HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#1901 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 05. 11:41

Idézet: Mr.BIG - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 21:59

Üdv mindenkinek!  :hello:  Volna Egy kérdésem!
A mostani prociknak mekkora a hűtendő felülete (AMD&INTEL--mm*mm)? :think:
Ezt azért kérdezem, mert szeretnék csinálni 1 cpu blokkot, de ugye méretek nélkül....   :(
Bocs ha olyat kérdeznék ami már volt,de 64 oldalt se kedvem se időm nincs elolvasni. :lame: :respect:

intel méretekről
Amd méretekről
Kicsit rövidebben: amd a64: 147(pl. manchaster mag)-199(kétmagos a64)m^2, intel:217(willamette)-146(northwood). Általában négyzetesek.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1902 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 17:28

Idézet: freeone - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 12:30

Kész lett a hdd és chipset blokkjaim marása, este rakok fel képeket. Addig ugrálok még egy sort örömömben :D

No, akkor képek:
Kép
chipset még
hddblokk még

Szerk.: majd el felejtettem ,a rajzok:
hddblokk, ebből még 2mm lejött a két oldaláról, és
chipsetblokk
Inventor kell a megtekintésükhöz. A rajzok a sajátjaim, szabadon felhasználhatóak nem üzleti célra.

Szerkesztette: freeone 2006. 04. 05. 18:20 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1903 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 18:45

Ingyenes inventor nézegető (mint az acrobathoz a reader).

#1904 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 20:17

Idézet: freeone - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 17:28

No, akkor képek...

Nagyon jó lett! Fogadd elismerésem.

Hogyan fúrtad ki hosszában a hdd-blokkokat?

#1905 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 22:38

Furogep?

#1906 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 23:11

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 21:17

Nagyon jó lett! Fogadd elismerésem.

Hogyan fúrtad ki hosszában a hdd-blokkokat?

Marós srác (haver) csinálta meg. :D  3cmx3cmx15cm-es rudakat vettem, mert azok elég szélesek ahhoz hogy tartsanak és a fúró ne nyomja szét. Ezután két oldalról nagyon pontosan egy vonal mentén befúrt, és a két furat középen "összeér"(Azthiszem 8-assal fúrt elő, majd a furatok összeérését megnézte jól, és ahhoz is viszonyítva ment rá a 10-es furat.). Ezután lett levéknyítva, és ezután készültek el a rögzítőfuratok.

Szerkesztette: freeone 2006. 04. 05. 23:17 -kor

#1907 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 23:19

Idézet: csosz - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 23:38

Furogep?

A kérdése jogos volt, 10-ből 9 marós ilyent nem vállal be vrézből. Ráadásul ilyen hosszú fúró is kevés van, és a rézben is könnyű ám elmászni oldalra. Szerintem a trükkre volt kíváncs, nos az a két oldalról fúrás volt.

#1908 Felhasználó inaktív   rzerge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 21:43

Eladó a következő 1-1db alphacool blokk, amik 1hónaposak.

1db gpu blokk 6000.- Ft
SP-NV40 GeForce 6800/ 7800 GFX

1db hsi blokk 6000.- Ft
GFX Alphacool Mosfet Cooler NV7800

Itt tudtok utánanézni!
AsusP5K Premium/wifi,Intel-e6550,KingmaxMars 2x1gb-1066mhz,Gainward8800gt 512mb,Samsung160gb sata,WD3200AAKS,Pioneer d110dvd rw,TaganTG420-U1

#1909 Felhasználó inaktív   waltex 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 14. 12:33

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 13:07

Zollka!
Webshop mikor nyílik?? :confused:  :D

Hali Sándor!

Elsősorban nagy grat a hűtésedhez, nekem nagyon megtetszett, főleg az a "kicsike"  ;)  radiátor a "mégkissebb" kiegyenlítő tartállyal  :respect: .
Én is elkezdtem barátkozni a vízhűtés gondolatával, de a ventis radiátorokat látván eddig nem nagyon jött be az egész dolog, mígnem megláttam a Te rendszeredet.
A radiátorod látom aluból van, lenne pár kérdésem hozzád,
1. azt szeretném kérdezni, hogy mekkora a mérete?
2. mi a márkaneve, típusa és mennyibe kerül egy ilyen radi, vagy mindegy, hogy milyen radiátort     
    használ az ember?
3. milyen pumpa kell egy ilyen rendszerhez, gondolok itt,  12V-os vagy 230V-os, l/h
    teljesítményre, vízszállítási magasságra, magyarán mit kell figyelembevenni?
4. ez a radi elég egy tuningolt P4-es proci 3@3.6, egy tuningolt 7900Gt és az alaplapi chip       
    hűtéséhez vagy nagyobb radit kíván meg a tuning?

így hirtelen ennyi jutott eszembe, előre is köszönöm a válaszod.

üdv.Sanya

#1910 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 12:04

Készen van a FAT blokkom is:) Jöhet végre a forrasztás!
Kép

#1911 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 13:47

FET?

#1912 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 14:03

Idézet: csosz - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 14:47

FET?

FET: Field-Effect Transistor.

A procfoglalat környékén találhatóak általában az alaplapon, és rendesen tudnak fűteni. (Persze VGA-n is van)

#1913 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 15:32

Kellene egy kis segítség, megpróbálom felvázolni a problémát:

Én kezdő vizes vagyok, egyszerű rendszert raktunk össze: Nexxxos XP Bold(3500+@2500Mhz) + NexXxoS GPX-A(X800GTO 400@580) + Enheim pumpa+víztartály egyben fajta :D + kétvetis radi(Alphacool) két 1000-et forgó ventivel, chipset maradt passzív. Szerintem jó értékek:

idle:
cpu: ~29-30-31 C
gpu: ~30-31 C

terhelve:
cpu: ~40 C
vga: 44 volt a maximum amit láttam

A gond tesóm cuccával(Banditar, szokott itt írogatni) van:
Thermatake bigwater blokk+bigwater radi(+12 cm venti)+Corsa radi(+14 cm venti), az ugyanolyan X800-on ugyanaz a blokk, mint nekem, de neki van egy plusz Alpacool blokk az chipseten. A víztartály a bigwater pumpája, és a pumpa egy Hydor.

A gond főleg a vga-val van: alapon tuning nélkül 35 fokkal indul. Terhelve láttunk 67 fokot is(gyári léghűtés + 5 fok!). Gondoltuk a szűkebb bigwater csatlakozások zavarnak be, levettük a bigwater radit és a víztartály egy unicumos(:D) üveg lett. Az eredmény némileg javult, kb -5 fok. Az érdekesség annyi, hogy Alt+tab-al kilépve ez történik 3(!) mp alatt: 64-56-46 és beáll. Nekem ez szépen fokozatosan esik le kb tíz fokot. A bigwater prociblokkra nyanakszunk, mert annak is kisebb keresztmetszetű bekötései vannak, de a cpu hőfok jó, 40-pár C. Sajnos léghűtésünk nem volt, hogy kipróbáljuk a cpu blokk nélkül.

Kérdés, hogy mi lehet a hiba? Valahogy a Corsa radi a sz*r? A bekötései szintén nem gyáriak, itt nem kisebb, nagyobb a keszetmetszet. Talán a bigwater blokk? Talán sz*r a vga?

Segítsen valaki, plíz...az én tanácsom ez volt: dobjon ki mindent, ami nem Alphcool...kis is lesz dobva, de a radit szertné megtartani...

Egy jó tanács: TT Bigwater-t mindenki messze kerülje!!!

(Remélem érthető voltam :D)

#1914 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 15:49

Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 16:32

Kellene egy kis segítség, megpróbálom felvázolni a problémát:

Én kezdő vizes vagyok, egyszerű rendszert raktunk össze: Nexxxos XP Bold(3500+@2500Mhz) + NexXxoS GPX-A(X800GTO 400@580) + Enheim pumpa+víztartály egyben fajta :D + kétvetis radi(Alphacool) két 1000-et forgó ventivel, chipset maradt passzív. Szerintem jó értékek:

idle:
cpu: ~29-30-31 C
gpu: ~30-31 C

terhelve:
cpu: ~40 C
vga: 44 volt a maximum amit láttam

A gond tesóm cuccával(Banditar, szokott itt írogatni) van:
Thermatake bigwater blokk+bigwater radi(+12 cm venti)+Corsa radi(+14 cm venti), az ugyanolyan X800-on ugyanaz a blokk, mint nekem, de neki van egy plusz Alpacool blokk az chipseten. A víztartály a bigwater pumpája, és a pumpa egy Hydor.

A gond főleg a vga-val van: alapon tuning nélkül 35 fokkal indul. Terhelve láttunk 67 fokot is(gyári léghűtés + 5 fok!). Gondoltuk a szűkebb bigwater csatlakozások zavarnak be, levettük a bigwater radit és a víztartály egy unicumos(:D) üveg lett. Az eredmény némileg javult, kb -5 fok. Az érdekesség annyi, hogy Alt+tab-al kilépve ez történik 3(!) mp alatt: 64-56-46 és beáll. Nekem ez szépen fokozatosan esik le kb tíz fokot. A bigwater prociblokkra nyanakszunk, mert annak is kisebb keresztmetszetű bekötései vannak, de a cpu hőfok jó, 40-pár C. Sajnos léghűtésünk nem volt, hogy kipróbáljuk a cpu blokk nélkül.

Kérdés, hogy mi lehet a hiba? Valahogy a Corsa radi a sz*r? A bekötései szintén nem gyáriak, itt nem kisebb, nagyobb a keszetmetszet. Talán a bigwater blokk? Talán sz*r a vga?

Segítsen valaki, plíz...az én tanácsom ez volt: dobjon ki mindent, ami nem Alphcool...kis is lesz dobva, de a radit szertné megtartani...

Egy jó tanács: TT Bigwater-t mindenki messze kerülje!!!

(Remélem érthető voltam :D)

Az tény, hogy a Hyor nem az a fajta szivattyú, ami szereti, ha lefolytják, de nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Első körben a blokkot nézném meg, hogy mennyire fekszik fel jól, bár az idle hőmérsékletek jók, tehát nem valószínú, hogy "kontakt" hiba.

A víztartály a BigWater pumpája Ezt sajnos nem értem. Vagy sajnos értem? :omg:  :bolond:
Ugye nem a bigvaci szivattyúján keresztül nyomtátok a Hydorral a vizet? Mert az nagy butaság lett volna. A keresztmetszetet nem érdemes a csatlakozókkal szűkíteni, a blokkok is képeznek bőven ellenállást, nem kell még ezzel is nehezíteni szegény vízmozgató életét. Ha van pénz, akkor bigvaci kidob, a radi szvsz simán maradhat.

#1915 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 15:52

Idézet: freeone - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 13:04

Kép

Ugye forrasztva lesznek a csonkok? Egyébként gratula! Vinyó blokk nincs elfekvőben? Az enyém elkészült, aztán szétszedtem, közben elfogyott a gáza  forrasztáshoz!!!

#1916 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 16:05

Idézet: Lojá - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 16:49

Az tény, hogy a Hyor nem az a fajta szivattyú, ami szereti, ha lefolytják, de nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Első körben a blokkot nézném meg, hogy mennyire fekszik fel jól, bár az idle hőmérsékletek jók, tehát nem valószínú, hogy "kontakt" hiba.

A víztartály a BigWater pumpája Ezt sajnos nem értem. Vagy sajnos értem? :omg:  :bolond:
Ugye nem a bigvaci szivattyúján keresztül nyomtátok a Hydorral a vizet? Mert az nagy butaság lett volna. A keresztmetszetet nem érdemes a csatlakozókkal szűkíteni, a blokkok is képeznek bőven ellenállást, nem kell még ezzel is nehezíteni szegény vízmozgató életét. Ha van pénz, akkor bigvaci kidob, a radi szvsz simán maradhat.

Nem kontakt hiba, látszana, ha nem jól fekszik fel a magra. Igen jól olvastad, a víztarály, a bigw. pumpája(ami nem üzemel). De, mint írtam ezeket kikötöttük a rendszerből, maradt a pumpa, a 3 blokk és a radi. Mégse javult látványosan.  :think:  :(

#1917 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 17:52

Idézet: waltex - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 12:33

Hali Sándor!

Elsősorban nagy grat a hűtésedhez, nekem nagyon megtetszett, főleg az a "kicsike"  ;)  radiátor a "mégkissebb" kiegyenlítő tartállyal  :respect: .
Én is elkezdtem barátkozni a vízhűtés gondolatával, de a ventis radiátorokat látván eddig nem nagyon jött be az egész dolog, mígnem megláttam a Te rendszeredet.

Cső! Örülök hogy tetszik a cuccos...

Idézet: waltex - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek – 12:33

A radiátorod látom aluból van, lenne pár kérdésem hozzád,
1. azt szeretném kérdezni, hogy mekkora a mérete?
2. mi a márkaneve, típusa és mennyibe kerül egy ilyen radi, vagy mindegy, hogy milyen radiátort     
    használ az ember?

A Radi a keresztségben Rever névre hallgat, és az Alurad követte el... A mérete 410X550X100mm.
Aktív hőleadó felülete Kb 2,5 négyzetméter. Annó 10K környékén vesztegették a cuccost, de egyedileg lett megrendelve, ami valszeg kissé drágábbá tette azokhoz képest amik halmokban álltak a bolt raktárában. Bár ezt nem tudom biztosan.
Bármilyen más hasonló paraméterű (teljesítményű) alumínium radiátor megfelel a célnak. Szín, forma szabadon választható, határt max az ízlésed szab...
Ha másik radit választasz, kiindulási alapként (referencia) megfelel az általam használt radi. Az adatait megtalálod az Alurad oldalán.
Ja majd elfelejtettem. Az acéllemez radiátorokat nem ajánlom, mert az általunk szeretett (kellően alacsony) vízhőmérsékleteken meglehetősen tré a hőleadó képessége. De ha hozzájutsz, és el tudsz rakni egy 3000X500-as dupla, neadj isten tripla lapradit, az lenne az űberkirálycsászárság.....
Egyébként erősen foglalkoztat a gondolat, hogy a szobámban levő radiátorral párhuzamosan beszerelek a ház központi fűtésébe egy hőcserélőt, és arra rakom nyáron a gépet, amikor is a 42KW-os kazán helyett a gépem fogja szolgáltatni a radiátorokba a meleg vizet.... De ez egyenlőre csak egy 5let

3. milyen pumpa kell egy ilyen rendszerhez, gondolok itt,  12V-os vagy 230V-os, l/h
    teljesítményre, vízszállítási magasságra, magyarán mit kell figyelembevenni?

Pumpa: Ha kellően kicsi lesz a rendszered ellenállása, akkor a hűtés szempontjából mind1 milyen pumpát használsz. Nekem az első üzem alkalmával 60cm emelő magasságú (jó ha 20-at tudott) és 300L/órás (na persze a matrica szerint) szobaszökőkút szivattyú keltette a szükséges áramlást, és a mostaninál alacsonyabb maghővel járt a gépem. Bár azt hozzá kell tenni, hogy 3db 8cm-es tápventi pörgött a radiátoron. (Képek a képtárban)
Az általunk használt zárt rendszernél az emelő magasság teljesen lényegtelen. Az előbb említett szivattyú ugyanígy a szőnyegről tolta az asztal tetején levő gépbe a vizet, (képtár) mint a most a Hydor L20-as. Az viszont tény, hogy a rendszer feltöltésekor annó a radit a gép tetejére kellett tenni, hogy meginduljon a víz, míg a mostani L20-ast bedugom a konnektorba, és kb 10másodperc alatt kilégteleníti a teljes rendszert. (de lehet hogy csak 5mp kell neki)
Természetesen kényelmi, esztétikai, zaj szempontjából már egyáltalán nem mind1 milyen alkalmatosság keringeti a rendszerben a vizet, de erről kérdezd a többieket, nekik talán több tapasztalatuk van ebben a témában.
Nekem eddig 3 szivattyú volt a rendszerben. Az első a fenti, ami hamar megzörgősödött, majd az OBI-ban vettem egy garena-t. A kettő között nem volt semmi különbség, pedig a garena az adatlapja alapján közel 2X akkora teljesítményű volt, meg a mostani L20-as, de ez a passzív radin van, tehát nem ildomos őket összehasonlítani.

4. ez a radi elég egy tuningolt P4-es proci 3@3.6, egy tuningolt 7900Gt és az alaplapi chip       
    hűtéséhez vagy nagyobb radit kíván meg a tuning?

így hirtelen ennyi jutott eszembe, előre is köszönöm a válaszod.

üdv.Sanya

A rendszeredet szerintem simán bírnia kell, max a vízhő lesz pár fokkal melegebb. Nekem most szobahő + 10/12 fok, tehát sztem szhő + 13/15 foknál nem lenne szabad melegebbnek lennie nálad sem
A tuning miatt sztem max 20/25W + hő keletkezhet még fesz emelésnél is, tehát simán bírnia kellene.
De erről majd a guruk bővebben / pontosabban tájékoztatnak, csak kérdezni kell őket..

Üdv neked is, és sok sikert a vizesítéshez.
Huh de hosszú lett... :D

#1918 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 19:16

Idézet: freeone - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 12:04

Kép

1. Mijaza "FAT blokk" :confused:

2. Színhelyességi problémák vannak, vagy tényleg sárgazérből készült a "FAT blokk" :confused:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#1919 Felhasználó inaktív   waltex 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 15. 20:30

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 18:52

Cső! Örülök hogy tetszik a cuccos...

A Radi a keresztségben Rever névre hallgat, és az Alurad követte el... A mérete 410X550X100mm.
Aktív hőleadó felülete Kb 2,5 négyzetméter. Annó 10K környékén vesztegették a cuccost, de egyedileg lett megrendelve, ami valszeg kissé drágábbá tette azokhoz képest amik halmokban álltak a bolt raktárában. Bár ezt nem tudom biztosan.
Bármilyen más hasonló paraméterű (teljesítményű) alumínium radiátor megfelel a célnak. Szín, forma szabadon választható, határt max az ízlésed szab...
Ha másik radit választasz, kiindulási alapként (referencia) megfelel az általam használt radi. Az adatait megtalálod az Alurad oldalán.
Ja majd elfelejtettem. Az acéllemez radiátorokat nem ajánlom, mert az általunk szeretett (kellően alacsony) vízhőmérsékleteken meglehetősen tré a hőleadó képessége. De ha hozzájutsz, és el tudsz rakni egy 3000X500-as dupla, neadj isten tripla lapradit, az lenne az űberkirálycsászárság.....
Egyébként erősen foglalkoztat a gondolat, hogy a szobámban levő radiátorral párhuzamosan beszerelek a ház központi fűtésébe egy hőcserélőt, és arra rakom nyáron a gépet, amikor is a 42KW-os kazán helyett a gépem fogja szolgáltatni a radiátorokba a meleg vizet.... De ez egyenlőre csak egy 5let

Pumpa: Ha kellően kicsi lesz a rendszered ellenállása, akkor a hűtés szempontjából mind1 milyen pumpát használsz. Nekem az első üzem alkalmával 60cm emelő magasságú (jó ha 20-at tudott) és 300L/órás (na persze a matrica szerint) szobaszökőkút szivattyú keltette a szükséges áramlást, és a mostaninál alacsonyabb maghővel járt a gépem. Bár azt hozzá kell tenni, hogy 3db 8cm-es tápventi pörgött a radiátoron. (Képek a képtárban)
Az általunk használt zárt rendszernél az emelő magasság teljesen lényegtelen. Az előbb említett szivattyú ugyanígy a szőnyegről tolta az asztal tetején levő gépbe a vizet, (képtár) mint a most a Hydor L20-as. Az viszont tény, hogy a rendszer feltöltésekor annó a radit a gép tetejére kellett tenni, hogy meginduljon a víz, míg a mostani L20-ast bedugom a konnektorba, és kb 10másodperc alatt kilégteleníti a teljes rendszert. (de lehet hogy csak 5mp kell neki)
Természetesen kényelmi, esztétikai, zaj szempontjából már egyáltalán nem mind1 milyen alkalmatosság keringeti a rendszerben a vizet, de erről kérdezd a többieket, nekik talán több tapasztalatuk van ebben a témában.
Nekem eddig 3 szivattyú volt a rendszerben. Az első a fenti, ami hamar megzörgősödött, majd az OBI-ban vettem egy garena-t. A kettő között nem volt semmi különbség, pedig a garena az adatlapja alapján közel 2X akkora teljesítményű volt, meg a mostani L20-as, de ez a passzív radin van, tehát nem ildomos őket összehasonlítani.

A rendszeredet szerintem simán bírnia kell, max a vízhő lesz pár fokkal melegebb. Nekem most szobahő + 10/12 fok, tehát sztem szhő + 13/15 foknál nem lenne szabad melegebbnek lennie nálad sem
A tuning miatt sztem max 20/25W + hő keletkezhet még fesz emelésnél is, tehát simán bírnia kellene.
De erről majd a guruk bővebben / pontosabban tájékoztatnak, csak kérdezni kell őket..

Üdv neked is, és sok sikert a vizesítéshez.
Huh de hosszú lett... :D

Hali!

Huh drusza Te aztán tudsz írni, és köszönöm is, hogy válaszoltál, ezzel is elősegítve az én szellemi-vízügyi fejlődésemet.
Közben már én is szétnéztem radiátor ügyben, itt errefelé nálunk csak rendelni lehet aluradit, én már kinéztem egy HELYOS nevezetű radit ebből is a 600mm magasat  fogom rendelni 6 taggal ami 17.400.-ba fog fájni, hőleadása papíron 876W ennek elégnek kell lennie egy kis tuningra is.
Pumpaügyben én is a Hydorokat néztem ki magamnak és most általad eldőlt, hogy elég lesz a kissebbik L20-as, első rendszerbe szerintem elég is ez, olcsó és megfelelő a célra.
Egyenlőre a blokkokat azt venni fogom, sajna most nincs időm velük bíbelődni, pedig szívesen tenném, de majd a következő generációval...
Egyedül a kiegyenlítő tartállyal kapcsolatban vagyok egy kicsit tanácstalan, de egy biztos olyan nagy nem lesz mint a tiéd.  :)

Köszönöm még egyszer a helpet.

üdv.Sanya

#1920 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 21:10

Idézet: waltex - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 20:30

Hali!

Huh drusza Te aztán tudsz írni, és köszönöm is, hogy válaszoltál, ezzel is elősegítve az én szellemi-vízügyi fejlődésemet. .....

Ez sok?
Láttál volna pár éve a DPG-n..
SW történetekkel szórakoztattuk egymást. Volt hogy napi 3-4db A4-esoldalt kopácsoltam be hardwareből, amit vártak a többiek, hogy folytathassák a sztorit....

Akkor vissza a vízhez..
Azt a 876W-ot felejtsd el, mert azt 70 / 80 fokos víznél teljesíti a cuccos, ahol az infra sugárzása is tetemes, tehát nem csak a levegő viszi el a meleget. Sztem inkább mérd meg, és számold ki a radi hőleadó felületét, azzal jobban tudsz kalkulálni.
Összehasonlításként a Zalman Reserator-1 tornyának nagyjából 1,5 négyzetméter a hőleadó felülete, míg az én radim 2,5 negyzetméter felülettel gazdálkodik.
Pumpa OK! De vigyázz, hogy ne szűkítsd le a keresztmetszetet, mert azt nem szeresse...
Blokkokat sztem ne csinálj! Hacsak nem vagy rákényszerítve. A gyáriak elég kedvező áron nagyon meggyőző teljesítményt produkálnak, de erről kérdezd Zollkát!! Én annó az szűkös anyagiak miatt csináltam magam a blokkjaimat. Viszont az új VGA-ra Zollkától rendeltem már egy gyári cuccost, ami nagyon meggyőzően teszi a dolgát.

Na akkor most egyenlőre ennyi...

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.