HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat II. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 17. 07:11

Idézet: Benoke - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 7:38

Oda se neki úgy se használom az einsteint :D

Te mondjuk nem...

Jo, most nalam is csak 2*0,5 gepen fut... :)

De legalabb egy + esely, hogy hozzank jonnek az einstein-re vagyok, es a hwsw.forum-ot erositik.. ;)

#862 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 07:18

Idézet: P_Balazs - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 19:22

Sziasztok!

Úgy gondolotam ha már rendelkezem egy ilyen gépszerkezettel akkor feltétlenül támogatni fogom
a HWSW SetiTeam-et. Íme egy-két kép:

Hungarian Seti Cruncher

A Hardware

Cluster:

6* Intel Pentium IV Celeron 2.4Ghz (BOX)
6* ASRock P4i65GV alaplap
6* S3 256MB 400Mhz DDR RAM
6* Chieftec GPS-300AB-100L tápegység

Server:

1* Asus CUPLE-VM Socket-370 alaplap
1* Intel Pentium Celeron 566 - S370
1* 80Gb Samsung 7200rpm 2MB cache winchester
1* ASUS TA-231 ház

A szerveren egy Debian Sarge disztrib fut. A clusterek egy 100Mbps 16Port switchen keresztül bootolnak fel, automatikusan elindítva a Seti@Home Boinc klienst.

Kb. egy hónap múlva fog megszületni további 6db cluster kliens amik szintén a képen látható formában
fognak összeállni. Ha valakinek kérdése lenne a rendszerrel kapcsolatosan vagy érdekli a clusterezés nyugodtan írjon, keressen meg.

Szép nagyon...;)

Próbáld meg beizzítani az optimalizált klienst (www.marisan.nl/seti), mert sajnos tapasztalat, hogy a celeronok nagyon keves pontot kapnak...

(atlagban nalam 40-50/20-30 (granted/claimed))... :(

#863 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 07:29

Idézet: @ndrás - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 23:03

Sziasztok
Meddig tölti le az első csomagot? Kapcsolódott az állpot ablakban letőltést ír ez meddig tarhat hogy, végre haladjon is a dolog. 

Bajok voltak, amugy azonnal... ;)

Remelem hamarosan helyre jonnek a szerverek...

#864 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 11:34

nalam csak 8 csomag var a feltoltesre... :D
"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#865 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 11:46

nalam 10+ csomag var.
DVID! Mikor varhato 64 bites kliens?? Mennyivel lenne gyorsabb a 32 bites kliensnel?
Egyebkent en is nagyon keves kreditet kapok csomagonkent, ha megvan a 30 az mar jo...
atlagban 20...

#866 Felhasználó inaktív   attyspocak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 17. 13:56

Pár napja olvastam a Boinc-ról és ismét kedvet kaptam a seti futtatására, amit kb. egy évig hanyagoltam. a http://seti.hwsw.hu/...=faq-seti-boinc oldalon olvasottaknak megfelelően telepítettem, illetve aktiváltam a programot, ám a kulcsot - mint ahogy jeleztétek is - nem kaptam meg e-mailben. Azt viszont nem találom, hogy miképpen lehet újraküldetni az ID-t :think: ?
--

attys aki pocak

#867 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 17. 15:02

http://setiathome.be.../get_passwd.php

#868 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 15:12

mindenkinek, aki nem kapott ilyen mailt július 10-én, mert utána csatlakozott, vagy már nem él a reges e-mailcíme (legalább 20 ember).

vagott verzio
--------------------------------------------

BOINC alatt a hwsw.forum csapata 49. helyezett a világon, valamint  a hazai pontok donto resze tolunk szarmazik, tobb mint 40 szazalek. A hazai SETI/BOINC-teljesitmeny negyedet szolgaltatjuk. Van mar hivatalos honlapunk is, Benokenek és DViD-nek koszonhetoen, amely elerheto a http://seti.hwsw.hu cimen. (az optimalizalt klienses dolgot oda is fel kellene gyogyitani:))

Az elmult honapokban felbukkantak optimalizalt kliensek mind linux, mind windows oprendszerek ala. Az optimalizacio annyit tesz, hogy a szabadon hozzaferheto forraskodot agressziv tuningolasnak vetik ala forgatas soran. A fordito (compiler) kifinomult, hatekony algoritmusokkal, matematikai transzofrmaciokkal valt ki a forraskodban muveleteket, vagy peldanak okaert bekapcsolja a Pentium 4-specifikus finomhangolast, es az SSE2 vagy SSE3 utasitaskiterjesztesek hasznalatat.

A "normal", hivatalos kliens ilyen agressziv optimalizaciot egyelore nem tartalmaz, mert egy egyseges verzio van, amelynek minden gepen futnia kell. Az optimalizalt kliensek hozta gyorsulas egyes esetekben egeszen elkepeszto, ket-haromszoros is lehet a tapasztalatok szerint,  elsosorban Pentium 4  vagy Xeon processzorral szerelt gepeken.

A tovabbiakban a windowsos tuningolt klienseket targyalom, ugyanis linuxos gep hianyaban nem jartam meg utana, hogy mely kliensek valtak be leginkabb. A windowsos tuningolas az Intel forditoival es matematikai konyvtaraival keszult, ezert varhatoan Pentium 4-es gepeken hozza a legtobb hasznot, de mas gepekre is jotekony hatassal van. Nekem szemely szerint 50 szazalek koruli lehet a plusz, Pentium III-as gepen, egy sempronos kollega 25 szazalekrol beszelt. A lenyeget ezek utan mindenki lathatja: a magasabb hatekonysaggal anelkul tudunk szert tenni extra teljesitmenyre, hogy novelni kellene gepeink nyers kapacitasat.

Aki meg nem tert at BOINC ala, arra kernem, ezt tegye meg minel hamarabb, ugyanis a SETI@home Classic zsakutca, zaros hataridon belul leallitjak. Az atallashoz mindossze a _marcius 23-an_ ervenyben levo e-mailcim kell (ekkor keszult a seti classic allapotarol egy pillanatfelvetel). Ha mar nem el az akkori cim, akkor kell egy jelenlegi, es az akkori jelszo.

http://setiathome.be..._email_form.php

Ha mar nem el a setihez rendelt korabbi boxod, es elfelejtetted az akkori jelszavadat, akkor sajnos nem tudod a classicos regedet athozni. Ekkor is arra kernelek, hogy szamitogepeid kapacitasat a boinc keretrendszerben futo setire forditsd, ha nem okoz problemat az atallas.

http://setiathome.berkeley.edu

Azt is javaslom, hogy a legujabb BOINC-klienst toltsetek le es frissitsetek ra: http://boinc.berkeley.edu/download.php

Windows alatt az optimalizalt kliens bevetese egyszeru. Ha tudod, pontosan milyen processzor van a gepedben, gepeidben, az jo:), ha nem, akkor akkor a http://www.cpuid.org/cpuz.php#download cimrol toltsd le a legfrisebb cpu-z cuccot, amellyel detektalhatod a processzor tipusat es az altala tamogatott kiterjeszteseket.

SSE3 -- prescottosoknak, es esetleg legujabb steppinges athlon 64-eseknek, san diego core talan: http://www.marisan.n...OSCW-P-r8.1.zip

SSE2 -- nortwood, willamette: http://www.marisan.n...OSCW-N-r8.1.zip

SSE2 -- athlon 64: http://www.marisan.n...OSCW-W-r8.1.zip

SSE2 -- pentium M: http://www.marisan.n...OSCW-B-r8.1.zip

SSE: -- pentium III, athlon xp: http://www.marisan.n...OSCW-K-r8.1.zip

MMX: korabbi procikhoz: http://www.marisan.n...OSCW-0-r8.1.zip

Miutan letoltotted a kivalasztott optklienst:

1: allitsd le a BOINC futasat, zard be, lodd le stb.:)
2. a zipfile tartalmat, a ket file-t masold be a BOINC-telepitesed konyvtaraban talalhato /projects/setiathome.ssl.berkeley.edu/ almappaba (pl. c:/Program Files/BOINC/projects/setiathome.ssl.berkeley.edu/ ). itt talalhato egyebkent az aktualisan hasznalt kliens (pl. setiathome_4.18_windows_intelx86.exe )
3. indits el ujra a BOINC-ot.

Elinditas utan tovabbra is a munkaegysegnek hivatalosan megfeleltetett setikliens fog latszodni a Munka-ful alatt talalhato Alkalmazas oszlopban, de ettol fuggetlenul az uj, optimalizalt 4.11-es kliens fog futni. Ezt ellenorizheted a Task Manager alatt a Processeknel, magyarul nem tudom, hogy ferditettek (ctrl+alt+del, also sor masodik, masodik ful:)).

Az optimalizalt windows-klienseket ennek a mukonak koszonhetjuk:

http://setiathome.be...hp?userid=37723

Letezik meg optimalizalt BOINC-kliens is, de ennek nem sok ertelmet latom, ugyanis a keretrendszer semmilyen szamitast nem vegez. Ha valaki megis latja ertelmet, szoljon.:)

Meg valami. Az opt kliensek teljesen hibatlan, szabalyos, a berkeley-sek altal validalt eredmenyeket termelnek. A gyorsulas azonban hatassal van a varakozo (pending) egysegek altal igenyelt kreditekre, azaz csokkentik azt a kevesebb ido miatt. A valosan megkapottak azonban a tapasztalatok szerint nagyon kozel esnek az igenyeltekhez, mig korabban nagyok voltak az elteresek, altalaban lefele. Ez a kreditrendszer sajatossaga, mivel a krediteket 3 visszaerkezett (ugyanolyan, kulonbozo helyekrol szarmazo) egyseg alapjan osztjak. A lenyeg, hogy az okosak azt mondjak, az optimalizalt kliensek atlathatobba teszik, egymashoz kozeli szintre hozzak a krediteket.

#869 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 18:31

37 csomag vár feltöltésre

:reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#870 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 19:11

adj át harmincat, nálam csak négy. :D

#871 Felhasználó inaktív   attyspocak 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 17. 22:10

Köszi! A jelsző és au url meg is van, leszedte a klienst és az első csomagot. Azt azonban nem tudom, hogy miért van, hogy valami better_banner.jpg-t is le akar szedni de nem tud. Valamint a második csomagot sem akarta nagyon, de azt végül leszedte. A letöltési sebesség (2megabites adsl) nulla állandóan. Ujrapróbálra sem szedi le ezt a banner képet. :think:
--

attys aki pocak

#872 Felhasználó inaktív   attyspocak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 22:28

Idézet: attyspocak - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 23:10

Köszi! A jelsző és au url meg is van, leszedte a klienst és az első csomagot. Azt azonban nem tudom, hogy miért van, hogy valami better_banner.jpg-t is le akar szedni de nem tud. Valamint a második csomagot sem akarta nagyon, de azt végül leszedte. A letöltési sebesség (2megabites adsl) nulla állandóan. Ujrapróbálra sem szedi le ezt a banner képet. :think:

Eltűnt a letöltési listából a banner kép, az üzenetek közt pedig az szerepel, hogy kész, de nincs a gépemen ilyen állomány! ????
--

attys aki pocak

#873 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 22:54

Idézet: attyspocak - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 23:28

Eltűnt a letöltési listából a banner kép, az üzenetek közt pedig az szerepel, hogy kész, de nincs a gépemen ilyen állomány! ????

Ha dolgozik a gép (seti kliens a feladatkezelőben), akkor ne foglalkozz ilyen apróságokkal! :Đ
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#874 Felhasználó inaktív   attyspocak 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 17. 23:12

Dolgozik. :)

Most megint eszembe jutott valami!
LÁtom, hogy sokan a melóhelyükön és még egy rakás gépen futtatják a setit a boinc alatt. Ha a melóhelyemen van optikai meghajtóm, de nincs netelérésem, akkor mit kell tennem, hogy ott is futtathassam?

Lehet, hogy volt már róla szó, de kissé fáradt vagyok, hogy végig olvassam a topicot és az előzőt is. :)

Valaki elmondaná részletesen? Milyen fájlokat kell átvinnem és hogy kell leszednem plusz csomagokat? Miképpen kell a kész csomagot haza hoznom? Vagyis, melyik fájlokat kell ide és oda szállítanom? :think: 
--

attys aki pocak

#875 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 10:52

Nem támogatott a net nélküli setizés. :(
(lehet, hogy meg lehet oldani, de...)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#876 Felhasználó inaktív   mazs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 17:53

Idézet: attyspocak - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 23:28

Elvileg a c:\program files\boinc\projects\setiathome.berkeley.edu\ alatt kéne lennie. 
(Windows alatt, natürlich...:)  )
Legalábbis nálam ott van.    :D

Amúgy ezt a képet akkor lehet látni a monitor bal alsó sarkában, amikor a setiathome mint képernyővédő fut.
Magzar billentzuyet ruley!

#877 Felhasználó inaktív   attyspocak 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 19. 00:13

Ha állandóan ujrapróbálkozásra áll az adatforgalomnál minden vacak az ellen mit lehet tenni? ADSL-nél elég kínos, hogy kételen le és feltölteni!!!
--

attys aki pocak

#878 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 08:05

Semmit. Náluk van a gond. Most próbáltam, se fel, se le. Kábelnet.

#879 Felhasználó inaktív   @ndrás 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 09:04

Jó akkor én sem gyötröm a feltöltéssel. :confused:

#880 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 09:07

És vajon ha lejár az idő, úgyértem ami bent náluk meg van adva 1 wukira, akkor elvész az összes feldolgozott állományom?
Mert nekem az első hibás, amit nem tudott feltölteni, 29.én lejár.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.