most különálló gépek még egyenlőre.

Én is egyenként vagyok kíváncsi a teljesítményre.
Együtt nem tudnak össze dolgozni úgy sem, mivel a feldolgozó program nem támogatja a több szálú működést :)

#859 Felhasználó inaktív   @ndrás 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 22:03

Sziasztok
Meddig tölti le az első csomagot? Kapcsolódott az állpot ablakban letőltést ír ez meddig tarhat hogy, végre haladjon is a dolog. 

#860 Felhasználó inaktív   @ndrás 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 22:14

Na elindult.

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42