HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#1841 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 14:11

Idézet: Adept - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 12:48

De, lehet vizkő, mert a vége felé már volt hogy csapvizet töltöttem rá...
Viszont a lada hűtő át lett öblitve forró ecettel, az feloldja a vizkövet. Egyedül a NB blokk régi, amiben lehet vizkő, de egy blokkböl csak nem oldódik ennyi, hogy az egész rendszert beszinezi...

Amig kering a viz, addig nem keményedik meg a trutyi, ugye?

Szerk
Amugy most hogy mondod, eszembe jutott hogy a vizforralomban is ilyen fehér szar uszkál... De honnan jött ki ennyi? Miért zsiros? és miért lepte be a csöveket? :D  :D

Nem garantálom, de amíg víz éri nem keményedik meg. Az általam említett rendszerben van egy szép nagy boiler is, annak a falán van ahol alig fél év alatt 2-3mm vagy akár fél cm vízkő keletkezik, és néha kb fémpénz keménységű (kisebb túlzással ;)). Van egy eszméletlen jó vegyszerem, ami félóra alatt totális megsemmisítést mér erre az anyagra, de nagyon agresszív. Nem tudom, a rendszeredben lévő alkatrészek anyaga hogy bírná... Kezedre csöppen, és nem törlöd le azonnal, 2-3ad fokú égési sérüléseket okoz  :rolleyes:
Mindenesetre nem hagynám sokáig garázdálkodni... a szivíttyúban kárt tehet a vízkő :s
Egyébként attól függően az ország mely részén lax, elég szép mennyiség kioldódhat a csapvízből. Magyarországon nagyon kemények a vizek. Nálunk a teljes rendszerre van egy vízlágyító, plussz a mosogatógépnek egy belső... A csapokon még így is megjelenik egy idő után a folt... :s
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1842 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 16:07

De mondom, most ioncserélt van benne.
Mitől oldodott ki?

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1843 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 17:02

Idézet: Adept - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 17:07

De mondom, most ioncserélt van benne.
Mitől oldodott ki?

Nem azt mondtad, h vége felé csapvízzel töltöttél utána? Lehet, h akkor vmit félreértettem...
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1844 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 17:13

A csapvíztől nem lesz trutyi a vízben. Nekem a múlt évet sima csapvíz szolgálta végig a rendszeremben, némi fagyállóval megbolondítva.
Aki megnézte a beépíéses képeket azon látszik, hogy hogyan néznek ki a proci blokkra menő csövek. Nos azok az első összerakás óta a rendszerben vannak, és még mindíg puhák, pedig közönséges benzincsövek amik még az öreg honnekkeres időkből maradtak.
Tehát ott valami más gebasz van.
Nem lehet hogy az alkohol oldott ki valamit a szilikon csövekből?

#1845 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 18:41

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 18:13

A csapvíztől nem lesz trutyi a vízben. Nekem a múlt évet sima csapvíz szolgálta végig a rendszeremben, némi fagyállóval megbolondítva.
Aki megnézte a beépíéses képeket azon látszik, hogy hogyan néznek ki a proci blokkra menő csövek. Nos azok az első összerakás óta a rendszerben vannak, és még mindíg puhák, pedig közönséges benzincsövek amik még az öreg honnekkeres időkből maradtak.
Tehát ott valami más gebasz van.
Nem lehet hogy az alkohol oldott ki valamit a szilikon csövekből?

Az alkoholt ma raktam csak bele, hátha feloldja a trutyit... Eddig tiszta ionviz volt benne...
Belerektam reggel egy darab szilikoncsövet egy pohárka vizbe, de még nem látszik rajta semmi...

Azért 900ft/m áru csötől durva ha nem birja vizet...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1846 Felhasználó inaktív   Bence88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 19:01

Kép

csak gondoltam megmutatom:)
friss vizet raktam bele:))
jah amugy nekemis csapviz van benne... 2 hetente cserélem....

Szerkesztette: Bence88 2006. 03. 29. 19:03 -kor

KT600-A, AMD Sempron 2200+ (2700+), 1 GB RAM (A-data, Kingmax)  ATI 9550 XT, Maxtor 80gb

http://bencee.myftp.org

Kép

#1847 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 20:10

Sandor: anyagkoltsegben mennyiben van a tapod vizesitese?

#1848 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 20:20

Idézet: csosz - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 20:10

Sandor: anyagkoltsegben mennyiben van a tapod vizesitese?

A boltban a  réz motyó 3E volt, de a lemezből szinte minimálisat használtam fel, míg a tömb szinte az egész elfogyott. (5X50-es lapos réz anyag.)
Degufitot, ónt gázt nem számoltam, azt mind megvettem már tavaj amikor az előző rendszert építettem.
A klímacsőből csak a 10-est kelett vennem, mert az elfogyott tavaj, de egy 2M-es darab klímacső asszem 800 peták volt. A többit tavaj guberáltam...  :D

Szerk:
Anyagköltségbe még bele kell számítani 14.5E -t a tápot. Két napos volt amikor szébarmoltam.... :confused:  :think:  :D  :p (6 év gari......)

Szerkesztette: Sándor -P20- 2006. 03. 29. 20:28 -kor

#1849 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 20:57

Sandor: priv. ment

#1850 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 06:31

Szintén priv ment... :D

#1851 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 08:08

Idézet: Bence88 - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 20:01

Kép

csak gondoltam megmutatom:)
friss vizet raktam bele:))
jah amugy nekemis csapviz van benne... 2 hetente cserélem....

Most nézem csak... az ott komolyan 9°C??? :eek:
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1852 Felhasználó inaktív   Bence88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:10

igen! :)
friss csapviz! :))
KT600-A, AMD Sempron 2200+ (2700+), 1 GB RAM (A-data, Kingmax)  ATI 9550 XT, Maxtor 80gb

Kép

#1853 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:42

Idézet: Bence88 - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 19:10

Hát az nagyon kemény... de én úgy tudom, van egy minimuma is a prociknak. Vagy mégsem?  :think:
Mindenesetre megoszthatnád a titkod... presscottot szeretnék hallgatásra bírni (passzív vízhűtéssel).
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1854 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 20:19

Idézet: Bence88 - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 19:10

Vagy photoshop? Vagy azota mar megy a vizhutesed?

#1855 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 21:48

Idézet: csosz - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 21:19

Vagy photoshop? Vagy azota mar megy a vizhutesed?

Én is gyanakodtam PS-ra, de akkor nagyon ügyesen retusál ;)
(ha nem a hűtésért, akkor ezét elismerésem :D)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1856 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 22:24

szerintem némiképp alámér az alaplap, én télen 2-3 fokra szellőztetett szobában, azonos vizhőmérséklettel inditott gépen is min 10-12 fokot mértem, amit ugye a friss csapviz meg se közelit (a 2-3 fokot).
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1857 Felhasználó inaktív   Bence88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 10:48

nem értek photoshophoz de természeteseen 5 perc mulva már 15 fokos lett a viz:) 1 ora mulva meg már 20, és 2 ora mulva meg 25
itt megáll és tartja ezt a hömérsékletet, akármiylen terhelés alatt.

Kép

#1858 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 12:04

Idézet

NA akkor mondok neked az én áraimból ennél sokkal erősebb rendszert:

GPU: 7,5K
CPU: 6,5K
Dual radi: 10K
12 voltos pumpa kiegyenlítővel: 13K
csövek:2,5K
Chipset: 5,5K
csatik:5K

Ez 50K(NB blokkal amit te nem írtál!!!) és a hunfrostot a földbe döngöli nomeg 11/8-as csövezéssel számoltam ami sokkal kultúráltabb mint a 10/8...Mindegyik blokk mikrostruktúrás kivéve a chipset blokkot ,de annak minek...A pumpa sokkal erősebb mint egy eheim 1046 ,kényelmesebben elhelyezhető, kisebb, halkabb, és 12 voltos nomeg RPM visszajelzése is van...A radi is sokkal minőségibb és erősebb darab...Ezért mondom én mindenkinek ,hogy nem tudsz versenyezni a mai nagy gyártókkal árban mert ők egy radiból nem 20-30 darabot gyártatnak le mint a hunfrost hanem 3000-4000 darabot...

A fenti rendszerhez add hozzá ha olyan blokk kell ami a VGA-n a memot és a FET-eket is hűti és a jövőben is jó lesz bármilyen kártyára akkor az +11K...Még mindig a Te árad alatt van a cucc, pedig már nb blokkot is írtam bele elsőre...  Venti az mindenkinek az ízlésének a dolga ezért azt nem írtam...

Várom a részleteket Zollka...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1859 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 12:13

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 12:36

Tudom, desztvízben nem sűrűn fordul elő.. de biztos nem vízkő? PCben még nem, de nagyobb rendszerekben már láttam (ott persze nem desztvíz volt, mivel főzésre gőz kellett a vízből). Eleinte ilyen zsírszerű fehér trutyi... aztán megszárad, megszilárdul.. jó kis meszes anyag ;)

Ez vízkő bizony. Desztvízben simán keletkezik. Ioncseréltben nem.
Igazából 5-10 oldalanként beírhatnám a különbséget :rolleyes: , mert sokan keverik...

Aláírásomból...

"Hűtőfolyadék

Nagyon fontos a helyes hűtőfolyadék megválasztása is. Az alábbi kritériumokat kell, hogy
teljesítse:
· Jó hővezetés
· Korrózió és vízkövesedés megakadályozása
· Algásodás kialakulásának megakadályozása
Mivel ritkán kapható és nehezen beszerezhető a kész hűtőfolyadék, ezért az alábbi
alternatívákat használhatjuk: Bidesztvíz, alkohol és ioncserélt víz, fagyálló és ioncserélt víz.
A bidesztvíz egyesíti a desztillált víz (nem alakulhat ki benne élet, de korrodálást és vízkövesedést nem gátolja) és
az ioncserélt víz (megakadályozza a korróziót és a vízkőképződést, de élet kialakulhat benne)
előnyeit.
Ritkán
találunk ilyet boltban, ezért vagy alkoholt vagy fagyállót érdemes keverni az ioncserélt vízhez,
hogy azok megakadályozzák az algásodást. A fagyálló keni is a pumpát, viszont bármilyen
ragasztás van a rendszerben, azt oldja idővel, a vízzel felesbe kell keverni. Az alkoholból 1,5-2
liter vízhez 2 dl kell – bármelyik patikában kapható 97-98%-os szesz pont megfelelő."

Tyű, van azért mit javítgatni/aktualizálni már negyed év után is rajta :(

Szerkesztette: MC Pite 2006. 04. 02. 12:42 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1860 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 12:38

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 12:13

Ez vízkő bizony. Desztvízben simán keletkezik. Ioncseréltben nem.
Igazából 5-10 oldalanként beírhatnám a különbséget :rolleyes: , mert sokan keverik...

Aláírásomból...

"Hűtőfolyadék

Nagyon fontos a helyes hűtőfolyadék megválasztása is. Az alábbi kritériumokat kell, hogy
teljesítse:
· Jó hővezetés
· Korrózió és vízkövesedés megakadályozása
· Algásodás kialakulásának megakadályozása
Mivel ritkán kapható és nehezen beszerezhető a kész hűtőfolyadék, ezért az alábbi
alternatívákat használhatjuk: Bidesztvíz, alkohol és ioncserélt víz, fagyálló és ioncserélt víz.
A bidesztvíz egyesíti a desztillált víz (nem alakulhat ki benne élet, de korrodálást és vízkövesedést nem gátolja) és
az ioncserélt víz (megakadályozza a korróziót és a vízkőképződést, de élet kialakulhat benne)
előnyeit.
Ritkán
találunk ilyet boltban, ezért vagy alkoholt vagy fagyállót érdemes keverni az ioncserélt vízhez,
hogy azok megakadályozzák az algásodást. A fagyálló keni is a pumpát, viszont bármilyen
ragasztás van a rendszerben, azt oldja idővel, a vízzel felesbe kell keverni. Az alkoholból 1,5-2
liter vízhez 2 dl kell – bármelyik patikában kapható 97-98%-os szesz pont megfelelő."

McPite:

Ez a blokk:

Kép

Ugyan ez a kialakítás a GPU blokk is:

Kép

A pumpa amiről beszéltem pedig 1,7méteres emelőmgassággal bír és 450l/h...Ennyit egy 1046 még egy HPPS rotorral sem tud ,mivel a HPPS-ből az első revízió volt 1,7 méteres emelőmagassággal és az átdolgozott elektronika ami a lényeg a HPPS-ben az nincs benne az 1046-ban...Arról végképp nem beszélve ,hogy volt már 1046-om és a két pumpát zaj tekintetében össze sem lehet hasonlítani, mert az 1046 szémomra hangos, ezt a pumpát meg nem hallom...A 12 voltos özemeltetés pedig csak hab a tortán éppúgy mint az RPM visszajelzés...

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.