Haller.
Tisztára el is felejtettem ezt a topicot pedig meddig sírt itt a szám. :Đ
Megvettem a vízhűtést végre, igaz hogy még nem teljesen állt össze a cucc de dolgozom rajta.
Most ezek vannak:
- Nexxxos XP rev.2 Bold Socket 754/939/940/AM2 CPU blokk
- XSPC X2O pumpa
- Nexxxos Extreme II radiátor
- 2db Scythe S-Flex venti 1200RPM-es leszabályozva ~500-ra.
Megvettem múlt héten csütörtökön, úgy volt hogy hétvégén áthívom a Pitét és együtt rakjuk össze mert Ő legalább ért hozzá, de aztán már nem bírtam magammal és Pénteken reggel összeraktam. Ahhoz képest hogy nem csináltam még ilyet elég könnyen ment, nem mintha nagy cucc lenne összeállítani a dolgokat... Csak azér mégis na... Elkezdtem olyan 9körül és 13órára már dübörgött is a gép benne a vízhűtéssel. Később tudtam meg( hála Pitének hogy a vízhűtéseket fél napig járatni kell a HW elemektől mentesen hogy nem-e csöpögnek a csatlakozások... ) De hála istennek nem eddig nem volt csöpögésem ( kopp-kopp ).
Egy gondom volt mindössze, egyszer nem indult be a pumpa amikor bekapcsoltam a gépet mert gyárilag nem valami jó minőségű a csatlakozása ugyanis első csatlakoztatásnál a tüskék kilökték a kábeleket a dugóból, de akkor még nem volt kontakt problem... Azóta már az alaplap 3pines csatlakozóit kicsit meghajtogatta a dugó és egyszer nem érintkezett rendesen én meg nem figyeltem oda. Bebootol a windows persze akkor már tuningoltam mert le akartam tesztelni a legmagasabb hőfokot a procinak... Prime elindít Torture teszt belő... 2mp múlva kiakad... mégegyszer megint kiakad... Furcsa volt mert eddig simán ment volt olyan hogy 4órán keresztül nem akadt ki... Megnézem Speedfannal a procihőmérsékletet 64 fok és kúszik felfelé... Akkor vettem érsze hogy nem megy a pumpa... Szerencsém volt gyors gép kikapcs, csatlakozó szétszed, megigazít itt meg ott, visszadug azóta frankó... Csak nem merem úgyhagyni a gépet éjszaka hátha esetleg leáll a pumpa megint... Az alaplapom csak riaszt ha leáll a "CPU venti' nem kapcsol le tehát semmi védelmem nincs ellene ( valami szoftveres megoldásra vevő lennék ha valaki tud ).
Ettől eltekintve minden pöpec, 2800MHzen, 1,5Von max 49-50fokos a proci ami egész jó tekintve a gyári cooler 79fokos eredményét.
kb 3hét múlva jön még a VGA blokk ( Heatkiller GPU-X X1800/1900+MOSFET ) + a dupla radi helyett egy Nexxxos Extreme, vagy már Black Ice tripla radi + még egy Scythe S-Flex venti. Azok még be lesznek építve és végre rendet tehetek a házban mert most ahogy kinéz katasztrófa...
Egyenlőre ennyi.
Üdv, BIGfoot.
Szerkesztette: BIGfoot 2006. 10. 30. 21:21 -kor