Idézet: Hank - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 18:52
Szerintem gond a radival van.Lehet hogy csak nekem tűnik fel,de ez a radi nagyon sűrű lamellás.Egyszerűen megreked a levegő a lemezek között és romlik a hűtés hatásfoka.Ezt a radit kényszerhűtésre tervezték nem passzív üzemre.Ha 3× ritkábban lennének a lamellák már elmondható lenne róla hogy passzív radiátor.Leget hogy elkeserítelek vele de szerintem ettől ilyen rossz a vízhűtésed hatásfoka.
Hankp
tudom, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha sikerülne vizszintesen rögzitenem, és nem igy függőlegesen, ahogy most áll (vagyis annyit próbáltam javtani a helyzeten, hogy kicsit ferdén áll, nem tökéletesen függőlegesen) akkor talán jobban megszabadulna a melegtől.
tehetnék rá ventiket, de akkor feleslegesen vettem egy ekkora radit, mert egy dupla is elég lenne.
ötlet, tapasztalat azzal kapcsolatban, hogy honnan lehetne szerezni egy akkora ventit, ami az egészről, vagy nagyrészéről elvinné a levegőt? (és elfogadható hangja van

)
amugy az a fura, hogy a vga életében nem volt tán 60 fokos, akkor sem, amikor negyedik órája játszom vele, ráadásul a vga feszültségemelve megy. pedig ezek léghűtéssel simán 80-90 fokosak, tudom, mert amig nem jött meg a vga blokk, addig a gyári levegőhűtésével ment.
szóval biztos valami nem jó a prociblokk körül...
de ha lecserélem (azt cserélni csak egyszerűbb mint a radit - és olcsóbb is) és nem lesz jó, tökönszurom magam.
Euro: az áramlással kapcsolatban - 10/8-as csövek, Eheim Station 600 pumpa. a prociba megy a pumpa után az első cső, a blokk közepén be, a szélén ki. aztán chipset, majd vga. most gondolkodom a hdd beiktatásán (blokk megvan) csak nem tudom, hogy hova, elvileg nem fűt, tehát mehetne a proci elé is, mert attól félek, hogy ha a vga után kötöm, már tul meleg lesz a viz, és nem hűt a blokk hanem fűt. ez elképzelhető? jó lenne valami műszer ami mérné a vizhőmérsékletemet.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP
Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2