HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#1521 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 06:13

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 21:51

Végre abbahagytátok az anyagok közti elektropotenciállal

Szerintem az innó csövekhez a nem hozzá való vizet használtad, és az inkompatibilis víz az eltérő elektronpotenciál miatt megoldotta a csövekben levő a sima vízzel nem kompatibilis szilikonláncokat összetartó pozitív töltésű mitudoménmiket.... :think:  :D  :cool:
Csak azért írtam, hoy legyen még egy kicsi elektronpotenciál.... igaz értelme egy szál se... :D

#1522 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 06:19

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 6:13

Szerintem az innó csövekhez a nem hozzá való vizet használtad, és az inkompatibilis víz az eltérő elektronpotenciál miatt megoldotta a csövekben levő a sima vízzel nem kompatibilis szilikonláncokat összetartó pozitív töltésű mitudoménmiket.... :think:  :D  :cool:
Csak azért írtam, hoy legyen még egy kicsi elektronpotenciál.... igaz értelme egy szál se... :D

Kb. :-)

#1523 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 07:22

Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 13:22

Én most azon agyalok, hogy a radiátoromat is el fogom választani szigetelővel a háztól, merthogy a ház meg acél. A tartályomat meg kénytelen leszek plexiből megoldani, mert az mindenképp a házhoz fog érni. :(

mi az osszefugges az anyagok kozott?

#1524 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 13:29

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 8:22

mi az osszefugges az anyagok kozott?

Már megint az elektronpotenciálnál vagyunk...  :think:  :D
Gyakorlatilag, ha különböző fémeket galvanikusan összekötsz (összetestelsz), és elektrolitot öntesz rájuk, akkor egy galván elemet fogsz kapni.
Márpedig ha a PC ház fém vázára szereled a blokkokat és a radiátort, akkor a fémes összeköttetés már meg is van. A lé pedig amit beleöntesz, bármennyire deszt víz is, de blokkok és a radiátor belső felületéről le fog oldani némi fémsót. Tehát már az elektrolit is megvan.
Ha a fenti feltételek megvannak, akkor az eltérő elektronpotenciál (már megint) miatt a két fajta fém között megindulnak a galvánáramok, amelyek szerencsés esetben le is tudják bontani az egyik elektródát. Jelen esetben az alumínium a hajlamosabb erre a húzásra.
Nos nem valószínű hogy túl sokat kellene ecsetelnem milyen kellemes dolog, ha az alu radi heveny anyagelfogyás miatt tömítetlenség jeleit fogja mutatni.

Dióhéjban ennyi.  :cool:  :think:
Ha valamit rosszul írtam javítsatok ki!!!!

#1525 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 13:44

teljesen rez radinal lehet ilyen gond ?

Szerkesztette: UnConnecteD 2005. 10. 18. 13:46 -kor

#1526 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 14:34

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 14:44

A tied alatt szilikongumi tappancsok vannak, emlékszem rá mikor festés után raktuk össze :up: Brian tudta mit csinál, ez már többször bebizonyosodott :respect:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1527 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 14:37

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 5:38

Az előző rendszeremben olyan szinű cső volt, mint amilyen most a víz szine. Érdekes, hogy az inno cucca a saját csövét elkezdte oldani.

Róma, szakadó csövek, de a szín most is tart!  :D

Komolyan, valszeg nem tesztelték a színezett csöveik hosszú távú tartósságát, az anyagba kevert pigmentek nem igazán stabilak.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1528 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:36

ezt a radit még nézni is gyönyörüség... :respect:  :respect:

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1529 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 18:09

Ha a blokkok is rézből vannak, akkor kizárt.... :) A házilag gyártatt alu blokkokat amúgy is valószínűtlennek tartom, és abban az esetben is az alu fogyna el. Ha mégis gyári alu a blokk, akkor az valszeg már passziválva (eloxálva) van, tehát azzal is kizárt az ilyen jellegű probléma.... :cool:  :D Ha pedig mégis natúr alu lenne, (mivel hőátadó felületeket nem illik eloxálni) akkor sem valószínű hogy gond lenne, mer ezeket az elemeket illik olyan aluból kendácsolni, amelyek nem hajlamosak az elfogyásra... :)
Amúgy a tiedé a belinkel oldalon levő radi????  :respect:
Csak mert amikor belevágtam az egész vizesítés dologba, már végignéztem egy hasonló (szerintem uae volt.) képsorozatot és sokat gondolkoztam a dolgon hogy én is valami hasonlót exkábálok magamnak, de végiggondoltam mennyi melóba is kerülne az egész...... :think:

Szerkesztette: Sándor -P20- 2005. 10. 18. 18:19 -kor

#1530 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 19:02

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 19:09

Ha a blokkok is rézből vannak, akkor kizárt.... :) A házilag gyártatt alu blokkokat amúgy is valószínűtlennek tartom, és abban az esetben is az alu fogyna el.

Itt a gép acéljához illesztés volt a kérdés tárgya aszem:)

#1531 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 06:12

Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 20:02

Itt a gép acéljához illesztés volt a kérdés tárgya aszem:)

Ott sem valószínű a probléma.
Elsösorban a vas kontra réz kombináció lében sem olyan nagy gond ( vörösréz autóhűtőbe gond nélkül beleraknak galvanizálatlan vas merevítő elemeket, és 30 - 40 éveket lazán kibír ez a kombináció. Igyaz a vas idővel elrohad, de ezt sima vízben is megtenné... :) ).
Szárazon pedig a vas csavarok alá szokták tekerni a vörösréz drótokat, tehát ha ott megfelel, akkor nem valószínű hogy itt túl nagy gondot okozna.... :)
Vagy nem?? :think:
Szerintetek??? :cool:  :D

#1532 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 08:35

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 19:09

Amúgy a tiedé a belinkel oldalon levő radi????  :respect:
Csak mert amikor belevágtam az egész vizesítés dologba, már végignéztem egy hasonló (szerintem uae volt.) képsorozatot és sokat gondolkoztam a dolgon hogy én is valami hasonlót exkábálok magamnak, de végiggondoltam mennyi melóba is kerülne az egész...... :think:

mar igen  ;)

#1533 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:45

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 7:12

Ott sem valószínű a probléma.
Elsösorban a vas kontra réz kombináció lében sem olyan nagy gond ( vörösréz autóhűtőbe gond nélkül beleraknak galvanizálatlan vas merevítő elemeket, és 30 - 40 éveket lazán kibír ez a kombináció. Igyaz a vas idővel elrohad, de ezt sima vízben is megtenné... :) ).
Szárazon pedig a vas csavarok alá szokták tekerni a vörösréz drótokat, tehát ha ott megfelel, akkor nem valószínű hogy itt túl nagy gondot okozna.... :)
Vagy nem?? :think:
Szerintetek??? :cool:  :D

Az egyik réz-felvilágosító(fűtésszerelős) oldalon olvastam, hogy réz és acél érintkezése kerülendő, ill. pontosabban tilos. A réz drótok meg azért kerülnek a vas csavarok alá, hogy a vas ne gyógyuljon össze, inkább a réz rothadjon, mert elvileg a vas/acél azt csinálja a rézzel, amit a réz az aluval.

#1534 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 14:44

Sziasztok!

Melyik a legnagyobb teljesítményű, legjobb vízhűtőblokk (S939)???
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#1535 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 15:23

Idézet: TOMKTOM - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 15:44

Sziasztok!

x. Jöhet a 20Ft-os kérdés :D

Talán a Nexxos új blokkját dícsérték a legtöbben. Kész blokkokkal kapcsolatban amúgy a "milyen komplett vh-t ajánlotok" topicban érdemesebb érdeklődni, elsősorban a Zollka-Lufinyúl vonalon :think:

Szerkesztette: freeone 2005. 10. 19. 15:23 -kor

#1536 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 19:31

Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 10:45

Az egyik réz-felvilágosító(fűtésszerelős) oldalon olvastam, hogy réz és acél érintkezése kerülendő, ill. pontosabban tilos.

1. Be is tartják: a réz gázcsövet szigorúan gumibetétes acélbilincsekkel szerelték a falra.
2. Mi is a helyzet a vörösréz cső kontra acéllemez radiátor összeállítással? Jól emlékszem, hogy itt a sárgaréz szelepek töltik be az elválasztó szerepét?

Szerkesztette: Öregszem 2005. 10. 19. 19:31 -kor

#1537 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 19:38

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 20:31

1. Be is tartják: a réz gázcsövet szigorúan gumibetétes acélbilincsekkel szerelték a falra.
2. Mi is a helyzet a vörösréz cső kontra acéllemez radiátor összeállítással? Jól emlékszem, hogy itt a sárgaréz szelepek töltik be az elválasztó szerepét?

2. Jah, ott az fogy elvileg. Vagy átkötőelem sréz, szelep meg amit akarnak, mert vasból olcsóbb.

Szerkesztette: freeone 2005. 10. 19. 19:39 -kor

#1538 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 20:05

Idézet: TOMKTOM - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 15:44

Sziasztok!

EZT erdemes megnezni. Figyelmedbe ajanlom a BAL oldalt. pl. Kühlercharts TopListe

#1539 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 21:04

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 21:05

EZT erdemes megnezni. Figyelmedbe ajanlom a BAL oldalt. pl. Kühlercharts TopListe

Köszönöm!
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#1540 Felhasználó inaktív   Tornado 7C1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 20. 20:27

Hali!

Gondoltam megpróbálkozok egy vízhűtéses rendszert létrehozni, de lennének kérdéseim.

1. Ha alu radim lesz, akkor a blokkokat miből csináljam? Alu vagy réz? (Mindegyik elkészítésére van lehetőségem.  :smoker: )

2. Ha alu blokk lesz, akkor az mennyivel teljesít gyengébben, ha egyáltalán gyengébb?

3. Ha réz, akkor nem fognak a radival kellemetlen hatásokat gyakorolni egymásra nézve? :confused:  (a fenti HSz-ok miatt kérdezem)

Tudom, hogy láma kérdések, de még az vagyok! :D

Előre is thx!
ABIT KN9 Ultra, AMD Athlon64 X2 3800+, Inno3D GeForce 7600GST, 2x 512/800 Kingmax DDR2, Maxtor 6Y120P0, Samsung SP 1603C, Pioneer DVR-111D, Chieftec DT-450A2 450W

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.