Idézet: Smooth - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 23:27
Silencer-ről letettem, majd találok valami másik heat-pipe-os kártyát.
Szerintem azt a 12cm-s ventit a tápban (CT 410), még el fogom tudni viselni (amíg ki nem találok vmit arra is), meg egy gyenge kis ventire gondoltam a rácsozott ház oldalára, blokkok fölé. (1900 RPM körül... lényeg, h halk legyen).
Öcsémnek egy 2700+ Tbreden van 2520-as GalacialTech, ami 25dBA-s, egy passzív inno 5500 meg egy 8cm ventis Mercury táp... szinte alig van hangja, bőven megfelelne az nekem is.
(bár az én ventimre 21dBA-t írnak, elnyomja simán az ő gépét... igaz, ott van még a chip meg a VGA is...)
[szerk]
Hát most néztem csak, h van vagy 60 oldal, és ez már a 4. nyitott topic

Kicsit sokáig kéne olvasgatnom

Így ha nem gond, feltenném a kérdéseimet, és ha egyszerűbb, akkor linkeljetek a válasz környékére... ott akkor elolvasom az összes ehhez kapcsolódó választ.
Egyébként fontos az áramlás sebessége? Van egy optimális, amit esetleg ki kell számítgani minden rendszer esetén külön, vagy minél gyorsabb, annál jobb?
Mert ha lassú, akkor nyilván tovább tartja a meleg vizet a blokkban... de ha túl gyors, akkor meg nem biztos h minden hőt maximálisan le tud adni... nem?
Vagy rosszul gondolom ? :confused:
Majd mindenki elmondja a maga válaszát...

Szerintem az a fontos hogy ne legyen nagy szükülés a rendszerben. Pl ha 10es csőveid vannak, de mondjuk van egy csatid ami 6os, akkor az az egész rendszert kinyirja...
Van egy optimális átmérő, de egy idő után már, nem nyersz a vastagitással. Asszem legtöbben 8-10 belső átmérővel dolgozunk... Az elég szokott lenni...
Talán érdemes lesz a vga-t is bekötnöd a rendszerbe...