HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#251 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:59

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 12:09

kepek vannak?

Kattints az aláírásomra.

#252 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 17:49

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 17:59

Kattints az aláírásomra.

A keresett "/mrhow/vizhutesem/5-3-ventik.htm" állomány nem található.

akárhová kattintok mindíg ilyeneket kapok... :( valami gáz van a honlapoddal!!! vagy csak az operát nem szereti?

#253 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 18:10

Nekem is operám van. De megnéztem Explorerben is. Nálam működik. Egy másik gépen is kipróbáltam amin linux volt. Ott is ment. A cím amúgy http://www.mrhow.fw.hu

#254 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 19:51

Üdv kollegák!

6800ra a blokkot csak 2lukas felfogatással mennyire egészséges felfogatni???
Végül is a 9800amon is így van, de azton csak 2 luk van :) .
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#255 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:00

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 19:10

Nekem is operám van. De megnéztem Explorerben is. Nálam működik. Egy másik gépen is kipróbáltam amin linux volt. Ott is ment. A cím amúgy http://www.mrhow.fw.hu

Nekem is megy az oldalad sok szép kép és egy pár jó tanács :up:
Az a dupla neander rajzolatú blokk nagyon szépen meg van csinálva :up:  (Neander=S alakzatok egymásután? jól mondom?)
Víz áramlásról amit írsz egyetértek, még azt tenném hozzá ha megfelelő keresztmetszet mellett, kicsiny őrvények keletkeznek a felület mellet, ez helyileg sebesség növekedést jelent, így javulhat a hatásfok is. A megfelelő keresztmetszet fontos.
Ezt egy kis önreklámként is írtam, mert ez a lényege a blokkom jó hatásfokának :D Lázsd lent a linket.
Ha már szószátyár vagyok: mindenki cilideresnek hívja a furt blokkot, de miért? Cilinder=henger és nem lyuk vagy cső vagy alagút. Az autóban is a ciliderek a dugatyúk!

#256 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:12

Az én 9600XT kártyámon is két lyukat kellett a blokk rögzítésére használnom. Úgy oldottam meg, hogy a kártya hátulján egy kis lapocskával szintén áthidaltam a lyukak közötti részt. A kis lapocskát középen - a chip mögött - egy gumidarabkával alátámasztottam. Ezután meghúztam a lyukakon áthaladó csavaron lévő anyákat. Ezáltal egy szorítóhatást képeztem a blokk és a chip között.

Csatolt fájl:

#257 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:30

Hasonló az enyém is:
Kép

Csak itt már kb 8cm a 2 luk távolsága, és nem tudom ilyen puha a 6800 magja...

Szerkesztette: MC Pite 2005. 04. 10. 20:33 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#258 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:35

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 20:00

...Az a dupla neander rajzolatú blokk nagyon szépen meg van csinálva...

...Víz áramlásról amit írsz egyetértek, még azt tenném hozzá ha megfelelő keresztmetszet mellett, kicsiny őrvények keletkeznek a felület mellet, ez helyileg sebesség növekedést jelent, így javulhat a hatásfok is. A megfelelő keresztmetszet fontos...

Köszi.

Éppen egy évvel ezelőtt kezdtem el foglalkozni vízhűtéssel. Elolvastam az összes Vízhűtések és rejtelmei fejezeteket, egészen az első résztől kezdve. Olvasgatás közben rájöttem, hogy érdemes kigyűjteni bizonyos adatokat, infókat amiknek később hasznát vehetem. Szóval eleinte csak saját magam számára jegyzeteltem a fórum hozzászólásaiból. Az oldalamon a Feljegyzések menüpont alatt olvasható okosságokról beszélek. Szóval ezek nem az én szellemi termékeim. Illett volna úgy közzé tenni ezt, hogy odaírom azt is, hogy az egyes megjegyzések kitől származnak, de ezt visszakeresni nagy munka lenne. Úgyhogy ha valakinek ismerősen csengenek a mondatok, ne csodálkozzon.

#259 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 05:17

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 19:10

nem szeret a honlapod :(

#260 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 06:28

Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 6:17

Szintén nálam is rengeteg bug van benne. Operával néztem.

Lapozó nyilak pirosan nem lennének jobban láthatóak? :respect:

Szerkesztette: MC Pite 2005. 04. 11. 06:29 -kor

#261 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 08:39

Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 6:17

hát sajna engem sem :(

1 halom linkre csak nemtalálható oldal jön be és ahol be is jön valami ott nincsenek képek :(
csak a kis piros X-ek :(

#262 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 08:59

Aha. A honlapom még nincs befejezve. Az első menüpont (Vízhűtésem) alatt még csak két al-oldal van készen: a bevezető és a struktúra. Sajnos nem volt időm befejezni. Most fogok végezni a főiskolán és nagyon szorít az idő: házi dolgozatok, vizsgák, szakdolgozat...

Az oldal érdemi része egyenlőre a Galéria menüpont alatti képtár.

#263 Felhasználó inaktív   cecko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 14:17

bocsi de ezt légyszi nézzétek meg:

tartály

esetleg szívesen veszek véleményeket, hozzászolásokat, javaslatokat

köszi

#264 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 15:10

Hi Cecko!

A tartály jónak tűnik, de szerintem nem kapsz rá sok megrendelés. Hacsak nem adnád nagyon olcsón. De ahogyan elnéztem, elég komplex tartály mivoltához képest. Így az ára sem lehet olyan alacsony. Nekem amúgy tetszik.

Közben frissítettem az oldalamat. A még el nem készült oldalak most már egyértelműen a látogató tudtára adják, hogy a site fejlesztése még nem ért véget.  Valamint feltettem 10 új képet is.

Az utolsó képen látható az az L20-as pumpára tervezett bilincs, amiről nemrég DrHIL írt.

#265 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 22:23

nincs vkinek felesleges tartálya vizhuteshez, esetleg otlete hogyan lehetne szivargasmentes megbizhato tartályt kesziteni, viszonylag egyszerűen.  :respect:
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#266 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 22:50

Milyen tartályra van szükséged? Mi célt szolgáljon? Pl: feltöltés, kiegyenlítés, folyadék szűrés, stb. Vannak e korlátozó körülmények (térfogat, csonkok mérete, -kialakítása, dizájn, stb.) amik határt szabnak a választásban? Ezeket először el kell döntened.

Függetlenül a fentiektől, autó fékolajtartályt ajánlok neked. Olcsó és könnyen beszerezhető. Én is ilyet használok. Nekem megfelelt.

Nézd meg az oldalamon a 'Galéria' menüpont harmadik, negyedik és tizennegyedik oldalán. A harmadik oldalon találsz egy olyan kupakot is a tartályhoz ami egyben egy visszajelő kapcsoló is. Ha elfogy (elfolyik) a folyadék a tartályból, a kupakon lévő két kis fül (érintkezők) elektromosan zárnak.

#267 Felhasználó inaktív   cecko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 12:56

a 99%-os terv a tartályról

Kép

#268 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 13:55

Idézet: matyee - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 22:23

...

Elnezest kerek a tobbiektol!

Mivel megtelt a belso postaladad, e-mailt meg nem nagyon olvasol a jelek szerint, erdeklodnek, hogy miert nem reagalsz az ajanlatomra?
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#269 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:28

bocs, betelt postaladam, email viszont nem erkezet... kiegyenlito tartaly kene, hogy fel tudjam tolteni a rendszerem.  :respect:
euro: kosz a linket, de ennel kicsit szofisztikaltabb tartalyra gondoltam. nem kell igazabol semm nagy dizanj,  de lathato legyen h mennyi folyadek van benne.  :up:

Szerkesztette: matyee 2005. 04. 12. 18:30 -kor

ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#270 Felhasználó inaktív   tibric 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 09:04

Sziasztok!
Már régóta akarok vízhűtést, szépen lassan kezdenek is összeállni az alkatrészek.
A kérdésem az lenne hogy tudtam szerezni egy aranyos kis fiat fűtőradiátort hangsúlyozom hogy fűtő, és erről kérdeznélek titeket hogy mennyire jó ez nekem erre a célra... Ami felmerült bennem esetleg hogy nem fúj olyan könnyen át rajta a venti mert a fűtőradiátorokon ugye elég sűrűn vannak a lamellák... Használ valaki ilyet vagy tudtok róla mondani valamit?
Köszi!!
Asus A8N-E / A64 3800+/ 2x512 Kingmax HC DDR500/ Gigabyte 7600 GT/ 320GB WD S-ataII/ Pioneer DVR-110/ Creative SB Audigy2 ZS/ Chieftec DT 450 12cm / |Vízhűtésem|

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.