HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#2181 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 07. 23:37

Idézet: DrHIL - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 22:09

Szinte hihetetlen. Magyarországon sajátkezüleg már senki sem akar vízhűtést csinálni? Most ezen nem azt értem, hogy bemegyek a boltba, veszek egy blokkot meg miegymást és összerakom.
Igazából ezt azért sem értem, mert ha sajátkezüleg barkácsolom tuti kijön ötezerből a három blokk.

Igazad van. Valóban sokkal olcsóbban ki lehet jönni, ha magadnak készíted a rendszert. Bár pár hete azt mondta nekem egy boltos, hogy a vörösréz ára - a többi nemesfém árával együtt - az utóbbi időben nagyon felment. Én még 1200 Forintért vettem kilóját. Nem tudom, hogy most mennyibe kerül.

#2182 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 22:04

Idézet: gemini - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 23:38

de a vga blokkot lemásolni azért kicsit trükkös lenne, merthogy ilyen:
link

És milyen hűtés van a másik oldalon? Vagy ott nincs mit hűteni?

#2183 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 22:18

Idézet: DrHIL - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 22:04

És milyen hűtés van a másik oldalon? Vagy ott nincs mit hűteni?

nincs semmi a másik oldalon. csak ez van, plusz egy leszorito lemez, ami a ramra menő lemezkéket lefogja.
itt egy tezst:
>> LINK <<
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2184 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 12:27

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 19:14

gaz van. 3 napja az eheim 1048-am elkezdett erosen zorogni. maskor is volt mar ilyen, de par ora alatt elmult neki. viszont most egyfolytaban recseg. egyszer egy cimbora szetszedte, tett bele valami szigeteloanyagot, de most azt mondta, hogy valoszinu elkopott a belseje. hol kapok ehhez alkatreszt? nem szeretnem az egesz pumpat cserelni, mert bele van forrasztva a csatlakozoja a hazba.

HWOC boltban hgoztak nekem végülis Eheim rotort, valami 4K körül van.
(teflon modot hajtott végre a rotorordon korábbna az ismerősöd ;)

Bigfoot: Legjobbakakl is megesik hogy nem veszik észre hogy nem megy a pumpa :D
Nekem is volt hoyg 10 perc után éredkes mód lekapcsolt a gép... (elosztót átkötöttem és ezt elfelejtettem visszadugni :Đ). De úgy milyen fasza halk :D
Ja, tesó;mi a rák az a kééééééééééééék lenti a házadban??? :bolond: Negagyizzá, negagyizzá nekem vazze! :D

Kérdés: X1900ra csont nélkül felmegy és rendesen teljesít solgálatot az univerzális blokk? (Hunfrsot rev 3.1)
AZ X1800XLem ment simán vele, de a GTO^2em meg nem adott vele képet... szal most némi vegyes érzés van bennen...

Kérdés2: FET BORDA (nem bokk, 10rongyot nem adok ki érte) nem tudjátok hol kapható X1800/X1900ra? Láttam ilyen szééép nagy feketét, de nem tudom ki gyátrja és ho llehet kapni. Akár ha vki esztergálna nekem az is jó lenne :) (csak a környéken nem tudok ilyet :(...) Az oldalsó venti a házban fújna annyi amennyi kell neki... csaka gyári borda azzal a nevetséges hőszigetelvő vacakkal nem sokat ér - a hőszigetelő vacak nélkül meg nem ér rá a FETekre a borda...

Ill azonkívűl jobb ötlet hogy a fehép fan csatit kapjam le a nyákról hogy ne törjön le? GTOról leszedhetetlen volt az aljzat megrepedése nékül :(

Szerkesztette: MC Pite 2006. 11. 14. 12:31 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2185 Felhasználó inaktív   Pumee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 13:47

Helló!

Most fogtam hozzá a vízhűtéshez, én magam szeretnék midnent megcsinálni, Mono weboldálán található infók alapján, eddig már mindent letelefonáltam, Lada radiátor 1500, A szivattyú idáig a legdrágább 6100 Ft Hydor L20... egyenlőre várom a bronzker válaszát, a réz cuccokra, amiket rendeltem, még nem hívtak, de ha lesz infóm szólok, hogy most mennyibe kerül a stuff...
Szerencsére a családban van Hűtőgépszerelő(fater :cool: ) meg víz-gáz-fűtéses is, szal a technikai feltételek adottak, enélkül neki sem álltam volna...a többi stuff sztem max még 2000 pénz, és így kb 10-12k-ból ki is fogok jönni :)

Egyetlen dolog hibádzott idáig, a védelem, de speedfan-al mostmár ez is megoldott, remélem

Egyetlen kérdésem volna, hogy a Cpu-ról jövő vízcső elé érdemes-e beszerelni egy plussz radiátort, vmi kicsikét, ami visszahűti egy pöttyet a vizet mielőtt a VGA blokkra menne a wasser, vagy elég ha bedobok egy Y elégazást és úgy nyomatom a vizet a VGA-nak, majd a két kimeneti csövet egy másik Y-nal újra összehozom?

Remélem kb értehető voltam :)

Köszi a válaszokat.

Ja a konfig az aláírásból kiderül...
Asus A7N8X-E Deluxe, AMD Mobile Barton @ 2400MHz,1Gb Kingstone value select @ 440Mhz, Radeon X800GTO-modded to XL(425/540).

X800 - X850 Softmod útmutató és házi vízhűtés by Pumee:
www.atisoftmodder.atw.hu

#2186 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:24

Idézet: Pumee - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 14:47

Helló!

Most fogtam hozzá a vízhűtéshez, én magam szeretnék midnent megcsinálni, Mono weboldálán található infók alapján, eddig már mindent letelefonáltam, Lada radiátor 1500, A szivattyú idáig a legdrágább 6100 Ft Hydor L20... egyenlőre várom a bronzker válaszát, a réz cuccokra, amiket rendeltem, még nem hívtak, de ha lesz infóm szólok, hogy most mennyibe kerül a stuff...
Szerencsére a családban van Hűtőgépszerelő(fater :cool: ) meg víz-gáz-fűtéses is, szal a technikai feltételek adottak, enélkül neki sem álltam volna...a többi stuff sztem max még 2000 pénz, és így kb 10-12k-ból ki is fogok jönni :)

Egyetlen dolog hibádzott idáig, a védelem, de speedfan-al mostmár ez is megoldott, remélem

Egyetlen kérdésem volna, hogy a Cpu-ról jövő vízcső elé érdemes-e beszerelni egy plussz radiátort, vmi kicsikét, ami visszahűti egy pöttyet a vizet mielőtt a VGA blokkra menne a wasser, vagy elég ha bedobok egy Y elégazást és úgy nyomatom a vizet a VGA-nak, majd a két kimeneti csövet egy másik Y-nal újra összehozom?

Remélem kb értehető voltam :)

Köszi a válaszokat.

Ja a konfig az aláírásból kiderül...

Felesleges, 20-40°kal melegebb egy izmosabb GPU a procinál. Szóval hagyad a rákba, mehet sorosan. Ha érdekel mono oldalának kiegészítése, aláírásomban megtalálod.

Másik, ha az aláírásodban lévő oldalhoz van közöd, akkor ne hagyjátok ki az eredetileg X850Pro-nakkészült, utólag GTOnak eladott kártyákat sem, hisz a GTO biosza sok chipre van írva hogy menjen, míg az X850Pro meg csak az R(V)480ra, így 1-5%os növekedéssel lehete számolni azonos órajelen. (játszottam én is vele :) http://mcpite.uw.hu/..._at_x850pro.jpg , http://mcpite.uw.hu/gepem/x800gto.jpg )

Szerkesztette: MC Pite 2006. 11. 14. 14:37 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2187 Felhasználó inaktív   Pumee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 15:07

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 13:24

Felesleges, 20-40°kal melegebb egy izmosabb GPU a procinál. Szóval hagyad a rákba, mehet sorosan. Ha érdekel mono oldalának kiegészítése, aláírásomban megtalálod.

Másik, ha az aláírásodban lévő oldalhoz van közöd, akkor ne hagyjátok ki az eredetileg X850Pro-nakkészült, utólag GTOnak eladott kártyákat sem, hisz a GTO biosza sok chipre van írva hogy menjen, míg az X850Pro meg csak az R(V)480ra, így 1-5%os növekedéssel lehete számolni azonos órajelen. (játszottam én is vele :) http://mcpite.uw.hu/..._at_x850pro.jpg , http://mcpite.uw.hu/gepem/x800gto.jpg )

Köszi, az infókat, az oldalhoz meg csak annyi közöm van, hogy én csináltam :)
Fordítás, sok kutakodás..stb
de amit mondtál, azt is akkor megszakértem, és felnyomom új guide ként!
THX még 1x!

Szerkesztette: Pumee 2006. 11. 14. 15:21 -kor

Asus A7N8X-E Deluxe, AMD Mobile Barton @ 2400MHz,1Gb Kingstone value select @ 440Mhz, Radeon X800GTO-modded to XL(425/540).

www.atisoftmodder.atw.hu

#2188 Felhasználó inaktív   Pumee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 09:39

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 9:28

Gratulálok a hűtésedhez, fajin lett!

A szoftveres védelemről én a SpeedFan programmal gondoskodtam. A beállítások résznél - a képen személtetett helyen és módon - be lehet állítani, hogy a gép bizonyos feltételek teljesülése esetén kikapcsoljon.

Nekem így nem ment a speedfan! :(

Viszont egy másik megoldással működött, bár kicsit bonyolult, íme:

innen letöltöttem a shutdown.exe-t
majd felparamétereztem az ott leírtak szerint , hogy lekapcsolja a gépet így:

shutdown -u -t 0

ezekután nyitottam egy jegyzettömböt és ezt írtam bele:

shutdown.exe shutdown -u -t 0

és bat file-ként menntettem ugyanoda, ahol a shutdown.exe fileom van.

Ezekután a speedfan-ba úgy, ahogy a kolléga is írta

execute  majd elérési útvonal (ahol a shutdown.exe van) és a bat file (pl.: C:\leállítás\stop.bat)

Így teljesen jól működik, többször is lepróbáltam.

A time-okkal amik az execute alatt vannak, még lehet játszani, hogy nehogy egy véletlen miatt (hibás a kijelzett érték 1 pillanatra), leálljon egyből. de ez ott a lenti linken jobban le van írva.(itt)

Kb ennyi, Remélem segítettem.

Pumee

www.atisoftmodder.atw.hu

#2189 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:11

Idézet: Pumee - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 13:47

Most fogtam hozzá a vízhűtéshez, én magam szeretnék midnent megcsinálni...

Szia Pumee!

Milyen blokkokat fogsz készíteni?

#2190 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 13:30

Idézet: Pumee - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 10:39

Nekem így nem ment a speedfan! :(

Viszont egy másik megoldással működött, bár kicsit bonyolult, íme:

innen letöltöttem a shutdown.exe-t
majd felparamétereztem az ott leírtak szerint , hogy lekapcsolja a gépet így:

shutdown -u -t 0

ezekután nyitottam egy jegyzettömböt és ezt írtam bele:

shutdown.exe shutdown -u -t 0

és bat file-ként menntettem ugyanoda, ahol a shutdown.exe fileom van.

Ezekután a speedfan-ba úgy, ahogy a kolléga is írta

execute  majd elérési útvonal (ahol a shutdown.exe van) és a bat file (pl.: C:\leállítás\stop.bat)

Így teljesen jól működik, többször is lepróbáltam.

A time-okkal amik az execute alatt vannak, még lehet játszani, hogy nehogy egy véletlen miatt (hibás a kijelzett érték 1 pillanatra), leálljon egyből. de ez ott a lenti linken jobban le van írva.(itt)

Kb ennyi, Remélem segítettem.

Pumee

Bocsi, de mi a jó fenét szenvedsz a speedfannal? Alaplapi hővédelem? :think: Mint láthatod ezen az oldalon is már 2 sztori van ahol pumapa nem ment, és kész, lekapcsolt és kész. Szerintem felesleges szenvedni és ez biztonságosabb.

#2191 Felhasználó inaktív   Pumee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 15:22

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 10:11

Szia Pumee!

Milyen blokkokat fogsz készíteni?

mono oldalán találtam egy fúrt cilinderes blokkot, ennek a kivitelezése a legegyszerűbbnek tűnő, és úgy gondolom jó is...GONDOLOM :D Még nem néztem meg mcpite terveit, de holnap biztosan szakítok rá időt!

De ha valakinek van 5lete egyszerűbben kivitelezhető (CNC-t nem igénylő) blokk elkészítésére, azt nagyon szívesen venném!

A gpu-ra is vmilyen cilinderest szeretnék az egyszerűsége miatt! vhogy azt a mono-s blokk átalakítását tervezem vagy legalábbis ez tűnik megoldhatónak, de ismét mondom, ha vkinek van egyszerűbb akkor azt csinálom. vagy jobb...

Más

A hülye deszkámon nincs külön beállítható védelem. :( (kb 15x megnéztem mindenhol a biosban)
Nem is értem miért :s Gondolom vmi előre beállított védelem van.
Ezért molyoltam a speedfannal...

Jajj Euro! Te vagy Zsolti ugye? A weboldaladat már vagy 10x átnyálaztam rengeteg, jó dolgot találtam nálad! Pl. a Bronzker-t aminek úgy örültem, mint majom a farkának!! :D

Nagyon jó a site, sok hasznos infó van!!

És minden további infót nagyon szívesen veszek mindenkitől!! :respect:
A szándék megvan a vízhűtésre, meg a technika is, már csak a télleg legjobban megfelelő blokkok kellenek!

www.atisoftmodder.atw.hu

#2192 Felhasználó inaktív   Pumee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 17:20

Még 1 kis plussz infó, kicsit siettem az előzőnél, mert lejárt már a munkaidőm, mikor megláttam, hogy írtatok, aztán gyorsan válaszoltam és kimaradt egy-két dolog. :Đ

na akkor el is kezdem:

60*20*60-as blokkot szeretnék csinálni, bár tudom, hogy mono oldalán a cilinderes fúrt, csak 14 cm vastag. Gondolom, ha ennyivel vastagabb lesz,az nem jelent problémát(különben is asszem pont az euro oldalán láttam, hogy egy 7-8mm talpvastagság, azért ajánlott), de ha van ellenpélda, akkor reszelek, meg köszörülök :) ugyanis 16cm a legvékonyabb a bronzkerben, de olyat meg nem tudnak hozni... :( A furatokat nem egymás mellé, hanem kicsit eltolva fúrnám, a leírás szerint így jobb, mert nagyobb a felület. a Megmaradt lyukakat pedig keményforrasztással zárnám le és a kimenő csonkok is ilyen módszerrel lennének rögzítve. a ragasztó számomra nem jön be, ezért nem is használnám, ha nem muszály. A GPU blokk szintén ilyen módszerrel készülne 40*20*40-es blokkblók, nyilván kevesebb átmenű furattal.
pumpa: Hydor L20, mert jónak tűnik, nem is olyan drága, és nem kell moddolni jobbra balra, csak rátolom a csövet aztán kész is. Ha a csőméret nagyobb, hát üsse kő, majd beteszek egy szűkítőt.
radiátor: Lada fűtő, bontott
cső meg majd valahonnan, sztem részletkérdés.
tartály: vmi olajtartály, ahogy azt rengeteg helyen ajánlották.

Remélem jók az elképzeléseim, elég sokat egerésztem mindenütt, mielőtt írtam ide, mert nem szerettem volna sok hülyeséget, esetleg alap dolgokat kérdezgetni...

Persze ezt lehet azért mégis megtettem:)

www.atisoftmodder.atw.hu

#2193 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 21:41

Idézet: Pumee - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 15:22

Jajj Euro! Te vagy Zsolti ugye? A weboldaladat már vagy 10x átnyálaztam rengeteg, jó dolgot találtam nálad...

Köszi.

Ha az alaplapodon nincs védelem a proci megfőzése ellen, akkor valóban ajánlott a SpeedFan használata. De ennél több szerintem nem is kell. Megbízható program, biztosan teszi a dolgát.

A vízhűtésedet mekkora átmérőjű tömlőkkel tervezed elkészíteni?

#2194 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 21:53

Pumee, miért ragaszkodsz a fúrt blokkhoz? Miért veted el a CNC-t? Mert egyszerűbbnek tűnik a fúrt? Nem lesz túl hatékon ya blokkod szvsz, viszont marással jobb hatékonságút készíthetsz, a 2 legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás is ilyen szokott lenni (egyszerűsítettem, azoknak akik kötöszködnének...)

Kép & Kép

#2195 Felhasználó inaktív   Pumee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 21:59

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 20:41

Köszi.

Ha az alaplapodon nincs védelem a proci megfőzése ellen, akkor valóban ajánlott a SpeedFan használata. De ennél több szerintem nem is kell. Megbízható program, biztosan teszi a dolgát.

A vízhűtésedet mekkora átmérőjű tömlőkkel tervezed elkészíteni?

Na ez az :)

Ezen már sokat morfondíroztam, 10-esre gondoltam.

Szted az jó? vagy inkább kisebb átmérő?

És még 1! ez úgy jó volna, ha a tartályt csak egy T-vel kötném be a rendszerbe, és a legmgasabb pontra tenném?

vhogy így:

Kép
(Bocs de most jobbat nem tudtam rittyenteni :)  )

Mint az autóknál...

Vagy jobb venni 2 kivezetőcsövest és vhova betenni a rendszerbe?

Szerkesztette: Pumee 2006. 11. 15. 22:01 -kor

www.atisoftmodder.atw.hu

#2196 Felhasználó inaktív   Pumee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 22:06

Én nem ragaszkodom hozzá annyira azért :)

Csak ez így tűnik olcsóbbnak, persze olcsó húsnak híg a leve...
Mindig megfognak, vmivel, ha fórumozok, aztán gondolhatom újra az egészet  :think:

És akkor milyet kéne csináljak? :confused:
De akkor vmi pontosabbat mondjatok plzzzzz :)
Mert akkor úgy rendelem a rezet is. Mondjuk max levágok belőle :rolleyes:

Na mindegy :) segítsetek ki egy kicsit, hogy kb mik az alternatívák

Még 1x köszönöm a segítségeteket előre is :respect:

Szerkesztette: Pumee 2006. 11. 15. 22:07 -kor

www.atisoftmodder.atw.hu

#2197 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 23:35

Idézet: Pumee - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 21:59

Ezen már sokat morfondíroztam, 10-esre gondoltam.

Szted az jó? vagy inkább kisebb átmérő?

A blokkoknál használj 8-as átmérőjű tömlő keresztmetszetének felületével azonos nagyságú áteresztőképességet. A tömlők viszont lehetnek 10-es belső keresztmetszetűek, hogy kisebb legyen az ellenállásuk.

Idézet: Pumee - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 21:59

És még 1! ez úgy jó volna, ha a tartályt csak egy T-vel kötném be a rendszerbe, és a legmgasabb pontra tenném?

Jó így is. Egyszerűbb a kivitelezése. Hátránya - a sorba kötöttel szemben -, hogy eleinte nehezebben lehet légteleníteni.

#2198 Felhasználó inaktív   Pumee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 09:19

[quote name='<Euro>' date='2006. nov. 15., szerda - 22:35'] A blokkoknál használj 8-as átmérőjű tömlő keresztmetszetének felületével azonos nagyságú áteresztőképességet. A tömlők viszont lehetnek 10-es belső keresztmetszetűek, hogy kisebb legyen az ellenállásuk.

Köszi a sok hasznos infót!

Tehát akkor a blokk csonkja 8-as legyen?

Szerkesztette: Pumee 2006. 11. 16. 09:19 -kor

www.atisoftmodder.atw.hu

#2199 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 11:13

Pumee,

Csonkjának belső keresztmetszete, illetve magának a blokknak a legszűkebb áteresztúképességű része is ilyen nagyságú legyen.

#2200 Felhasználó inaktív   Pumee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 12:48

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 10:13

Pumee,

Csonkjának belső keresztmetszete, illetve magának a blokknak a legszűkebb áteresztúképességű része is ilyen nagyságú legyen.

Ok így már értem, akkor elvileg 10-es rézcső kell (1mm falvastágggal)
És akkor erre megy rá a 10-es belső átmérőjű vízcső (ami elvileg kívül 12-es), ha jól tévedek.
(ezeket vágom, fater hűtős, én meg nyaranta klímákat szerelek...)

www.atisoftmodder.atw.hu

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »