HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#1941 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 18. 12:15

Idézet: BandiTar - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 11:45

Zollkának igaza van. Szerintem is kerülni kell az ilyen gagyikat. Én is rábaxtam a bigwaterre.... :D
Egyébként a vga-hőfok problémám megoldódott. Hosszú történet,dióhélyban annyi hogy nagyon meg voltak húzva az inbuszcsavarok a plexin(ami a plexit fogja össze a rézlappal) és kilógtak 1 mm-t a rézlapból ezáltal a csavarok elemelték a magról a blokkot. Mert a gto-n pont ott van egy lesarkazásvédö négyzetalakú fémlap....

Most a hőfokaim opel corsa fütőradival és rajta egy darab 14cm-es aerocool ventivel,és hydor seltz l20-szal a következők:(bigwater cpu blokk,alphacoool chipset és vga blokk)
-cpu 2300 Mhz 1.45 v max 41 fok (s939 3000+ A64)
-vga 400/490 helyett 580/600 -on 42-43 fok (x800 gto) Csak úgy megjegyzem alapon volt léggel 70-74
-chpiset 35 fok

(Bigszar cpu blokk jövő hónapban csere alphacool blokkra)
Ezek a terhelés alatti értékek(játék közben). Úgyhogy azt kell mondjam fasza. :D
Thx to Zollka! :respect:

Örülök, hogy megoldódott. Ilyen kis apró dolgokon állhat vagy bukhat sokminden, ezért kell körültkintően szerelni. :rolleyes:

#1942 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 14:24

Egy szóval nem mondtam, hogy a Thermatlake jó vétel... Sőt az egy rakás sz@r... Szétreped a cső, beszarik a pumpa... .. A Gigabyte jó vétel.... Sőt nagyon jó  ;)  42 fok a Barton 4 óra F.E.A.R után..
Nem érdemes legagyizni olyat, amit nem is láttatok működni....  Ezt a cuccot csak ajánlani tudom... :D

Szerkesztette: Gordon Freeman 2006. 04. 18. 14:38 -kor

Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#1943 Felhasználó inaktív   Martinka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 16:45

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 14:24

Egy szóval nem mondtam, hogy a Thermatlake jó vétel... Sőt az egy rakás sz@r... Szétreped a cső, beszarik a pumpa... .. A Gigabyte jó vétel.... Sőt nagyon jó  ;)  42 fok a Barton 4 óra F.E.A.R után..
Nem érdemes legagyizni olyat, amit nem is láttatok működni....  Ezt a cuccot csak ajánlani tudom... :D

Te azé kapod a fizetést hogy bosszantsd a népet? :Đ

Asszem világosan kifejtették hogy miért jobb a válogatott kütyü, mint a gyári. Legalább annyit tegyél meg hogy elhidd nekik! Ennek ellenére vedd meg a gyárit! :Đ Itt mindenki más hibáiból tanulva halad előre, szal kell a negatív tapasztalat is.  :up: 
Csak az a gond hogy addig nem jösz rá, hogy rosz vételt csináltál, amíg nem veszed meg azt amit ajánlanak itt neked.

Sok szerencsét!  ;)
Samsung 940BF - Asus P5W DH Deluxe - Intel Core2 Duo E6300 - 2x 1GB Geil PC6400 ULTRA - Sapphire X1800XL - Creative Audigy4 - 2x WD SataII 250GB Raid edition - MSI DVD-ROM - NEC 4751 - Enermax mobilerack - Logitech Z640 5.1 - Logitech G5 - Logitch Cordless Desctop Wave bill egér - Thermaltake Tsunami Dream+vízhűtés

#1944 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:47

Zollka, prv-t megkaptad?
Érdekelne egy jó megoldás, ha nem is passzív, legalább minél kevesebb ventivel, zajjal stb.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1945 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 00:31

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 17:47

Zollka, prv-t megkaptad?
Érdekelne egy jó megoldás, ha nem is passzív, legalább minél kevesebb ventivel, zajjal stb.

Megkaptam de még nem volt időm válaszolni! Bocsi! A hétvégén megpróbálok írni :)

#1946 Felhasználó inaktív   T-CAT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 22. 20:16

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 15:24

Azért én megvédem legalább a pumpa becsületét! :D
Az eredeti Aquarius II-ből nekem már csak a pumpa és a CPU-blokk maradt! Ami már majdnem 2.5 éve tökéletesen működik, kb 1.8 liter vizet hajt, nem kicsi ellenállással ,kb napi 10 órában!!! Lásd. aláírásom... És ami a lényeg, hogy nagyon csendben van!!! Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy kigolyóztam!  :Đ  :Đ  Szóval, nem csúfolni a kisebbet!  ;)

#1947 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 20:46

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 17:47

Zollka, prv-t megkaptad?

Írtam délután privit :) Bocs ,hogy ennyi ideig kellet várni...

#1948 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 01:07

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 21:46

Írtam délután privit :) Bocs ,hogy ennyi ideig kellet várni...

Nem gond, csak nem tudtam mi történt :)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1949 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 14:58

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 1:07

Nem gond, csak nem tudtam mi történt :)

Megkaptad amúgy a privit? :)

#1950 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 23:44

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 15:58

Megkaptad amúgy a privit? :)

Igen, megkaptam, bár reagálni még nem volt időm. Megnéztem az oldalt, kikerestem a cuccokat, és már így "látatlanban" is inkább egy ilyen, mint egy gyári, vagy egy házibarkács :D (annak elleneré, h szeretek barkácsolni... :))
Majd benéznék az üzletbe is, meg feltennék pár kérdést... szal még egyeztetnék veled, de a vásárlás még odébb van azért. (előbb VGA, procc+tft... aztán jöhet ez is :))
Amúgy kéne majd chipset és VGA blokk is. Halk, de ha kell baromi erős ventik, és esetleg potméterek :)
És a radiátor elhelyezésére is kérném a segítséged... lenne pár elképzelésem, bár majdnem minde elvetendő első ránézésre :D
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1951 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:58

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 23:44

Igen, megkaptam, bár reagálni még nem volt időm. Megnéztem az oldalt, kikerestem a cuccokat, és már így "látatlanban" is inkább egy ilyen, mint egy gyári, vagy egy házibarkács :D (annak elleneré, h szeretek barkácsolni... :))
Majd benéznék az üzletbe is, meg feltennék pár kérdést... szal még egyeztetnék veled, de a vásárlás még odébb van azért. (előbb VGA, procc+tft... aztán jöhet ez is :))
Amúgy kéne majd chipset és VGA blokk is. Halk, de ha kell baromi erős ventik, és esetleg potméterek :)
És a radiátor elhelyezésére is kérném a segítséged... lenne pár elképzelésem, bár majdnem minde elvetendő első ránézésre :D

Ez is gyári ami nálam van :)

#1952 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 11:30

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 10:58

Ez is gyári ami nálam van :)

De válogatott... nem?
Én a gyári alatt azt értettem, hnem kompletten, csomagolt, készre szerelt egybegyártott (szal mint a Tt BigWater pl). Engem nem igazán győzött meg...
Persze, h gyári... gondoltam, h nem botsvanai kisiskolásokkal kalapáltatták össze kenyérért és vízért  :D
Egyébként merre találom az üzletet? Ha időm engedi, benéznék... még az is lehet, h melóidőben :D
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1953 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 14:10

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 11:30

De válogatott... nem?
Én a gyári alatt azt értettem, hnem kompletten, csomagolt, készre szerelt egybegyártott (szal mint a Tt BigWater pl). Engem nem igazán győzött meg...
Persze, h gyári... gondoltam, h nem botsvanai kisiskolásokkal kalapáltatták össze kenyérért és vízért  :D
Egyébként merre találom az üzletet? Ha időm engedi, benéznék... még az is lehet, h melóidőben :D

privi ment...

#1954 Felhasználó inaktív   richie420 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 27. 21:39

Sziasztok!
Ugy erzem ravettem magam, hogy vizesitsem a gepem!  ;)
Ugyhogy lenne is par gyors kerdesem: (ha mar volt szo vmirol akkor bocsi, de most faradt vagyo keresgelni)
-a zalman zm-wb3 gold cpu blokkrol mi a tapasztalatotok, illetve ebben az arkatban mien blokkon erdemes meg elgondolkozni
-innovatek csovek 10/8 mmesek?
-egy 3x120as radi mennyibe faj, ill lehet-e boltba venni vagy keressem meg zollkat????????
(tudom post it-nal, de vmiert ugy erzem hogy irrealisan draga....)

egyenlore ennyi, elorre is koszi  helpet..  joejcakat mindenkinek

#1955 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 21:47

Idézet: richie420 - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 22:39

Sziasztok!
Ugy erzem ravettem magam, hogy vizesitsem a gepem!  ;)
Ugyhogy lenne is par gyors kerdesem: (ha mar volt szo vmirol akkor bocsi, de most faradt vagyo keresgelni)
-a zalman zm-wb3 gold cpu blokkrol mi a tapasztalatotok, illetve ebben az arkatban mien blokkon erdemes meg elgondolkozni
-innovatek csovek 10/8 mmesek?
-egy 3x120as radi mennyibe faj, ill lehet-e boltba venni vagy keressem meg zollkat????????
(tudom post it-nal, de vmiert ugy erzem hogy irrealisan draga....)

egyenlore ennyi, elorre is koszi  helpet..  joejcakat mindenkinek

zollka

#1956 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 21:34

Drága tesvéreim...

Tegnap Hydor L20 tipusu pumpám átadta magát az enyészetnek. De nem akárhogy... :smoker:
Történt hogy tegnap este a szokásos üzemben müködött a gép (egy hete nonstop  :D ), amikor is elkezdett szörcsögni a szivattyu. Mivel csinált már ilyet néha, megnyomogattam a csöveket és elmult... Elmentem fürödni, csinálom a vacsit, erre anya megkér, hogy ugyan ird már meg nekem a vészhelyzetet. Hozzányulok a géphez, puff shutdown. Visszakapcsolom, bios, HWmonitor, CPU 101 celsiusfok :)

Szépen szédszedtem a pupmát, és azt látom hogy 6 kis lapátból 5 letört. Lásd a képen...

Utolag elgondolkodtam rajta, hogy a sok blokk és vincsihütő miatt lehet hogy akkora a rendszer ellenállása hogy letörtek a lapátok... Nem tudom...
De ma már ujra megy a rendszer. :)

Csatolt fájl:

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1957 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 13:25

Idézet: Adept - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 21:34

Drága tesvéreim...

Tegnap Hydor L20 tipusu pumpám átadta magát az enyészetnek. De nem akárhogy... :smoker:
Történt hogy tegnap este a szokásos üzemben müködött a gép (egy hete nonstop  :D ), amikor is elkezdett szörcsögni a szivattyu. Mivel csinált már ilyet néha, megnyomogattam a csöveket és elmult... Elmentem fürödni, csinálom a vacsit, erre anya megkér, hogy ugyan ird már meg nekem a vészhelyzetet. Hozzányulok a géphez, puff shutdown. Visszakapcsolom, bios, HWmonitor, CPU 101 celsiusfok :)

Szépen szédszedtem a pupmát, és azt látom hogy 6 kis lapátból 5 letört. Lásd a képen...

Utolag elgondolkodtam rajta, hogy a sok blokk és vincsihütő miatt lehet hogy akkora a rendszer ellenállása hogy letörtek a lapátok... Nem tudom...
De ma már ujra megy a rendszer. :)

Ha esetleg a jövőben valami erősebb,halkabb és megbízhatóbb pumpa kellene akkor szólj :)

#1958 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 19:40

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 14:25

Ha esetleg a jövőben valami erősebb,halkabb és megbízhatóbb pumpa kellene akkor szólj :)

most már vettem egy ugyanolyat, mert gyorsan kellett...

Mid van?

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1959 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 22:36

Tudtok olyan progiról winfos alá, ami figyeli a cpu hőjét, és egyszerüen shutdownol figyelmeztetés helyett?
Arra gondoltam beállitom mondjuk 60 fokra (amit sose ér el normál müködés közben), igy 60 fokrol még simán van ideje szabályosan leálliltani magát.

Találtam valami ASUS tempster nevű progit, de egy asus.dll filet hiányol. Igy nem nagyon megy.

Tudtok segiteni?

#1960 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 10:06

Idézet: Adept - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 19:40

most már vettem egy ugyanolyat, mert gyorsan kellett...

Mid van?

Gyere át és egyszer végigmutatom a választékot! De a hydorhoz képest mindegyik über kategória...

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.