HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#41 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 16. 21:52

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 19:30

Én azért látok fantáziát a hőcsőben,mert kiiktatok minden mozgó alkatrészt és egy baráti hűtőbordára(5m2)
kivezetve a hőt szeretném temperálni a lakás levegőjét. :D

Én azt tapasztaltam a saját vákuumdobozos kísérletemben hogy a sima plexifalon kicsapódott vízcseppek nem folytak vissza így csak egy párás edényt kaptam , tehát nálam a kritikus pont továbbra is a csőfal belső felületének megmunkálása.

#42 Felhasználó inaktív   Bali® 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 22:01

Szerintem a Heat pipe-os témát az új topicon folytassuk! (Heatpipe és rejtelmei)

:offtopic:

#43 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 22:44

Akkor már csak egy dologban egyezünk meg!
Ha jutott valaki valamire és mükszik a dolog,érdemes ide is berakni hogy a régi vizesek is tudják,érdemes volt-e vele foglalkozni.A szakmai részlet kérdéseket dobjuk át a saját pipe-os topikunkra.
hank

#44 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 23:26

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 22:44

Akkor már csak egy dologban egyezünk meg!
Ha jutott valaki valamire és mükszik a dolog,érdemes ide is berakni hogy a régi vizesek is tudják,érdemes volt-e vele foglalkozni.A szakmai részlet kérdéseket dobjuk át a saját pipe-os topikunkra.
hank

:respect: teljes mértékben 1et értek.
1ébként ott is olvasótok leszek mert ígéretes a dolog csak lássuk mi sül ki belőle :D

#45 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 19:05

Mióta leléptünk a pipe-unkal pang a topik :think:
Nézzétek sűrűn a fórumot!!
Hank

#46 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 19:20

miben kulonbozik az ioncserelt viz a desztilalttol ? eddig shell fele ioncs. volt a gepben, de most mas folyadek lesz benne, es a vizet is ki fogom cserelni

#47 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 19:28

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 19:20

miben kulonbozik az ioncserelt viz a desztilalttol ? eddig shell fele ioncs. volt a gepben, de most mas folyadek lesz benne, es a vizet is ki fogom cserelni

32 évvel ezelőtt kémiából azt tanították, hogy a víz képlete h2o.
A desztillált vízben ez van.
A kútvízben és csapvízben mindenféle egyéb dolgok, amik pl. a vízkövet okozzák. Az ioncserélt vízben a kemény ionokat lágyakra cserélik. Tehát valamit visz a víz.

De mondom, ezt 32 éve tanították a komenisták, azóta biztosan felylődött a tudomány és megcáfolták ezt a marxista hüjeséget.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#48 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 19:34

Ioncserélt víz: kémiai szűrőkön átpréselt, közel vegytiszta víz, de nem steril, és nem baktériummentes
Desztvíz: (többször)elpárolt/lecsapatott víz, kevés idegen ion, nagyon kevés baktérium/élet van benne, de ionokat tartalmaz.

Öregszem féle víz, ha jól emlékszem:) : Ioncserélt víz mikro-ban sterilizálva. Korrekt választás. :D
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#49 Felhasználó inaktív   croland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 19:53

...a desztvízben megkezdődhet az élet...gondolok algákra...???

#50 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 19:56

Idézet: croland - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 19:53

...a desztvízben megkezdődhet az élet...gondolok algákra...???

Nem, épp ez a lényeg, hogy a desztvízben alapból nincs élet, így nehezebben is kezdődik meg benne. A desztvíz vízkőlerakásra hajlamos.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#51 Felhasználó inaktív   croland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 20:25

...mert én erre gondolok

#52 Felhasználó inaktív   croland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 20:26

Én is fagyálló+desztvizet szoktam keverni...

#53 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 21:07

Szeretnék pár tévképzetet kiiktatni!
Desztvíz azért desztvíz,mert többszörösen átforralt és lepárlott folyadék.Folyamatban ugyan az,mint a pálinkafőzés,csak szesz nélkül.Előnye hogy nincs benne oldott ion,és ha a világ tetejére is fordul akkor se fog vízkövesedni,aki ezt állítja az nem desztvizet használ. :reklamacio:
Rossz elektromos vezető,és a forralás miatt ahogy párolják bacimentes is.Azért drága mert a forralás sok energiába kerül és az tudjuk hogy nem olcsó se a villany,gáz.
Ioncserélt víz hasonlatosan a desztvízhez ionokban szegény víz,rossz vezető és nem vízkövesedik le.Gyártása más elven történik.Síma csapvizet átengednek egy savas kémhatásu gyantaoszlopon,majd utánna egy lúgos oszlopon.A vízben oldott ionok + és - töltésűek.Fizikából jól ismert jelenség miatt (ellentétes töltések vonzák egymást) fölragadnak az +ionok az egyik oszlopon a másikon a -ionok.Párszor ezt eljátszák,így nyernek viszonylag ionmentes vizet.
Mivel nem forralják,bacik élhetnek benne,ezt a mikró szépen megtudja sütni.Sokkal olcsóbb az előállítása mert az oszlopok pucolása és újra regenelása kevesebb energiát igényel.Ezt kapod minden benzinkútnál és Tesco gazdaságos boltan is.

És egy jó tanács feleséggel élő fórumozóknak.Nagyon jó ha ioncserélt vizet használunk vasalás közben,mert Mónika is megmondta hogy a vízkő káros és tönkreteszi a fűtőszálat! :cool:
Muternak van egy 5 éves vasalója,olyan tükörfényes a talpa,mint újkorában.Nem dugult be megvásárlása óta a gőzképzője mindig ioncserélt vizet használ vasaláskor.
Hank

Szerkesztette: Hank 2005. 03. 17. 21:09 -kor

#54 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 02:12

Lerövidítve én meg úgy tudom ( :Đ ) hogy desztvízzel a rendszer korrodálásra hajlamos, inocserélt meg élet kialakulására.
Én ioncserélt+tiszta alkoholt használok, abban élet nem indul meg, az fix. Elm rosszul vezet, fajhője, hővezetési tényezője kiváló.

Fagyálló ragasztást, sziloplasztot oldja; csak idő kérdése. Ill ha alkoholost használsz, és bibi van, érzed a szagát. Jobb esetben még időben.

Más:  A64(Newcastle CG)@2500@1,75V primeolva 50-52°, VGA blokk van még a rendszerben (egyelőre 450en).
Mennyire számít jónak? Megköszönném ha leírnátok a tietekét hogy viszonyíthassak (hasonló proccal, hasonló lap kölün piros pont :) ) ?!

2400en 1,55ön 42°-43°os volt primeolva.

Szerkesztette: MC Pite 2005. 03. 18. 02:31 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#55 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 06:09

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 2:12

... A64(Newcastle CG)@2500@1,75V primeolva 50-52°,...

:offtopic: te jó isten. biztos kell neki az az 1,75 volt???
ezeknek a prociknak a nagytöbbsége alapfeszen viszi a 2400-at szerintem max 1,5el el kéne mennyen 2500on.
nekem 2610-en ment 1,55-el.

#56 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 08:12

2500  1,55ön fél perc alatt kidobja a prime.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#57 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 12:58

szerintem is sok neki...

#58 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 14:27

Ezalatt 1,65V van, azon szerintem nem bírja, pikk-pakk kivágja 1,55ön a prime, most este 2óta még megy.
:think:
Az 1,75nek nem kellene soknak lennie annyira még;nem? +0,25. K7nak +0,30-0,35öt is adtunk(jó hűtssel mindkettő persze).

Ha ezen stabil;(1,55+110%boost a feszültségen)akkor megnézem 1,5+110%on is. Ha estig stabil (~20 óra), akkor go! De azalat nem fogja vinni :( !

Ja, igen, a vizet (és a szobát) felfűtve beállt 55°ra. Prime 2. teszt ofcurse.

1-2 kép a rendszerről.
Alaplap felbordázva:hídra zalman 32-es borda, réz(?) bordák a mosfeteken és az órajelgenerátoron.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Felmarva a blokk, hogy felfeküdjön a magra ekret eltáv(garancia) nélkül.
Kép

Az extension a radira, 2 fújja, 2szívja-mert sűrű és vastag;de így remek :) .
Kép

Szerkesztette: MC Pite 2005. 03. 18. 14:59 -kor

#59 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 14:59

Nekem soknak tűnik az 55 fok.Látom hogy Hunfrostos blokkjaid vannak,azokkal semmi gond nincs,mert sok ismerős megelégedéssel használja és jók.
De milyen radit használsz?
Mert házon belüli kis vackokkal 55 fok símán összejön.És ha előmelegített vizet kap a GPU-ról ez is megdobhatja a hőfokokat.Soknak találom,mert egyik haver full passzív aluradival (3m2)egy 2.4Ghz-en járó Tbred+NB+geforce triója Hunfrostos blokkokkal 40 fok alatt van. :up:
Nekem sajnos nincs K8-am,de ekkora fesszel megküldve elég rossz szériát fogtál ki.90n-os a CPU?
Hank

Látom hogy valami fűtőradit használsz,te festetted be feketére,lamellákon is van feték?

Szerkesztette: Hank 2005. 03. 18. 15:02 -kor

#60 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:01

Max 42°volt 2400en 1,55ön, GPU utána, az 450en.
Szobába 26-27°van :( .

Kamaz fűtőtest, én festettem be, természetesen van ott is festék.

A radi szívó oldalán ez van :
Kép

Idézet

A64(Newcastle CG)

Tehát 0,13as.

Szerkesztette: MC Pite 2005. 03. 18. 15:09 -kor

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.