Tudnátok valami olcsó, nagyon praktikus ötlettel szolgálni radiátorra? Mindenképp passzív kellene.
Lehet nagy (már ha a 40×40-50cm, azaz egy gép oldalának mérete annak számít). Első sorban egy Presscottot (de már E0-ás) és a lap NB-ét kéne elbírnia. Nem lenne baj, ha esztétikus lenne

de NEM fő szempont. Ha bírja, még rákötném a későbbiekben a VGA-t is. Memóriát, HDD-t nem tervezem, esetleg még a tápot (de azt nem szívesen baxtatnám).
Gondolkoztam 1.0-es Suzuki Hűtő radiátorján, Lada fűtő radiján, Audik oljahűtőjét és gázkazánok hőcserélőjét is javasolták.
A leghatékonyabb és legolcsóbb kéne. Szeretek barkácsolni, tehát egy olyan megoldás lenne a legjobb, amit nekem kéne összeeszkábálni, nem kezdenék sírni.
Viszont mindenképp egyoldalas lenne (jobb oldalán), nem akarok mind2re, és nem szeretném körbefogni a házat csövekkel. DrHIL, félre ne érts, eszméletlenül tetszik a radi ötleted, csak nem tudnám (illetve nem is szeretném) itt megvalósítani. Nyitható, rácsos baloldalt képzeltem neki...
Ha 2 radi a megoldás, az is tetszene... pl egy 40×20as a CPUnak és egy ugyanekkora a hídnak. Nem tudom mi az a minimális méret, amire biztos szükségem lenne ennél a rendszernél (persze annál biztos h nagyobb kéne, nem akarom alulméretezni).
VGA-ra jó a Heat-pipe? Vagy mindenképp vizesítsem? Semmit nem tuningolnék, azt szeretném ha nagyon halk lenne.