Idézet: bim - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 19:41

mert nekem is hydor pumpám van igaz hangtalanul üzemel még,de mindig tanul az ember valamit

mondjuk az S30-as

a nagy rendszernél az akorára épitem a rendszert hogy a végén már nem lesz tul nagy áramlás-ra gondoltam.
a zörgés talán inkább igazad van a nagy ellenállásu rendszernél jön elő,és ugy látom nálad ez nem tényező

A nálam tapasztalt hibára / hibalehetőség megelőzésére 2db megoldást találtam...
Az én vízzargatómban a rotort egy csavarhúzóval közel 2mm-t lehúztam a mágnesről. Ezt úgy értem el, hogy a csavarhúzót betoltam a rotor és a mágnes közé, majd ÓVATOSAN!!!!! elkezdtem feszegetni mindaddig, míg a rotor a műanyag tengelyen kijjebb nem csúszott.
Az egyik kollégámnak ugyanilyen szivattyúja van. (egyszerre rendeltük őket) Nos az ő cuccosába, (Miután az a feszegetésre nem nagyon akart reagálni, eltörni meg nem akartam.) 2db ventilátorból kimentett O gyűrűt raktam a mágnes alá a tengelyre, így megakadályozva hogy a rotor hozzá érhessen a szivattyúházhoz.....
A fent említett beavatkozások óta mind a két L20-as csak némi minimális brummal kíséri a működését. Ez akkor sem változik, ha a külső csöveket lassan megtörve teljesen elzárom a víz útját.