HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#2261 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:03

Idézet: LML - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 12:19

Kéne egy kis segítség:

Sikerült eltörni az eheim 1046-omnak a belépő oldali bajonettzáras csatiját.
Szvsz elfáradt az anyag, mert a másik oldalát próbából is csak fogóval tudtam eltörni.

Hol lehetne ilyet rendelni, és mennyibe fog ez nekem kerülni?

10/8 as szilikon csövet, honnan lehet rendelni? Mert a PVC vel tele a @-om, alig lehet használni olyan merev, pillanatok alatt megtörik és feszíti a blokkokat rendesen.

Egyébként összeraktam a komplett rendszert, viszont úgy lettem kib@szva vele ahogy összeállt mint annak a rendje..  :Đ  Pedig szépen hangtalanul ment. Gondoltam a csöveken rövidítek még egy kicsit, mert sok volt a ház oldalán, amikor szétszedtem a pumpát akkor meg eltört a csati :(

Asszony nem engedélyezett nagy radit a gép oldalán, szóval a passzív hűtésnek annyi :(

Most azon gondolkodom, hogy a tököm tele van a vízhűtéssel és eladom az egész hóbelebancot, mert most még vegyek tartályt, radit, ventiket, pumpa alkatrészt...

www.aquapet.hu

Cső: Nem szilikon a tuti, mert az mégjobban törik 1-es falvastagság esetén. Vegyél obiban 10/8-ast, vagy 11/8-ast!

Ne add fel a passzív vizet! Zavard el inkább az asszonyt! :Đ  :Đ  :Đ

Amúgy komolyan nem értem  miért zavarja, hogy milyen radi van a gép oldalán. :think:

#2262 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 17:07

Idézet: Lojá - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 12:03

www.aquapet.hu

Cső: Nem szilikon a tuti, mert az mégjobban törik 1-es falvastagság esetén. Vegyél obiban 10/8-ast, vagy 11/8-ast!

Ne add fel a passzív vizet! Zavard el inkább az asszonyt! :Đ  :Đ  :Đ

Amúgy komolyan nem értem  miért zavarja, hogy milyen radi van a gép oldalán. :think:

Hát, az autó hűtőradi meg a homemade kiegyenlítő az nem túl esztétikus :D
MORA2 , vagy CAPE CORA radira meg nincs pénzem, meg nem is adnék ki 25 rongyot ezért.
Mivel az asszonynál lakunk, ezért talán nem zavarnám el, ha nem muszály : :Đ

OBI Ausztriában van, ott talán lesz ilyesmi cső, de az a legkevesebb.

A pumpa alkatrészekre kértem árajánlatot délután (nem az aquapettől, de nagyságrendileg kell csak, mert ha drága akkor nézek ebayen valami használt pumpát tartállyal, a csonk csak nem szar rajta.. :)
100%

#2263 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 20:34

Idézet: LML - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 17:07

OBI Ausztriában van, ott talán lesz ilyesmi cső, de az a legkevesebb.

Itthon is van OBI. De nem feltétlenül mindig ugyanolyan tömlőket árulnak ott sem.

Én anno több barkácsüzletből különböző csöveket vettem. Szinten mindegyik üzletben másfajtát kínáltak, a legdrágábbat 210 forintért. Érdekes módon az egyik legjobb tömlő (nagyon puha, hajlékony) volt a legolcsóbb. Ez rózsaszínű, noname, 10-es belső átmérőjű, 1,5-ös falvastagságú volt, 130-ba került.

Mezőgazdasági boltban szintén szoktak tömlőket árulni, ott is szét lehet nézni.

#2264 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:03

innova csövek: postit kft
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#2265 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:38

Magyarországon a PEMÜ Zrt. gyárt szilikongumi csöveket. Solymári a cég, és megbízható minőségű a termék. Injekciógyártásban használjuk a csöveiket. Azt mondjuk nem tudom, hogy kiskereskedelmi mennyiségben forgalmaznak-e...
... a trip back in time is all I need ...

#2266 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 10:59

Idézet: LML - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 10:19

Kéne egy kis segítség:

Sikerült eltörni az eheim 1046-omnak a belépő oldali bajonettzáras csatiját.
Szvsz elfáradt az anyag, mert a másik oldalát próbából is csak fogóval tudtam eltörni.

Hol lehetne ilyet rendelni, és mennyibe fog ez nekem kerülni?

10/8 as szilikon csövet, honnan lehet rendelni? Mert a PVC vel tele a @-om, alig lehet használni olyan merev, pillanatok alatt megtörik és feszíti a blokkokat rendesen.

Egyébként összeraktam a komplett rendszert, viszont úgy lettem kib@szva vele ahogy összeállt mint annak a rendje..  :Đ  Pedig szépen hangtalanul ment. Gondoltam a csöveken rövidítek még egy kicsit, mert sok volt a ház oldalán, amikor szétszedtem a pumpát akkor meg eltört a csati :(

Asszony nem engedélyezett nagy radit a gép oldalán, szóval a passzív hűtésnek annyi :(

Most azon gondolkodom, hogy a tököm tele van a vízhűtéssel és eladom az egész hóbelebancot, mert most még vegyek tartályt, radit, ventiket, pumpa alkatrészt...

Nekem is eltört egy 1048-as eheim pumpámon a szívócsonk (belecsavartam csöpögött, meghúztam akkor is csöpögött, erősen meghúztem végigrepedt szívócsonk), és Óbudán, a Bécsi úton van egy kisállat kereskedés, ott vettem kb. ~1.500 Ft-ért. 86-os busz Kolosy téri megállójánál. Neten is meg lehet rendelni, én asszem emailt írtam, és kb 1 hét múlva hívtak telón, hogy mehetek érte. Nagyon korrekt bolt, csak ajánlani tudom.
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#2267 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:20

Idézet: matyee - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 10:59

Nekem is eltört egy 1048-as eheim pumpámon a szívócsonk (belecsavartam csöpögött, meghúztam akkor is csöpögött, erősen meghúztem végigrepedt szívócsonk), és Óbudán, a Bécsi úton van egy kisállat kereskedés, ott vettem kb. ~1.500 Ft-ért. 86-os busz Kolosy téri megállójánál. Neten is meg lehet rendelni, én asszem emailt írtam, és kb 1 hét múlva hívtak telón, hogy mehetek érte. Nagyon korrekt bolt, csak ajánlani tudom.

Én találtam egy netes boltot ahol 1000 Ft ért hoznak, meg kell még egy cucc is, az meg 800 Ft, csak 2 hetet kell rá várni, de ha nem írnak ma vissza a másik helyről akkor megrendelem.

Azért kell minden postán, mert Sopronban lakom, itt se obi se semmi nincsen. Csövet mezőgazdaságiban vettem én is, de olyan atom kemény volt, hogy kínszenvedés volt vele dolgozni.
Összeraktam rendesen, de aztán mikor eltörtem a pumpa csatit akkor bepörögtem és levétel előtt kettévágtam mindet, hogy levételkor le ne sarkazzam vele a NB-t és a GPU-t.

Most számolgatom, hogy talán olcsóbb lenne egy passzív kis gépet (via epia+noti hdd) összedobni DVDre, meg letöltésre, mint megint elkölteni 20 rongyot a vízhűtésre, ami így is 30 rongyban van már.
Az én esetem volt az, amikor a home-made annyira nem volt kifizetődő.
Ellenben van még egy külön hűtésre való cuccom amit össze lehetne rakni (sima labirintusos mart blokkom 3db tető nélkül, egy hydor pumpám ami végülis teljesen működőképes és nem  hangos az eheim-hez képest sem), 2 radim egyik simán jó passzívan, némi csövezés, autós tartályból csinált kiegyenlítő, vagy 30db bilincs különböző méretben stb.

Emellett még megvan a 3 hunfrost blokkom, gyorscsatikkal, eheim pumpa, most még kellene valami radi és csövezés és meg is lennék.

Ha valakit érdekel, a mart vörösréz blokkok, a 2db radi (kicsi sárgaréz és egy nagy sárgaréz, a bilincsek nagyrésze, a tartály, és a hydor pumpa vihető 10 rongyért, forrasztási és némi barkács gyakorlattal tök jő hűtést lehetne belőle összedobni.

Ez egy aim maxi pack volt egyébként, (vettem egyben repedt blokktetőkkel, hogy majd megforrasztjuk, aztán mindíg elmaradt) amire jelen állás szerint az alábbiak kellenének: Blokkokra tető+csonk, a nagy sárgaréz radira amit vettem a csonkok beforrasztása (adom hozzá), blokkokhoz lefogató készítése, csövek, és kész is.
Kép

Csak a nagy radit 5 rongyért vettem, úgy, hogy nekem kellett a kocsiból kiszedni, kipucolni, csonkokat venni, lefesteni stb.
100%

#2268 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 14:20

ha csak filmre, netelésre irodai alkalmazásokra használsz gépet (ergo semmi erőforrásigényes alkalmazást nem használsz) akkor teljesen fölösleges a vízhűtés. Rengeteg apró kis pc-t lehet kapni, ami eszik kb 40 W-ot, van benne pl. egy 1,2 tua cpu meg raksz bele dögnagy winyót és kész is. Ezekben ált. 1db 8 cm-es venti van, amit kicserélhetsz egy halk, de nagy légáramúra és kész is a gép. Viszont többszöri tapasztalatom az, hogy erős gépet halkan csak vízzel lehet lehűteni. Én is felhagytam már kétszer a vízzel, de amikor bekerült kicsit erősebb (melegedősebb) kártya a gépbe, rögtön hangos lett a z egész gép a vga ventije miatt (előtte vmi passzív volt), aztán a vga melegítette szépen környezetet (cpu, nb) és újra vissza vízhez :) így megy ez már csak...  :Đ

Szerkesztette: matyee 2007. 01. 09. 14:24 -kor

ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#2269 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 15:00

Idézet: LML - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 13:20

Én találtam egy netes boltot ahol 1000 Ft ért hoznak, meg kell még egy cucc is, az meg 800 Ft, csak 2 hetet kell rá várni, de ha nem írnak ma vissza a másik helyről akkor megrendelem.

Azért kell minden postán, mert Sopronban lakom, itt se obi se semmi nincsen. Csövet mezőgazdaságiban vettem én is, de olyan atom kemény volt, hogy kínszenvedés volt vele dolgozni.
Összeraktam rendesen, de aztán mikor eltörtem a pumpa csatit akkor bepörögtem és levétel előtt kettévágtam mindet, hogy levételkor le ne sarkazzam vele a NB-t és a GPU-t.

Most számolgatom, hogy talán olcsóbb lenne egy passzív kis gépet (via epia+noti hdd) összedobni DVDre, meg letöltésre, mint megint elkölteni 20 rongyot a vízhűtésre, ami így is 30 rongyban van már.
Az én esetem volt az, amikor a home-made annyira nem volt kifizetődő.
Ellenben van még egy külön hűtésre való cuccom amit össze lehetne rakni (sima labirintusos mart blokkom 3db tető nélkül, egy hydor pumpám ami végülis teljesen működőképes és nem  hangos az eheim-hez képest sem), 2 radim egyik simán jó passzívan, némi csövezés, autós tartályból csinált kiegyenlítő, vagy 30db bilincs különböző méretben stb.

Emellett még megvan a 3 hunfrost blokkom, gyorscsatikkal, eheim pumpa, most még kellene valami radi és csövezés és meg is lennék.

Ha valakit érdekel, a mart vörösréz blokkok, a 2db radi (kicsi sárgaréz és egy nagy sárgaréz, a bilincsek nagyrésze, a tartály, és a hydor pumpa vihető 10 rongyért, forrasztási és némi barkács gyakorlattal tök jő hűtést lehetne belőle összedobni.

Ez egy aim maxi pack volt egyébként, (vettem egyben repedt blokktetőkkel, hogy majd megforrasztjuk, aztán mindíg elmaradt) amire jelen állás szerint az alábbiak kellenének: Blokkokra tető+csonk, a nagy sárgaréz radira amit vettem a csonkok beforrasztása (adom hozzá), blokkokhoz lefogató készítése, csövek, és kész is.
Kép

Csak a nagy radit 5 rongyért vettem, úgy, hogy nekem kellett a kocsiból kiszedni, kipucolni, csonkokat venni, lefesteni stb.

Viszont egy passzív radira csak egyszer adod ki a pénzt és utána minden gépedet le fogja hűteni és a hűtőcsere egyes konfigok között még kevesebbe is lesz mint léghűtésnél! Mivel itt csak lefogatót kell cserélni léghűtésnél meg egész bordát a legtöbb esetben...Emellett a passzív víz minden gépeden full néma lesz a léggel meg szenvedsz tovább és passzív vízzel a legerősebb gép is full néma lesz...

#2270 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 09:03

egy mo-ra2 nem elég nekem perpill. pedig "csak" egy sandiego-t hűt, meg x1800xt meg ilyesmi. (azok nem kifejezetten fűtenek)
szóval vagy 2 mo-ra (ami elég drága) vagy cape cora de az se olcsó....
jó a passziv hűtés, de sok cuccot nem lehet hosszu távon ráaggatni. nekem 3-4 óra játék után 75 fokra felmelegszik a proci, mert maga a viz is meleg az egész rendszerben.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2271 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:20

Idézet: gemini - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 9:03

egy mo-ra2 nem elég nekem perpill. pedig "csak" egy sandiego-t hűt, meg x1800xt meg ilyesmi. (azok nem kifejezetten fűtenek)
szóval vagy 2 mo-ra (ami elég drága) vagy cape cora de az se olcsó....

Tessék?

Idézet

jó a passziv hűtés, de sok cuccot nem lehet hosszu távon ráaggatni. nekem 3-4 óra játék után 75 fokra felmelegszik a proci, mert maga a viz is meleg az egész rendszerben.

Akkor ez a rendszer még nem passzív.

#2272 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 13:21

hogy érted hogy nem passziv?
persze a tápban van venti, meg a házban is egy-egy elöl és hátul.
de a radin nincs semmi
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2273 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 15:43

A te rendszered aktív vízhűtésű amiről hiányzik a ventilátor. Így a gép teljes terhelés alatt még kibír néhány óra munkát.

Ha a rendszer majd megbírkózik egy 24 órás folyamatos izzasztással, akkor beszélhetünk igazán passzív vízhűtésről.

#2274 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 08:15

akkor véleményed szerint mivel lehetne teljesen passzvvá tenni?

#2275 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 13:26

Például egy nagyobb radiátorral vagy a radiátor házból való kihelyezésével bizonyára hatékonyabb lenne a hűtés. A lényeg, hogy ne korlátozott ideig működhessen a számítógép még folyamatos maximális terhelés alatt sem. Ha ez úgy megoldható, hogy a radiátoron közvetlenül nincsen ventilátor, akkor a vízhűtést már passzívnak mondhatjuk, ellentétben a pc-vel.

Aztán, hogy a házban lévő három ventilátor vajon milyen közel is van a radiátorhoz, illetve hogy mekkora az a minimális távolság melytől a ventilátort már nem a radiátor részeként értelmezzük, ezen még lehetne vitatkozni.

#2276 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 14:27

a radiátor a házon kivül van, az oldalára felfogatva.
Kép
akkora, hogy elvileg 9db 12cm venti fér rá.
azt hiszem, ezt lehet passzivnak nevezni, hiszen elég nagy is. 24m cső van benne, 3 sorban.
mégis az a problémám, hogy vagy a cpu blokk nem jó, vagy már harmadjára nem sikerült jól feltennem, vagy tényleg nagyon fűt a sandiego.

#2277 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 14:40

Szo mi szo, Sandyben tudtommal nagyobb cache van, ugyhogy biztos jobban is fut, de azert sztem nem kellene drasztikus kulonbsegnek lenni.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2278 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 16:39

Idézet: gemini - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 14:27

a radiátor a házon kivül van, az oldalára felfogatva...

Ez tényleg egy szép nagy radiátor. Először azt hittem, hogy a házon belül van egy kisebb. Ez így már valóban passzív rendszer lesz.

A teljesítményével viszont akkor valami nincsen rendben. Egy ekkora radiátornak bőven le kellene adnia a meleget hosszabb izzasztás mellett is, hűtsön az "bármilyen" chip-pet is.

Az alábbiakat vizsgáld meg:
- A hűtőfolyadék áramlása megfelelő nagyságú-e?
- Blokkok illesztésénél az érintkező felületek felszínének tisztasága, hővezető paszta minősége, frissessége (idővel megváltozik az állaguk).

Más nagyon nincs is. Feltételezem a blokkjaid megfelelőek, és gondolom nem is egy szaunában van a géped.

#2279 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 17:47

Ha a víz meleg a rendszerben akkor elvileg a víz kering benne. :think: Bár lehet hogy több időt tölt a procinál a lassú keringés miatt és ezért jobban felmelegszik mint kéne. :think:
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2280 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 18:34

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 17:47

Ha a víz meleg a rendszerben akkor elvileg a víz kering benne. :think:

Nem csak elvileg, gyakorlatilag is. Sőt, ha hideg a rendszerben a víz, akkor is kering benne. ...Köszönhetően a pumpának.

Idézet

Bár lehet hogy több időt tölt a procinál a lassú keringés miatt és ezért jobban felmelegszik mint kéne. :think:

Ez így van. Ellenben ennek fordítottja is igaz a hőleadásnál a radiátor esetében.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.